• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında üniversiteye gitmek

Örgün eğitim için maddi durumumum iyi olması gerekiyor, bi gelir lazım yani. Ben para kazanmak istiyorum yaşıtlarım çok iyi kazanıyor. Ben de kazanmak istiyorum.
Benim kardeşim babadan para istememek için büyük şehirlerin birinde okuyup ikinci öğretim harcını ödemek için ekstra da çalışarak okulunu bitirdi.

Mesele açık örgün değil. Sizde o okulu bitirecek sonrasında kpss çalışacak azim var mı? Hiç çalışmadan tıbbi dökümantasyon bitirip 68 ile şehir hastanesine memur atanan gördüm. Lakin ben 82 üstü alayım diye sınava tekrar hazırlanayım diye uğraşıyorum.

Para kazanmak istiyorsanız, bunu da devlette yapacaksanız kolay atanan bölümleri seçin.

25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)

Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?

Neden gitmek istemiyorsunki?
Ne var yaşında.

Benim kardeşim babadan para istememek için büyük şehirlerin birinde okuyup ikinci öğretim harcını ödemek için ekstra da çalışarak okulunu bitirdi.

Mesele açık örgün değil. Sizde o okulu bitirecek sonrasında kpss çalışacak azim var mı? Hiç çalışmadan tıbbi dökümantasyon bitirip 68 ile şehir hastanesine memur atanan gördüm. Lakin ben 82 üstü alayım diye sınava tekrar hazırlanayım diye uğraşıyorum.

Para kazanmak istiyorsanız, bunu da devlette yapacaksanız kolay atanan bölümleri seçin.
Hayatım boyunca hep sınavlara çalıştım bir şeyler için çabaladım ama artık yoruldum. Sınava çalışmaya çalışsam annem gelir kızar. Yeter artık sınav sınav der. Evden bu şekilde geri dönüşler alıyorum ben de yoruldum. Yoğun kpss çalışmayı düşünmüyorum ama deneme falan çözerim. Kpss 2024e gireceğim.

Örgün okuyabilme şansın varsa kaçırma derim. 25 yaş hiçbir şey için erken de değil geç de değil. Hepimizin hayat dinamikleri önümüze çıkan yollar farklı. Önemli olan kendin için en iyi olanı seçmek. Tm Mf hangisinden seçim yapacaksınız?

kendinle ilgili o kadar kısıtlı bilgi vermişsin ki insanlar ne diyeceğini bilememiş. mesela hangi bölümü okurken bıraktın? ya da neden bıraktın? odağın para kazanmaksa 4 yıllık okul okumak sana çok uzun gelecek ve yine bırakacaksın... önce kendinle alakalı detay ver ki biz de sana yardımcı olalım. mesela ilk bölümün neydi? okuldan atıldın mı yoksa sadece öylece dondu kaldı mı okul? merkezi puanla yatay geçiş sistemi hakkında bilgin var mı? örgün öğretimi bu psikolojiyle tamamlayamazsın ama derdin paraysa aöf de okumazsın. sana yardım etmek isterim. önce sorduğum sorulara eğer mahsuru yoksa cevap alabilir miyim ?

Örgün okuyabilme şansın varsa kaçırma derim. 25 yaş hiçbir şey için erken de değil geç de değil. Hepimizin hayat dinamikleri önümüze çıkan yollar farklı. Önemli olan kendin için en iyi olanı seçmek. Tm Mf hangisinden seçim yapacaksınız?
Ben zaten bir okulda öğrenciyim. Mf bölümüm. Okula bitiremiyorum zor bir bölüm.

Ben zaten bir okulda öğrenciyim. Mf bölümüm. Okula bitiremiyorum zor bir bölüm.
Kaçıncı sınıfsın? Okuduğun bölümün kpss atamasına bak. Kpps yapıp sırtını devlete yasla. İnsan hep başka birilerinin okuduğu bölümleri beğenip keşke ben de böyle yapsaydım diyor ancak bu genelde yanılsamadan ibaret oluyor. Her bölümün kendine göre zorluğu var. Ben bu mesleği yapamam mutlu etmez dersen orası ayrı. Ancak zor diye bırakmamanı tavsiye ederim. Unutma her zorlukla birlikte muhakkak bir kolaylık vardır:)

kendinle ilgili o kadar kısıtlı bilgi vermişsin ki insanlar ne diyeceğini bilememiş. mesela hangi bölümü okurken bıraktın? ya da neden bıraktın? odağın para kazanmaksa 4 yıllık okul okumak sana çok uzun gelecek ve yine bırakacaksın... önce kendinle alakalı detay ver ki biz de sana yardımcı olalım. mesela ilk bölümün neydi? okuldan atıldın mı yoksa sadece öylece dondu kaldı mı okul? merkezi puanla yatay geçiş sistemi hakkında bilgin var mı? örgün öğretimi bu psikolojiyle tamamlayamazsın ama derdin paraysa aöf de okumazsın. sana yardım etmek isterim. önce sorduğum sorulara eğer mahsuru yoksa cevap alabilir miyim ?
Okuldan atılmadım sadece derslere ve sınavlara girmedim. Daha önce farklı bir bölümdeydim merkezi yatay geçiş yaptım yani zaten.

