23 yaş ve tükenmek

Hiç üzülme unutma sosyal medya çokda gerçekçi olmuyor çogu zaman yani insanlar bilirsin işte orda kendilerini oldugundan yüksek mutlu vs gösterme cabasında oluyorlar zaman zaman.. Bakmamaya çalış sen mükemmel yaratılmış bir insansın hepimiz ayrı ayrı hünerleri olan kişileriz kendini hiç bir zaman değersiz görme... 🌹

Konuyu okumadan başlığı görüp geldim. 23 yaşında tükenilmez. Yani isteseniz de olmaz. Olsa olsa can sıkıntısıdır o.
Yolun başındasınız harika.

Hiç üzülme unutma sosyal medya çokda gerçekçi olmuyor çogu zaman yani insanlar bilirsin işte orda kendilerini oldugundan yüksek mutlu vs gösterme cabasında oluyorlar zaman zaman.. Bakmamaya çalış sen mükemmel yaratılmış bir insansın hepimiz ayrı ayrı hünerleri olan kişileriz kendini hiç bir zaman değersiz görme... 🌹
Çok teşekkür ederim. ♥️

ben sizi anlıyorum. maddiyat her şey değil ben de maddi açıdan rahat yetiştim ama manevi bir yan hep boş kaldı ben de tek çocuktum ve babam çok zor biriydi zor bir çocukluk geçirdim.son dönemde akrabalarımla bile bir ton problem yaşadım hala yaşıyorum arka arkaya çok hata yaptım haksızlık da gördüm. gerçek dost eş çok değerli bunu anladım. etrafınızı güvenebileceğiniz insanla doldurun. insan kaybetmek değil kazanma odaklı yaşayın. zamanla daha iyi hissedersiniz hayatınızı istediğiniz yola sokarsınız umarım.

Konuyu okumadan başlığı görüp geldim. 23 yaşında tükenilmez. Yani isteseniz de olmaz. Olsa olsa can sıkıntısıdır o.
Yolun başındasınız harika.
Siz bir de benim yolumu görseydiniz. 😊 Genç olduğumu biliyorum ama benim yaşımın üç katına sahip insanlar var tanıdığım benim yaşadığım sıkıntıların çeyreğini yaşamamış. Tükenen tükeniyor yani, yoluna bağlı.

Bir dahaki sefere zahmet edip konumu okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Siz bir de benim yolumu görseydiniz. 😊 Genç olduğumu biliyorum ama benim yaşımın üç katına sahip insanlar var tanıdığım benim yaşadığım sıkıntıların çeyreğini yaşamamış. Tükenen tükeniyor yani, yoluna bağlı.

Bir dahaki sefere zahmet edip konumu okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Haklısınız, konuyu okumadan yorum yazmak hoş olmadı.
Basit bir motive yazısı olsun istedim yalnızca, birazdan okuyacağım 💚

ben sizi anlıyorum. maddiyat her şey değil ben de maddi açıdan rahat yetiştim ama manevi bir yan hep boş kaldı ben de tek çocuktum ve babam çok zor biriydi zor bir çocukluk geçirdim.son dönemde akrabalarımla bile bir ton problem yaşadım hala yaşıyorum arka arkaya çok hata yaptım haksızlık da gördüm. gerçek dost eş çok değerli bunu anladım. etrafınızı güvenebileceğiniz insanla doldurun. insan kaybetmek değil kazanma odaklı yaşayın. zamanla daha iyi hissedersiniz hayatınızı istediğiniz yola sokarsınız umarım.
Yok, benim etrafımdaki insanlar sorunlu değiller çok şükür. Anne baba kardeşler hepsi destekçi. Tabi oluyor ufak tefek şeyler ama manevi tarafım boş kaldı diyemem. Büyük haksızlık olur. Beni sağlık problemleri yedi bitirdi daha çok. Zaten aile de kötü olsaydı ben şu an ne halde olurdum hiç bilmiyorum.

