25'ten Sonra Üniversite

Maddi durumun buna imkan veriyorsa tabiki okumak istediğin bölümü okumak için çabalamalısın
28 yaşındayım 3 aylık bebeğim var , doğum iznine ayrılmadan önce hem iş hem ev işi bi yandan hamilelik , koca karnımla sınavlara girmeye çalışıyordum 2. üniversite için, hatta son aylarımda bi sınava geciktim koşa koşa girdim sınıfa gözetmenlerin ödü koptu doğurucam diye bana karşıdan bağırıyolar ''Dur koşmaaa , acele etme bişey olucak'' diye :)) açıköğretim 3. sınıf okumaya çalışıyorum hala..
Çocukla çok zor ama (

Bence okumanın yası yok canım ama yıne de senın secımın.Bır arkadasım ısletme okudu ve ıkıncı senesınden sonra sınava gırıp ıstedıgı bolum ıletısımı kazandı.Kazandıgında 28 yasndaydı ve bu sene mezun oldu.İçinde kalmasını ıstemıyorsan gıt.

psikologa gitmekten utanmıyorum...ama maddi imkanım şu an müsait değil. tavsiyelerinizi yapıcam. depresyonu nasıl yenmeliyiz kitaplarını araştırıcam teşekkür ederim,

sizin gibi insanlar verilen örnekler gerçekten çok mutlu ediyor beni tebrik ederim ve teşekkür ederim

işte canım benim maddi imkanım yok bir yıl çalışıp devlet üniversitesini kazanmak zorundayım sonra çalışıp okumak zorundayım 30 yaşına kadar eğer bir yıl çalışıp kazanamazsam bir de...hicbir şey olamamış olmaktan korkuyorum...sende eğer maddi imkanın el verirse 2.öğretim yazıp hem çalışıp hem okumayı deneyebilirsin belkibilmiyorumkismile

alkisalkisalkis çok büyük güc veriyorsunuz gerçekten...

bence açıköğretim oku
bu durumda en mantıklısı
çünkü belli bi yaştan sonra etraf senden çalışıp para kazanmanı bekliyor
eğitim ömür boyudur yaşı olmaz diye düşnüüyorum

okumanın yaşı yoktur canım istiyorsan çevrendekilerin sözlerine kulak asmayacaksın idealindeki neyse ona doğru koşar ve kararlı adımlarla ilerle hayırlısı neyse hakkında o olsun

alkisalkisalkis çok büyük güc veriyorsunuz gerçekten...

canım güç senin içinde onu oradan çıkarıp sımsıkı tutunmak hayallerini hayata geçirmek için
adım atmak senin elinde.
bir adım at gerisi kendiliğinden gelecektir.
50 yaşında tıp okuyup doktor olan bir adamın yaşamını vermişti tv.onu görünce ben bile bu yaşta tıp okumak istemiştim. Ama şu an başladığımı yarım bırakmak istemiyorum.
belki ileride kızımla o üniversite sıralarına oturup tıp da okuyabilirim.
Kızım da annesinin hayalini paylaşıyor Tıp okumak istiyor.
Haydi bir cesaret adım at gerisi gelecek haberlerini bekliyorum olumunekankayizsmile

okumanın öğrenmenin yaşı yoktr, bence eğer parasal olarak sorunun olmazsa ve ii bi bölümse oku ama okuyunca iş bulamicağn bi bölümse 2 yıllk falan okuyablrsin. boşa zaman kaybın olmaz ama elinde diploman da olmş olr

süper derim ben. 33 yaşındayım bir üniversite ve yüksek lisansım var. şu aralar tekrar başka bir bölüm okumayı düşünüyorum. bırakın 25 i ben 55 imde de okurum:)))

çalışmaya başlayacağım ufak ufak bir sene var önümde bakalım....iş bulacağım bu süre içerisinde bir yandanda ders...gelişmeleri paylaşırım.teşekkür ederimolumunekankayizsmile

kirazsapı aslında sende eksik olan bence motivasyon.. Onu da zaten burdaki ve çevrende de görebileceğin başarı hikayelerinyle yakalayabilirsin..

Yani şu an ki işinden memnun değilsen, yada aldığın eğitim,elindeki diplama gönlündeki işte çalışmana yeterli değilse ve maddi anlamda da sorun olmayacaksa oku arkadaşım, git gönlündeki işi yapacağın bölümü oku. Kim ne diyormuş o bölüm için.. Boşver.

Biz bu hayata çile,sıkıntı çekmeye gelmedik. Önce Allah'a kulluk etmek için sonra da huzurlu ve mutlu yaşamak için geldik. Hem o dertler, sıkıntılar hepsi fiziksel hastalıkla olarak geri dönüyor, vücudumuza zarar veriyor. Hiç değmez sıkıntı yapmaya...

Son düzenleme:
Ne okumanın bir yaşı var, ne insanların sizden beklentilerinin ne de çevrenin ne düşündüğünün. Eğer maddi durumunuz elveriyorsa bu konu hakkında önemsemeniz gereken tek şey kendi istekleriniz. Hayatınızı istemediğiniz bir iş ve kariyerle harcamaktansa, kendiniz için daha güzelini yapıp, mutlu olmak en doğal hakkınız. Bu yaştan sonra olur mu, çevremde de bu yaşta okuyan kimse yok diye düşünmeyin bile. Sizi daha mutlu yapacak olan şey, çevrenize göre değil isteklerinize göre hareket etmek. Ben böyle düşünüyorum, şuan 26 yaşındayım ve bu sene hem güzel sanatlara hem de açıköğretim edebiyat bölümüne girmeye çalışıyorum. (Yaşasın ölene kadar eğitim hihoyyyt)

Ben de son zamanlarda animasyona merak saldım,güzel sanatlar grafik animasyon okuyasım var acaip :)) Flash tı, photoshoptu öyle programlarla uğraşmayı çok seviyorum. Geçici bir heves mi değil mi anlamak için beklmeedeyim eğer değilse okumak istiyorum yaaa grafik animasyon. Ömür boyu memur olmak istemiyorum açıkçası, zevk aldığım işi yapmak istiyorum...bayanssulusmile

Animasyon bölümünü ben de çok istiyordum ama ne yazık ki Ankara'da bu bölüm yok. Gerçekten çok zevkli bir iş. Umarım girersiniz =)

ne kadar doğru söylemişsin Biz bu hayata çile,sıkıntı çekmeye gelmedik. Önce Allah'a kulluk etmek için sonra da huzurlu ve mutlu yaşamak için geldik. içim bir garip oldu okuyunca....işte benim tek sorunum maddiyat bu yaştan sonra artık para kazanmam yani kimseye bir hayrım olmasada maddi anlamda kendime yetmem lazım....özel üniversite gibi bir şansım olsa nasıl isterdim anlatamam...dev.üniversitesi için çalışmam lazım o da zor garantisi yok konular falan değişmiş...bilmiyorum dediğin gibi belki de motivasyon eksikliğim var ama şu anda ve ve muhasebe finans bankacılık büro gibi işler yaparakta hiç mutlu olamayacağımı biliyorum.........

Açıköğretim denilen birşey var biliyorsun değil mi :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…