- 4 Ekim 2018
- 105
- 58
- 48
- Konu Sahibi Dindirella
-
Canım öyle dışarıda fln yemiyoruz eğer yiyeceksek 10 5 20 köşeye para atıyorum onu biriktirip götürüyoruz cocuklarri,genellikle parkta yiyoruz evden yapıp goturiyoruz ne olursa olsun makarnayi bile.aekadasin dedigi gibi mantarı mesela yarisini kavuruyoruz yarısını pilav gibi gibiBu şaka olmalı. 800 TL ile Allah yardımcın olsun çok zor. Nasıl yaptığını merak ettim.
Atanirsin umarim bi an onceBiz annemle 1300 tl ye ben kpss çalışıyorum
Kira 500
Çok iyi geçiniyoruz
Sene 1kere kıyafet alıyoruz
Dışarda yemiyoruz
Evet çocuk var bende, okulu ,kursu , servisi size geçinmek için kalan miktarı dahi geçiyorYani sizlerin motivasyonu cocuklarinizi yetistirmek olabilir belki hani onlar iyi olsun da diyebilirsiniz anne degilim bilemiyorum tek bildigim ucu ucuna yasamak bi tatile.2 3 gun gidememek disarda kahve icerken otuz defa dusunmek istedigin bi kiyafeti almamak ne bileyimhayattan tat almiyorum.dusunuyorum ister istemez.
36byasindayim ve bi cocugum olsaydi ben 100 tl ye de gecinebilirdimEvet çocuk var bende, okulu ,kursu , servisi size geçinmek için kalan miktarı dahi geçiyordoğal olarak dışarda içmediğim kahveyi düşünüp mutlu oluyorum. Ama genel olarak bir ekonomik sıkıntı geldi geliyor,dikkatli olmak lazım. Yaş kaç bilmiyorum 22 yaşında birine anlattıklarım hikaye gibi geliyor olabilir.
Bu benimBen dun cozdum o isi. Benim paralar yemek ve lukse gidiyor. İndirimde canta aldim 700 liraydi amanin ne ucuzmus diye sevindimhep bu kafalardan
Ya ben nohut kurufasulye alauim haslayip buzluga atayim.bulgur alayim fiyayi dusunce.protein oranlari da yiksek lif de var.makarnadan saglikli geldi bana.onlarin fiyatlarina bakiyorum simdi.1 paketi 4 defa yerim ben.makarna sevmiyorum acikcasi.nohut daha mantikli geldi.hatta boyle birikyirip borcun bi kismini da kaparim.onlar yapabiliyosa ben de yaparimA101’den yoğurt ve makarna stokla her gün ye geçinirsin.
Ben kinaye yapmıştım :) kalan para bana da az geldi. Ama çoğu insanın standartı bu şekilde olduğu ıcın 2500 onlara çok gelıyor. Çoğu kısı ıs hayatında degıl burda ve kıyafet makyaj kuaför masrafları da yoktur. Sadece kuaföre görmek bıle 200u bulur ayda. Mecbur kalınca yenilir tabı yapacak bısey yok... bu parayı çok bulan ınsanların olması ülke ıcın kotu Allah yardım etsın herkese.Ya ben nohut kurufasulye alauim haslayip buzluga atayim.bulgur alayim fiyayi dusunce.protein oranlari da yiksek lif de var.makarnadan saglikli geldi bana.onlarin fiyatlarina bakiyorum simdi.1 paketi 4 defa yerim ben.makarna sevmiyorum acikcasi.nohut daha mantikli geldi.hatta boyle birikyirip borcun bi kismini da kaparim.onlar yapabiliyosa ben de yaparim
Tanıdığınız kişi ben olabilirimTek kişilik mutfak alışverişiniz bin lira mı? Gerçekten anlamak için merak ettiğimden soruyorum 80tl’lik ne aldınız da bir günde bitirdiniz acaba?
2500 tl ile tek kişi geçinememeniz zaten ne kadar savurgan olduğunuzu gösteriyor kendiniz de yazmışsınız saçsamapan şeyler aldım diye. Bir arkadasım vardı hepi topu makarna yapacağım bir dünya para gitti demişti bir gün sordum krema, tavuk, mantar, fesleğen almış makarna yapmak için. 3 liralık makarnaya o kadar masraf yapılırsa elbette bir dünya para gider.
Size önerim alışverişinizi Pazar’dan yapın. 2 gün aynı sebze yemeğini rahatlıkla yersiniz. Öğlen de evden hazırlayıp götürün eğer iş yerinizin yemekhanesi yoksa.
Tanıdığınız kişi ben olabilirimmakarnayı kremalı tavuklu mantarlı yaparım. Çok da severim yiyen herkes de tarifini ister
Ama siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız. 3 kuruşluk makarnaya salça bulayıp yaparsanız tek başına öğün olmamakla beraber 3 kuruşluk makarna olarak kalır. Ama fesleğenli kremalı vs yaparsanız tam bir ziyafet oluyor ve tek başına öğün oluyor. Ayrıca o malzeme 4 seferlik yetiyor. Dışarıda o yemeğin tek tabağı 30 TL den aşağı değil. Arkadaşınız da salçayla kavurmayı bilirdi elbet. Bence en güzel şekilde değerlendirmiş misafire bile çıkarıyorum ben o yemeği. Herkes de bayılır.
Kilosu 7 8 liraya meyve yok ki . en ucuzu 15 lira kilosuİlla satacaksınız o evi :)
Yahu kredi yapılandırma diye bir şey var. 2 senelik borcu gerekirse 3 seneye yayın, aylık daha az taksit ödeyin. Millet ev sahibi olmaya çalışıyor, siz elinize 2500₺ kalacak diye korkup ev satmak istiyorsunuz. İlginç bir mantık.
O evi ve arabayı kendiniz mi aldınız merak ettim. Yatırımcı mantığı yok sizde gördüğüm kadarıyla
Ayrıca tek kişisiniz. 2500₺ yeterli size. 2000₺ bile yeter.
Kaliteli kıyafet alırsanız zırt pırt almak zorunda kalmazsınız. Market için de biraz hesap yapın. Kilosu 20₺ meyve yerine kilosu 7-8₺ olanı tercih edebilirsiniz. Mevsimindeki meyve sebzeler her zaman daha uygun.
Her ay 500₺ de kenara ayırırsanız emlak vergisi, MTV, araba bakımı gibi giderlere birikim yapmış olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?