29 yaşında menopoza girmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki tedavisi nasıl oluyor acaba Çevrenizde karşılaştığınız var mı ?

Merhaba hormon testi adetinizin 3. Günü yapıldı değil mi? Diğer günlerde yapılan testler yanıltıcı olabiliyor. Ayrıca bazen yüksek çıkıp sonra düşebiliyor bir süre kendinize dikkat edin yaşam tarzınızı değiştirin ve tekrar test yaptırın.

Bir de doktorunuza danışarak hayıt tohumu ya da hayıt hapı kullanabilirsiniz. Homonlar üzerinde düzenleyici etkisi çok yüksek olan bir bitki. Geçmiş olsun.

@sah-mat dr sadece fsh a bakarak mi menapoz dedi yani? Hic takma ozmn, baska dr a git. Amh diye bi test var, yumurta rezervini olcuyor, ona bile bakmadan nasil menapoz der hemen hayret yani. Cok aklina takiliyorsa ki takilir tabi, o testi de yaptir mutlaka.

Bu arada gecen tv de gordum 30 yasinda erken menapoz denmis bi kadina sogan kurunu tavsiye ettiler, mutlaka duzelir dedi. Niye bunu soyluyorum? Ben de tedavi surecinde adet duzensizligi yasadigim donemde uyguladim sogan kurunu ve gercekten ise yardi. Denemekle birsey kaybetmeyecegin bir yontem sonucta:KK66:
Umarim o dr yanilmistir:KK19:

@sah-mat dr sadece fsh a bakarak mi menapoz dedi yani? Hic takma ozmn, baska dr a git. Amh diye bi test var, yumurta rezervini olcuyor, ona bile bakmadan nasil menapoz der hemen hayret yani. Cok aklina takiliyorsa ki takilir tabi, o testi de yaptir mutlaka.

Bu arada gecen tv de gordum 30 yasinda erken menapoz denmis bi kadina sogan kurunu tavsiye ettiler, mutlaka duzelir dedi. Niye bunu soyluyorum? Ben de tedavi surecinde adet duzensizligi yasadigim donemde uyguladim sogan kurunu ve gercekten ise yardi. Denemekle birsey kaybetmeyecegin bir yontem sonucta:KK66:
Umarim o dr yanilmistir:KK19:

Evet canım yanilmis. Farklı bir doktora gittim test yapıldı amh bakıldı sorun çıkmadı. 2 gün sonra da regl oldum ama önümüzdeki ay ne olur bilemem :(

Merhaba hormon testi adetinizin 3. Günü yapıldı değil mi? Diğer günlerde yapılan testler yanıltıcı olabiliyor. Ayrıca bazen yüksek çıkıp sonra düşebiliyor bir süre kendinize dikkat edin yaşam tarzınızı değiştirin ve tekrar test yaptırın.

Bir de doktorunuza danışarak hayıt tohumu ya da hayıt hapı kullanabilirsiniz. Homonlar üzerinde düzenleyici etkisi çok yüksek olan bir bitki. Geçmiş olsun.

Yok adet goremiyordum zaten

Merhabalar

Uzun süredir adet goremiyordum. Dün doktora gittim. Rahmimin temiz olduğunu ve kist vs hiçbişey olmadığını yalnız küçük küçük su keseleri var demişti ve testler istedi. Fsh tsh prolaktin ve beta hcg istedi. Fsh degerim 50 üzeri çıktı diğerleri normal değerlerde dedi. Yani 50 üzeri menopoz dedi. Şok geçirdim. Ama sanırım tedavi ediliyormus bana devlet hastanesinde takip ettirmemi söyledi. Pek de inanmak istemiyorum test sonuçlarına nedense. Lütfen konum bir süre tasinmasin. Bilgi sahibi olan varsa yardimci olur musunuz ? Tekrar başka bir doktora da gitmelimiyim sizce ?
Tam benlik konu..
29 yasindayim erken menopoza girdgim 4.5 yil once söylendi bana.
Eger genetiğizde yoksa stres kaynakliysa gecici olabilir.genetgin geri donusumu yok.benim fsh 50 70 arasindaydi 4 yil boyunca.en son 90 di.bende hic adet olmuyordum sadece ilaclarla oluyodum.bir kizim vardi sukur ama kardes istyoduk.bu degerlerle mumkun degildi tup bebek bile. 15 fsh tan yukari tup tedavisi olmuyor
Yumurta tamamen tukenmis 55 yasndaki kadinin rahmi gibi diyolardi.ve cocuk icinse asla olmaz tek sans yumurta donasyonu dendi.
4 yil icinde yemedgm icmedgm sey kalmadi.macunlar kurler vs
Sonunda mucize bi sekilde dogal yoldan gebe kaldim.bebegim 2.5aylik simdi
Bundan sonraki akibetimi bilmiyorum ilacla adet oluyodum hep.simdi ilacta icemiyorum.tamamen artik girer miyim menopoza adetim kesilir mi yoksa doğumla birlikte yenilenir mi hormonlarim geri dönüşümü olur mu bilmiyorum beklemedeyim.bir kac ay sonra dr yolunu tutacam yine.
Erken menopoz sadece cocuk acisndan dusunulmemeli.vucut erkenden cokmeye basliyor.yani siz 50 55 yasinda yasamanz gereken sureci erken yaşams oluyosunuz ve bu da sizde kalp damar hastalıkları kemik erimesi vb hastaliklarla hizli bi sekilde tanismaniza yol aciyor.ostorejen kadin icin can suyudur.koruyucu olarak hormon replesman tedavisi görülüyor.vucut ostorejen progteron uretmedgi icin disardan aliyosunuz yani.o da uzun sureli kullanmda meme ve rahim kanserine yakalnma riskini arttiriyor.yani ilaci icsen bi turlu icmesen bi turlu.takip ettirin duzenli.gecmis olsun

Evet canım yanilmis. Farklı bir doktora gittim test yapıldı amh bakıldı sorun çıkmadı. 2 gün sonra da regl oldum ama önümüzdeki ay ne olur bilemem :KK43:
Cok sevindim yanilmis olmasina. Bu konuyu stres yapiyorsan eger o da tetikliyor olabilir regl duzensizligini.
Su sogan kurunu yine soyluyorum dene lutfen. Bende pcos vardi ve aylarca regl olmadigimi bilirim ama sogan kurunu yaptigim aydan itibaren duzenli adet gormeye basladim gercekten.

Kızlar şimdi başka bişey sorucam size
Vajinal fitil kullanmam lazım
Doktora falan gidin demeyin gittim
Özelden bana yardımcı olacak varsa bi mesaj fiytirin :-)

Duydum ama artik o kadar yildim ki bende etkisi olmaz diye dusunuyorum.Nasil kullaniliyor o bahsedebilir misin lutfen.:KK64:

Hayıt tohumu kadınlık hormonunu dengeliyor, adet düzensizliğini gideriyor. Adet sancisina falan iyi geliyor.

Aktarladan 100 gr kadar al. Bir su bardağı su ile 1 çay kaşığı hayıt tohumunu demle ılık bir şekilde iç.

Vücudunda iltihap varsa onları da giderir.

Benim arkadaşım kullandı çok iyi geldi.
Adet düzensizliği ve kist vardı, 2 sene doktorla uğraştı ilaç kullandı ama düzelmedi hayitla birlikte 3 ay içinde düzene girdi.

Her gün iç 2 hafta kadar adet olmaya yakin.
Ama 3 ay iyi bir sonuç için guzel sure.

Merhaba son durumunuz nedir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X