• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 Yaşında Mutsuz Umutsuz ve İşsiz Olmak

Ne güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim. İBBF li olarak bir belaya düştüm kurtulamıyorum bir türlü. A grubunu hiç düşünmedim ve düşünmüyorum da. Çünkü sınav puanı olup da kadro açılmadığı için puanı yanan arkadaşlarımı bile gördüm. Artık bunları kaldıracak halim mecalim kalmadı. 2020 B grubu için hazırlanmak isiyorum ama bir yandan da işim olsun yoksa artık delireceğim işsizlikten. Her şeye geç kalmış hissi yaşıyorum. Keşke öğretmen olsaydım diyorum. Hayallerim ve hayat çatışıyor resmen. Sürekli okumaktan ve bir şeylere hazırlanmaktan gerçekten bıktım. İşe gireyim kurtulayım, sınavı kazanırsam ne ala ama kazanamazsam bari işim var diyebileyim istiyorum. Ne olacak bu halimiz. Siz de istediğiniz zaman özelden yazabilirsiniz, her konuda.
Kesinlikle alan suan sıfırdan başlamak için çok yanlış bir tercih olur. B grubu için çalışın ve dediginiz gibi özelde iş fırsatı olursa değerlendirin. Olmazsa da b grubuna hazırlanmaya devam edin elimizde puaniniz bulunsun. Şimdiden başlarsanız merkezi atamada mulakatsiz atanirsiniz elenme korkunuz olmaz

Kesinlikle alan suan sıfırdan başlamak için çok yanlış bir tercih olur. B grubu için çalışın ve dediginiz gibi özelde iş fırsatı olursa değerlendirin. Olmazsa da b grubuna hazırlanmaya devam edin elimizde puaniniz bulunsun. Şimdiden başlarsanız merkezi atamada mulakatsiz atanirsiniz elenme korkunuz olmaz
Ya umarım atanabilirim. Öyle olursa iş arama derdinden, ne olacak bu halim derdinden ve bunun gibi bir çok şeyden kurtulmuş olacağım. En azından hayatım bir düzene oturacak. Ama nedense hep başarısız olacağım fikrini kafamdan atamıyorum. Umarım siz de istediğiniz yerlerde en kısa süre içerisinde olursunuz

Bugün itibarıyle 25 yaşında işsiz güçsüz sizinle aynı ruh durumuna sahip biriyim :) ha bende bide psikopat eski sevgili var :) bütün arkadaşları atanmış veya evlenmiş iyi kötü özelde çalışıp, hiç bir ise yaramayan ben

Ucretli ogretmenlik dusunmez misiniz ? Ya da halk egitim usta ogreticilik. Muhasebe ile ilgili kurs acabilirsiniz, halk egitim puanlamayla oluyor artik yuksek lisansiniz da var bir cok kisinin onune gecebilirsiniz.

İnanın bir sınav macerasını kaldıracak gücüm hiç kalmadı. B grubunu da bilgi birikimim var diye gireyim diyorum zaten. Mali müşavirlik çok ciddi çalışma ve emek istiyor ve ben artık bir belirsizliğe girmek istemiyorum. Çalışayım ve paramı kazanayım istiyorum. Sınavlara çalışmaktan çok yoruldum
Oncelikle Allah yardimciniz olsun. Mali musavirlik biraz zorlu bir surec, kardesimden biliyorum. Kazaninca da bitmiyor olay, belgeyi almak zaten bir surec ilerletim derseniz yuksek lisansi ayri bir surec maddi acidan da belge ucreti, yuksek lisans ucreti. Dershaneye gitmeyi soylemiyorum bile hazirlanma surecinde. Evde hazirlanmaya karar verseniz cok sıkı calismak lazim. Zor isler gercekten.

Herkese merhaba.

