- 3 Mart 2017
- 1.488
- 3.537
- 133
- 28
- Konu Sahibi CocoParisien
-
Boşalmak için ağlıyorum sık sık.Şu dönemde birçoğumuz az çok böyleyiz. Kimimiz farkında, kimimiz değil.
Çok normal değil mi?
Terapi işe yaramaz olur mu hiç, elbette yarar.
Öncesinde boşalmanızı sağlayacak şeyler yapın, yeter diye bağırmak istiyorsanız yok mu bir yer, gidin bağırın?
Komşulara 5-10 dakika rahatsızlık vererek şööööyle yüksek sesli bir müzikte dans etmek de çok işe yarıyor.
Bu tarz şeyler yapın, hala buruksanız online terapi alırsınız.
Doğru. OKB ve anksiyete sebebiyle başlatılmıştım ki bu rahatsızlıklarım minimum seviyede şu an. Ruh halim kullanırken de dipteydi ama daha da dibe çöktüm farkındayım.7 yıldır depresan kullaniyormussunuz zaten cok mükemmel bir psikolojiniz olamaz. Antidepresandan ziyade psikolog yardımı almalisiniz artı olarak ilaç. Bu tarz haplar kendi başına bırakılmaz. Hele ki 7 yıl sonra. Ruh haliniz bu yaptiginiza göre gene iyi sayılır
Minimum seviyeye inmisken pat diye tedavi kesmeniz çok hatalı olmuş. Randevu alip doktorunuza bir gidin sonra da iyi bir psikolog arayin iyi gelecegini düşünüyormDoğru. OKB ve anksiyete sebebiyle başlatılmıştım ki bu rahatsızlıklarım minimum seviyede şu an. Ruh halim kullanırken de dipteydi ama daha da dibe çöktüm farkındayım.
Bilmiyorum ben henüz bir şey keşfedemedim.İnsanları güçlü ve deneyimli yapan şey yaş değil. Hepimiz hayatımızın belli bir döneminde zihinsel kırılma noktamızı yaşıyoruz. Ama bu kırılma anları fırsata çevrilebiliyor çünkü bu dönem boyunca hayatımızı, kararlarımızı ve yanlışlarımızı gözden geçirdiğimiz için sonunda gerçekten yaşamak istediğimiz hayatı ve onun için yapmamız gerekenleri daha kolay keşfediyoruz. Ağlamak mı istediniz ağlayın, gülmek istediğinizde gülün. Güçlü insanlar tükendiklerini hissetseler bile onları ayakta tutan bir parçaları hep vardır.
Ben aylardır hala daha sürdürüyorum bu olayı daha bir cafeye bir avm ye bile gitmedim. Ara ara kal geliyor bana daSimdi canim konu sahibesi, 7 yillik ilaci birakmak bunyenizde bazi kimysala etkiler birakmis gibime geldi sanki.
Karantina kim ne derse desin herkese bay getirdi, sosyallik yok, diger insan evlatlarindan kose bucak akcmak uzak durmak var ... insan sosyal bir yaratik, sosyal izolasyon psikolojimize cok da uygun degil
Her neyse konuya geleyim sebep ne sekilde olursa olsun vallahi cok dolmussun gibi hissettim, terapistle mi konussan? Ben de ask acisina sebep kotu gunler gecirirken reiki mastera gitmistim, konusunca bayagi ferahlamisim simdi bakiyorum da
Kafanızı dinleyin sadece. Bir zorunluluk hissetmeyin. Mutlu olacağınıza inanıyorum.Bilmiyorum ben henüz bir şey keşfedemedim.Yani yapmam gerekenleri biliyorum, yapıyordum da ama artık yapamıyorum. Güçlü olduğuma da inancım kalmadı. Şu cümleniz bile beni ağlatmaya yetiyor işte.
Ben karantina başlarken nasıl motiveydim biliyor musun. Hep online kurslara katılıyordum, İngilizcemin yanına İspanyolcayı da ekliyordum bilmem ne. İki ay bile sürdüremedim ya. Kendi kendime “e ben çok sosyal bi insan değilim zaten işim gücüm de etkilenecek değil, oohh mis gibi kafa dinlerim kendimi geliştiririm” diyordum. Güzel patladım.Simdi canim konu sahibesi, 7 yillik ilaci birakmak bunyenizde bazi kimysala etkiler birakmis gibime geldi sanki.
