- 25 Haziran 2016
- 7.500
- 13.338
- 248
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Yazdığınız ilk paragrafın üzerine bir müddet ağladım. Aglayasim varmış herhalde. Birkaç sene öncesine döndüm bir an. Gülüp , guldurdugum zamanlar varmış. Okuduğum, gezdiğim, hayattan zevk aldığım.
Bugün de bitsin de uyuyayim artık denediğim zamanlar. Ne komik kadınsın ya dedikleri zamanlar. Kasvet yüklü olmadığım, umudumun olduğu zamanlar.
Bir insan ne kadar degisebilirse o kadar değiştim. Ne kadar mutsuz olabilirse, o kadar mutsuz oldum. Mutsuzum ve korkarım oğlum mutsuz bir anneyle muhatap olmak zorunda kalacak.
Özür dilerim herkesten tek tek alintilayip cevap verecek gücüm kalmadı sanırım. Herkese teşekkür ederim cevap vermesem de hepsini okudum. Bunca zamandır tuttuğum zayifliklarim bir cümle ile patladı.
Sanırım asıl sorun oğlumda değil bende.
Idrakyollariiltihabi herkes yazinca bende girdim baktim eski konulariniza
ne kadar neseli ve hayat doluymussunuz
sanirim lohusalik depresyonu uzun surdu size
aslinda ozunuze donseniz , o neseli civil civil haliniz olsa oglunuz da sizinle eglenir eminim..
ya bunu soyledigimde insanlar manyakmisim gibi baktigi icin pek anlatmam kimseye ama brnce siz tam bu kafada bir insansiniz
benim sipanin 2 yas sendromuna girdigi donemde ben trambolin aldim eve mutfaga koydum , evde islerimi hallederken hadi ziplayalim kuzucuk derdim ben iki ziplar inerdim o deli gibi ziplar rnrrjisini atardi bu arada da konusirdum onunla.. valla boyle bisey size iyi gelecekse alin trambolini koyun mitfaga , gelen zipliyo giden zipliyo sinir falan kalmiyo kimsede
Lütfen lütfen ben sizi üzmek için yazmamıştım afedersiniz. Hayat her zaman istediğimiz planladığımız şekilde gitmeyebiliyor. Siz eminim ki güçlü bir kadınsınız. Çocuk büyütmek, evlilikler hiç kolay şeyler değil evli olmadığım halde bu forumdan çevremden o kadar çok görüyorum ki.
Hayat inişli çıkışlı bir yol kendinize olan umudunuzu yitirmeyin lütfen. O neşeli pozitif kadın hala oralarda bir yerlerde. Keşke yanınızda olup bi sarılsaydım. "Bugünler de geçer" çok sevdiğim bir söz. Emin olun bunlarda geçer. Tekrar özür dilerim üzmek için yazmamıştım. Tanımadığım halde koca forumda ne güzel kalmışsınız aklımda. Kalbinizi karartmayın hepsi geçip gidecek.
Belki yazan olmuştur görmedim dolaplara çekmecelere çocuk güvenlikleri takarsanız hayatınız daha kolaylaşır iki minik yaramazda bende var bütün dolaplarımız kilitli böylesi hem daha güvenli onlar için
Usenmedim gecmis konularinizi okudum. Cunku bu anlattiklarinizin sebebi olmaliydi... Ki var bence...
Bence bir an evvel işe donun ve cocugu da krese verin. Maddi sorunlar cozulunce de cocugu degil kendinizi goturebilirsiniz psikolojik destek almaya. Sizin iyi olmaniz onemli.