Yok, benim etrafımdaki insanlar sorunlu değiller çok şükür. Anne baba kardeşler hepsi destekçi. Tabi oluyor ufak tefek şeyler ama manevi tarafım boş kaldı diyemem. Büyük haksızlık olur. Beni sağlık problemleri yedi bitirdi daha çok. Zaten aile de kötü olsaydı ben şu an ne halde olurdum hiç bilmiyorum.
İşte hepiminin bi tarafdan kanadı kırık, daha kötülrini görüp şükredecegiz. 🌹 Her anımız son anımız gibi mutlu keyifli yaşamalıyız aslında en çok da kendime söylüyorum. 😅🤭

Ben de 23 yaşındayım, karantina döneminde değil ama öncesinde benzer bir süreç yaşamıştım. Bir an durup hayatına bakınca insan şaşırıyor, bütün o zorlukları yaşayan halimi düşünüp sanki başka birisiymiş gibi onun için ağladığım çok olmuştu. Sizinki de böyle mi? Mücadelenin içindeyken o yaşananların ne kadar zor olduğunu fark edemiyoruz, etsek mücadele de edemeyiz belki. Hayatta kalmak için beynimiz olayları basitmiş gibi görüyor sanırım bilmiyorum. Ama ben ne zaman zor bir durumun içinden biraz olsun sıyrılsam böyle bir çöküş yaşıyorum. Rahat batıyor diyen de olabilir ama bence o zorluğun içinde kendime göstermediğim şefkat, ilgi veya ihmal ettiğim her neyse artık onun acısı çıkıyor. Bazen kendimi omuzlarımdan öpüyorum ve kendimi görmezden geldiğim, mücadeleye kapıldığım zamanlar için kendimden özür diliyorum (böyle yazınca salakça geldi ama 😂).
ilaçları bırakmanız çok yanlış karar olmuş lütfen doktorunuzla görüşün yoksa daha büyük bir çöküş gelebilir. Bir de online terapi ilk bir iki seans tuhaf gelse de aynı verim alınıyor bence, en azından benim deneyimim böyle. maddi sıkıntınız da yokmuş o yüzden deneyin bence bir kaybınız olmaz. Sevgiler

Birkac soracağım sosyal medya kullaniyor musunuz ? 24 yasindayim sisyal medyada arkadaslarimin hayatlarini görünce kpssyi birakip asgari ücretle calismayi düşündüğüm cok oluyor. Hayat akio gidiyormus sen geç kaliyormussun gibi. 2.olarak calisiyor musunuz ? Üretmek insanı zinde tutar calışma imkaniniz varsa calisin. Sosyal sorumluluk projelerine dahil olun baska hayatlara hayvanlara doğaya dokunmak sizi mutlu eder.

Hanımlar merhaba,

Uzun zamandır konu açmadım buraya. Bugüne kadar açtıklarım da hep akne problemimle ilgiliydi zaten ama şu anki durum bambaşka. Arkadaşlar ben bildiğiniz tükendim ya.

Öncelikle baştan başlayayım. Zor bir hayatım oldu, özellikle sağlık anlamında. Açık açık yazamıyorum ama ciddi fiziksel sağlık problemlerim oldu/var. Birçoğunun üstesinden geldim şu yaşıma kadar, büyük ameliyatlar geçirdim. Var tabi hala sıkıntılarım ama hayati riskim yok en azından artık. Uzun lafın kısası hayatım hep mücadeleyle geçti. Sadece sağlık anlamında da değil, eğitim, kariyer, ailevi sorunlar. Hayatım boyunca mücadele etmediğim tek nokta maddiyat sanırım. O anlamda ailem iyi bir yaşantı sundu bana, geçim zorluğu çekmedim, ne istersem alındı edildi vs. Ama maddiyat her şey değil ne yazık ki.

İşin garip yanı ben bu zamana kadar yaşadıklarımı gözümde büyüten biri değildim. Duygusal biri olmadım hiç, mantığım daima ağır basardı. Etrafım derdi bana hep ne güçlü kadınsın, buna rağmen bir şeyler başarmışsın, işte senin yerinde olsam dayanamazdım bilmem ne. Ben de hep yok canım o kadar da abartılacak bir durumum yok, benden çok daha kötü durumda olan insanlar var (hala böyle düşünüyorum) diyordum. Ama bu karantina döneminde bana bir şey oldu. Resmen ne kadar berbat ve zor bir hayatım olduğu dank etti kafama öyle diyeyim. Bunları söyleyen ben şimdi durup kendime bakıp “lan neler çekmişsin Coco, bi etrafındaki yaşıtlarına bak bi sana seninki de hayat mı” diyerek kendime acıyorum resmen. Sonra da gelsin ağlama krizleri.

