25'ten Sonra Üniversite

canım benim şu anki gittiğim kursta iş garantili diyebilirim ama....aması var işte...çok teşekkür ederim Allah senin de gönlüne göre versin...hayatın kolay her şey güzel olsun inşallah...

hayır canım okumak zor gelmiyor bilakis çok mutlu olurum hele ki istediğim bölüm olsa ki o imkansız tekrar össye girmem gerekiyor sistem değişmiş yeni konuları hiç bilmiyorum....dil öğrenmek iş bulduktan sonraki ilk hedefim severekte çalışırım.... bana muhasebe finans bankacılık vb meslekler ölüm gibi geliyor...bunalıyorum yeminle nefesim kesiliyor ömrümün o mesleklerde geçeceğini düşündükçe...herkes istediği mesleği yapmak ister tabi olmuyor ama zorluyorum kendimi yatkın değilim bir gram zevk almıyorum öğrenirken.... bu saatten sonra hem hayata biraz küsüm psikolojik sorunlarım var aşılamaz sorunlar değil uzun süreli depresyonmuş tedavi görmem lazım ama ailem parayı sorun etmemesine rağmen ben utanıyorum istemiyorum...o yüzden bu kursa yazıldım şimdi çalışmaya başlayınca tedavi olacam...okumak zor gelmiyor yani diyicem ama bu yaştan sonra kişisel hırs ya da kendine yediremezlikten mi kaynaklanıyor yoksa gerçekten okumalıyımıyım diyorum...çünkü çalışıp okumayı planlıyorum ama ne kadar geçinebilirim ailem arada destek olmak zorunda kalabilir normal mi bu? değil mi? bilemiyorum...iş bulup daha kısa sürede kendime yetmek mi? yoksa elimden geleni yapıp okumam en mantıklısı mı?

Son düzenleme:
açık açık yazabilirmisin ne mezunusun? ne mesleği edindirme kursuna gidiyosun? ne okumak istiyorsun?

canım açık yazmak istemiyorum çok tanıdık var yazdıklarımdan tanıyorlar dedikodu yapıyorlar sonra...bu düşüncemi söylemedim kimseye ondan rahat yazdım. daha önceki topiğimde hem laf ettiler...

helal olsun ne denir başka...ama o yaşa kadar iyi kötü kendini kurtarmış ya da kurtarmasına gerek kalmamıştır çok çekmiş falan olabilir ama o yaşa kadar ailesi destek olmamıştır sanırım...

ben 29 yasindayim okumak istiyorum

sagolsun konu sahibi hevesimi iyice kirdi

sen 25'i dert yapiyorsan ben hic dusunmeyim o zaman.. offff

canım öyle deme...sen ne durumdasın? ben hala ailemin eline bakıyorum...kendime bir gram güvenim kalmadı...hiç böyle olabileceğini düşünmezdim...herkes farklı şartlarda büyüyor yaşıyor sonuçta..bazısı vardır 50 bile geç olmabilir açık söyleyeyim çok param olsa yemin ediyorum özel üniversitelerde birini bitirir birini okurum nolcak bitirdiğim yanıma kar derim...

harikasınız yaaa....vereliniortak

helal olsun ne denir başka...ama o yaşa kadar iyi kötü kendini kurtarmış ya da kurtarmasına gerek kalmamıştır çok çekmiş falan olabilir ama o yaşa kadar ailesi destek olmamıştır sanırım...

canım abla evliydi kocaman oğlu vardı eşi vardı ama inan bence senin için daha kolay daha fazla hırs yap 40 yaşına kadar öğretmen olabilirsin oku 4 yıl yaş 29 olur çok mu atandım de hadi 30 olsun 5 senede güzel bir mesleğin oldu hırs yap kendine :lepi:

inşallah canım ya çok sağ oleyvahedigeldismile

bizim karşı komşu evlenmiş okuyamamış. 2 çocuğunu büyüttü 35 ten sonra kocasını boşadı. hukuk fakültesini bitirdi avukat şimdi*

Bak canım madem ailen de parayı sorun etmiyor git bi psikola ne var bunda
gitmek için deli mi olmak gerek
rahatlarsın
aslında ne yapmak istedigin konusunda kararsızsın
gidip konuşsan rahatlasan sakin ve dinç bi kafeyla ne yapmak istedigine karar versen
kafan çok karışık çünkü......

gitmekten utanmıyorum çok istiyorum hatta...haklısın aslında canım ailem sorun etmiyorlar haklarını yiyeyemem istesem bulup buluşturup verirler ama maddi durumumuz o kadar iyi değil yüklenmek istemiyorum... bir kere gittim psikologa düzenli gelmen lazım 1 kaç ay sürer dedi. 110 liraydı o da en ucuzuydu...yani baya pahalı benim için...devlet hastanesi desen psikiyatristler ilaç verip yolluyor psikologa yönlendirmezlersede gidemiyorsun gitsende her randevuda başka doktor rezillik yani....

