23 yaş

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
22 yaş bitti 23e geldi çattı ama hiçbir doğumgünümde bu kadar mutsuz umutsuz olmamıştım.
2018de mezun oldum, 1 sene master yaptım şimdi teze geçtim. Atanamadım, bu seneki sınavda da olmayacak okul yüzünden çalışamadım. 1 senemi daha yaktığıma pişmanım ama olan oldu artık diyorum.

O kadar canım sıkkın ki akrabalar artık bana atama sormasınlar diye düğünlere kutlamalara katılmıyorum. Hiç hayatında biri yok mu, atama durumlari ne oldu. Bana benim bile cevabını bilmediğim sorular soruyorlar.

Aileme yükmüşüm gibi hissediyorum. Çok şükür problem etmiyorlar çalış falan diyen yok ama benim ağrıma gidiyor. Çalışmadım suçluyum. Kendime öyle kızıyorum ki.

Artık 23 yaşındayım ve hayatımda hiçbir şey tamam değil. Çırpınıp duruyorum sanki. Yaşıtlarım gibi gezme tozmam yok çünkü ekonomik özgürlüğüm yok. Hayatımda biri yok, işim yok. Eskiden kafamın çalıştığına inanirdim artık ona da inanmıyorum. Günlerce evdeyim kendimi eve kapattım. Lisede durumu benden kötü olup ders çalıştırdığım arkadaşlarım şu anda iş sahibi(tabiki de olsunlar orası ayrı) ama ben işsizim. Ağrıma gidiyor.

Belki de size çok basit gelecek, bu mu derdin diyeceksiniz. En güzel yaşlarım hiç olmuş gibi hissediyorum bazen ağlama krizlerine giriyorum. Kendimi başarısız görüyorum. Yeniden 18 19 20 olmak istiyorum eski fotoğraflarıma bakıp üzülüyorum ne kadar mutluymuşum diyorum. Özlüyorum daha 3 5 sene öncesini özlüyorum.

Hayatımda hep işsiz kalacakmışım gibi hissediyorum. Hatta vücudumda bi rahatsızlık çıktı psikolojik sebebi "bir şeylere geç kalma korkusu, gekecekten kaygı duyma, zamanla yarışma" imiş çok şaşırmıştım.

2020 için çalışmam lazım ama sanki yine üzerimde ölü toprağı var.

Insanlar seviliyor seviyor ben de istiyorum evlenmek de istiyorum. Tabi ki önceliğim iş ve atanmak ama evlenmek de istiyorum. Kimine göre erken gelebilir ama ben reşitim ve bunu da istiyorum. Sanki zaman hep aleyhime işliyor. Derdimin çözümü yine bende biliyorum öyle iç döktüm. Size saçma gelmiş olabilir ama polemik yapmayalım olur mu..

Mesleğiniz, aldığınız eğitime göre iş bulamayabilirsiniz ama hiç değilse sosyalleşmek, para kazanmak amaçlı iş bakın derim. Yaz tatilinizi çalışarak değerlendirebilirsiniz hangi şehirdeniz bilmiyorum ama satış danışmanlığı, garsonluk vb iş yapabilirsiniz. Evde oturmak insanı yoruyor ve bir noktadan sonra alışıyor o düzene sokağa bile çıkmak istemiyor. Daha sonra ofiste iş bulabilirsiniz hem çalışıp hem sınava giren o kadar çok insan var ki. Bir arkadaşım riskli bir hamilelik geçiriyordu, çalışıyordu, evin işi de üstündeydi 8 aylık hamileyken girdiği sınavdan 90 puan aldı. Sizin silkelenip kendinize gelmeye ihtiyacınız var bence. Daha yaşınız çok çok genç. Sosyal çevre edinmeye bakın yeni insanlarla tanışmak hem iş hem aşk konusunda size yeni kapılar açar umutsuz olmayın bu kadar

28 yaşındayım hala atanamadım.ben nerelere gıdem,nerelerde ağlayam:KK42:
Amacım burda benden daha büyük ve aynı dertten muzdarip insanları üzmek değildi özür dilerim.. Tabi ki de atanamayabiliriz gayet normal şeyler ama benim bunu bu kadar içselleştirmem normal değil. Ben güçlü ve hayata karşı sabırlı bir insan değilim sanırım

