25 yaşından sonra ikinci üniversite(eczacılık) mantıklı mı?

Ben genelde ege bölgesini biliyorum.diyelim bir yerde üç aile hekimi var nüfus arttı yeni birim acıldı.bir eczane hakkı veriliyor.ama orda tutabilcek bir dükkan oluyor onu da artık kim denk getirirse.en yakın arkadaslarım eczacı bir dükkan yeri ile anlastı anahtarı aldı.adam arkadastan sonra gelen daha yüksek para verince ona verdi mesela.kız elinde anahtarla kaldı.üniversite devlet hastanesı gibi yerlerin karsılarına istenen fiyatlar gercekten cok fazla.cok emin olmamakla birlikte yeni kanunlarla yeni mezunlara eczane acarken sınırlama getirilmiş.en riskli durum da bir kere eczane acma bir kere tasıma hakkınız var.actıgınız yerde tutmadıgı takdırde durum col riskli oluyor.kafanıza ayrıyeten takılam bişi olursa öğrenip size dönerim

Ben şuan eczacılık 4. Sınıfım. Yeni yasa kabul edildi ve ilk bizi vurdu. Kura diye bahsedilen olay hastahane eczaciligi için geçerli. Yok ben eczane açıcam dersen nüfus engeline takiliyorsun ve iki yıl yardımcı ecz olmak zorundasın.

Öyle arkadaşlarım var ki iyi bir yerde devir eczane alıp dünya borcu 8 ayda ödedi. Öyle de arkadaşım var ki borcun altından kalkamayıp kapatmayı düşünüyor.

Benim tavsiyem iyi düşün. Okuması kazanması ayrı sıkıntı. Çalışması ayrı...
Bizzat bir eczacıdan yorum almak çok iyi oldu çok teşekkür ederim. Açıkçası kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü (matematik ve fizik-kimya) özel ders verdiğimden dolayı ygs ve lys konularına hakimim. Bu yıl öylesine lys'ye girdim mf3'te 28bin sıralamadaydım(ki bu sıralama benim üniversitede kimya müh.kazandığım sıralamaydı ama bizim zamanımızda bu sıralamayla eczacılık hayaldi tabi:)). Biraz kasarsam istediğim üni olur gibi ama işte okuması çok zordur eminim. Bir de bu eczane açma olayının böyle çetrefilli olduğunu bilmiyordum. Tekrar oturup düşünmem lazım bu kadar sıkıntıya değer mi diye:KK51:

Bizzat bir eczacıdan yorum almak çok iyi oldu çok teşekkür ederim. Açıkçası kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü (matematik ve fizik-kimya) özel ders verdiğimden dolayı ygs ve lys konularına hakimim. Bu yıl öylesine lys'ye girdim mf3'te 28bin sıralamadaydım(ki bu sıralama benim üniversitede kimya müh.kazandığım sıralamaydı ama bizim zamanımızda bu sıralamayla eczacılık hayaldi tabi:)). Biraz kasarsam istediğim üni olur gibi ama işte okuması çok zordur eminim. Bir de bu eczane açma olayının böyle çetrefilli olduğunu bilmiyordum. Tekrar oturup düşünmem lazım bu kadar sıkıntıya değer mi diye:KK51:

Emin ol çalışma hayatına atılmamış olsan kesinlikle oku derdim. Kimya okuduğun için birçok derste sıkıntı yaşamazsın. Ama dediğim gibi simdi sen çalışıyorsun. Okuyup düzgün bir yer bulamama ihtimalin var, bulup yurutememe ihtimalin var. Ama bunlar sadece ihtimal. Bunun tam terside mümkün iyi bir yer bulup sevdiğin isi yapma ihtimalinde var. O yüzden iyi düşün derim

