ahhh canım ya niye utanıyorsun ki
herkes gidebilir bunda ne var ki hem bunu sen ,ailen ve dr dışında
kimse bilmeyecek ki senin yüzüne bakılınca
bu kız deli psikologa gidiyor diyede yazmıyor
ne var bunda takma bunu bu kadar
ewet maalesef özellerin fiyati çok yüksek
biraz daha araştırmasını yap belki uygun birini bulursun
birazcıkta kendi kendine telkinlerde bulun otur bi önce sakin bi kafayla seni kimse rahatsız etmesin ne istiyorsun neden bu noktaya geldin bunları bi düşün aslında ne istiyorsun ve hangi noktadasın bunu da düşün
seni mutlu eden ve seni mutsuz eden şeyleri bi kagıda yaz
yapmak istediklerini yapamadıklarını yaz
seni bu uçurumdan ne kurtarır asıl hedefin ne yaz
yazdıkca için rahatlar hemde herşeyi rahat görebilirsin
sonra kafandan en iyi durumdan en kötüsüne göre bi sıralama yap
ve bu şekilde önceliklerini yani önce neyi yaparsan mutlu olursun
bunları yapmayı dene
madem şimdi gitmek için psikologa para gerek
o zaman sen kendi psikologun ol.......
sana telkinde bulunacak rahatlatacak o kadar çok psikoloji kitapları var ki mesela ^^^^ diye alıp bu tür kitapları okuyabilirsin
rahatlat kendini ne gerekiyorsa yapmaya çalış .....
sizin gibi insanlar verilen örnekler gerçekten çok mutlu ediyor beni tebrik ederim ve teşekkür ederimkesinlikle hayallerini erteleme.
5 kardeşiz baba memur.hep üniversite hayalim vardı hep tıp okumak istedim.çok başarılıydım.ama maddi imkansızlık olmadı.kardeşlerim okusun diye üniversite sınavlarına bile girmedim.Yılmadım.Kardeşlerimi okuttum.Sonra sıra bana geldi.Girdim sınava kazandım.Ha tıp değil belki ama 4 yıllık İşletme okudum.
Bu arada evlendim çocuk derken erteledim kendimce işimde ilerlememe sağlayacak tüm herşeyi.
Baktım kızım 9 yaşına gelmiş artık anlıyor bazı şeyleri 1 sene önceydi girdim mali müşavirlik sınavlarına
çok iyide derece yaptım. şu an 1 yıllık stajım doldu.Kaldı 1 yıl sonra kendi büromu açacağım.
Evet doktor olamadım belki ama SMMM olmayıda başardım.
38 yaşındayım. okumanın azmetmenin yaşı yoktur kardeşim.
Sen yeterki iste....Benden 10 yaş küçüklerle aynı sıralara oturdum hiçte gocunmadım.
Ruhumun hayallerimin yaşı daha 18 ..........
bu sene için bende aynı seyleri düşünüyordum..
aslında isteyerek okudum grafiği,cokta memnundum ama mezun olduktan,ise girdikten sonra anladım ki bana göre değil..izmir de grafikerlik benim hayal ettigim gibi değil..İstanbul a gitmem lazım,onu da ben istemiyorum..
is yerinde yaşadığım problemler yüzünden isten ayrıldım ve bir daha da çalışmadım..
3 senedir resmen aylak aylak dolaşıyorum..
gecen sene okudum okulda mutfak sanatları diye bir bölüm açıldı..tamam dedim bu benim bölümüm..sınava girecektim ve oraya gidecektim..puan olarak hiç bir şey istemiyor,baya bı araştırdım..
ama sonra oturup dusundum..
zaten özel üniversitede okudum..ve çalışmadım..
şimdi tekrar özel üniversitede 4 yıl daha okumak..aileme haksızlık olacak,simariklik olacak..eğer bir de bu bölümü okuyup yine çalışmazsam yüzlerine hiç bakamam..diye vazgeçtim..
yas olarak bir problem yok bence..30 yasında mezun olsam,bir şey kaybetmiş sayılmam..yas konusunu hiç sorun etme..
eğer okurum diyorsan mutlaka oku..
kesinlikle hayallerini erteleme.
5 kardeşiz baba memur.hep üniversite hayalim vardı hep tıp okumak istedim.çok başarılıydım.ama maddi imkansızlık olmadı.kardeşlerim okusun diye üniversite sınavlarına bile girmedim.Yılmadım.Kardeşlerimi okuttum.Sonra sıra bana geldi.Girdim sınava kazandım.Ha tıp değil belki ama 4 yıllık İşletme okudum.
Bu arada evlendim çocuk derken erteledim kendimce işimde ilerlememe sağlayacak tüm herşeyi.