Bizim okulda da bir bayan var. 10 yaşlarında oğlu var. Hukuk fakültesini bitirmiş 2. üniversiteyi okuyor. Ve şu an bölüm birincisiydi sanırım tam hatırlayamıyorum. Okumanın yaşı yoktur. Madem istiyorsunuz maddi durumunuz da elveriyorsa düşünmeyin bile. Hemen başlayın çalışmaya.

ben türkçe öğretmeniyim.biz okula başladığımızda 17-18 dik bir arkadaşımız inşaat işçsiyken okumaya karar veriyor çalışıyor ve bizim fakülteyi kazanıyor o 26 yaşındaydı.30 yaşında da üniversiteyi bitirdi atandı şimdi 6 yıllık öğretmen.

ahhh canım ya niye utanıyorsun ki
herkes gidebilir bunda ne var ki hem bunu sen ,ailen ve dr dışında
kimse bilmeyecek ki senin yüzüne bakılınca
bu kız deli psikologa gidiyor diyede yazmıyor
ne var bunda takma bunu bu kadar
ewet maalesef özellerin fiyati çok yüksek
biraz daha araştırmasını yap belki uygun birini bulursun
birazcıkta kendi kendine telkinlerde bulun otur bi önce sakin bi kafayla seni kimse rahatsız etmesin ne istiyorsun neden bu noktaya geldin bunları bi düşün aslında ne istiyorsun ve hangi noktadasın bunu da düşün
seni mutlu eden ve seni mutsuz eden şeyleri bi kagıda yaz
yapmak istediklerini yapamadıklarını yaz
seni bu uçurumdan ne kurtarır asıl hedefin ne yaz
yazdıkca için rahatlar hemde herşeyi rahat görebilirsin
sonra kafandan en iyi durumdan en kötüsüne göre bi sıralama yap
ve bu şekilde önceliklerini yani önce neyi yaparsan mutlu olursun
bunları yapmayı dene
madem şimdi gitmek için psikologa para gerek
o zaman sen kendi psikologun ol.......
sana telkinde bulunacak rahatlatacak o kadar çok psikoloji kitapları var ki mesela ^^depresyonu nasıl yenmeliyiz^^ diye alıp bu tür kitapları okuyabilirsin
rahatlat kendini ne gerekiyorsa yapmaya çalış .....

Son düzenleme:
kesinlikle hayallerini erteleme.
5 kardeşiz baba memur.hep üniversite hayalim vardı hep tıp okumak istedim.çok başarılıydım.ama maddi imkansızlık olmadı.kardeşlerim okusun diye üniversite sınavlarına bile girmedim.Yılmadım.Kardeşlerimi okuttum.Sonra sıra bana geldi.Girdim sınava kazandım.Ha tıp değil belki ama 4 yıllık İşletme okudum.
Bu arada evlendim çocuk derken erteledim kendimce işimde ilerlememe sağlayacak tüm herşeyi.
Baktım kızım 9 yaşına gelmiş artık anlıyor bazı şeyleri 1 sene önceydi girdim mali müşavirlik sınavlarına
çok iyide derece yaptım. şu an 1 yıllık stajım doldu.Kaldı 1 yıl sonra kendi büromu açacağım.
Evet doktor olamadım belki ama SMMM olmayıda başardım.
38 yaşındayım. okumanın azmetmenin yaşı yoktur kardeşim.
Sen yeterki iste....Benden 10 yaş küçüklerle aynı sıralara oturdum hiçte gocunmadım.
Ruhumun hayallerimin yaşı daha 18 ..........

bu sene için bende aynı seyleri düşünüyordum..
aslında isteyerek okudum grafiği,cokta memnundum ama mezun olduktan,ise girdikten sonra anladım ki bana göre değil..izmir de grafikerlik benim hayal ettigim gibi değil..İstanbul a gitmem lazım,onu da ben istemiyorum..
is yerinde yaşadığım problemler yüzünden isten ayrıldım ve bir daha da çalışmadım..
3 senedir resmen aylak aylak dolaşıyorum..
gecen sene okudum okulda mutfak sanatları diye bir bölüm açıldı..tamam dedim bu benim bölümüm..sınava girecektim ve oraya gidecektim..puan olarak hiç bir şey istemiyor,baya bı araştırdım..
ama sonra oturup dusundum..
zaten özel üniversitede okudum..ve çalışmadım..
şimdi tekrar özel üniversitede 4 yıl daha okumak..aileme haksızlık olacak,simariklik olacak..eğer bir de bu bölümü okuyup yine çalışmazsam yüzlerine hiç bakamam..diye vazgeçtim..
yas olarak bir problem yok bence..30 yasında mezun olsam,bir şey kaybetmiş sayılmam..yas konusunu hiç sorun etme..
eğer okurum diyorsan mutlaka oku..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…