- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.616
- 133
1 kere marketten birşey alıyorum açık bir üründü 1 kg dedim neyse adam tarttı verdi hiç etiketine bakmadım,elimde ki parayıda ona göre götürdüm,kasiyer demesin mi şu fiyat diye nasıl olur dedim ben,1 kg bilmem kaç gram gelmiş,götürdüm tartan kişiye bunu çıkarın diye,ne olacak diyor birde adam,artık etiketleri iyice kontrol ediyorum eğer istediğim kg üzerinde yapmışsalar çıkarttırıyorum artık.Bende de benzer bir şey olmuştu gramla ciköfte alırken 5 kurus fazla yapıp kasada 5 kurus icin iki saat canta kurcalıyordum .Bir dahaki sefere 5 kurus bile fazla koymayın dedım çalışanda abla 5 kuruş eksik koydum bu sefer de onlar arasın dedi:):) Tabi ki isteyin asıl ayıp eden konuşan kadın....
1 kere marketten birşey alıyorum açık bir üründü 1 kg dedim neyse adam tarttı verdi hiç etiketine bakmadım,elimde ki parayıda ona göre götürdüm,kasiyer demesin mi şu fiyat diye nasıl olur dedim ben,1 kg bilmem kaç gram gelmiş,götürdüm tartan kişiye bunu çıkarın diye,ne olacak diyor birde adam,artık etiketleri iyice kontrol ediyorum eğer istediğim kg üzerinde yapmışsalar çıkarttırıyorum artık.
canım az önce aynı şey başıma geldi.dün netten bi ürün satın almıştım.kargo ücretsizdi ama kargocu 5.50 lira ücret istedi.faturada 5.30 yazıyordu 5.50 verdim mecbur.para üstünü vermedi.sonra satın aldığım firmayı aradım neden ücret alındı diye.yanlışlık olmuş geri iade edeceğiz ücreti dediler.az önce kargocu getirdi ücreti.5.30 verdi.siz dün benden 5.50 aldınız dedim,ağzının içinde söylenerek 5.50 verdi.20 kuruşun peşine düştüğümden değil ama kendilerine gelince 1 kuruşu alırlarken biz neden hakkımızı yedirelim?aynı şey marketlerdede oluyor.küsüratlı fiyatları hep yuvarlak hesap yaparak alıyorlar.sakın üzülme.sen yanlış bişey yapmamışsın.Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
Ya ayıp ama size öyle diyen kadında çıkartıp 10lşra verseydi ozaman çok büyük para değil sonuçta dimi..Allah Allah ya minibüsçü de hakkı olmayan parayı alıyor herkesten 25 Kuruş az para değilKızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
Çok iyi anlamışsınız helal :)eskiden ben de para üstünü istemeye utanırdım, ne zaman bir dolmuşçu benden eksik 10 kuruşu istedi ben de artık paranın üzerini hep istemeye başaldım, eksik 5-10 kuruşu yüksek sesle bağırarak istiyorlar ama fazla aldıkları paranın üzerini geri vermiyorlar. O hakkı olmadığı halde vermediği para üstü ile eve ekmek götürüyor. çocuklarının rızkına haram pkarışmış oluyor. Helal olmayan 1 kuruşun bile kendisinden çıkacağını bildiği halde yapıyorlar bunu, kimseye aldırış etmeyin, hatta yüksek sesle isteyin, o arkanızdan '25 kuruşu bile istedi' diyen kadın eminim 5 kuruşu bile istiyordur, ama kadınlar birbirinin kurdu, birbirlerinin kuyusunu kazmaya bayılıyorlar ne yazık ki.
Ay küçükken kardeşimle 1kuruşa altın muamelesi yapardık :) zaten benziyordu da altın gibiydi rengi"Kardeşim hep der 1 kuruşumu bile kimse de bırakmam" bence de herkes öyle olmalı :) Kafanıza takmayın siz ona eksik verseniz sizi almazdı belki de :)
Güldüm yaaa Allah sizi ne yapmasın hemiiiAy küçükken kardeşimle 1kuruşa altın muamelesi yapardık :) zaten benziyordu da altın gibiydi rengisayısı da azdı zaten gözümüz gibi bakardık
Benim de babam ister 1 kuruşu bile,mesela yazın dondurma alıyor marketten fiyatı 2.99 yazılmış tabi kasiyer 3 lira istiyor babamda 1 kuruşu vereceksiniz dedi yaz sıcağında siz bu dondurmalardan kaçar kutu satıyorsunuz 1 kuruştan dünyanın parası yapar ,ben size 1 kuruş eksik versem kabul etmezsiniz dedi."Kardeşim hep der 1 kuruşumu bile kimse de bırakmam" bence de herkes öyle olmalı :) Kafanıza takmayın siz ona eksik verseniz sizi almazdı belki de :)
Aynen eksik olsa canımızı bile isterlerBenim de babam ister 1 kuruşu bile,mesela yazın dondurma alıyor marketten fiyatı 2.99 yazılmış tabi kasiyer 3 lira istiyor babamda 1 kuruşu vereceksiniz dedi yaz sıcağında siz bu dondurmalardan kaçar kutu satıyorsunuz 1 kuruştan dünyanın parası yapar ,ben size 1 kuruş eksik versem kabul etmezsiniz dedi.Tabi kasiyer verdi 1 kuruşu bende istiyorum artık biz onlara eksik para vermiyoruz sonuçta.Eksik vermiş olmaksa 1 kuruş bile isterler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?