• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 Yaşında Mutsuz Umutsuz ve İşsiz Olmak

Konu sahibi 32 yaşında yl yapmış, evli çocuklu bir ablan olarak sana tavsiyem işini eline alip öyle evlen lütfen ...

Bende senin hislerini paylaşıyorum 27 yaşında yl bitirdim yıllardır tirmaliyorum hep kusuratlarla biseyleri kaçırdım universitelere başvurup sınava gidiyorum bı bakıyorum kazanan kişi oradan mezun herkes 30 almış şahıs 80*90 yani hepimiz gerizekalıyiz bı o akıllı ...Bı yerde ciddi anlamda tarafsız girdiğimi düşünüyorum iki kişiydik ilk sıradayım ama yorgunluk ,moral bozukluğu vs ile girdiğim bı sınavdı iyi geçmedi ve kaybettim konu acmistim bununla ilgili .
Bunları yaparken oğlumu bırakıyorum yada ihmal ediyorum yada etmemek için gece uyumadan çalışıyorum stres vs olmuyor umarım 2020 de ataniriz artık

Herkese merhaba.

Sanırım regl döneminde olduğum için bugün ayrıca depresif durumdayım. 27 yaşındayım ve uzun zamandır iş arayışında olduğum halde işsizim. Sorun yalnızca bu değil. Kendimi bir çok şeye geç kalmış hissediyorum.
Mezun olduktan sonra akademisyen olmaya karar verdim ve Türkiye'nin iyi sayılabilecek bir üniversitesinde yüksek lisans yaptım. O süreçte akademiyi yakından tanıdım ve bu mesleğin bana iyi gelmeyeceğini anladım. Ama yüksek lisansımı bitirdim yine de.
İş aramaya başladım ama bulamadım.( tamamen deneyimsiz de sayılmam). KPSS ye hazırlanmaya karar verdim ama çift yılda olana gireceğim için sınav 2020 'de. Şimdi boştayken KPSS'ye çalışmaya uğraşıyorum ama bulunduğum ruh hali beni çok yoruyor. Sürekli okumaktan ve sınavlara çalışmaktan bıkmış durumdayım. Artık elim ekmek tutsun istiyorum. Etrafımdaki herkeste sürekli bir şeylere çalıştığımdan bahsedip daha da canımı sıkıyorlar.

1,5 yıl kadar önce çok sevdiğim ve evlilik yolunda ilerlediğim sevgilim ile ayrıldık. Tam bir yıkım oldu o süreç benim için. Şimdi artık hayatım düzene girsin istiyorum. Sevdiğim ve seveceğim biri olsun (evlilikten bahsetmiyorum bunun için henüz hazır değilim), düzenli bir işim olsun ve artık bir şeylere çalışmaktan ziyade paramı yiyip gezip tozmak istiyorum. İdealist biriyim, okumayı ve öğrenmeyi çok severim ama sürekli sınavlara hazırlanmaktan bıkmış durumdayım. Anlayacağınız kendimi mutsuz umutsuz ve her şeyden önce geç kalmış hissediyorum.

Bana neler tavsiye edersiniz ?
Aynı durumdayız yaş ve bölüm olarak spl lisanslama sınavlarına girerek belge edinerek yatırım şirketlerine girebilirsin. 2 aylık calısma yla alınacak belge araştırmalarıma göre bende öyle yapacağım.

Ya umarım atanabilirim. Öyle olursa iş arama derdinden, ne olacak bu halim derdinden ve bunun gibi bir çok şeyden kurtulmuş olacağım. En azından hayatım bir düzene oturacak. Ama nedense hep başarısız olacağım fikrini kafamdan atamıyorum. Umarım siz de istediğiniz yerlerde en kısa süre içerisinde olursunuz
Amin ınsallah tanırız :) moralinizi yüksek tutum herşey bizim elimizde hedefiniz belli olursa basarmaniz daha kolay olur

Bende mba mezunuyum
İki sene evde oturdum
Birde şuanki işimle ilgili sınavlarım vardı vermem gereken
O sınavlara çalışırken bırak milleti annem bile dalga geçiyordu benimle
Kızım ömrün sınava girip çıkmakla geçiyor diye :)
Hepsini utandırdım
Senin ilacında zaman
Yapacağını yaptığın halde olmuyorsa "daha iyisi olacak demek ki " de kendini motive et
Aynı şekilde ailem bile söylüyor. Asla kötü niyetlerinden değil ama kırıldığımın farkına varamıyorlar galiba. Yoksa oturup sınavlara çalışmaktan keyif almadığım mecbur olduğum aşikar. Çok zor bir süreç gerçekten. Sizin adınıza çok sevindim darısı başıma inşallah