Tabi bunda şu saçma sapan dönemin etkisi oldu farkındayım ama benim ruh halim çöktü resmen. Zaten az olan sosyal hayatım sıfırlandı ki bu birçok kişi için aynı oldu hadi neyse diyelim. Pek arkadaşım var diyemem sahip olduğum sağlık problemleri bunu da köstekledi. Spor yapıyordum, yüzüyordum gittiğim yerler kapandı o da sıfırlandı. Spor salonu açıldı ama virüs için risk grubundayım diye gitmeye cesaret edemiyorum. Evde zaten kolumu kaldıramıyorum, ne kadar video izlediysem olmadı ı-ıh o motivasyon gelmiyor. Tam tamamen kurtuldum derken akne problemim tekrar nüksetti, özgüvenim yerlerde sürünüyor. Yok yani nereden tutsam elimde kalıyor. Son 3 aydır ne ders çalışabiliyorum ne üretebiliyorum canım hiçbir şey yapmak istemiyor üstelik. Boş boş ot gibi yaşıyorum günleri.

Bir de tüm bunların üzerine 7 yıldır kullandığım antidepresanımı bıraktım. Çünkü ruh halim kullanırken de berbattı boş yere alıyormuşum gibi hissettim ama sanırım bıraktığımdan beri daha da kötüyüm. Kabul etmek istemesem de ciddi bir depresyondaymışım gibi geliyor artık. Burada millete psikolojik destek alın derim ama onu da yapamıyorum şu an, hastaneye gitmem mümkün değil. Belki iyice dayanamaz olursam online terapi denerim ne kadar işe yarar bilmiyorum.

Öte yandan bu ruh halimin 3-5 aylık evde kalmanın sonucu olduğunu düşünmüyorum. Sanırım 23 yıllık birikimin dışa vurumu bu. Dediğim gibi hayatımın her alanı ayrı bir mücadeleyle geçti. Mücadelem bitmedi bitmiyor bitmeyecek de fakat ben artık çok ama çok yoruldum. Yeteeeerrrr diye haykırmak istiyor içim.

Belki bazılarınız abarttığımı, bu yaşta hiçbir şey görmediğimi veya şımarık olduğumu düşüneceksiniz bilmiyorum ama sizi temin ederim birçoğunuzdan daha zor bir hayatım olduğuna eminim.

Uzun oldu kusura bakmayın, içimi dökmeye ihtiyacım vardı. Okuduğunuz için teşekkürler.
Bak canım şimdi sana şunları söyliyim evet bu yaşına kadar çok zor bir hayatın olmuş olabilir. Çevrende gördüğün insanların yahut sosyal medyada gülen çok mutlu gördüğün insanların gerçekten mutlu olmadığını bil. O sadece tablonun ön yüzü bir de arka yüzü var o tablonun herkes hayatta birşeyler çekiyor. Yüzü gülen insanlar da kimbilir ne dertlerle uğraşıyor. Yaşıtlarının paylaşımları seni onlar çok iyi bense kötüyüm yargısına vardırmasın. Terapistim bir danışanının sosyal medyada inanılmaz mutlu fotoğraflarını paylaştığını görünce çok şaşırmış hatta bu kişi eşiyle evliliklerinde sorun olan birisi iken eşiyle binbir mutlu poz terapiye tekrar geldiğinde eşiyle arasındaki durumun düzelip düzelmediğini sormuş fotoğraflara istinaden bayanın verdiği cevap komşusuna inat onu kıskandırmak için paylaştığını söylemiş.
Evet zor bir hayat sürmüş olabilirsin şuan canın ders çalışmak istemiyor olabilir birşeylerden zevk almayadabilirsin. Bu dönem dönem hepimizin yaşadığı bir süreç ve korona da biraz bizi kısıtladığı için yapılacak aktiviteler azaldığı için biraz bu dönemde yıprandık ve zorlandık. Ama ilacını birden kesmen iyi bir durum değil doz azaltılarak ve Dr kontrolünde bırakman gerekirdi. Şuan hastaneye gidemeyeceğini düşünme. Sosyal mesafe ve maske kurallarını yerine getirerek tedavine devam edebilirsin. İstersen online seans al bu dönemde birçok terapist isteyenlere uyguluyor. Anlattığında kuş gibi hafiflediğini hissedeceksin. Ayrıca şuan kendini ders çalışmak zorunda hissettirme istemesen de minimum düzeyde hergün biraz çalışabilirsin. Unutma hiçbir şey sağlığından önemli değil bazen ben de kendimi salıp günlerce yatıyorum. Sonra diyorum kalk ve işlerini yap. Böyle durumlarda bolca dua etmeni öneririm inan çok rahatlatıyor ruha gıda dua ile uzun yazdım kusura bakma yalnız değilsin. Herkesin hayatta zor bir imtihanı var Rabbim geçenlerden eylesin. Öpüyorum canım seni çok değerli olduğunu bil ve biraz iyi hissetmek için çaba sarfet biliyorum zor ama sen başarabilirsin sadece buna inanman gerekiyor.