Sanırım regl döneminde olduğum için bugün ayrıca depresif durumdayım. 27 yaşındayım ve uzun zamandır iş arayışında olduğum halde işsizim. Sorun yalnızca bu değil. Kendimi bir çok şeye geç kalmış hissediyorum.
Mezun olduktan sonra akademisyen olmaya karar verdim ve Türkiye'nin iyi sayılabilecek bir üniversitesinde yüksek lisans yaptım. O süreçte akademiyi yakından tanıdım ve bu mesleğin bana iyi gelmeyeceğini anladım. Ama yüksek lisansımı bitirdim yine de.
İş aramaya başladım ama bulamadım.( tamamen deneyimsiz de sayılmam). KPSS ye hazırlanmaya karar verdim ama çift yılda olana gireceğim için sınav 2020 'de. Şimdi boştayken KPSS'ye çalışmaya uğraşıyorum ama bulunduğum ruh hali beni çok yoruyor. Sürekli okumaktan ve sınavlara çalışmaktan bıkmış durumdayım. Artık elim ekmek tutsun istiyorum. Etrafımdaki herkeste sürekli bir şeylere çalıştığımdan bahsedip daha da canımı sıkıyorlar.

1,5 yıl kadar önce çok sevdiğim ve evlilik yolunda ilerlediğim sevgilim ile ayrıldık. Tam bir yıkım oldu o süreç benim için. Şimdi artık hayatım düzene girsin istiyorum. Sevdiğim ve seveceğim biri olsun (evlilikten bahsetmiyorum bunun için henüz hazır değilim), düzenli bir işim olsun ve artık bir şeylere çalışmaktan ziyade paramı yiyip gezip tozmak istiyorum. İdealist biriyim, okumayı ve öğrenmeyi çok severim ama sürekli sınavlara hazırlanmaktan bıkmış durumdayım. Anlayacağınız kendimi mutsuz umutsuz ve her şeyden önce geç kalmış hissediyorum.

Bana neler tavsiye edersiniz ?

Birincisi kimseye kulak asma. , insanlar moral bozmak için herşeyi yapar , sen moral bozacağona hırs yap , onların kötülük diye yaptığı şeyin sana olumlu katkısı olsun. Para yiyip gesmek tozmak için para lazım, para içinse ders çalışmak lazım. Çünkü bende senin gibi düşünüyordum. Madem öyle bi hayat istiyorum çalışmam lazım diye kendimi motive ediyordum. Herşeyden önce sağlık bunuda unutma. Bunu düşün ve mutlu ol. Belki o yıl atanman hayırlı değildi senim için. Ben girdiğim yıl kazanmadığım için şükrettim mesela bazı sebeplerden. Hayırlısnı dile ve çalış. Hayatı kaçırma geç değil hiçbirşey için. Bir daha bu yaşa gelmicez.

Birincisi kimseye kulak asma. , insanlar moral bozmak için herşeyi yapar , sen moral bozacağona hırs yap , onların kötülük diye yaptığı şeyin sana olumlu katkısı olsun. Para yiyip gesmek tozmak için para lazım, para içinse ders çalışmak lazım. Çünkü bende senin gibi düşünüyordum. Madem öyle bi hayat istiyorum çalışmam lazım diye kendimi motive ediyordum. Herşeyden önce sağlık bunuda unutma. Bunu düşün ve mutlu ol. Belki o yıl atanman hayırlı değildi senim için. Ben girdiğim yıl kazanmadığım için şükrettim mesela bazı sebeplerden. Hayırlısnı dile ve çalış. Hayatı kaçırma geç değil hiçbirşey için. Bir daha bu yaşa gelmicez.
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız çok güzel. Atanmış olmanıza da çok sevindim hayırlı uğurlu olmuştur inşallah. Darısı başıma :)

Oncelikle Allah yardimciniz olsun. Mali musavirlik biraz zorlu bir surec, kardesimden biliyorum. Kazaninca da bitmiyor olay, belgeyi almak zaten bir surec ilerletim derseniz yuksek lisansi ayri bir surec maddi acidan da belge ucreti, yuksek lisans ucreti. Dershaneye gitmeyi soylemiyorum bile hazirlanma surecinde. Evde hazirlanmaya karar verseniz cok sıkı calismak lazim. Zor isler gercekten.
Evet bu nedenle de o tarz sınavlara en baştan başlayıp efor sarf edeceğime, KPSS B grubuna çalışmak daha mantıklı diye karar verdim. En azından bir temelim var

Ucretli ogretmenlik dusunmez misiniz ? Ya da halk egitim usta ogreticilik. Muhasebe ile ilgili kurs acabilirsiniz, halk egitim puanlamayla oluyor artik yuksek lisansiniz da var bir cok kisinin onune gecebilirsiniz.
Ücretli öğretmenlik kendi alanını bitirmiş kişilere bile çıkmıyorken bana hiç çıkmaz maalesef. Daha önce bir kaç kez başvurdum ama çıkmadı. Zaten sanırım artık alan dışı alımlarda kalkmış diye duydum.

