- 11 Kasım 2016
- 273
- 190
- 103
- Konu Sahibi Diamondheart
-
İstediğim etkinlikleri gerceklestiremiyorum.ve dediğim saat 1-2 değil.gayet mantıklı bir saat.korumak istemesini anlıyorum ama bu kadar baskıyı abartı buluyorum.o endişeleniyor diye hayattan vazgecememvaktiyle annem ile ayni cekismeleri yasayip birbirimizi cok kırdık.
3 sene oncesine kadar..
onlar bizim stres atmak, arkadas dost sohbetine ihtiyac duydugumuzu anlamiyor bizde onlarin en guvenli yer ailenin yanıdır inancını anlamıyoruz.
şuan kabul etmemen mantiksiz bulman cok doğal diyorum ya ileride anlaşılıyor
herkes dışarıda ben niye evdeyim deme benim annem diğerlerinin ailesinden daha cok düşünüyor beni başıma buyruk bırakmıyor diye sevin bence..zaten cok sonra annene teşekkür edeceksin.
en azindan ben ettim..iyiki diyorum.
Katılıyorum size.istedigim konserler ya da tiyatrolara gidemiyorum çünkü genelde akşam 8-9 gibi başlıyorlar.arkafaslarim hep iftar için buluşurken annem o saatte çıkmama izin vermez diyen tek benim ve bu beni çok kötü hissettiriyor.ise başladığımda olursa hiç takmam ya böyle kabul et ya başka eve çıkcam derim fakat istiyorum ki şimdiden anlasabilelim onun da gönlü olsunyorumlari tek tek okumasamda cogunu okudum, hanimlar manyagi sapigi sadece gece yok gunduz de var. Siz kendinizi korumak icin hic sokaga cikmamayi mi tercih edeceksiniz boyle boyle, kizlariniza dogru olanin bu oldugunu mu soyleyeceksiniz? ya da gece sokaga cikan kizlar baslarina bir sey gelmesini kabul etmis mi olacak dogrudan? Bahsettigimiz saatler de aksam 9-10. Konu sahibesi simdi ogrencisiniz, ise basladiniz bir tiyatro izlemeye gitmek isteseniz 8 matinesine gitmeniz gerekir, 10da cikarsiniz. Bunda acayip ne var? Ya da dil kursuna gitmek istiyorsunuz, calisan insanlarda goz onune alinarak cogu kurs aksam saatine konur. Yukarida bazi hanimlarin aksine ben bunlara katilmazsaniz cok sey kaybedeceginizi dusunuyorum. Sevdiginiz bir arkadasinizin dogum gununde surekli saate bakarak o anda kalamadiginizda cok sey kaybedeceginizi dusunuyorum. Annenizin tutumu umarim siz ise baslayinca degisir. Fakat burada bunu normal karsilayan cogu kadin ayni zamanda anne onlarin cocuklari buyuyunce ne olacak ona da uzuldum acikcasi.
Bu yorumu begenmeyenlerin IQ larini merak ettim dogrusu gercekten ne kaybettik gece yarisi sokakta olmayinca millet gun ortasi azmis gibi bakiyo geceyi dusuemiorumEvlenene kadar aksam ezanı okunduktan sonra dışarıda duramadım istisnalar hariç. Hava kararmadan butun kardesler im evde olurduk iyi ki de durmamışım iyiki de gezememişim ne kaybettim? Daha cok kazandım. Anneme beni böyle kötülüklerden korumaya calıstıgı için minnettarım canım annem
Dokuz ne zamandan beri gece yarısı?ayrıca hiç konsere ya da opera,tiyatro gibi kültürel aktivitelere katilmadiginizi düşünüyorum çünkü hepsi akşam sekizden sonra başlıyor.ve üzgünüm ama bu bı kayip.insan gitmeli böyle şeylere farklı bakış açısı sağlar sanat her zaman iyidir.aksamlari sadece içmek ,barlarda erkek aramak gibi sebeplerle dışarı çıkılmaz .Bu yorumu begenmeyenlerin IQ larini merak ettim dogrusu gercekten ne kaybettik gece yarisi sokakta olmayinca millet gun ortasi azmis gibi bakiyo geceyi dusuemiorum
Umarim zamanla gevser tutumu, ne yapsaniz rahatlar hic kestiremiyorum. Ama umarim bireysel alaniniz ve kendi hayatiniza daha hakim oldugunuz donemlere hizla gecis yaparsiniz. Kalbim sizleKatılıyorum size.istedigim konserler ya da tiyatrolara gidemiyorum çünkü genelde akşam 8-9 gibi başlıyorlar.arkafaslarim hep iftar için buluşurken annem o saatte çıkmama izin vermez diyen tek benim ve bu beni çok kötü hissettiriyor.ise başladığımda olursa hiç takmam ya böyle kabul et ya başka eve çıkcam derim fakat istiyorum ki şimdiden anlasabilelim onun da gönlü olsun
Milletten kaçarak yaşanmayacağını, gençlerin de bir birey olduğunu, hayatın fişinin akşam ezanıyla beraber çekilmediğini düşünen mantıklı insanlar beğendi muhtemelen. IQ kısmına ise hiç girmeyin.Bu yorumu begenmeyenlerin IQ larini merak ettim dogrusu gercekten ne kaybettik gece yarisi sokakta olmayinca millet gun ortasi azmis gibi bakiyo geceyi dusuemiorum