Karantina kim ne derse desin herkese bay getirdi, sosyallik yok, diger insan evlatlarindan kose bucak akcmak uzak durmak var ... insan sosyal bir yaratik, sosyal izolasyon psikolojimize cok da uygun degil
Her neyse konuya geleyim sebep ne sekilde olursa olsun vallahi cok dolmussun gibi hissettim, terapistle mi konussan? Ben de ask acisina sebep kotu gunler gecirirken reiki mastera gitmistim, konusunca bayagi ferahlamisim simdi bakiyorum da. O zaman ben de tukenmis hissediyordum yani psikolojik olarak tukenmistim hic gucum yoktu. Sonra yeni bir is buldum, sehir degistirdim, kendimi yeniledim, seyahat etmeye basladim vs vs derken unuttum gitti sonra baktim ki eski gucum yerine gelmis bomba gibiyimGeciyor yani, bazen guc veren biri/bir seyler gelemse de bir gun durduk yere ayaga bomba gibi kalkiyorsun
Demeyin.Sen birde 33 ü gör (insanlardan bezdim)
Bu sabah bir yakınıma bu konuyu açtığımda o da bana aynı cümleyi söyledi. Haklı olduğunu biliyorum. Ama beynime anlatamıyorum işte.Karantinadan önce kötü bir durumda olmadığınızı düşünüyormuşsunuz, o dönemde size kendinizi iyi ve güçlü hissettiren nelerdi yine onları düşünmeye çalışın. Karantinada ben ve etrafımdaki herkeste bi dönüp kendine bakma, kendinde kusur bulma durumları var;bence bunlar can sıkıntısından. Zorluklar evet insanı kötü etkiliyor ama bir yandan da mücadele eden ve güçlü kalan insanlar bana göre tozpembe hayat yaşayanlardan daha anlamlı bir hayata sahip. Ben de bunları yazarken kendimle ilgili her şeyden memnun olarak yazmıyorum ama biraz mantıklı düşününce, zaten ölümlü varlıklarız kötü düşünerek hayatı kendimize zindan edeceğimize varlığımızın ya da aldığımız nefesin kıymetini bilmeliyiz diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Haklısın ama benim bu motivasyonsuzluğum aylar sürüyor. Bu çok uzun bir süre değil mi? Yani ben gerilemiyorum ama ilerlemiyorum da. Duruyorum sadece, öylece duruyorum. Bir arkadaşla konuşuyorum mesela. Ee neler yapıyorsun, ne gelişme var hayatında? Hiiç diyorum aynı. Onca ay görüşmemiş oluyoruz ve ben sadece hiç diyebiliyorum.Nasıl motive olduğunda her şeyi yapabiliyosan olmadığında da yapamayacaksın aslında bu kadar basit. kendini yorgun üzgün hissediyorsan, hiçbir şeye gücün yoksa biraz zaman tanı kendine.Bu kadar yüklenme. Şimdi hemen kötü hissetmeyi bırakıyorum ve mükemmel oluyorum gibi bir dünya yok.Olsa da uzun süreli olmaz.
Tabi ki dibe bat demiyorum sana, gerileme, küçük adımlarla ilerle sadece. Bugün biraz yürü, yarın online dersini yap, ertesi gün bir kitap oku.Zamanla sen de normalleşme sürecine girersin. Eğer sosyal medyada çok takılıyorsan fazla zaman ayırma mesela bu önemli. Depresif müzikler dinleme.
Bir de şey diyenleri dinleme ayy depresyon ne, ilaç kullanmak ne , bırak bunları vs.
Umarım tez zamanda iyi hissetmeye başlarsın.Kendine inancını kaybetme
Neyse ki etrafımda bu düşüncede insanlar yok. Hatta bu sabah ailem istersen ilaca tekrar başla dedi ama ben istemiyorum.Bir de şey diyenleri dinleme ayy depresyon ne, ilaç kullanmak ne , bırak bunları vs.
Umarım umarım çabuk gelir o günler. Bunu söyleyebilmeyi artık öyle çok istiyorum ki. Fakat nedense bir konu için bunu söylesem başka bir konuda mücadelem devam ediyor hep.Arkadaşım bende kaygı bozuklugu var evde kalmak banada yaramadı diyecegim ama kendim için pozitife çevirmeye çalışıyorum yani boyle yapmazsam benim için iyi olmayacaktı neler yaptım mesela zoom dan derslere başladım eski yarım bıraktıgım işelerimi biitirme çabasına girdim yarım bırakılan işlerin insan hayatında olumsuz enerji yaydıgını düşünüyorum
he zaman zaman kullandıgım laftır bnm de ot gibi hissetme.. Ama siz daha gençsiniz elbette zor dönemler yaşamışsınız ama hep şunu derim her şeyin bir bitiş tarihi var bu sıkıntılarda bitecek...
Kendinize güzel hobiler edinmeye çalısın birde sporu hiççç sevmemama yürüyüşün üzerimdeki olumlu etkisinide atlayamam..
Ve hep söylerim bilinçsel davranış terapi iyi gelmişti bana baya bir düşüncelerimi nasıl değiştirmemle ilgili..
uzun uzun yazmayayım Allah yardımcınız olsun birde hiç unutmayın bizden daha zor hayatlar yaşayanlar var canınızı sıkmayın gün gelecek ne zor günlerdi geçti bitti diyeceksiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?