26 ayda yaşlandım.

Valla size uzuldum bence ne yapip edin bi cozumunu bulun.ilerde dahada simarir daha buyuk seylere yeltenir.benim arkadasimin oglu vardi ayni sizinki cocuk gibi.kucukken ses etmediler duzelir dediler su an ana sinifina gidiyo tek bi degisme yok.oyle seyler yapiyoki insani hayattan sogutuyo

Hiç üzülmeyin yanlız değilsiniz benim oğlumda aynı sizin anlattığınız gibiydi. geçen sene yani 2 yaş civarı, hoş şimdide aynı ama yine bir tık daha iyi diyebilirim
Hergün dışarı çıkarıp hergün pişman oluyorum. Uykusu çok sıkıntılı 3 yaşında sayılır ama hala geceleri sık sık uyanır tekrar uykuya dalması bazen 1 2 saati bulur. Hele yemek konusuna hiç girmeyeyim kalbim sıkışıyor aç dolaşıyor inatla yemiyor
Bende çok kıpır kıpır keyifli biriyimdir ama oğlumdan sonra hayatımın karardığını düşündüm psikolojim bozuldu çok ağladım kendimi hırpaladım oğluma kızdım sinirlendim ama sonra onu olduğu gibi kabul etmeyi başardım
Artık eskisi gibi kızmıyorum geçecek diyorum büyüyecek..
Kendine zArar vermediği sürece hiçbirşeye hayır demiyorum çünkü engelledikçe daha çok hırçınlaşıyor yapma dedikçe inadına yapıyor
Tabi bu kadar olumsuzluktan sonra bir annecim deyişi var hele kokusu Rabbim eksikliğini göstermesin hiçbir evladın
Velhasıl sabır ve sevgi tüm güçlükleri aşacaktır

Benimkide ayni 24 aylik 2 yas sendromundalar galiba agresif hircin kafa atmak tokatlamak bizde de mevcut cok cok hareketli evi toparlamaktan bi hal oldum hiperaktif die dusunuorum artk boyle bos bi alan olsada salsam saatlerce yuruor yorulmuor uyku sersemligi asla yok simsek gibi kalkior yatagindan bu ara gece uykularida yok belki 5 kez kalkior bi cocukla ben bitigim..
Uzun sure asla biseyle ilgilenmez yemek yemez kasik elimde dolasirim o surekli gezecek hep disarda olacak 2 gun evde kaldi mi cocuga bi haller oluor :)

Dolaplara açamayacağı şekilde çocuk kilitleri vs yaptırabilirsiniz. Deterjanları ulaşamayacağı dolaplarda saklayabilirsiniz. Ödül uygulamaları yapabilirsiniz, etiket vs biriktirme ve biriktirilen atıyorum her 5 etiket için bir ödül gibi.. Bu çocuklarda çok etkili bir yöntemdir mesela..

Lütfen lütfen ben sizi üzmek için yazmamıştım afedersiniz. Hayat her zaman istediğimiz planladığımız şekilde gitmeyebiliyor. Siz eminim ki güçlü bir kadınsınız. Çocuk büyütmek, evlilikler hiç kolay şeyler değil evli olmadığım halde bu forumdan çevremden o kadar çok görüyorum ki.

Hayat inişli çıkışlı bir yol kendinize olan umudunuzu yitirmeyin lütfen. O neşeli pozitif kadın hala oralarda bir yerlerde. Keşke yanınızda olup bi sarılsaydım. "Bugünler de geçer" çok sevdiğim bir söz. Emin olun bunlarda geçer. Tekrar özür dilerim üzmek için yazmamıştım. Tanımadığım halde koca forumda ne güzel kalmışsınız aklımda. Kalbinizi karartmayın hepsi geçip gidecek.