Ben genelde ege bölgesini biliyorum.diyelim bir yerde üç aile hekimi var nüfus arttı yeni birim acıldı.bir eczane hakkı veriliyor.ama orda tutabilcek bir dükkan oluyor onu da artık kim denk getirirse.en yakın arkadaslarım eczacı bir dükkan yeri ile anlastı anahtarı aldı.adam arkadastan sonra gelen daha yüksek para verince ona verdi mesela.kız elinde anahtarla kaldı.üniversite devlet hastanesı gibi yerlerin karsılarına istenen fiyatlar gercekten cok fazla.cok emin olmamakla birlikte yeni kanunlarla yeni mezunlara eczane acarken sınırlama getirilmiş.en riskli durum da bir kere eczane acma bir kere tasıma hakkınız var.actıgınız yerde tutmadıgı takdırde durum col riskli oluyor.kafanıza ayrıyeten takılam bişi olursa öğrenip size dönerim
Bunlar çok bilgilendirici oldu çok teşekkür ederim. Yaşım genç olsa hiç düşünmeyeceğim hayalimdeki meslek olduğu için ama bu yaştan sonra hem kazan hem oku hem iş yeri aç. Çok gözümü korkutuyor açıkçası. Tekrar kapsamlı bir şekilde düşünmem gerek sanırım

Bunlar çok bilgilendirici oldu çok teşekkür ederim. Yaşım genç olsa hiç düşünmeyeceğim hayalimdeki meslek olduğu için ama bu yaştan sonra hem kazan hem oku hem iş yeri aç. Çok gözümü korkutuyor açıkçası. Tekrar kapsamlı bir şekilde düşünmem gerek sanırım
süreçleri biraz yıpratıcı acıkcası.gönlünüze göre olur umarım :)

kızlar merhaba herkese,
Ben 25 yaşında kimya mühendisiyim ve makine mühendisliğine çift anadal yapmıştım. Şimdi bir kamu kurumuna atandım mühendis olarak ama mesleğimi hiç sevmiyorum. 25inden sonra aklım başıma biraz geç gelse de hep hayalimdeki meslek olan eczacılık istiyorum. Sıkı bir çalışmayla yapabileceğimi düşünüyorum. Kazanması da okuması da zor bir bölüm ama bizim bölümle baya ortak dersi var. Bi ihtimal bazı dersleri saydırabilirim belki(?). Sizce hayallerimin peşinden gitmeli miyim? Bu yaştan sonra 5 yıllık bir bölüm okunmaya değer mi? Özellikle de aranızda eczacı veya tanıdığı eczacı olanlar varsa bilgi verirse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden herkese:KK68:
Ben olsam yapmazdım böyle bir sey. Ya olmazsa napcaksınız.

kızlar merhaba herkese,
Ben 25 yaşında kimya mühendisiyim ve makine mühendisliğine çift anadal yapmıştım. Şimdi bir kamu kurumuna atandım mühendis olarak ama mesleğimi hiç sevmiyorum. 25inden sonra aklım başıma biraz geç gelse de hep hayalimdeki meslek olan eczacılık istiyorum. Sıkı bir çalışmayla yapabileceğimi düşünüyorum. Kazanması da okuması da zor bir bölüm ama bizim bölümle baya ortak dersi var. Bi ihtimal bazı dersleri saydırabilirim belki(?). Sizce hayallerimin peşinden gitmeli miyim? Bu yaştan sonra 5 yıllık bir bölüm okunmaya değer mi? Özellikle de aranızda eczacı veya tanıdığı eczacı olanlar varsa bilgi verirse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden herkese:KK68:
sonuna kadar git mutlaka çalış canım . insan hayallerine kavuşmalı mutlaka. geç değil hiç bir şey için. ben de 24 yaşındayım sevdiğim mesleği yapıyorum ama buna rağmen başka bir alanda okul okumak istiyorum. mesleğimi değiştirmeyeceğimi bile bile hayatta bazı şeyler için sebep yoktur illa meslek ya da para için okunmaz hayaller göz ardı edilmemeli

Eczacılığın esnafliktan farkı var mi? Eczacılık üzerinden akademik kariyer düşünüyorsanız o ayrı ama sirf eczanede çalışmak için boyle birsey istiyorsanız mantıklı değil bence. Tabi bu benim kendi görüşüm.

Yine de evli değilseniz ya da maddi sorumlulugunuz yoksa boyle bir maceraya atılabilirsiniz, neden olmasın?

