- 11 Eylül 2018
- 369
- 505
- 103
- Konu Sahibi Itsmelaila
Oğlum 23 aylık ve gelişimi bu şekilde; bilinçli kelimeleri 9. Ayda başladı ve 14. Ayina geldiğinde ben ne dersem tekrar edebiliyordu, kitaplara çok ilgili bir çocuktu çok küçük aylarından itibaren, 18 ayina kadar büyük sorular kitabımdaki tüm nesneleri öğrendi, hayvanlar, meyve sebze, uzay kitabı gezegenler dahil en detaylılarına kadar biliyordu. Yani sadece bilindik hayvanlar değil aklınıza gelebilecek bütün hepsini biliyordu. En büyük farklılıkları 18. Ayda ve sonrasında çıkmaya başladı. 17.5 aylıkken harflere ilgisi ortaya çıktı bana soruyordu kitapların üzerinde “bu ne” diye ben harfleri söylüyordum sonra bir hafta içerisinde tüm harfleri öğrendi. Hatta suan en sevdiği şey harfler ve rakamlar. Sonrasında 19. Ayinda tüm rakamları öğrendi. İki rakam Yanyana gelince kaç olduğunu söyleyebiliyordu, tüm renkleri öğrendi yine aynı dönem. 19.5 aylıkken satranç taşlarının isimlerini biliyordu, 20. Ayinda İngilizce göstermeye başladım. Suan İngilizcedede gayet iyi, renkleri bilir, vücut bölümlerini, hayvanları, meyve-sebze, sıfatları, yüz ifadelerini, sayılari bilir, bir çok yine nesneyi İngilizce olarak bilir. En az 100-150 tane İngilizce kelimesi mevcut. Dil gelişimi suan iyi akıcı şekilde konuşabiliyor. 4-5 kelimelik cümleler kurabiliyor. Bana bunların özellikle bazıları yaşıtlarından ileri gibi geliyor yada en azından benim çevremde bu şekilde çocuk yok. Merak ettiğim şey ise 18 aylıkken ilk harfleri öğrendiği zaman çocuk doktoru eğer bu şekilde gelişimi devam ederse çocuk psikiyatrisine gidersiniz dedi. Suan merak ettiğim mesela oğlum bu davranışlarini bir saat içinde doktora göstermezse videolarını göstererek bir tanı koyabilir mi? Yada potansiyeli yüksek bir çocuk çıktı 2 yaşında bu tanı koyulabiliyor mu ve nasıl işliyor süreç? Biraz çekinerek açtım postu umarım linc yemem