Yanlış anlamayın ama ben ters birsey sezmedim benim evladim da 32 aylık hic bir anlattığınız farkli degil. Dağıtır bozar üstüne üstlük tüm gün cokca aglar hala sırtıma bağlayarak ya da kanguru ile cok geziyorum yemek yemez sadece su ile ugrasirsa agzina 2 lokma girer her lokmasını sayar 10 makarna yerse bir öğünn sayar dualar ederim cogu zaman gunu sadece su ve süt ya da mama ile tamamlar. Inattir kendini sevdirmez kimselere sokagin ortasinda oturur tepinir.yemege oturdugum an yeme diye bagirir ağlar oturtmaz beni. Arkami dönerim dolap boşalır oyuncak sepetini hep devirir asla duzen huyu yoktur bez baglarken daima çırpınırdı ağlardı çok şükür bez isi bitti tatile gittik 10 günün tamaminda agladi kendini taşıttı deniz dışında.üstünü giydirirken aglar hersey için tutturur ... Bunlar yas geregi olan normal seyler anneler sonsuz sabir yüklü olmak zorundadır bence siz önce kendinizi yönetin yani duygularınızı.o gayet normal dunyaya red doneminde 2 yasinda o isyan doneminde. Dokecek ki ogrenecek hayir diyecek ki sonucunu görecek. Bu arada aynen uyaninca esnemez ilk lafi anne ben uyandim kalkalim olur 1 dk geciktirsem kalkmayi ortalik karismaya baslar... Uzar da uzar yani bu konu. Özetle cocugunuzun gayet normal oldugunu sizin de yoruldugunuz icin gayet normal olduğunuzu düşünüyorum. Hayat kısa hic bir anin geri dönüşü yok sakin olun bol sohbet sonsuz sabir... Cennet bu yuzden analarin ayaklari altinda.

Ben anne değilim ancak yazdıklarınızı küçük kızı olan bi arkadaşıma okudum.
E bunların aynısını benimki de yapıyor sadece vurma ve ısırma yok bu kadar çok dedi.
Artık her şey annenin gözüne batmaya başlamış yoksa 2 yaş sendromunda bunlar normal şeklinde yorum yaptı.
Sanırım siz rahat bir anne değilsiniz biraz rahat olmayı deneyin düzen takıntısını bırakın derim.
Bir de bol bol yardım isteyin mesela gün de bi yarım saat bırakın babaya yürüyüşe çıkın veya uyumaya çalışın.
Ne bileyim anne teyze yakınlarda kim varsa artık yardım isteyin mutlaka herkes günde 10 15 dakika ilgilense size 40 45 dakika vakit kalır dinlenirsiniz.
Bir de görmezden gelme yontemini şiddetle oneriyorum.

Biliyor musunuz herkes tam da böyle bir anne olacagimi söylüyordu. Hatta eski müdürüm geçen gün mesaj yazdı. "Beni kahkahalara boğan çılgın öğretmenim. Kesin oğlunla çok egleniyorsun" diye. Beş yıl önceki müdürüm, beş yıl önceki idrak gibi kaldığımı düşündüyse demek...

Şimdiki halime bakacak olursam; asık suratlı , tahammülsüz, her daim olumsuz dusunen, espri yapmadığı gibi yapılan esprileri de "komik mi bu" bakışıyla karşılayan bir ruh emiciyim. Az önce eşimle konuştum. "Beni artık sevmiyorsun, benden ne bekliyorsun ki" dedi. Evliliğim de pamuk ipliğine bağlı. Neden böyle oldum, nasıl böyle bir kadına donustum ben de bilmiyorum.

Bildiğim şu ki ben bu kadını sevmiyorum. Beynimin bedenimden daha az çalıştığı bu kadını sevemedim. Evet büyük bir sorumluluk taşıyorum. Bir canlıyı buyutuyorum. Lakin sanırım bu sorumluluk bana ağır geldi. Beceremedim.

Üzülmeyin yahu, ben fazla bastirmisim kendimi. Çok zamandır düşündüğüm bir şeyi bir başkasından okuyunca sarsildim sanırım. İncelikler yuzunden hep :)

Bilmiyorum hala olmediyse o kadın mümkünse çıkıp gelsin. Valla yoluna güller sermeye hazırım. Oğlum mutlu bir anneyle büyümeli. Her çocuk mutlu bir anneyle buyumeli. Geri kalan her şey hallolur zaten..