Buda genel olarak çevrenin görüşü iste :KK12:
En çok şu düşünce yipratiyo insani gerçekten. Ben boşuna okuyorum diyosun. Kazanmak için hayatını harca, sonra kazan fakültede dirsek çürüt, insanların iki şeyi birbirine karıştırıp yapıyolar dediği majistral için labdan 6 saat boyunca çıkama, sürekli sürekli tekrar al, latince bilmeden milyonlarca bitki ismi öğren etkisini öğren, saatlerce ayakta calistigin labdan kimyasal kokuları yüzünden başının ağrısıyla çık, deyim yerindeyse 5 yıl sürün ve biri kalkıp esnaflık desin. Biz 5 yıl bunları yapan esnaf bilmiyoruz kusura bakmayın

kızlar merhaba herkese,
ayrıca eşimde bu yıl 3. üniversitesine başlıyor. o da kamu da ama neden daha iyisi ve hayali olmasın ki.

kızlar merhaba herkese,

Hayalin yasi masi olmaz. Kesinlikle hayalinizin pesinden gitmelisiniz.

Evet gerçekten kamudaki mühendisler çok rahat ve maaşları da gayet iyi ama eczacılıktaki bu kura olayı nedir acaba hiç bilmiyordum? Öyle kafana göre dükkan alıp eczane açamıyoruz yani değil mi?
Nüfus engeli var .Acacagin yerdeki eczacilar odasi onaylarsa belediye onaylarsa acabiliyorsun oda uzun suruyor

itü makineyi 23 yaşında bırakıp tıp okuyan tanıda var ki tıp okuduğu için 2 yıl daha fazla eğitim görüyor yani 25 yaşında eczacılık diyebiliriz :super:

Devlet memuruyken yapılacak en mantıklı şey olurdu bence. Kazanamazsanız ya da ne bileyim eczacı olamazsanız bile elinizde belli bir işiniz var. Bişey kaybetmezsiniz.

kızlar merhaba herkese,
Eczacılık atamasına basvurabilmek için işinizden istifa etmek zorunda kalacaksiniz bunu göze alabilecek misiniz kim bilir ne zorluklarla devlet memuru oldunuz ve Eczacılikta atanabilecek misiniz garanti değil. Eczane açmak ayrı bi dert zaten. Okumak zor değil diye duydum hele ki siz kimya muhendisiymissiniz sizin için hiç zor olmaz ama ilerisi riskli bence. 30 yaş yeni bi mesleğe başlamak için çok hatta hiç geç değil ama stratejik adımlar atmanız gerekecek. Ayrıca hem okuyup hem çalışmak sınavlar için izin istemek bazı ders ve lab.ların zorunlu tutulması falan sizin için hep sorun yaratır iyice düşünün derim ben olsam bulasmazdim inanin insan isteyerek gittiği bölümden bile zorluk çekince soguyo işinizi seçmeye bakın.

Aslinda mantikli degil. Yas olarak bakmiyorum ama genel olarak cok sansli biri degilsen, hic bi sey planlandigi gibi gitmedigini tecrube edebilirsin. Sonra psikolojik olarak yipranip keske bu ise hic baslamasaydim diyebilirsin.

Ben bir okul bitirdim sonra sevdiğim mesleğe geçtim. Pişman mıyım değilim
Ama hayatta oku oku nereye kadar diye de düşünmüyor değilim
Eczacı olmanın sıkıntılarını arkadaşlar anlatmış, okul kısmı da çok zor olacaktır
Çalışırken iki kat zor olacaktır
Ben açıkçası seneye atamam olduğunda gezip görme planları yapıyorum
Başka şeyler öğrenmek yapmak istiyorum
5 yıl bin bir zorlukla okuyup garantisi olmayan bir şey için memurluktan istifa etmezdim
Çünkü memurlar iş yeri açamazlar
Yani ne bileyim sevdiğin varsa evlen turlara gidin bir sürü seçenek var hayatta
Kolaylaştırmak varken neden zoru?
Elbette oku ama 5 yıl sonra o sektörün ne durumda olacağı belli değil
Şartlar çok daha zorlu olabilir sıkılabilirsiniz
Elimde bir diploma olsun diyerekte koca 5 yıl işten çıkıp evine gidip kafana göre dinlenmenin fedakarlığına değmez
Tabi bunlar benim şahsi fikrim
Çabalamaktan yorulmuş vaziyetteyim belki de bu yüzden zorlu yollar korkutuyor artık
Yine de insan hayallerinden vazgeçmemeli belki de..

kızlar merhaba herkese,
Okumanin yasi yoktur ama mesleginizde var yani ben olsam meslegde kalmayi tercih ederim..

bu sene iyi sıralama yapmışsınız. istifa etmeden sınava hazırlanın. Kazanırsanız mesleği bırakırsınız.

Back
X