23 aylık oğlumun bilişsel gelişimi

Hyperlexia diye bir sey duydunuz mu? Otizmle veya otizm olmadan gorulebiliyor. Su an henuz kucuk ama buyudukce duygularini ifade edebilme ve kompleks sosyal iliskiler kurabilme kapasitesine dikkat edin.

Maşallah oğlunuza. Kim ne derse desin, yaşıtlarına göre algısı açık ve bilişsel olarak ileri düzeyde bence

Otizm/DEHB derken sizin oğlunuzu kastetmedim ben kendi oğlumda olabileceğinden şüpheleniyorum. Bu şekilde güçlü bir hafızaya sahip olabiliyor bu çocuklar da.Oğlumda bir farklılık var ama ne olduğunu çözemedim.Sadece merak ettim, acaba diğer yönleri de benziyor mu diye.Bu yüzden bazı sorular sordum. Çünkü yeme sorunu, uyku sorunu ve aşırı öğrenme isteği tıpa tıp aynı.
Benim oğlumun sosyal etkileşimi iyi. yetişkinlerle sanki daha iyi anlaşıyor. Akranlarıyla da fena değil, eh işte. Ama kresten sıkılmaya başladı, son zamanlarda pek gitmek istemiyor.

Oyuncakları dizmeyi küçüklüğünden beri yapıyor. büyükten küçüğe diziyor, renklerine göre ayırıyor. Ama beni şüpheye düşüren sadece bu değil: çok dürtüsellik var, aşırı hiperaktif, tehlike algısı çok zayıf, bizi dinlemiyor, yeme problemi varBunlar beni çok tedirgin ediyor.

Psikiyatrist, bilişsel zeka ve duygusal zekanın orantılı olması gerektiğini söylemişti; aradaki fark fazla olursa bu bir sorundur demişti. Oğlumun bilişsel zekası,duygusal zekasına göre daha yüksek gibi geliyor bana. Bir uzman görüşü almak istiyorum ki içim rahat etsin ve bir yol haritası çizebilelim. Eğer bir problem varsa eğitim, ilaç vb.çözümlerini konuşuruz. Eğer yasadigimiz problemler ileri bilişsel gelişimden kaynaklanıyorsa da süreci nasıl yönetmem gerektiğine dair tavsiyeler alabilirim diye dusunuyorum

Eşim yabancı ortak dilimiz İngilizce. Anne dili ve baba dili derken evde toplam üç dile maruz kalıyor. Yaşadığımız ülkede üç resmi dil var ama oğlum bu dillerin ikisine kreşte maruz kaldı. Yani toplamda beş dil buradan geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…