Mesela ben dovus sanatlarina yoneldim, eve de universitede okurken cogu zaman 9gibi donmusumdur. Barlardan degil lab calismalarimdan ya da kutuphaneden donuyor oluyordum, ne fark ederse; sinemadan ya da sosyal etkinlikten de olabilir bence aynisi. Ne oldu ben gayet ozguvenli kendi ayaklarinin uzerinde durabilen bir kadin oldum. Kimseyi yargilamak istemem ama kadinlar ailenin baskisini normallestirip kendilerini eve kapanmak zorunda hissedince sirf bu cemberi delmek icin apar topar evleniyorlar, yetmiyor bu sefer de kocalari belirliyor eve donus saatlerini. Yani kendilerine ait bir hayatlari asla olmuyor.Yok dagitmadiniz aslında mesele tam da bu bence.ki çoğu insan kadın cinayetleri sokakta yürürken kafasına esiyor ve adam geliyor kadını bicakliyor seklinde yazmış.fakat ülkemizdeki cinayetlerin çoğu kıskanç erkek arkadaş ya da eş tarafından işleniyor .veya namus cinayetleri var o da mesela aile tarafından.ve ben şuna inanıyorum o saatte kadının dışarda ne işi var diyorlar mesela kadın da erkek gibi istediği saatte dışarda olabilmeli .insanlara bunun normal olduğunu kanıtlamak için biz kadınlar olarak kendimize bı kısıtlama koymamaliyiz.evet tenha olduğu zamanlar bir risk var .fakat öyle zamanlara kadar kalmayıp ya da öyle zamanlarda taksi vb tercih edip ya da yürürken telefonda konuşmak gibi güvenliğimizi arttircak şeyler tercih edebiliriz
Anne olunca anlarsin...Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorumsekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim
Neyi anlicam tam olarak onu da söyler misiniz?herkes böyle söyleyip duruyor .çocuğuna eve dokuzda gelince kizmayinca cocugunu sevmiyor mu oluyor insanlar nasıl bı bakış acisiAnne olunca anlarsin...
Ediyorum fakat nereye kadar biraz da o beni idare etsin mesela her sorunda alttan al al biktim ben deİdare ediver canım annen senin için korkuyordur
Çok tesekkur ederim.artik eskisinden daha fazla savunmayı düşünüyorum kendimi.dpgru bildiğimi yapicam ve kızarsa da kendimi sonuna kadar da savunucam.burda bazı insanların düşüncelerini de okumak üzdü beni acikcasi.yazik baskı altında ailelerden korkan ya da bı seyler saklayan bı nesil yetişiyor malesef.Umarim zamanla gevser tutumu, ne yapsaniz rahatlar hic kestiremiyorum. Ama umarim bireysel alaniniz ve kendi hayatiniza daha hakim oldugunuz donemlere hizla gecis yaparsiniz. Kalbim sizle
Bir oturup konuşmayı dene.Ama sen onun gözünde baya küçüksün o yüzden evlenene kadar idare etceksinEdiyorum fakat nereye kadar biraz da o beni idare etsin mesela her sorunda alttan al al biktim ben de
İşte böyle düşünceye de ben gelemiyorumBir oturup konuşmayı dene.Ama sen onun gözünde baya küçüksün o yüzden evlenene kadar idare etceksin
Bazi insanlar evhamlidir evham yaptiginda da agresiflesir bunun sevgiyi olcmekle ne alakasi var? Cumlemde sevgi ile alakali herhangi bir kelime goremedim..ayrica cocugun oldugunda hayatinda kimseyi o kadar sevmedigini anliyacaksin...annenize haber vermeyi denerseniz geleceginiz saati bunlari yasamazsiniz...Neyi anlicam tam olarak onu da söyler misiniz?herkes böyle söyleyip duruyor .çocuğuna eve dokuzda gelince kizmayinca cocugunu sevmiyor mu oluyor insanlar nasıl bı bakış acisi
Okusanız yazdıklarımı anlarsınız anneme nereye ve kimlerle gideceğimi evden çıkmadan söyledim.ben oraya gittiğimde beni uc kere aradı üçünde de açtım ve nerede olduğumu söyledim.eve dönerken dolmuşa bindim ilk bindigimde açtım ve ben dönüyorum diye haber verdim.baska daha ne yapabilirim meraklanmasin diye ?keske bı okusanız az yukarı çıkıp yazdıklarımı da anlasanız beni..ama yok okumadan direkt beni suclayin haber vermedin verseydin diyerek çocuk her zaman haksizdir çünkü di miBazi insanlar evhamlidir evham yaptiginda da agresiflesir bunun sevgiyi olcmekle ne alakasi var? Cumlemde sevgi ile alakali herhangi bir kelime goremedim..ayrica cocugun oldugunda hayatinda kimseyi o kadar sevmedigini anliyacaksin...annenize haber vermeyi denerseniz geleceginiz saati bunlari yasamazsiniz...