Bende aynı lafları duyuyorum daha iki hafta önce öğretim görevliligi için iki yere sınava gittim ve olmadı şimdi yeni kadrolar gelmeden dil puanımi yuksrlteyjm bari diye sınava başvurdum ve sınava gitmekten bikmadin mı ay yazık sana bikbik bik inşallah bende sizin gibi utandiririm
Ben de bir dönem yabancı dil sınavına çalıştım. Hem kpss de bazı kurumlar istiyor hem de öğretim görevliliği düşünüyordum o zaman. Fena sayılmayacak bir puan aldım ama adım da "çok sınav çalışıyor" a çıktı. Umarım tez zaman da hayallerimize ulaşırız.

Konu sahibi 32 yaşında yl yapmış, evli çocuklu bir ablan olarak sana tavsiyem işini eline alip öyle evlen lütfen ...

Bende senin hislerini paylaşıyorum 27 yaşında yl bitirdim yıllardır tirmaliyorum hep kusuratlarla biseyleri kaçırdım universitelere başvurup sınava gidiyorum bı bakıyorum kazanan kişi oradan mezun herkes 30 almış şahıs 80*90 yani hepimiz gerizekalıyiz bı o akıllı ...Bı yerde ciddi anlamda tarafsız girdiğimi düşünüyorum iki kişiydik ilk sıradayım ama yorgunluk ,moral bozukluğu vs ile girdiğim bı sınavdı iyi geçmedi ve kaybettim konu acmistim bununla ilgili .
Bunları yaparken oğlumu bırakıyorum yada ihmal ediyorum yada etmemek için gece uyumadan çalışıyorum stres vs olmuyor umarım 2020 de ataniriz artık
Evlenmek gibi bir niyetim şuanda hiç yok. Zaten hayatımda kimse de yok. Olsa bile hayatımı düzene koymadan, iş sahibi olmadan evlenmeyi düşünmem ben. Yine de öneriniz çok kıymetli teşekkür ederim.

Üniversiteler konusunda çok haklısınız. Ben de zaten yüksek lisans yaparken ortamı gördüğüm için hem de bu şekilde kimi neye göre aldıklarına anlam veremediğim için bu mesleği düşünmekten vazgeçtim. Şuan sadece düz memur olup işsizlik psikolojisinden kurtulsam ve sonra hayallerime ulaşmak için gönül rahatlığıyla çabalasam huzurlu olacağıma inanıyorum. Sanırım siz de KPSS B düşünüyorsunuz ? Akademisyenlik fikrinizden vaz mı geçtiniz ? Tavsiye olarak söylebilirim ki eğer kpss ile atandıktan sonra yine de akademisyenlik istiyorsanız zaman daha rahat çabalayabilirsiniz. Ama öncelikle bir işimizin olması hem madden hem manevi olarak iyi hissettirecek. Sonra hayallerimizin peşinden koşmak daha kolay olur diye düşünüyorum.

Ben evlenmeden önce bu sınav işlerini halletmedigim için kendime kızıyorum da oyuzden öyle söyledim aslında..yoksa evliykende çocukla da yapanlar var ama ben yapamıyorum sanırım :)