Ben de 23 yaşındayım, karantina döneminde değil ama öncesinde benzer bir süreç yaşamıştım. Bir an durup hayatına bakınca insan şaşırıyor, bütün o zorlukları yaşayan halimi düşünüp sanki başka birisiymiş gibi onun için ağladığım çok olmuştu. Sizinki de böyle mi? Mücadelenin içindeyken o yaşananların ne kadar zor olduğunu fark edemiyoruz, etsek mücadele de edemeyiz belki. Hayatta kalmak için beynimiz olayları basitmiş gibi görüyor sanırım bilmiyorum. Ama ben ne zaman zor bir durumun içinden biraz olsun sıyrılsam böyle bir çöküş yaşıyorum. Rahat batıyor diyen de olabilir ama bence o zorluğun içinde kendime göstermediğim şefkat, ilgi veya ihmal ettiğim her neyse artık onun acısı çıkıyor. Bazen kendimi omuzlarımdan öpüyorum ve kendimi görmezden geldiğim, mücadeleye kapıldığım zamanlar için kendimden özür diliyorum (böyle yazınca salakça geldi ama 😂).
ilaçları bırakmanız çok yanlış karar olmuş lütfen doktorunuzla görüşün yoksa daha büyük bir çöküş gelebilir. Bir de online terapi ilk bir iki seans tuhaf gelse de aynı verim alınıyor bence, en azından benim deneyimim böyle. maddi sıkıntınız da yokmuş o yüzden deneyin bence bir kaybınız olmaz. Sevgiler
Ben ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Yani motivasyonumun bittiği oluyordu tabii ki ama ilk kez kendime bu kadar üzülüyorum. Bir de dediğim gibi benim mücadelem bitmiyor, sanırım en büyük sıkıntı bu.

Birkac soracağım sosyal medya kullaniyor musunuz ? 24 yasindayim sisyal medyada arkadaslarimin hayatlarini görünce kpssyi birakip asgari ücretle calismayi düşündüğüm cok oluyor. Hayat akio gidiyormus sen geç kaliyormussun gibi. 2.olarak calisiyor musunuz ? Üretmek insanı zinde tutar calışma imkaniniz varsa calisin. Sosyal sorumluluk projelerine dahil olun baska hayatlara hayvanlara doğaya dokunmak sizi mutlu eder.
Evet, kullanıyorum ama her şeyin oradaki gibi olmadığını biliyorum. Çalışmıyorum. Eğitim hayatım devam ediyor. Maalesef bununla ilgili geçirdiğim süreç de kolay olmadı/değil. Diyorum ya hep bi mücadele. Bunun yanında birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alıyorum zaten.