Butun dunyayi tek basina sirtlayan anneler... iste butun mesele bu.... esiniz hergun cocugunuzu bi saat disari cikarsin ister parka ister markete ister oyun alanina o bi saatte siz kendinize vakit ayirin esiniz o bi saatte ustesinden gelmeyi ogrensin . Evdeykende sirayla yemek yeme yerine mutlaka birlikte yiyin ne yaparsa yapsin gormezden gelin cocuklarin aliskanlk edinmesi en fazla uc gundur uc gun ust uste ayni rutinlri olusturursaniz cocuk huzurlu olur sizde... cocuklar karmasadan hislanmaz sebeb sonuc bilmek ister bi arkadasimizin yazdigi gb herseyi konusun o dinlemesede... bu arada kizim23 aylik:) cok hareketli disari cikip dondugumuzde soyunurun suyum cikar kislik manto giyemem kisin bile ince giyerim cunku kizim kalp ben :) bi ortama girdiginde yabancilamaz asla cekinmez ozguven abidesi babasi kilikli:) en iyi komsumla hep birlikteyiz onun kizida 24 aylik kiz sarki soyluyo bizimki daha cumle kurmuyo ama onunkide cok cekingen asla kimseye gitmez biri eeve gelsin biyere gitsinler aglar biri laf atsa dokunsa aglar. Ck cekingen ama evinde hep gordugu bizim yanimizda iyi. Benim kizim hircin daginik isirir genelde sikar . Bugu sahile indik mesela parkta kaycak bska bi cocuk kaymiyo oyle bekliyo diye cocuga takti her yanindan geciste cekeledi biraksam sarsip isircak hep gozum ustunde lcak birilerine zarar vermesin diye surekli degil ama bizide cirmaliyi hala seviyo guya aglarsam uzulursem bide patlatir:) bende ciddi olup hayir canim aciyo bida yapma diyorum ayyyy deyip opuyo caki gb guluyo :)

Yani bu aylarda geneli boyle uzulme bence takma takinti yaptikca gecmez bol bol.kitap oku kesinlikle rutin lustur hep genel seyleriniz belli olsun gun icinde ayni saatlerde yesin uyusun . Oyun hamuru kedinlikle cok rahatlatir sakinlestirir. Resim yapmak egitici oyuncaklar . Senin idin o bunu kabullen ve zevk almaya bak srn onunla eglenirsen oda eglenir ama srn bikarsan o daha cok biktirmak icin elindrn geleni yapar...

Benim kizim maşa varya ayni o tipi de ayni :) :) bende o zavalli koca ayiyim :)))

Yazan oldu epey :) kilit aldım birkaç kez hepsini kırdı. Deli kuvveti var oğlanda. Ben de vazgeçtim artık almaktan efenim.

Haklısınız. Sanirim sihirli çözüm benim iş hayatına donmemde saklı. Tahammülum gittikçe azalıyor zira.

Benim cocugumda Bu kadar olmasa da yapıyor ama ben calismama bağlıyorum aklınca onu bırakıp gittigim için hircinlasiyor diye düşünüyorum bırakıyor musunuz onu hic

Yok bırakmıyorum. Çok nadir doktor isim varsa ya da bir yakınım hasta olmuşsa bırakıyorum babaannesine.

Sanirim benim çevremde hep normal diye adlandırılan uslu çocuklar olduğu için ve bu uslu çocukların anneleri benim çocuğuma anormal gözüyle baktiklari için fazlaca panikledim. Bu tür yazılar okumak içimi rahatlatıyor aslında. En azından oğlumda bir problem olmadığını benim sabrimin azaldığını bilmek kendimi düzeltmeye yardımcı olur. Oğlumu her gören böyle bir çocuk olamaz diye tepki verdiğinden ben durumu sorgulamaya başladım.

Yukarıda bir arkadaşa da yazdım. Cevreden, ailemden o kadar tepki aldım ki, herhalde böyle davranan başka çocuk yok benimkinde bir sıkıntı var diye düşündüm. Belki de dedginiz gibi sadece hareketli bir iki yaş ergenidir.