Bugün itibarıyle 25 yaşında işsiz güçsüz sizinle aynı ruh durumuna sahip biriyim :) ha bende bide psikopat eski sevgili var :) bütün arkadaşları atanmış veya evlenmiş iyi kötü özelde çalışıp, hiç bir ise yaramayan ben
Aynı şeyi hissediyorum ben de. İyi kötü bir şekilde hayatlarını kurdu insanlar da ben ne zaman kuracağım diye düşünmekten heder oldum. Umarım sen de tez zaman da dilediğin yerde olursun.

KPSS için sorduysanız alandan değil B grubundan gireceğim için 2020 de gireceğim
Şimdiden bir dershane bakın. Dershaneye giderek sınava hazırlanmak sizi hem motive eder hem de çevremizde insanlar olur sosyalleşmiş olursunuz. Erken kayıt avantajlarını değerlendirip bir dershaneye yazılın derim.
Dersler Eylül'de başlayacak. Bu 8 ayda da geçici part time bir işe girseniz en azından kafanız dağılmış olur.

Şimdiden bir dershane bakın. Dershaneye giderek sınava hazırlanmak sizi hem motive eder hem de çevremizde insanlar olur sosyalleşmiş olursunuz. Erken kayıt avantajlarını değerlendirip bir dershaneye yazılın derim.
Dersler Eylül'de başlayacak. Bu 8 ayda da geçici part time bir işe girseniz en azından kafanız dağılmış olur.
Teşekkür ederim önerileriniz için

İnanın bir sınav macerasını kaldıracak gücüm hiç kalmadı. B grubunu da bilgi birikimim var diye gireyim diyorum zaten. Mali müşavirlik çok ciddi çalışma ve emek istiyor ve ben artık bir belirsizliğe girmek istemiyorum. Çalışayım ve paramı kazanayım istiyorum. Sınavlara çalışmaktan çok yoruldum
Bende mba mezunuyum
İki sene evde oturdum
Birde şuanki işimle ilgili sınavlarım vardı vermem gereken
O sınavlara çalışırken bırak milleti annem bile dalga geçiyordu benimle
Kızım ömrün sınava girip çıkmakla geçiyor diye :)
Hepsini utandırdım
Senin ilacında zaman
Yapacağını yaptığın halde olmuyorsa "daha iyisi olacak demek ki " de kendini motive et

Bende mba mezunuyum
İki sene evde oturdum
Birde şuanki işimle ilgili sınavlarım vardı vermem gereken
O sınavlara çalışırken bırak milleti annem bile dalga geçiyordu benimle
Kızım ömrün sınava girip çıkmakla geçiyor diye :)
Hepsini utandırdım
Senin ilacında zaman
Yapacağını yaptığın halde olmuyorsa "daha iyisi olacak demek ki " de kendini motive et
Bende aynı lafları duyuyorum daha iki hafta önce öğretim görevliligi için iki yere sınava gittim ve olmadı şimdi yeni kadrolar gelmeden dil puanımi yuksrlteyjm bari diye sınava başvurdum ve sınava gitmekten bikmadin mı ay yazık sana bikbik bik inşallah bende sizin gibi utandiririm

Bende aynı lafları duyuyorum daha iki hafta önce öğretim görevliligi için iki yere sınava gittim ve olmadı şimdi yeni kadrolar gelmeden dil puanımi yuksrlteyjm bari diye sınava başvurdum ve sınava gitmekten bikmadin mı ay yazık sana bikbik bik inşallah bende sizin gibi utandiririm
Yok bıkmadım spor oluyor de :)
İnşallah emeklerinizin maddi manevi karşılığını alacağınız günler çok yakındır:dua:

Back
X