Mesleğiniz, aldığınız eğitime göre iş bulamayabilirsiniz ama hiç değilse sosyalleşmek, para kazanmak amaçlı iş bakın derim. Yaz tatilinizi çalışarak değerlendirebilirsiniz hangi şehirdeniz bilmiyorum ama satış danışmanlığı, garsonluk vb iş yapabilirsiniz. Evde oturmak insanı yoruyor ve bir noktadan sonra alışıyor o düzene sokağa bile çıkmak istemiyor. Daha sonra ofiste iş bulabilirsiniz hem çalışıp hem sınava giren o kadar çok insan var ki. Bir arkadaşım riskli bir hamilelik geçiriyordu, çalışıyordu, evin işi de üstündeydi 8 aylık hamileyken girdiği sınavdan 90 puan aldı. Sizin silkelenip kendinize gelmeye ihtiyacınız var bence. Daha yaşınız çok çok genç. Sosyal çevre edinmeye bakın yeni insanlarla tanışmak hem iş hem aşk konusunda size yeni kapılar açar umutsuz olmayın bu kadar
Arkadaşınız adına çok sevindim:) Benim silkelenmeye ihtiyacım var ama yapamıyorum. Eskiden yaz tatillerinde mağazalara iş başvurusu yapmıştım olmamıştı yine o konuda umudum yok

Ozel sektorde is imkanin yok mu? Bir yerden ufak ufak baslasan kendine inancin yerine gelir. Boyle hicbir sey yapmamak kendini degersiz, ise yaramaz hissettirir. Bundan kurtulman gerekiyor. Bence ne olursa olsun calismaya basla.

Daha dur ya 23 sün ne bu karamsarlık iş konusunda evlenmeyi de boşver napıcaksın şimdilik kıllı maymunları
Cinsel olarak kullan at benim gibi
Haha kıllı maymun çok hoşsunuz :KK45:ama cinsellik olarak sizinle farklı fikirdeyim evlilik olmadan hiçbir şey yapmam:)

Ozel sektorde is imkanin yok mu? Bir yerden ufak ufak baslasan kendine inancin yerine gelir. Boyle hicbir sey yapmamak kendini degersiz, ise yaramaz hissettirir. Bundan kurtulman gerekiyor. Bence ne olursa olsun calismaya basla.
Tecrübem olmadığı için yok ama sanırım ücretli öğretmenlik yapabilirim

Arkadaşınız adına çok sevindim:) Benim silkelenmeye ihtiyacım var ama yapamıyorum. Eskiden yaz tatillerinde mağazalara iş başvurusu yapmıştım olmamıştı yine o konuda umudum yok

Siz deneyin yine tek tek gezin sorun eleman arıyor musunuz diye. Mağazaların çoğu o şekilde eleman alıyor hemen form doldurursunuz açık olunca ararlar sizi. Devlet hastanesi psikologdan da randevu alabilirsiniz. Elinizin altındaki her imkanı kullanın. Her gün aynı saatte aynı yerde yürüyüşe falan çıkın mesela kendinize bir uğraş bulmazsanız sadece sınav stresi bile tek başına yer bitirir sizi. Önünüzde daha çok uzun bir hayat var umutsuzluğa kapılmayın hemen

Tecrübem olmadığı için yok ama sanırım ücretli öğretmenlik yapabilirim
Neden olmasin? Ben mezun oldugumda dersanede ise girmistim. Aldigim maas o kadar komikti ki. Sadece temel ihtiyaclarimi karsiliyordum. Ama ordan sonra girdigim ozel okula, oradaki tecrubem sayesinde girdim. Bircok insan tanidim. Hayatin ne getirecegi hic belli olmaz. O zamanlar devlete atanmam imkansizdi. Dort yil ozelde calistiktan sonra bir firsat dogdu ve atandim. Darisi senin basina.

Siz deneyin yine tek tek gezin sorun eleman arıyor musunuz diye. Mağazaların çoğu o şekilde eleman alıyor hemen form doldurursunuz açık olunca ararlar sizi. Devlet hastanesi psikologdan da randevu alabilirsiniz. Elinizin altındaki her imkanı kullanın. Her gün aynı saatte aynı yerde yürüyüşe falan çıkın mesela kendinize bir uğraş bulmazsanız sadece sınav stresi bile tek başına yer bitirir sizi. Önünüzde daha çok uzun bir hayat var umutsuzluğa kapılmayın hemen
Okul başlarken ücretli öğretmenlik yapabilirim. Mağazalara form verme konusunda tekrar şansımı deneyeceğim. Teşekkür ederim:)

Malesef artık gençler mesleklerine dair işler yapamıyor çoğunun atanması da mümkün olmuyor. Malum puanlar ve kontenjan sayıları.
Bir çalışanımız vardı kimya mezunu ataması olmadığı için Satış Danışmanlığı yapıyordu. Aynı zamanda dersini çalıştı.
Dövünmek yerine iyi kötü demeden bir yerden başlıyor olmak gerekiyor.
Evlilik konusuna gelince daha çok çok erken önce kendi ideallerini yerine getir ayaklarının üzerinde dur biraz çalışma hayatın olsun.

