Arkadaslar merhaba bebegim 23 aylık. Yani kız erkek çocuk farkı var mıdır bilmiyorum ben kız çocuklarının içinde büyüdüm ilk defa anne oldum başka çocuğum da yok o yüzden merak ettiğim bir kaç durum var.
Oğlum erken konuşmaya başladı 12 aydan önce anne gel dediğini duyduk kız kardeşim ile dede baba 13 aylık yürümeye başladı . İki dakika olsun oğlumu en başından beri gözümü ayirmadim halen de öyle. Yaşına göre oyuncak alıyorum ahşap araba aklınıza ne gelir ise hepsini ısırarak parçalara ayırıyor. Evimizin ahşap merdivenini kemiriyor parçaları koparıyor.
Kapıların esiklerinde süpürgelik gibi olan şeyleri söktü evdeki.
Kapının yanlarına uzunlamasına takılan şey (adını bilmiyorum ) çekerek çıkarttı.
Koltuklarımin yüzlerini söktü
Tuvalete gidip wc blogunu çıkarttı sadece 5 saniyede Allah'tan sürekli peşindeyim fark ettim.
Hiç bir şekilde gün boyu durmuyor sürekli hareket halin de. Dışarı çıkartıyorum dışarı da fırlıyor birden elini bir an olsun bırakmıyorum parka pes pese koşarak dolaniyoruz . Bir yere gitsem bir dakika oturamıyorum insanlar acaba çocuğun da bir şey mi var diyip duruyor çok moralim bozuluyor. 18. Ay pedagoga götürdüm bir problem yok dediler. Yemesi içmesi gelişimi düzgün. Gelip sarılıyor sırtıma cici cici yapıyor boynuma atlıyor. Yeğenim 3 yasin da ikisi oynarken fark ettim oğlum oyuncaklarını bir kutuya koyup yeğenimin önüne uzattı ve bekledi oyuncak değiştirmek için vermeyince oyuncaklarını geri aldı önünden oynamaya devam etti. Vurma huyu yok . Bazen fazla konuşmuyor bazen istediği zaman konuşuyor. Düşünce evde dedesi varken acıdı dede acıdı diyor. Kalk gel hadi gidelim bu tarz konuşuyor. İstediği bir şey olunca elimizden tutup istediği şeye götürüyor yapmamızı istediği şeyi gösteriyor. Babaanneme gittik babaannemin plastik ayakkabıliligini parçalara ayırıp balkondan atıyor saksilari deviriyr yanında bile olsanız yetisemiyorsunuz aklım çıkıyor. Bu çocuğa senden başka kimse bakamaz yetişemiyoruz biz yok sen evinde kal hiç cikma diyorlar sonra sinirleniyorum . Çocuğa sürekli hiparaktif yok yabani diyorlar. Çocuğuma bu tarz kelimeler kullanmayın diyorum hep ama yine aynı. Yabancılara yaklaşmak istemiyor eliyle itiyor . En çok problem ettiğim sürekli bir şeyleri katur kutur dişleriyle parçalıyor duvarı sokup yiyor. Kan tahlilleri demiri vitaminleri hepsi normal değerde. Jelibon yiyordum bir gün gelip dokundu elledi ogurmeye başladı. Bu tarz kıvam daki şeylere ellemek istemiyor.
Fırın çalışırken ve kapak kapalıyken dokunuyor sıcak dokunma annecim diyorum dokunuyor elini çekiyor sonra tekrar dokunuyor. İzin vermediğim Bir şeyi istediğin de oyuncak VS bir şekilde alıp arkasında saklayıp kaçıyor. Bunlar su an sadece aklıma gelen şeyler tuvalete gitmeye zor vakit buluyorum arkadaslar normal mi acaba tecrubelerinize ihtiyacım var