27 gün kaldı esyaları aldık evı tuttuk ama ben çok stresliyim ya ?

Babanın evinden çıkıp direkt kocanın evine girmek, onun eline bakmak için ne bu acele? Evde kalırım diye mi korktun?

Biraz kendi hayatını mı yaşasaydın arada? Yangından mal kaçırır gibi evleniyorsun farkında mısın?

Ben bir giysi alırken bile daha çok düşünüyorum. Beni de dolmuşta yer versin diye millete bağırıp çağıran, akıl veren gün teyzeleri gibi hissettirdin ya ne diyeyim :kahve:
Aşko kısmen haklısın ama evlenmeden sevgilisiyle evli hayatı yaşayan bu yaşta büyük bir kesim de var. O kesimi düşününce saygı duyuyorum ister istemez. Evet bence de küçük. Ben bile bazen kendime küçük geliyorum. Daha olmadım gibi geliyor ama 18 olup ünide evlilik hayatı yaşayan, aynı evi paylaşan büyük bir kesim de var. Bilemiyorum ya. Haklısın da ama çok da değil gibisin 😂

Aşko kısmen haklısın ama evlenmeden sevgilisiyle evli hayatı yaşayan bu yaşta büyük bir kesim de var. O kesimi düşününce saygı duyuyorum ister istemez. Evet bence de küçük. Ben bile bazen kendime küçük geliyorum. Daha olmadım gibi geliyor ama 18 olup ünide evlilik hayatı yaşayan, aynı evi paylaşan büyük bir kesim de var. Bilemiyorum ya. Haklısın da ama çok da değil gibisin 😂
Ama sorun birlikte yaşaması değil ki!

Evlilik ciddi bir durum. Daha elinde mesleği yok. 6 ayda ne kadar tanıdı bu insanı? Yarın bir gün çocuğu olsa ve eşiyle bir sorun yaşasa ne olacak?

Bu yaşta kaldırılabilecek bir sorumluluk değil.

Tabi ki ilişkisi olacak, tanıyacak, belki birlikte yaşayacak bir süre. Ama 18 yaş ciddi adımlar için çok küçük

Ya valla bide bana sor konusacak arkadasım da yok patlicam stresten daha gelınlıgı bıle secmedım annem sagolsun 3 ay onceden baktı nıkah elbıseme kınalıgıma kına ıcın yere ama onlar cok yavas yavas yapıyolar 🥲
Anneniz kendinden geçmiş, gözü boyanmış ama neyle acaba merak ettim. Çok zengin bir kısmet mi bu adam, siz tanışır tanışmaz gelinlikçiye koşmuş. Doğru dürüst tanımadan huyunu suyunu bilmeden ne cesaret evlenebiliyorsunuz, anneniz tamam da, benim kızım18 yaşında evlenemez diyen bir babanız yok mu sizin? Hamile misiniz, ilk kez ilişkiye falan mı girdiniz? Bunlar hiç önemli değil, kimseyi de ilgilendirmez. Hayatınızı yakmayın eğer sebep bunlarsa.

Ondan sonra ailem arkamda değil, gidecek yerim yok, şimdiki aklım olsa evlenmezdim, çocuklarım olmasa bir dakika durmazdım

18 yaşında nişan atmış, daha iyisiyle 26 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum. Hala dönüşün kolay, yapma.
İyi ki o yaşımda evlenmemişim.

Rica ediyorum bu 27 günde bir doğum kontrol hapı başla, düğüne kadar etkisi başlar en azından. Sağlık ocağındaki ebeler bu konuda yadımcı oluyorlar, git konuş. Gittiğin gibi hamile kalır da mutsuz olursan o kapandan asla çıkamazsın.

Bu arada gelinlik ve düğün mekanı düğünden 6 ay önce ayarlanması gereken şeylerdir, 27 gün kala halâ başlanmadıysa hayatta yetişmez, sokak düğünü ile eline geçen ilk gelinliği giyerek evleniverirsin. Yazık sana, kendi ayağınla ve ailenin desteğiyle ateşe gidiyorsun.

Back
X