Benim cocugumda Bu kadar olmasa da yapıyor ama ben calismama bağlıyorum aklınca onu bırakıp gittigim için hircinlasiyor diye düşünüyorum bırakıyor musunuz onu hic
Yanlış anlamayın ama ben ters birsey sezmedim benim evladim da 32 aylık hic bir anlattığınız farkli degil. Dağıtır bozar üstüne üstlük tüm gün cokca aglar hala sırtıma bağlayarak ya da kanguru ile cok geziyorum yemek yemez sadece su ile ugrasirsa agzina 2 lokma girer her lokmasını sayar 10 makarna yerse bir öğünn sayar dualar ederim cogu zaman gunu sadece su ve süt ya da mama ile tamamlar. Inattir kendini sevdirmez kimselere sokagin ortasinda oturur tepinir.yemege oturdugum an yeme diye bagirir ağlar oturtmaz beni. Arkami dönerim dolap boşalır oyuncak sepetini hep devirir asla duzen huyu yoktur bez baglarken daima çırpınırdı ağlardı çok şükür bez isi bitti tatile gittik 10 günün tamaminda agladi kendini taşıttı deniz dışında.üstünü giydirirken aglar hersey için tutturur ... Bunlar yas geregi olan normal seyler anneler sonsuz sabir yüklü olmak zorundadır bence siz önce kendinizi yönetin yani duygularınızı.o gayet normal dunyaya red doneminde 2 yasinda o isyan doneminde. Dokecek ki ogrenecek hayir diyecek ki sonucunu görecek. Bu arada aynen uyaninca esnemez ilk lafi anne ben uyandim kalkalim olur 1 dk geciktirsem kalkmayi ortalik karismaya baslar... Uzar da uzar yani bu konu. Özetle cocugunuzun gayet normal oldugunu sizin de yoruldugunuz icin gayet normal olduğunuzu düşünüyorum. Hayat kısa hic bir anin geri dönüşü yok sakin olun bol sohbet sonsuz sabir... Cennet bu yuzden analarin ayaklari altinda.
Ben anne değilim ancak yazdıklarınızı küçük kızı olan bi arkadaşıma okudum.
E bunların aynısını benimki de yapıyor sadece vurma ve ısırma yok bu kadar çok dedi.
Artık her şey annenin gözüne batmaya başlamış yoksa 2 yaş sendromunda bunlar normal şeklinde yorum yaptı.
Sanırım siz rahat bir anne değilsiniz biraz rahat olmayı deneyin düzen takıntısını bırakın derim.
Bir de bol bol yardım isteyin mesela gün de bi yarım saat bırakın babaya yürüyüşe çıkın veya uyumaya çalışın.
Ne bileyim anne teyze yakınlarda kim varsa artık yardım isteyin mutlaka herkes günde 10 15 dakika ilgilense size 40 45 dakika vakit kalır dinlenirsiniz.
Bir de görmezden gelme yontemini şiddetle oneriyorum.
Asla eve kapanma benim kuzimda cok hareketli ve benim omuzlarimda kalbimde cok buyuk yukler var korkularim var hep ustune gidiyorum yoksa yasamak cok zor. Ben kizimla karsidan karsiya gecerken bile bin tane sey geliyo aklima ayaklarim kediliyo korkudan ama hergun mutlaka disari cikaririm hamdolsun bugunumuze rabbim eksikliklerini gostetmesin . Kayinvaldemin defigi gb buyuceklerde bizi begenmicekler:)
Bide bi arkadasimiz vardi oglu vardi allahim evlerden irak derdik varya cocugun her dedigi yapiliyodu cunku hemen yapmazlarsa kusturuyodu kendini bole bise yk dersiniz aglamak vurmak isirmak cocuk degil canavar gbydi . Gecen bize geldiler seneler sonra allahim redmen cocuk evrim gecirmis lutfenler efendimler yanaklari al al olmalar tam bi delikanli olmus dersleri harikaymis onur belgeleri aliyomus ailesine hep ovguler geliyomus bilgisayarda program yapiyomus daha orta iki sanirim ama cocuk tam bi zeka abidesi efendisi olmus:) sok oldum resmen annedine saskinligimi soyleyincede ay simdide herkes tarafindan sebiliyo naxar degcek diye korkuyorum mukemmel olurmu bi insan o mukemmel defi unuttum bile o gunleti dedi simdi kucukle aynilarmis hepimize tukurdu o gece:))) gecicek yani insallah cok amin
Ayy size bir kitap önereceğim
Kevin hakkında konusmaliyiz
Kişinin kendi anneligini sorguladığı, mutlu bir hayatı varken neden huyunu suyunu bilemeyeceği bir bebek yaptığını anlamlandırmaya çalıştığı bir kitaptı. Çocuk doğduğundan beri annesine garezi var gibi davranıyordu. Doğumda bile o kadar normal doğum yapmak isterken gelmemiş, tam acıdan kivranip sezaryan olmaya razı olmuşken sezaryen olamayacak raddeye gelmiş birkaç saat daha üzmüştü annesini. Ve kadın şey diyordu 'doğduğunda öyle bir bakışı vardı ki, zafer kazanmış gibi'
Oğlunuzu Kevin ile benzettiğim için değil ama sizin ruh halinizi oradaki anneye yakın bulduğum için öneriyorum.
