25 yaşından sonra ikinci üniversite(eczacılık) mantıklı mı?

Gerçekten böyle güzel örneklerle motivasyonum ve hevesim daha çok artıyor. Çok teşekkürler yorumlarınız için. :KK68:
Şu an ygs-lys kitapları bakmaya başladım hatta. Bir kazanayım da hayırlısıyla o zaman daha da netleşir her şey:KK55:

4 yıllık işletme eğitiminden sonra bankada çalışmaya başladım, ve dedim ki bu iş benim işim değil. 26 yaşında hukuk fakültesine girdim ve 4 senede tamamladım. Eğitim söz konusu ise hiç bir zaman geç kalınmış değildir.

vuuuvvvvv çift dal mühendislik, kız helal olsun valla nasıl bir çalışkanlık :) bende mühendisim ve psikoloji hep içimde kalmıştır, yap valla oku, oku da bana da örnek ol :)

Bir animi paylaşmak istiyorum herkese ışık olsun diye. Ben matematik ve fizik alanında uzun yıllar özel ders verdim hala da haftasonları özel ders veriyorum. Bir gün bir bayan aradı ders için görüşmek istedi bir arkadaşımdan numaramı almış kiramadim görüştüm. Ben cocugu için sanıyordum ki kendisi içinmis yıllar önce eşi çok aşık olmuş okul vs bosver demiş evlenmiş ler çocukları olmuş. Cok zengin bir eş iyi bir hayat derken kadın terkedilmiş elde var sıfır halinde. Adam başka bir evrak diye birkaç imza attırmis ve sekreteriyle bir hayata geçip kadını beş kurussuz bırakmış. Kadın 60 yas civarında öyle kalmış. Uğruna hayatını verdiği evlatları bile babasına kızma mis bile para destekleri kesilmesin diye...
Kadın öyle bir konuştu ki içimde fırtınalar oluşturdu. Kendim için birsey yapmaliyim yoksa ölüyorum dedi ve birlikte çalıştık ama öyle böyle degildi kadının azmi. Ve hukuk fakültesini kazandı geçen gün görüştük o kadın bambaşka biri olmus☺öyle mutlu ki okulda inanılmaz başarılı ve hayalim gerçek oldu deyip ucuyor mutluluktan. Hep derim ölene dek hayalimizin peşinden gitmeliyiz
Okuduğum en güzel örnekti sanırım:) maşallah ne güzel azimli ve akıllı kadınlar var bu hayatta. Hayalimin peşine gitmem gerektiğini gösteren bir örnek oldu. Çok teşekkürler. :KK68:

vuuuvvvvv çift dal mühendislik, kız helal olsun valla nasıl bir çalışkanlık :) bende mühendisim ve psikoloji hep içimde kalmıştır, yap valla oku, oku da bana da örnek ol :)
Elimden geleni yapacağım bakalım olacak mı:) çok teşekkür ederim. Bence sen de psikoloji için çalışabilirsin. :)

Eczacılikta yeni yasalar geldi mezun olunca direk eczane açamıyorsun baska bir eczacinin yaninda staj yapman gerekiyor yani 6 yil okuyacaksin say..
bi de istedigin yerde eczane de açamıyorsun yeni yasaya göre eczacilik okuyan kimse memnun degil malesef

Evet aslında çok var eczacılık üzerine yüksek lisans doktora yapan arkadaşım. Ama eczane açmak için eczacılık diploması gerekiyor. :KK43:
Emin misiniz neden öyle ki? Siz de doktora yapıp yurtdışında eczacılık yapın o zaman :) ülkede biraz sıkıntılı değil mi zaten her hastane başı 10 tane eczane var baya rekabet var yani. Veya büyük şirketlere falan ilaç satın özel şirkette

ben hep şöyle düşünürüm,bu önümüzdeki 5 yıl her şekılde geçecek..
sen ya 5 yıl sonrada muhendıs olarak bulundugun kurumda calısacaksın
yada eczacılık diplomanı da elıne alacaksın..
5 yıl hertürlü geçecek:)
Maalesef maddi imkanları olanlar için öyle bir de okuyup çalışırken kendine ayıracak hiç vaktin kalmamasından korkuyorsun ayırsan da paran olmayacak bir şeyler yapmak için bu seni direkt meslek hayatına atılmaya zorluyor ikilemde bırakıyor aynı benim gibi. Öğretmenlik mezunuyum ama baska bölüm istiyorum fakat nasıl geçincem ve kendime vakit kalacak mı korkuyorum gencim çünkü yeni şeyler öğrenmek yapmak istiyorum haliyle

Valla ben kazanacağımı bilsem ne bölümler okuyacağım da o kapasite ve çalışma isteğini göremiyorum kendimde. Siz kazanacakmışsınız gibi hissettirdiniz hem aldığınız puandan hem de bölümü istiyor olmanızdan dolayı. Bence denemekten zarar gelmez. İleride keşke dememek için hayalinizin peşinden gidin:)

Back
X