Neden olmasin? Ben mezun oldugumda dersanede ise girmistim. Aldigim maas o kadar komikti ki. Sadece temel ihtiyaclarimi karsiliyordum. Ama ordan sonra girdigim ozel okula, oradaki tecrubem sayesinde girdim. Bircok insan tanidim. Hayatin ne getirecegi hic belli olmaz. O zamanlar devlete atanmam imkansizdi. Dort yil ozelde calistiktan sonra bir firsat dogdu ve atandim. Darisi senin basina.
Bana 1000 lira maaş bile verseler kendimi işe yarar hissedeceğim gerçekten. İnşallah çok teşekkürler tebrik ederim sizi de:)

Malesef artık gençler mesleklerine dair işler yapamıyor çoğunun atanması da mümkün olmuyor. Malum puanlar ve kontenjan sayıları.
Bir çalışanımız vardı kimya mezunu ataması olmadığı için Satış Danışmanlığı yapıyordu. Aynı zamanda dersini çalıştı.
Dövünmek yerine iyi kötü demeden bir yerden başlıyor olmak gerekiyor.
Evlilik konusuna gelince daha çok çok erken önce kendi ideallerini yerine getir ayaklarının üzerinde dur biraz çalışma hayatın olsun.
Haklısınız bi yerden başlamak lazım

Tatlım karamsar olmak için çooook gençsin. Ama düşünüyorum da senin yaşındayken bende böyle duygular içindeydim şimdi düşünüp acıyorum o zaman ki psikolojik durumuma :/ Bunu aşmak için tabii ki öncelikle mutlu olacagın bir iş ve sonrasında doğru bir eş bulman lazım.. Ben 32 yaşındayım hala ne işimi ne de eşimi bulamadım hatta boşanıyorum :KK47: İyi tarafından bak gerçekten çok gençsin çevreyi duyma hayatınla ilgili plan yap motive olamıyorsan yada depresif umutsuz hissediyosan psikolojik yardım al kendini bu ruh haline teslim etme. Umarım güzel günler yakındır ;)

Ben bu derece atanma takıntısını anlamıyorum. Mesela sizin çalıştırdığınız insanların iş sahibi olduğunu yazmışsınız. Onlar da atanmayı mı bekledi yıllarca sizce?
Yürümüş gitmişler belli ki, atanan atansın, atanamayan da başka yol çizsin kendine.

Devlete girmek istemeyi anlıyorum tabii. Ama hayatı askıya alıp yıllarca evde oturmayı anlamıyorum. İlle de atanacağım, başka seçenek yok misali. Bu sebeplerden 30a kadar eli ekmek tutmamış insan var, yıllardır atanacağım diye sözümona evde ders çalışıyor. Bu sefer bütün hayatı kaçırıyorsun. Birileri iş arıyor, buluyor, az veya çok hayatını kazanıyor, yaşıyor bu sırada tabii.
Ben olsam özel sektörde iş ararım. Hem çalışırım, hem sınava yine hazırlanırım. Asla evde yıllarımı yakmazdım.

Amacım burda benden daha büyük ve aynı dertten muzdarip insanları üzmek değildi özür dilerim.. Tabi ki de atanamayabiliriz gayet normal şeyler ama benim bunu bu kadar içselleştirmem normal değil. Ben güçlü ve hayata karşı sabırlı bir insan değilim sanırım
yas ilerledikçe içsellestiriyosun en basta bende senin gibi dert yapardım sonra dedşm ki bu benum eksikliğim değil ülke şartları ortada dedim

Bu yaşta bu kadar karamsar olmayın. Yazdığınız sebepler bu kadar üzülmek için yeterli sebepler değil ya da ben çalışmayı sevmediğim için bana öyle geliyor olabilir. Ama açta açıkta değilseniz geçindirmek zorunda olduğunuz kimse yok bu kadar üzmeyin kendinizi. Bunları elde ettiğinizde hala mutsuz olduğunuzu fark ederseniz nolacak

Hedefleriniz için çalışın ama aynı zamanda mutlu pozitif olun. İnşallah hayırlısıyla olacak diyin. Dünyanın yükü omuzlarınızdaymış gibi bahsetmeyin
Zaman yitip gidiyor üzülmeniz size gençliğinize fayda sağlamaz.

Bence yapabilirsiniz

Bende iş aradığım bulamadığım zaman oldu karalar bağlamadım arkadaşlarımınki gibi güzel kıyafetlerim olmadığı için etkinliklerden geri kaldım. Arkadaşlarım rahat rahat alışveriş yaparken ben bi tane ürün ya alırdım ya almazdım. Atanamadım da. Allah’a şükür mutluyum çünkü ben mutluluğumu bunlara bağlamadım içinde bulunduğum anda mutlu olamazsam başka mutlu olamam ki çünkü başka zaman yok

Back
X