Ayrıca ' mükemmel anne 'leri eleştiren, doğallığıyla, sokakta yerlerde yatan çocuğuyla , mukemmel olmayışıyla dalga geçen şahane bir hesap var
İsmi: hihieved (Instagram)
Sizin gibi insanlar görmek sizi mutlu edebilir
Kolay gelsin, sevgilerlr
Bence bu oğlunuzun hırçın olmasının nedenlerinden biridir. Çünkü çocuğun doğasında karıştırmak, dökmek, saçmak ve dolayısıyla keşfetmek vardır. Bunlara engel olmak onun gelişimine de zarar verir
28 aylık bir oğlum var. Dediklerinizin hepsini yapıyor ama böylesi bir hırçınlığı yok. Yapmak istediği birşeyi engellersem huysuzluk yapar.
Ben yemek hazırlarken ondan yardım da alırım.
Dolaplar da boşalır. Fırını da eller ama çocuk kilidi var Allahtan. Çekmeceden bir gün o kevgir bir gün bu kaşık hep salona taşınır.
Ben sadece dolapları çekmeceleri ona uygun şekilde yerleştirmeye çalıştım zarar görmesin diye. Ama yine de zarar görebileceği bir işe kalkışırsa orada devreye girerim. Ve inatlaşmamaya çalışırım, başka bir şeye yönlendiririm.
Ha ben zorlanmıyor muyum böyle? Elbette, annelik çok zor zaten. İnanılmaz sabır istiyor. Ama çocuklarımız için değer. Oğlunuz için kendinizi biraz törpüleyin, değişimi hızla göreceğinizi umuyorum.
Pedagog Adem Güneşi okuyun, çok fayda görürsünüz. İnternet yazılarıyla dolu.
Allah kolaylık versin
Ayy size bir kitap önereceğim
Kevin hakkında konusmaliyiz
Kişinin kendi anneligini sorguladığı, mutlu bir hayatı varken neden huyunu suyunu bilemeyeceği bir bebek yaptığını anlamlandırmaya çalıştığı bir kitaptı. Çocuk doğduğundan beri annesine garezi var gibi davranıyordu. Doğumda bile o kadar normal doğum yapmak isterken gelmemiş, tam acıdan kivranip sezaryan olmaya razı olmuşken sezaryen olamayacak raddeye gelmiş birkaç saat daha üzmüştü annesini. Ve kadın şey diyordu 'doğduğunda öyle bir bakışı vardı ki, zafer kazanmış gibi'
Oğlunuzu Kevin ile benzettiğim için değil ama sizin ruh halinizi oradaki anneye yakın bulduğum için öneriyorum.
Ayrıca ' mükemmel anne 'leri eleştiren, doğallığıyla, sokakta yerlerde yatan çocuğuyla , mukemmel olmayışıyla dalga geçen şahane bir hesap var
İsmi: hihieved (Instagram)
Sizin gibi insanlar görmek sizi mutlu edebilir
Kolay gelsin, sevgilerlr
Bence bu oğlunuzun hırçın olmasının nedenlerinden biridir. Çünkü çocuğun doğasında karıştırmak, dökmek, saçmak ve dolayısıyla keşfetmek vardır. Bunlara engel olmak onun gelişimine de zarar verir
28 aylık bir oğlum var. Dediklerinizin hepsini yapıyor ama böylesi bir hırçınlığı yok. Yapmak istediği birşeyi engellersem huysuzluk yapar.
Ben yemek hazırlarken ondan yardım da alırım.
Dolaplar da boşalır. Fırını da eller ama çocuk kilidi var Allahtan. Çekmeceden bir gün o kevgir bir gün bu kaşık hep salona taşınır.
Ben sadece dolapları çekmeceleri ona uygun şekilde yerleştirmeye çalıştım zarar görmesin diye. Ama yine de zarar görebileceği bir işe kalkışırsa orada devreye girerim. Ve inatlaşmamaya çalışırım, başka bir şeye yönlendiririm.
Ha ben zorlanmıyor muyum böyle? Elbette, annelik çok zor zaten. İnanılmaz sabır istiyor. Ama çocuklarımız için değer. Oğlunuz için kendinizi biraz törpüleyin, değişimi hızla göreceğinizi umuyorum.
Pedagog Adem Güneşi okuyun, çok fayda görürsünüz. İnternet yazılarıyla dolu.
Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?