22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

28 yasımdayım okuduk meslek sahibi oldum evlendim annem hala eve gec gidince cok gezince kızar (Anne yuregi seni cok düsündügü icin gözünden sakındığı icin öyle diyor cok ta haklı bence bu yüzden Anne ye kızma darılma Anneden baska seni dusunen yok bu hayatta Ana yüregi işte

Oy çok tatlisnz ayni dusuncedeym universitede de kendime hep kural koydm asla geç saatlere kadar durmadm disarlarda. hiç birşey de kaybetmedm
Aynen ben gece de cok gezerdim Kendi gözlerimle gördüm bir cok seye de şahit oldum gece ne işler dönüyor neler neler var cok şükür kendimi korudum hic bir şeye bulamadım iyi ki de Annemin sözünü dinledim o ne derse haklıymış

9 geç sayılmaz aslinda, konuşarak,tatlilikla esnetebilirsiniz bence.
Ben geç saatlerde birşeyler yapmayı seven biri değildim zaten,o sebeple arada geç gelmelerim sorun olmadı.
Şimdi iki kızım var. Elbette kendilerini bilen,doğruyu yanlışı ayırt eden aklı başında bireyler olmaları önemli.Evet gündüz de başlarına bir şey gelebilir.Evet dışarda kötü insanlar var diye eve kapanmamalilar,ve evet birileri yüzünden kendilerini korumak zorunda kalmaları çok sinir bozucu.
Ama öteki taraftan da kendimce kötü ihtimalleri ne kadar azaltirsam o kadar iyi diye düşünürüm anne olarak.
"Amaan rahat bırakayım,bakalım bir şey olacak mı olmayacak mı görelim" mi diyeyim? Olan olduktan sonra "hmm demekki yanilmisim,oluyormuş" mu diyeyim ?
Vesselam kizmadan,kırmadan,herkesi memnun edecek,gönlünü rahatlatacak bir ortak yol bulunabilir :)

9 çok erken gerçekten hele de ayda 1 cikiyorsan paraya kıyıp evinin önüne kadar taksiyle gelebilirsin annen bu sekildd rahat eder belki , bende gençken çok gezdim Taksim'de filan ama dönüş hep sorun olurdu babam az almadı beni dolmuş duraklarından canım ya

Benim ailemde baskıcı ama ailelerin farkında olmadıkları şey isteyenin istediği şeyi bir şekilde yaptığı zaten. Sadece haberleri olmuyor o kadar. Evet hayat tehlikeli Türkiye de ama bu şekilde davranmakta bir çözüm değil. Belli bir yaştan sonra özellikle baskı yapılmamalı bu kadar. Eğer çok endişeleniyorlarsa gittiğiniz yeri zaten biliyorlar çıkacağınız zaman imkan varsa sizi almaya gelebilirler. Yada uber olabilir bindiğiniz zaman canlı konum atarsınız vs vs.
Bir çok kişide kendisine gelince 18-20 yaşında evleniyor ama akşam 9 10 a kadar dışarda kalmaya gelince aaaa annen haklı kendileri evlilik gibi bir sorumluluğu alacak kadar olgunlar ama bu üye kendine sahip çıkamayacak kadar ergen mi yani :)
Dışarısı düşünüldüğü kadar tehlikeli değil. Öyle olduğunu düşünenler hiç dışarı çıkmayan insanlar. Tehlike yok mu var tabi ama bu her an için geçerli markete giderken de var bu tehlike.

Bazen hata yapın
Iyi annene soyle bana bukadar anlatacagina
Aynen hanım efendi şunu beklyr herkesten sen haklısın. Bu müdür yani. Biz ne dersek diyelm.ama ama ama eee ozmn annenle konuş ona anlat. Sana hak verende var annem haklı diyende var. Tabikide hayat sizin hayatınız ama anne çocuğundan sorumlu nasıl küçükken gözümüz üstünde aman kötülüklerden koruyalm yada düşmesin incinmesin. Ona gelen bana gelsin diyorsak büyüdükçe de dusunuyorzz. Annen seksen yaşına gelir sen anne olursn sen yavrumu düşünürsün o da hala yataginda başıni yastığa koyarken seni düşünür. K bakma ama anneler yaşadığı sürece bu böyle anneler vefat edince düşünen kalmıyor be cnm eksisiyle artışıyla sev ben doğrudur yanlistir demyrm ama eminim bende senin annen gibi olurdum. Evet saat dokuz çok geç değil ama. İnanın anne yüreği

İnann bunun ergenlikle alakası yok anne elli yaşındaki evladını da düşünüyor elli yaşındaki evlat kendini koruyamaz mi sadece annelik böyle bişey her anne de byle değil arkadaşımın hastalanmış ti. Biz hastanede calisiyorduk annesi beş saatlik yoldan geldi. Hem yanına bide öğün kıza izin vermediler. Hasta hasta nöbet tuttu annesi geldi nöbette onla birlikte kaldı. Hastanede küçük bir hemşire odasi var ona çorba yaptı bizede yaptı sonra meyveler aldı hepimize o gün annelik yaptı. Bide byle anneler var eli öpülesi

Ama benim bahsetmeye çalıştığım şey çocuk sahibi olununca bizim kültürdeo kişinin birey olduğunu anlamamak.Çocuğunuzu kendi güvenli bölgenizde ömür boyu tutmaya çalışamazsınız. Herkesin hayatta yapmak istediği şeyler aynı değil. Arkadaşın bahsettiği arkadaşlarıyla kahve içmek ve ayda bir kere falan oluyor diyor. Bunu bile engellemeye çalışmak bana bencillik olarak geliyor.Kimse sonsuza kadar ailesi endişelenmesin diye onların istediği hayatı yaşayamaz. Gezmek görmek yaşamak lazım bu yaşlarda tekrar gelmiyor :)

Annenin gözünde 22 değilsin Bende kızlarıma bu tutumda olacak gibiyim.Ne desem bilemedim

Tamam aile kurallari falan dicem de 9 cok komik bir saat degil mi, yaz gunu çocuklar bile 9 da hâlâ parkta oynuyorlar, bence evden cikarken saat konusunda anlasma yapın ve o saati asla 1 dk bile gecirmeyin. Atiyorum 10 da evde olacagim dediyseniz kaza gecirmediginiz surece en gec 21:55 de evde olun, ailenizle yasadiginiz surece böyle böyle eve gelme saatinizi gec saatlere oteleyebilirsiniz.

Gönül ister ki öyle olsun haklısın.Benim ailem seninki gibi değildi beni sıkmazlardı.Ama arkadaşlarımdan senin gibi yaşayanlar da vardı.Yani değişmiyorlar tartışsalar da aynılar.Ancak 25-26 olunca rahatladılar.Hatta ben inanmıyorum bu saatte dışarda oturuyoruz sizinkiler bir şey demiyor diyordum ben bile şaşırıyordum.Tabi artık işlerini güçlerini ellerine aldılar başka şehre gidip kendi hayatlarını kurdular ancak öyle.Belki seninkiler de rahatlar bilemiyorum ki.Ama şuan ne yapsan değişeceklerini sanmam.

o kadar haklısın ki . Yani illa istediğimiz hayatları yaşamak için illa bir erkeğe kocaya mı ihtiyacımız var . Bu düşünceyi bende hiçbir zaman anlamadım ve anlamayacağımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…