- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
rahat olacaksın canım.İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.
Yemek yaparken dolapları dönmesine müsaade edemiyorum. Bilmiyorum bu da benim ozrum işte. Ayağına tencere düşürecek, başına bir şey gelecek korkusuna ek olarak ortalığa bir şey döker endişesi de mevcut. Biraz rahat olmak da fayda var sanırım. Basarabilirsem.
şimdi aklıma geldi.
bir arkadaşım da aynen senin gibiydi. yani çok yaramazdı oğlu. artık sabır falan kalmamış, kocasıyla dahi arası bozulmuştu. çocuk onu bunaltıyor, o kocasından hırsını çıkarıyor derken boşanmak istediğini söyledi.
çünkü tahammülü bitmiş her şeye.
o dönem kısa bir araştırma yapmıştım ve ailece yatmadan önce bir bardak papatya çayı içmelerini tavsiye ettim. karı koca bir su bardağı, oğlu 1 çay bardağı için dedim. çünkü yan etkisi yok, faydası çok.
boşanmaktansa bunu da dene dedim.
sadece bir ay sonra her şeyin düzene girdiğini, oğlunun sakinleştiğini, kocasıyla arasının düzeldiğini söyledi.
her şeyi denediysen bunu da dene derim. hani karışımlı çaylar, kürler olsa risk alma derdim. ancak az ve düzenli papatya çayı hem oğluna, hem sana hem eşine iyi gelecektir.
ayrıca oğlun çok hareketli olduğu için çok fazla yoruluyordur. bu durum onu gergin huysuz aksi yapıyor olabilir.
çocuk bedenen dinlenemezse hırçın olur çünkü.
benzer şikayetler işte.Evet ben de boşanma eşiğinden döndüm defalarca. Hala kafamın bir köşesinde bu fikir var. Normal bir evlilik kalmadı çünkü. Oğlumun ekseninde dönüyor her şey. Sohbet etmek bile imkansız...
Denemektedir fayda var. Papatya zarar vermez sanırım. Belki işe yarar yarın ilk fırsatta alacağım. Tesekkur ederim.
İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.
Yemek yaparken dolapları dönmesine müsaade edemiyorum. Bilmiyorum bu da benim ozrum işte. Ayağına tencere düşürecek, başına bir şey gelecek korkusuna ek olarak ortalığa bir şey döker endişesi de mevcut. Biraz rahat olmak da fayda var sanırım. Basarabilirsem.
Sizin de oğlunuzunda farklı kişilerle vakit geçirmeye ihtiyacı var.Akranlarina karşı çok sevecen. Asla el kaldırmaz ve incitmez. Sarılır öper hatta. Ancak birlikte oyun oynama konusunda çok başarılı değil. Hareketli oyun olursa oynar ancak.
Evet çok zor zamanlar geçirdim. Hamilelikte de, lohusalıkta da. Hala da sürüyor bazı zorluklar. Belki de bundan dolayı sabrım azaldı bilmiyorum. Belki normal bir süreç bu lakin ben kaldıramıyorum. Sadece iyi bir anne olmak istiyorum...
Tesekkur ederim ilginiz için. İse dönme konusunu ciddi ciddi düşüneceğim.
İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.
Benim yegenim de ablamin baktigi cocugum oyun ablasi oluyor ozaman.Cocuk anaokuluna gidiyor hala geliyor ziyarete ablasini teyzesini.Hala devam ediyor oyun ablaligi.Cok da seviyorlar onu bizimkiler muma dondu cocuk.Iyi bir bakici bulsa kalabalik aile olan ne guzel olur konu sahibi.Ara sayfaları okuyamadım pek ama oyun ablasını düşündünüz mü hiç. İnanılmaz etkili insanlar zaten genelde özel eğitimci oluyorlar. Yine bu şekil bı çocuğun inadını kırıp muma çevirdiğini kendim gördüm. Bir saat kadar geliyor evinize çocukla odasına girip oyun oynayarak eğitiyor bı nevi. O bir saat de sizin dinlenme sureniz olur. İyi bir oyun ablası inadını kırıp söz dinleyen biri haline getiriyor çocuğu.
Ben 29 günlük bebeğime veriyorum anason çayı nolucak çok değil bı türk kahvesi fincanı verin bı deneyin
Yine toplayın ama oyun bitince toplayın. Çocuğunuzla toplayın. Benim kızım 1.5 yaşında. Ben onun yaptığı hareketlerin yarısını yapamam. Yaparsam 3 gün yerimden kalkamam. Bu enerjisinin çoğu zaman bana faydası oluyor. Geçen gün mutfak dolaplarını sildirdim. Hergün bulaşık makinasını boşaltıyor bana. Çamaşır veriyor. Yer siliyor, ev süpürüyor. Resmen çocuk işçi. Amaç verebileceği zararları azaltmak ve oyununu çeşitlendirmek.İşte bu noktada benim hatalarım ortaya çıkıyor. Maalesef düzen takintiliyim. Dağınık ev geriyor beni. Dolayısıyla o dağıtıyor ben topluyorum. Birlikte dagitalim diyemiyorum. Kısmen yemeğini kendi yiyor. Makarna, pilav, meyve gibi gıdaları kendi yiyor. Sulu yemek olunca ben yediriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?