28 yaşında üniv okumak

Ikıncı ogretım ıng ogretmenlıgı kalkmamış olsaydı cok ıyı olacaktı

Ya hep bole oluyor ben bıse ıstesem son anda trenı kaçırmış oluyorum

Ben sizin gibi düşünen kişiler tanıyorum. Sizin düşünceniz saygı duyarım yalnızca ama ben doğru bulmuyorum bu fikri. Hiç bir ilmi, konumuz içinde İngilizce öğretmeyi, meslek için çaba göstermeyi kesinlikle faydasız dünya işi olarak görmüyorum.

Ünide arkadaşım vardı. "Kur'an Kursu'nda okuyanlara özeniyorum. İleride Allah dünyada ne yaptın dediğinde İngiliz edebiyatı mı öğrendim diyeceğim" diyordu. Bu nasıl bir fikir? Boş işlerle uğraşmadan Allah a sığınırım ama ilim öğrenmek boş bir iş olabilir mi? O kadar kişiye faydalı olursunuz ilminizle ve siz de faydalanırsınız dini açıdan da. Bir fizikçi mesela Kur'an dan çok farklı boyutta faydalanırken, bir dilci farklı şekilde yorumlar. Evde çocuklarına faydalı olmak ne kadar büyük bir nimetse, öğretmenlikte başka çocukların hayatına dokunmak, hem örnek olmak hem de onlara ileride faydalanabilecekleri bir ilim öğretmek o kadar büyük bir nimettir. İnsanlar para ve ünvan için zamanı harcamak olarak görebilirler ama para da bir nimetidir Allah ın. Para için mi dememek lazım. Mehmet Akif hayatının sonunda bir mektubunda "hayatta paraya hiç önem vermedim, hata etmişim. Rızık da Allah ın bir nimetiymiş" demiş, o kadar yaşanmışlığıyla.
Konu sahibi için dua ediyorum , hayali hayırlısıyla olsun inşallah diye çünkü çok ortak şeyler yaşıyoruz biz onunla. Yorgunum, Tam ifade edemedim kendimi ama diyeceğim; ahireti hep hatırlamak gerekiyor bütün işlerimizde ve bu hayat uğraşları da faidesiz dünya işleri değil. Cennet kapısının bize nereden açılacağı belli olmaz. Belki çocuğuna verdiğin terbiyeden, belki başka bir çocuğa verdiğin dersten, belki eşinin girdiğin bir yolda sana destek vermesinden..

Siz kendinize uygun olan yolu seçmişsiniz. Enerjinizi bir noktaya yoğunlaştırmak istemişsiniz. En doğal hakkınız, Allah bereketlendirsin yuvanızı. Ama Allah için okumakla çocuk büyütmek arasında ikilemde kalmak ve birini seçmek gerekmiyor illa ki. İkisi de olur inşallah. Nur'un ala Nur olur.

Nebilimben, konunu dağıtmış olmamışımdır inşallah. Niyetim öyle değil hiç. Yalnızca kibar bir şekilde yorumunu paylaşmış bir arkadaşa, bu yöndeki görüşlerimi belirtmek istedim.

birde buradan daha cok bilgisi olan cikiyor diye yaziyorum
mesela saglik bolumleriniden birini okumak istesek bu bolumlere once saglik meslek liselerini aliyorlarmis dogru mu
zaten galiba mat lazim bu bolumler icin o da bende yok

birde buradan daha cok bilgisi olan cikiyor diye yaziyorum
mesela saglik bolumleriniden birini okumak istesek bu bolumlere once saglik meslek liselerini aliyorlarmis dogru mu
zaten galiba mat lazim bu bolumler icin o da bende yok
2 yıllık bölümlerine öncelik sağlık meslek lisesi mezunlarını yerleştirirler,çünkü onların sınavsız geçiş hakkı var,daha sonra boş kontenjan kalırsa diğer kişiler yerleşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…