Baktım kızım 9 yaşına gelmiş artık anlıyor bazı şeyleri 1 sene önceydi girdim mali müşavirlik sınavlarına
çok iyide derece yaptım. şu an 1 yıllık stajım doldu.Kaldı 1 yıl sonra kendi büromu açacağım.
Evet doktor olamadım belki ama SMMM olmayıda başardım.
38 yaşındayım. okumanın azmetmenin yaşı yoktur kardeşim.
Sen yeterki iste....Benden 10 yaş küçüklerle aynı sıralara oturdum hiçte gocunmadım.
Ruhumun hayallerimin yaşı daha 18 ..........
alkisalkisalkis çok büyük güc veriyorsunuz gerçekten...
canım güç senin içinde onu oradan çıkarıp sımsıkı tutunmak hayallerini hayata geçirmek için
adım atmak senin elinde.
bir adım at gerisi kendiliğinden gelecektir.
50 yaşında tıp okuyup doktor olan bir adamın yaşamını vermişti tv.onu görünce ben bile bu yaşta tıp okumak istemiştim. Ama şu an başladığımı yarım bırakmak istemiyorum.
belki ileride kızımla o üniversite sıralarına oturup tıp da okuyabilirim.
Kızım da annesinin hayalini paylaşıyor Tıp okumak istiyor.
Haydi bir cesaret adım at gerisi gelecek haberlerini bekliyorum olumunekankayizsmile
Ne okumanın bir yaşı var, ne insanların sizden beklentilerinin ne de çevrenin ne düşündüğünün. Eğer maddi durumunuz elveriyorsa bu konu hakkında önemsemeniz gereken tek şey kendi istekleriniz. Hayatınızı istemediğiniz bir iş ve kariyerle harcamaktansa, kendiniz için daha güzelini yapıp, mutlu olmak en doğal hakkınız. Bu yaştan sonra olur mu, çevremde de bu yaşta okuyan kimse yok diye düşünmeyin bile. Sizi daha mutlu yapacak olan şey, çevrenize göre değil isteklerinize göre hareket etmek. Ben böyle düşünüyorum, şuan 26 yaşındayım ve bu sene hem güzel sanatlara hem de açıköğretim edebiyat bölümüne girmeye çalışıyorum. (Yaşasın ölene kadar eğitim hihoyyyt)
Ben de son zamanlarda animasyona merak saldım,güzel sanatlar grafik animasyon okuyasım var acaip :)) Flash tı, photoshoptu öyle programlarla uğraşmayı çok seviyorum. Geçici bir heves mi değil mi anlamak için beklmeedeyim eğer değilse okumak istiyorum yaaa grafik animasyon. Ömür boyu memur olmak istemiyorum açıkçası, zevk aldığım işi yapmak istiyorum...bayanssulusmile
Animasyon bölümünü ben de çok istiyordum ama ne yazık ki Ankara'da bu bölüm yok. Gerçekten çok zevkli bir iş. Umarım girersiniz =)
kirazsapı aslında sende eksik olan bence motivasyon.. Onu da zaten burdaki ve çevrende de görebileceğin başarı hikayelerinyle yakalayabilirsin..
Yani şu an ki işinden memnun değilsen, yada aldığın eğitim,elindeki diplama gönlündeki işte çalışmana yeterli değilse ve maddi anlamda da sorun olmayacaksa oku arkadaşım, git gönlündeki işi yapacağın bölümü oku. Kim ne diyormuş o bölüm için.. Boşver.
Biz bu hayata çile,sıkıntı çekmeye gelmedik. Önce Allah'a kulluk etmek için sonra da huzurlu ve mutlu yaşamak için geldik. Hem o dertler, sıkıntılar hepsi fiziksel hastalıkla olarak geri dönüyor, vücudumuza zarar veriyor. Hiç değmez sıkıntı yapmaya...
ne kadar doğru söylemişsin Biz bu hayata çile,sıkıntı çekmeye gelmedik. Önce Allah'a kulluk etmek için sonra da huzurlu ve mutlu yaşamak için geldik. içim bir garip oldu okuyunca....işte benim tek sorunum maddiyat bu yaştan sonra artık para kazanmam yani kimseye bir hayrım olmasada maddi anlamda kendime yetmem lazım....özel üniversite gibi bir şansım olsa nasıl isterdim anlatamam...dev.üniversitesi için çalışmam lazım o da zor garantisi yok konular falan değişmiş...bilmiyorum dediğin gibi belki de motivasyon eksikliğim var ama şu anda ve ve muhasebe finans bankacılık büro gibi işler yaparakta hiç mutlu olamayacağımı biliyorum.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?