Aslında vazgecmedim ama girdiğim bı üniv de 6.siradaydim ve 5.siradaki arkadaşin 1.siraya yükselmesi için sınavdan yüksek alıp ,geri kalan herkesin 30-35 aldigini,bu kişinin de oranın mezunu olduğunu görünce canım sıkıldı .bu daha öncede geldi basima mutlaka hakkıyla alan yerler vardır inşallah bizler e de nasip olur ..
Evet kpss b düşünüyorum formasyonun yok açıkçası hep akademi veya yine araştırmanın içinde olacağım yerler istedim gördüğüm heryere basvurmaya çalışıyorum gidiyorum çabalıyorum elbet birgün bize de sıra gelir umudujuzu yitirmeyen.
Şuan İngilizce puanımi yükseltmek için sınava gireceğim ona çalışıyorum çünkü tekrar kadrolar açılacak ve on elemede katkısı oluyor İngilizcenin ALES puanim 85 onu daha dayuksrltemem o yüzden İngilizceye oynuyorum bakalım :)boş durunca sinir geliyor yıllardır alıştım o sınavdan bu sınava :))
Evet iş konusu beni de üzüyor hatta Bingöl üniversitesi de iki kişiydik ve ilk sıradaydim sınavda o kadar kötü bir ruh halindeydi ki okuduğum şeyi hatırlayamadım ve tabi diğer arkadaş kazandı orda asıl yazısını görsem üstümden yılların yorgunluğu uçup gidecekti ama olmadı .Bir kaç gün ağladım filan ama şimdi çalışmaya devam etmem gerek ..
Sizde yüksek umudujuzu yitirmeyin inşallah 2020 de bizde yeni isimizle ilgili konular açıyor heyecanimizi paylssiyo oluruz ben inanıyorum

Çok uzattım kusura bakmayın ama yl bitirme yaşımız iş sorunumuz vs o kadar benzer ki ...
Allah gönlünüze göre versin inşallah

Ben evlenmeden önce bu sınav işlerini halletmedigim için kendime kızıyorum da oyuzden öyle söyledim aslında..yoksa evliykende çocukla da yapanlar var ama ben yapamıyorum sanırım :)

Aslında vazgecmedim ama girdiğim bı üniv de 6.siradaydim ve 5.siradaki arkadaşin 1.siraya yükselmesi için sınavdan yüksek alıp ,geri kalan herkesin 30-35 aldigini,bu kişinin de oranın mezunu olduğunu görünce canım sıkıldı .bu daha öncede geldi basima mutlaka hakkıyla alan yerler vardır inşallah bizler e de nasip olur ..
Evet kpss b düşünüyorum formasyonun yok açıkçası hep akademi veya yine araştırmanın içinde olacağım yerler istedim gördüğüm heryere basvurmaya çalışıyorum gidiyorum çabalıyorum elbet birgün bize de sıra gelir umudujuzu yitirmeyen.
Şuan İngilizce puanımi yükseltmek için sınava gireceğim ona çalışıyorum çünkü tekrar kadrolar açılacak ve on elemede katkısı oluyor İngilizcenin ALES puanim 85 onu daha dayuksrltemem o yüzden İngilizceye oynuyorum bakalım :)boş durunca sinir geliyor yıllardır alıştım o sınavdan bu sınava :))
Evet iş konusu beni de üzüyor hatta Bingöl üniversitesi de iki kişiydik ve ilk sıradaydim sınavda o kadar kötü bir ruh halindeydi ki okuduğum şeyi hatırlayamadım ve tabi diğer arkadaş kazandı orda asıl yazısını görsem üstümden yılların yorgunluğu uçup gidecekti ama olmadı .Bir kaç gün ağladım filan ama şimdi çalışmaya devam etmem gerek ..
Sizde yüksek umudujuzu yitirmeyin inşallah 2020 de bizde yeni isimizle ilgili konular açıyor heyecanimizi paylssiyo oluruz ben inanıyorum

Çok uzattım kusura bakmayın ama yl bitirme yaşımız iş sorunumuz vs o kadar benzer ki ...
Allah gönlünüze göre versin inşallah

Gerçekten çok benzer süreçlerden geçmişiz. Çok güzel anlatmışsınız. Sanırım biraz da kısmet bazı şeyler. Dediğim gibi KPSS B ile atanıp bir şeylere devam etmek en mantıklısı. Böyle yapan bir arkadaşım var ve kendisine gerçekten imreniyorum. Atandı ve şuan YDS kursuna falan gidiyor. Hayalleri için uğraşıyor ve iş kaygısı olmadan. Sanırım daha da verimli oluyor böylesi. Umarım hepimiz gönlümüze göre bir yerlere girmiş oluruz. Güzel gelişmeler yaşarsanız paylaşın benimle de lütfen. Çok memnun olurum.

Aynı durumdayız yaş ve bölüm olarak spl lisanslama sınavlarına girerek belge edinerek yatırım şirketlerine girebilirsin. 2 aylık calısma yla alınacak belge araştırmalarıma göre bende öyle yapacağım.
Biraz acar misiniz pek anlamadım. Edebiyat mezunuyum bana da bi faydası olur mu :)

Back
X