Bak canım şimdi sana şunları söyliyim evet bu yaşına kadar çok zor bir hayatın olmuş olabilir. Çevrende gördüğün insanların yahut sosyal medyada gülen çok mutlu gördüğün insanların gerçekten mutlu olmadığını bil. O sadece tablonun ön yüzü bir de arka yüzü var o tablonun herkes hayatta birşeyler çekiyor. Yüzü gülen insanlar da kimbilir ne dertlerle uğraşıyor. Yaşıtlarının paylaşımları seni onlar çok iyi bense kötüyüm yargısına vardırmasın. Terapistim bir danışanının sosyal medyada inanılmaz mutlu fotoğraflarını paylaştığını görünce çok şaşırmış hatta bu kişi eşiyle evliliklerinde sorun olan birisi iken eşiyle binbir mutlu poz terapiye tekrar geldiğinde eşiyle arasındaki durumun düzelip düzelmediğini sormuş fotoğraflara istinaden bayanın verdiği cevap komşusuna inat onu kıskandırmak için paylaştığını söylemiş.
İnanın bunu biliyorum ama beynime anlatamadığım bir dönemdeyim sanırım. Fazla hassasım. Her şey batıyor sanki. Genel olarak enerjisiz ve mutsuzum.
Evet zor bir hayat sürmüş olabilirsin şuan canın ders çalışmak istemiyor olabilir birşeylerden zevk almayadabilirsin. Bu dönem dönem hepimizin yaşadığı bir süreç ve korona da biraz bizi kısıtladığı için yapılacak aktiviteler azaldığı için biraz bu dönemde yıprandık ve zorlandık. Ama ilacını birden kesmen iyi bir durum değil doz azaltılarak ve Dr kontrolünde bırakman gerekirdi. Şuan hastaneye gidemeyeceğini düşünme. Sosyal mesafe ve maske kurallarını yerine getirerek tedavine devam edebilirsin. İstersen online seans al bu dönemde birçok terapist isteyenlere uyguluyor. Anlattığında kuş gibi hafiflediğini hissedeceksin. Ayrıca şuan kendini ders çalışmak zorunda hissettirme istemesen de minimum düzeyde hergün biraz çalışabilirsin. Unutma hiçbir şey sağlığından önemli değil bazen ben de kendimi salıp günlerce yatıyorum. Sonra diyorum kalk ve işlerini yap. Böyle durumlarda bolca dua etmeni öneririm inan çok rahatlatıyor ruha gıda dua ile uzun yazdım kusura bakma yalnız değilsin. Herkesin hayatta zor bir imtihanı var Rabbim geçenlerden eylesin. Öpüyorum canım seni çok değerli olduğunu bil ve biraz iyi hissetmek için çaba sarfet biliyorum zor ama sen başarabilirsin sadece buna inanman gerekiyor.
Çok teşekkür ederim. ❤️

İnanın bunu biliyorum ama beynime anlatamadığım bir dönemdeyim sanırım. Fazla hassasım. Her şey batıyor sanki. Genel olarak enerjisiz ve mutsuzum.

Çok teşekkür ederim. ❤
Enerjinin bittiği ve mutsuz olduğun dönem tamamen koronadan kaynaklı yapılacak aktiviteler sınırlı bir de ilacını neden doz azaltmadan bıraktın canım?

İki üç ay evde kalmak, önceden yaptığınız aktiviteleri yapamamak, illa ki şu anki motivasyonsuzluğunuzu etkilemiştir. İnsan doğasına uygun değil şu an yaşadığımız.
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler, imkanlar doğrultusunda ufak bir yer değişikliği, minik bir risksiz tatil, belki memlekete gitmek, belki doğaya kaçmak, sizi tekrar merkezinize döndürebilir. Bunları yapamıyorsanız yaşamınızda yapacağınız bir değişiklik, genel rutininizde bir değişikliğe gitmek ölü toprağını atmanıza vesile olabilir.
Hayatınızın bundan sonraki dönemini sağlık problemleriniz minimumda geçirmenizi dilerim. Umarım daha güzel olur sizin için her şey.
❤️

Farklı bir açıdan bakın belki iyi gelir. Dünyaya imtihan için geldi herkes ve herkes illaki kendi imtihanını yaşayacak. Sizinki erken başlamış, belki bundan sonraki kısmını da siz daha rahat geçirirsiniz.
Eskiden bir örnek verirlerdi. Mesela bir sıkıntı yaşayıp sabrettiniz ya da iyi bir iş ortaya koydunuz. Bunun karşılığında cennette sizin için bir bahçe hazırlandı, baska bir durumda o bahçedeki koskunuz için bir tuğla koyuldu gibi. İşte insan diğer taraftaki ortamını kendi hazırlıyor gibi. Zor ama geçici sıkıntılariniz sonsuz hayatınızin güzel gecmesinin anahtarı olur inşallah.
İnsan zayıftır, tabii ki zor gelir hastalık, yoksulluk, savaş, göç vs. Tükenmiş hissetmeniz normal, ilaciniza devam edin. Bir de şunu mutlaka söyleyeyim, güzel anı biriktirin. Mutluluk depolarsaniz zor anlarda onlarin birikimini kullanırsınız. Ne zaman ki karamsar bakarsanız, sizi ayakta tutacak olumlu bir şey bulamazsınız. Gececek

ben 23 yaşında 3 yıldır özel sektörde çalışan biriyim kendini biraz seviyorsan kpssden vazgeçme.
hayat sen haftada 60 saat çalışırken bu pandemi döneminde evde oturan,gezen, tatil yapan memurlar için akıyor. emin ol devlet kadar iyi bir yer yok. küçüğünden bi öneri...

Back
X