Derdim biraz da para evet, boşuna okumuş olmak istemiyorum. Ailemde herkes iyi para kazanıyor çevremdekilerin de durumu iyi. Tek kötü olan benim.

Örgün eğitimi bu psikolojiyle tamamlayamazsın yazmışsınız çok doğru zaten psikolojik problemlerim de var. Doktora gidiyorum bir işe yaramıyor. Kafam çok karışık ve çok mutsuzum.

Özelden bir önceki bölümümü ve şu anki bölümümü size yazacağım.

25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)

Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?
Tıbbi sekreterlik okuyabilirsin, atanmasan bile özel hastanelerde çalışırsın, yada tibbi laboratuvar okuyabilirsin, sağlık alanında okursan ıssız kalmazsın.

Okuldan atılmadım sadece derslere ve sınavlara girmedim. Daha önce farklı bir bölümdeydim merkezi yatay geçiş yaptım yani zaten.

Derdim biraz da para evet, boşuna okumuş olmak istemiyorum. Ailemde herkes iyi para kazanıyor çevremdekilerin de durumu iyi. Tek kötü olan benim.

Örgün eğitimi bu psikolojiyle tamamlayamazsın yazmışsınız çok doğru zaten psikolojik problemlerim de var. Doktora gidiyorum bir işe yaramıyor. Kafam çok karışık ve çok mutsuzum.

Özelden bir önceki bölümümü ve şu anki bölümümü size yazacağım.

Güzel bi bölüm okuyosun fıstık. Zor değil, önce orda anlaşalım, zor demenin sebebi çalışırken okumaya çalışman. Nerden biliyorum, kendimden. Makine Mühendisiyim, 1 sene okuyup sonra çalışarak okumaya kalktım, olmadı. okulu bırakmam gerekti çünkü çalışmak zorundaydım. yani seni anlıyorum, o yüzden yardımcı olmak istedim. Tam da 25 yaşımda okula geri döndüm ve ben ÇOK ZORRR dediğim bölümü -sınırsız kredi hakkım doğmuştu- 1.5 yıl sonra bitirdim hem de rekor kredide ders vererek... Önce kendini hazırla !! 25 yaş çok para kazanmak için çok erken bir yaş bunlara da lütfen takılma, 25 yaşında insanlar doğru düzgün bölümlerden ancak mezun oluyorlar daa insanlar yetiştirmek için işe alıyorlar daaa ohooo. çok kazanıyorum diyen insanlara da öyle zart diye kanma :)) yıllarca özel şirkette yöneticilik yaptımm, yaklaşık 10 yıl kadar şuan kazandığım para -ki işi bıraktığım zamandan bahsediyorum- ancak normalin üzerine çıkmıştı, herkes çok kazanıyorum demeyi sever, memur değillerse gelsinler bana anlatsınlar çokkk kazandıkları parayı :)))

Okuluna devam ederken 'bölümün üzerine' özel dersler vererek para kazanmaya devam edebilirsin... Para önceliğin olduğu sürece ne çok para kazanacaksın ne de eğitimini tamamlayabileceksin buna emin ol... Örgün devam eden okulunu okumaya devam etmeni, özel ders vererek ufak ufak para kazanmanı öneririm. aöf okumak sana hiçbir şey kazandırmayacak, hobi olarak yine oku... Kpss de öyle 'kolay' kazanılan bir sınav değil. sen okuduğun bölüme zor diyorsan kpss 90 üstü almak için çalışacak da gücün yok demektir. önce kendini kandırmayı bırakacaksın ki sağlıklı bir yol almaya başla... evet çok para kazanacaksınn ama GERÇEK bir MESLEĞİN olduğunda... bu ya okulla olacak ya da bir 'becerin' 'yeteneğin' olacak ki yine 5-10 sene emek edipp ustalaşacaksınnn ve iyi para kazanacaksın... çok gençsinnn şimdi sana büyüdüm geliyor ama daha değil, inan bana... 32 yaşım bitmek üzere aynı yolları yürüdümm ve seni çok iyi anlıyorum, dikkatimi çektiği için de yazmak istedimm... ha bir de istediğin kadar psikolojik destek alıyor gibi görün, sen gerçekten DESTEK ALMAYI kabul edene kadar almış sayılmayacaksın... biraz kendini rahat bırak :KK66:

Son düzenleme:
Ben senin yerinde olsam okumak yerine meslek edinmeye bakarım. Kuaförlük vs olabilir mesela. Çünkü o dediğin bölümlerden atanmak çok zor. Özelde de asgari ücrete yada bir tık üzerine çalıştırırlar.

İyi bir bölümde okursanız örgündeki bazı bolumlere göre daha iyi bir iş bulabilirsiniz.Aciktan sağlık ile ilgili bölüm var mı ? Hasta Kabul vs.

25 te ne var yahu
50 yasında Ünv ye giden tanıdığım var

24 yaşında örgün lisans kazandım. Geç değil, nasılsa açıktan okuyacaksınız. Uzaktan açıktan okuyanların cvlerini ayırıyorlar diye bir söylenti var. O yüzden çok yüksek bir ortalamayla mezun olmaya çalışın. Bunun için tek bir bölüm okumanız gerek bence. İki bölüm aynı anda gitmiyor. Ben goturemedim. Deneyin, olmazsa kaydınızı sildirirsiniz.
İnsan kaynakları iş görür bu arada.

Back
X