Asla eve kapanma benim kuzimda cok hareketli ve benim omuzlarimda kalbimde cok buyuk yukler var korkularim var hep ustune gidiyorum yoksa yasamak cok zor. Ben kizimla karsidan karsiya gecerken bile bin tane sey geliyo aklima ayaklarim kediliyo korkudan ama hergun mutlaka disari cikaririm hamdolsun bugunumuze rabbim eksikliklerini gostetmesin . Kayinvaldemin defigi gb buyuceklerde bizi begenmicekler:)

Bide bi arkadasimiz vardi oglu vardi allahim evlerden irak derdik varya cocugun her dedigi yapiliyodu cunku hemen yapmazlarsa kusturuyodu kendini bole bise yk dersiniz aglamak vurmak isirmak cocuk degil canavar gbydi . Gecen bize geldiler seneler sonra allahim redmen cocuk evrim gecirmis lutfenler efendimler yanaklari al al olmalar tam bi delikanli olmus dersleri harikaymis onur belgeleri aliyomus ailesine hep ovguler geliyomus bilgisayarda program yapiyomus daha orta iki sanirim ama cocuk tam bi zeka abidesi efendisi olmus:) sok oldum resmen annedine saskinligimi soyleyincede ay simdide herkes tarafindan sebiliyo naxar degcek diye korkuyorum mukemmel olurmu bi insan o mukemmel defi unuttum bile o gunleti dedi simdi kucukle aynilarmis hepimize tukurdu o gece:))) gecicek yani insallah cok amin

Heh bana böyle öncesi-sonrasi hikayeleriyle gelin işte. Yalnız bu kadar çektiğim sıkıntıya marsa ayak basan ilk cocuk olması lazım. Daha aşağısı kurtarmaz. Ne bileyim bilim adamı olabilir. Evi kendi kendine temizleyen robot üretebilir. O zaman unutabilirim bu günleri.

Bide şu var benim büyük oğlum öyle sakin öyle uysal bi çocuktu ki ikinci oğluma hamile kalınca aklıma nasıl bir bebek acaba sorusu gelmedi aynısı olur kesin dedim çok takılmadım Allah ım nasıl birşey doğdu inanamıyorum..

He ikinci çocuk için erken bence ama kesinlikle fark oluyor .

Önerim maalesef yok, 3 yaş olucaz değişen bişe yok sağlık olsun kolaylıklar diliyorum.

Filmi de vardı değil mi ? Kitap ve film hakkında konusmayali ne çok zaman olmuş. Bir an ne tepki verecegimi şaşırdım. Yeryüzüne inen ilk anne tanesi benmisim gibi ne çok soyutladim kendimi her aktiviteden. Dediğiniz hesabı takip ediyorum uzunca zamandır efem :)

Tesekkur ederim efem. Hırçınlığı sanırım biraz benden kaynaklanıyor. Fazla müdahaleci bir anneye donustum. Yazılanları okuyup özeleştiri yapınca fark ettim bunu. Durup düşünmeye bile vakit olmayınca anne oğul ilişkimiz "dur yapma" dan ibaret oldu maalesef.

Filmi de vardı değil mi ? Kitap ve film hakkında konusmayali ne çok zaman olmuş. Bir an ne tepki verecegimi şaşırdım. Yeryüzüne inen ilk anne tanesi benmisim gibi ne çok soyutladim kendimi her aktiviteden. Dediğiniz hesabı takip ediyorum uzunca zamandır efem :)

Tesekkur ederim efem. Hırçınlığı sanırım biraz benden kaynaklanıyor. Fazla müdahaleci bir anneye donustum. Yazılanları okuyup özeleştiri yapınca fark ettim bunu. Durup düşünmeye bile vakit olmayınca anne oğul ilişkimiz "dur yapma" dan ibaret oldu maalesef.

Bi bana mı normal geldi durum?
Isırmak,vurmak dışında benim oğlumda böyleydi.Evet zor bir büyüme süreci yaşadık ve şuan 6 yaşında olmasına rağmen hala hareketli.
Oğlumun anormal olduğunu düşünmedim hic
Öfke sorunu yaşamaması için 3 4 yaşında pedagoga götürebilirsiniz ancak.
Bunun dışında her çocuk aynı değil malesef benimki de dünyayı dar eden cinstendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…