Burdaki insanlara göre öyle olmalı sanırım.disarda kötü insan var diye dışarı cikmicaz.herkes ilk basta kadın cinayetleri var ülkede yazmis.kadin cinayetlerini sanki sokaktaki yabancılar isliyormus gibi.hayir o cinayetler kadınların aileleri veya erkek arkadaşları tarafından işleniyor.bi de sanki akşam dışarıda hep kötü şeyler oluyor ve yapılıyormuş havasında insanlar.oysaki o kötülükler gündüz de var.naparsiniz işte ya bazı insanlara anlatamıyorsun bunu on sene öncesinde kalmış fikirlerle yasiyip gidiyorlar.Bazı yorumları hayretle okuyorum. 20 yaşındayım ben de. Annem benim de üzerime titrer. Üstelik ben tek çocuğum, çok da geç olmuş bir çocuğum. Benden önce bir ablam küçük yaşta vefat etmiş maalesef. Onlardan ayrı bir şehirde okuyorum. Annem günde en az 5 kere beni arar. Her gittiğim yeri de bilir. Derslerden fırsat buldukça sinemaya da giderim, tiyatroya da giderim vs. Bara da giderim. Gece 2'de 3'te eve döndüğüm de olur. Hepsini ailem bilir. Hiçbirini saklamam. Hiçbir şey de demezler. Üstelik İstanbul'da okuyorum. Yani üniversitede gezilir, eğlenilir (dersler ihmal edilmediği sürece elbette). Devir kötü diye okuldan eve evden okula ot gibi mi yaşayacağız yani
Ay ben de tek çocuğum ben üzerimde bir baskı hissetmiyorum ama hani belki de ben sınırları zorlamıyorumdurBazı yorumları hayretle okuyorum. 20 yaşındayım ben de. Annem benim de üzerime titrer. Üstelik ben tek çocuğum, çok da geç olmuş bir çocuğum. Benden önce bir ablam küçük yaşta vefat etmiş maalesef. Onlardan ayrı bir şehirde okuyorum. Annem günde en az 5 kere beni arar. Her gittiğim yeri de bilir. Derslerden fırsat buldukça sinemaya da giderim, tiyatroya da giderim vs. Bara da giderim. Gece 2'de 3'te eve döndüğüm de olur. Hepsini ailem bilir. Hiçbirini saklamam. Hiçbir şey de demezler. Üstelik İstanbul'da okuyorum. Yani üniversitede gezilir, eğlenilir (dersler ihmal edilmediği sürece elbette). Devir kötü diye okuldan eve evden okula ot gibi mi yaşayacağız yani
Konuyu actiginizda ne yazdiysaniz onu okudum her yorumu okuma zorunlulugum oldugunu dusunmuyorum...madem bu kadar onemli okunmasi senin icin bi dahakine konuyu actiginda anlatmayi deneOkusanız yazdıklarımı anlarsınız anneme nereye ve kimlerle gideceğimi evden çıkmadan söyledim.ben oraya gittiğimde beni uc kere aradı üçünde de açtım ve nerede olduğumu söyledim.eve dönerken dolmuşa bindim ilk bindigimde açtım ve ben dönüyorum diye haber verdim.baska daha ne yapabilirim meraklanmasin diye ?keske bı okusanız az yukarı çıkıp yazdıklarımı da anlasanız beni..ama yok okumadan direkt beni suclayin haber vermedin verseydin diyerek çocuk her zaman haksizdir çünkü di mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?