22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

İstediğim etkinlikleri gerceklestiremiyorum.ve dediğim saat 1-2 değil.gayet mantıklı bir saat.korumak istemesini anlıyorum ama bu kadar baskıyı abartı buluyorum.o endişeleniyor diye hayattan vazgecemem

Katılıyorum size.istedigim konserler ya da tiyatrolara gidemiyorum çünkü genelde akşam 8-9 gibi başlıyorlar.arkafaslarim hep iftar için buluşurken annem o saatte çıkmama izin vermez diyen tek benim ve bu beni çok kötü hissettiriyor.ise başladığımda olursa hiç takmam ya böyle kabul et ya başka eve çıkcam derim fakat istiyorum ki şimdiden anlasabilelim onun da gönlü olsun

Bu yorumu begenmeyenlerin IQ larini merak ettim dogrusu gercekten ne kaybettik gece yarisi sokakta olmayinca millet gun ortasi azmis gibi bakiyo geceyi dusuemiorum

Bu yorumu begenmeyenlerin IQ larini merak ettim dogrusu gercekten ne kaybettik gece yarisi sokakta olmayinca millet gun ortasi azmis gibi bakiyo geceyi dusuemiorum
Dokuz ne zamandan beri gece yarısı?ayrıca hiç konsere ya da opera,tiyatro gibi kültürel aktivitelere katilmadiginizi düşünüyorum çünkü hepsi akşam sekizden sonra başlıyor.ve üzgünüm ama bu bı kayip.insan gitmeli böyle şeylere farklı bakış açısı sağlar sanat her zaman iyidir.aksamlari sadece içmek ,barlarda erkek aramak gibi sebeplerle dışarı çıkılmaz .

Umarim zamanla gevser tutumu, ne yapsaniz rahatlar hic kestiremiyorum. Ama umarim bireysel alaniniz ve kendi hayatiniza daha hakim oldugunuz donemlere hizla gecis yaparsiniz. Kalbim sizle

Milletten kaçarak yaşanmayacağını, gençlerin de bir birey olduğunu, hayatın fişinin akşam ezanıyla beraber çekilmediğini düşünen mantıklı insanlar beğendi muhtemelen. IQ kısmına ise hiç girmeyin.
En basitinden geçen sene çok sevdiğim bir grubun son turnesi vardı. Akşam onda başladı. Bir daha gidemeyecektim. Kendime bir anı yaratmış, sevdiğim bir şeye para harcamış ve eğlenmiş oldum.
Kaçırdığınız şeyler zaten kaçtığı için farkında olmamanınız muhakkak da kaçırmak istemeyenleri zeka düşüklüğüyle itham etmek komik değil mi?
Bir konser, adam akıllı bir tiyatro ya da akşam sahilde arkadaşlarla sohbet etmek. Örnekler çoğaltılabilir.
Çocuklarınızı kısıtlarsanız yalan söylerler. Gerçekten başlarına bir şey gelirse haberiniz olmaz o zaman da.
Benim saat kısıtlamam yoktu, annem de hiçbir zaman surat asmadı nerdesin nerdesin diye. Ama merak edeceği için haber verdim, mesaj attım. Bana güvendiği, yalan söylemeyeceğimi bildiği dolayısıyla olduğum lokasyonu bildiği için.
Kısıtlasa yalan söylerdim. Çünkü hen gencim, hayata karışmak istiyorum. Bazı şeylerden aldığım zevki yıllar sonra alamayacağımı biliyorum.
Bar konusunda da hiç gitmedim. Gitmek istemedim. İstesem giderdim.
Gece=bar, pavyon ve tecavüz değildir.

Mesela ben dovus sanatlarina yoneldim, eve de universitede okurken cogu zaman 9gibi donmusumdur. Barlardan degil lab calismalarimdan ya da kutuphaneden donuyor oluyordum, ne fark ederse; sinemadan ya da sosyal etkinlikten de olabilir bence aynisi. Ne oldu ben gayet ozguvenli kendi ayaklarinin uzerinde durabilen bir kadin oldum. Kimseyi yargilamak istemem ama kadinlar ailenin baskisini normallestirip kendilerini eve kapanmak zorunda hissedince sirf bu cemberi delmek icin apar topar evleniyorlar, yetmiyor bu sefer de kocalari belirliyor eve donus saatlerini. Yani kendilerine ait bir hayatlari asla olmuyor.

Anne olunca anlarsin...

