- 4 Ekim 2018
- 105
- 58
- 48
- Konu Sahibi Dindirella
-
Evet cok söyledim ama en son arabası elinden gidince dank etti kafaya herşeyBi o akıllı zaten herkes salak. Kimse kolay yoldan para kazanmayı bilmiyor. Akıllanmıştır inşallah eski halinize dönünce paraya el koyun bari.
Ayy biz temiz dövdürsen bunu yaEvet cok söyledim ama en son arabası elinden gidince dank etti kafaya herşey
Zamntmiyirum herşeyi sizi rahat ettirmek için yaptım diyor adam beni suçlu cikarirAyy biz temiz dövdürsen bunu yabenim bile içim rahatlar.
Makarnaya o kadar tavuk vs alsan da bi oturuşta yenmez ki en az 4 porsiyon çıkar, 4 kez yemek istemiyorsa birazını makarnaya koyar birazını başka yemek yapar sote vs. O yüzden gene de ucuza gelir siye düşünüyorum. Ama alıp atarsa kalanını ohooooTek kişilik mutfak alışverişiniz bin lira mı? Gerçekten anlamak için merak ettiğimden soruyorum 80tl’lik ne aldınız da bir günde bitirdiniz acaba?
2500 tl ile tek kişi geçinememeniz zaten ne kadar savurgan olduğunuzu gösteriyor kendiniz de yazmışsınız saçsamapan şeyler aldım diye. Bir arkadasım vardı hepi topu makarna yapacağım bir dünya para gitti demişti bir gün sordum krema, tavuk, mantar, fesleğen almış makarna yapmak için. 3 liralık makarnaya o kadar masraf yapılırsa elbette bir dünya para gider.
Size önerim alışverişinizi Pazar’dan yapın. 2 gün aynı sebze yemeğini rahatlıkla yersiniz. Öğlen de evden hazırlayıp götürün eğer iş yerinizin yemekhanesi yoksa.
Ya evi satip borcu kapayip guzel esyalar alayim aracimi sifirlayayim kaliteli yasayayim diyorum.boyle aclik sinirinda yasamak...gervi kira varbo zamanda.Siz şimdi borcu kapatayım rahat edeyim diye evi satsanız bir zaman sonra yine aynı duruma düşebilirsiniz. Planlı harcamayı öğrenmelisiniz
Makarnaya o kadar tavuk vs alsan da bi oturuşta yenmez ki en az 4 porsiyon çıkar, 4 kez yemek istemiyorsa birazını makarnaya koyar birazını başka yemek yapar sote vs. O yüzden gene de ucuza gelir siye düşünüyorum. Ama alıp atarsa kalanını ohoooo
İlla satacaksınız o evi :)Ya evi satip borcu kapayip guzel esyalar alayim aracimi sifirlayayim kaliteli yasayayim diyorum.boyle aclik sinirinda yasamak...gervi kira varbo zamanda.
Ev almak çok zor ve ne olacağı da belirsiz. Sonra tekrar alamazsınız. 2 yıl sabredin. Bir de ilerleyen dönemde maaşınız fila artarsa odemeleriniz kolaylaşır belki. Ama ne olursa olsun bu zor zamanlarda evinizi satmayın. SabredinYa evi satip borcu kapayip guzel esyalar alayim aracimi sifirlayayim kaliteli yasayayim diyorum.boyle aclik sinirinda yasamak...gervi kira varbo zamanda.
Ya sakinlesmek derken.bi sanatsal etkinlige vs gidemiyoruz.bi tatileArkadaşlar siz gelecekten hiç korkmuyor musunuz ? Pandemiden beri bende bir korku oluştu ekonomik olarak tüm dünya sıkıntıya girerken bize olacak olanları hayal bile edemiyorum. Bu şartlar altında biraz sakinleşmek gerekmez mi harcamalar açısından ?
Surekli hesaplayarak ucu ucuna yasamaktan cok yoruldum.ben aldim evi de arabayi da.36 yasindayim.25 yasimdan beri borc oduyorum.cok bunaldim.bi sanatsal etkinlige gitsen dunya para.gecende iki kitap aldim 45 tl verdim.sureklimasraf cikiyor bi seylerden ona deginmiyorum bile.yok kombi bozuldu yok utu bozuldu.ya kac yil daha saglikla yasayacagiz?ev almak ve karnimizi doyurmak icin yasamak size zevk veriyor mu?ben depresyona girdim sanirim.İlla satacaksınız o evi :)
Yahu kredi yapılandırma diye bir şey var. 2 senelik borcu gerekirse 3 seneye yayın, aylık daha az taksit ödeyin. Millet ev sahibi olmaya çalışıyor, siz elinize 2500₺ kalacak diye korkup ev satmak istiyorsunuz. İlginç bir mantık.
O evi ve arabayı kendiniz mi aldınız merak ettim. Yatırımcı mantığı yok sizde gördüğüm kadarıyla
Ayrıca tek kişisiniz. 2500₺ yeterli size. 2000₺ bile yeter.
Kaliteli kıyafet alırsanız zırt pırt almak zorunda kalmazsınız. Market için de biraz hesap yapın. Kilosu 20₺ meyve yerine kilosu 7-8₺ olanı tercih edebilirsiniz. Mevsimindeki meyve sebzeler her zaman daha uygun.
Her ay 500₺ de kenara ayırırsanız emlak vergisi, MTV, araba bakımı gibi giderlere birikim yapmış olursunuz.
Ya sakinlesmek derken.bi sanatsal etkinlige vs gidemiyoruz.bi tatile
Surekli hesaplayarak ucu ucuna yasamaktan cok yoruldum.ben aldim evi de arabayi da.36 yasindayim.25 yasimdan beri borc oduyorum.cok bunaldim.bi sanatsal etkinlige gitsen dunya para.gecende iki kitap aldim 45 tl verdim.sureklimasraf cikiyor bi seylerden ona deginmiyorum bile.yok kombi bozuldu yok utu bozuldu.ya kac yil daha saglikla yasayacagiz?ev almak ve karnimizi doyurmak icin yasamak size zevk veriyor mu?ben depresyona girdim sanirim.
Yani sizlerin motivasyonu cocuklarinizi yetistirmek olabilir belki hani onlar iyi olsun da diyebilirsiniz anne degilim bilemiyorum tek bildigim ucu ucuna yasamak bi tatile.2 3 gun gidememek disarda kahve icerken otuz defa dusunmek istedigin bi kiyafeti almamak ne bileyimhayattan tat almiyorum.dusunuyorum ister istemez.
Bende netten aldim inanin fiyatlar yuksek bi kere bunda anlasalim.yani her sey ucuz da ben cok harciyorum degil durum.Tamam da kira ödemek de kolay değil ki. Ev sahibi ile uğraşmak da.
Biz de kitap alıyoruz mesela ama kitabevinde 30₺ olan kitabı internetten kargo dahil 20₺’ye almayı düşünebiliyorum. Kombiyle ütü siz kiracıyken de bozulabilir???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?