Umarim zamanla gevser tutumu, ne yapsaniz rahatlar hic kestiremiyorum. Ama umarim bireysel alaniniz ve kendi hayatiniza daha hakim oldugunuz donemlere hizla gecis yaparsiniz. Kalbim sizle
Çok tesekkur ederim.artik eskisinden daha fazla savunmayı düşünüyorum kendimi.dpgru bildiğimi yapicam ve kızarsa da kendimi sonuna kadar da savunucam.burda bazı insanların düşüncelerini de okumak üzdü beni acikcasi.yazik baskı altında ailelerden korkan ya da bı seyler saklayan bı nesil yetişiyor malesef.

Bir oturup konuşmayı dene.Ama sen onun gözünde baya küçüksün o yüzden evlenene kadar idare etceksin
İşte böyle düşünceye de ben gelemiyorum ben diyelim evlenmek istemiyorum ya da geç yaşta en az 35-40 gibi evlenmeyi istiyorum.o zamana kadar böyle mi olucak ?çok saçma geliyor bana.sanirim o zamanda başka eve çıkmaktan başka çare kalmıyor ben istiyorum ki benim özgür birey olduğumu kabul etsin benim kararlarıma saygı duysun kendi doğrularını bana empoze etmeye calismasin

Neyi anlicam tam olarak onu da söyler misiniz?herkes böyle söyleyip duruyor .çocuğuna eve dokuzda gelince kizmayinca cocugunu sevmiyor mu oluyor insanlar nasıl bı bakış acisi
Bazi insanlar evhamlidir evham yaptiginda da agresiflesir bunun sevgiyi olcmekle ne alakasi var? Cumlemde sevgi ile alakali herhangi bir kelime goremedim..ayrica cocugun oldugunda hayatinda kimseyi o kadar sevmedigini anliyacaksin...annenize haber vermeyi denerseniz geleceginiz saati bunlari yasamazsiniz...

Okusanız yazdıklarımı anlarsınız anneme nereye ve kimlerle gideceğimi evden çıkmadan söyledim.ben oraya gittiğimde beni uc kere aradı üçünde de açtım ve nerede olduğumu söyledim.eve dönerken dolmuşa bindim ilk bindigimde açtım ve ben dönüyorum diye haber verdim.baska daha ne yapabilirim meraklanmasin diye ?keske bı okusanız az yukarı çıkıp yazdıklarımı da anlasanız beni..ama yok okumadan direkt beni suclayin haber vermedin verseydin diyerek çocuk her zaman haksizdir çünkü di mi

Bazı yorumları hayretle okuyorum. 20 yaşındayım ben de. Annem benim de üzerime titrer. Üstelik ben tek çocuğum, çok da geç olmuş bir çocuğum. Benden önce bir ablam küçük yaşta vefat etmiş maalesef. Onlardan ayrı bir şehirde okuyorum. Annem günde en az 5 kere beni arar. Her gittiğim yeri de bilir. Derslerden fırsat buldukça sinemaya da giderim, tiyatroya da giderim vs. Bara da giderim. Gece 2'de 3'te eve döndüğüm de olur. Hepsini ailem bilir. Hiçbirini saklamam. Hiçbir şey de demezler. Üstelik İstanbul'da okuyorum. Yani üniversitede gezilir, eğlenilir (dersler ihmal edilmediği sürece elbette). Devir kötü diye okuldan eve evden okula ot gibi mi yaşayacağız yani

Burdaki insanlara göre öyle olmalı sanırım.disarda kötü insan var diye dışarı cikmicaz.herkes ilk basta kadın cinayetleri var ülkede yazmis.kadin cinayetlerini sanki sokaktaki yabancılar isliyormus gibi.hayir o cinayetler kadınların aileleri veya erkek arkadaşları tarafından işleniyor.bi de sanki akşam dışarıda hep kötü şeyler oluyor ve yapılıyormuş havasında insanlar.oysaki o kötülükler gündüz de var.naparsiniz işte ya bazı insanlara anlatamıyorsun bunu on sene öncesinde kalmış fikirlerle yasiyip gidiyorlar.

Ay ben de tek çocuğum ben üzerimde bir baskı hissetmiyorum ama hani belki de ben sınırları zorlamıyorumdur

Konuyu actiginizda ne yazdiysaniz onu okudum her yorumu okuma zorunlulugum oldugunu dusunmuyorum...madem bu kadar onemli okunmasi senin icin bi dahakine konuyu actiginda anlatmayi dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…