29 yaşında menopoza girmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar biri bana yardım etsin ruhsal olarak fenalardayim. Bugün tıp merkezine gittim fsh 8.10 çıktı burdada smear aldı rahim yumurtalık hepsi temiz dedi. Amh istedi ama sonucu çarşamba cikacakmis. Şuan için adet söktürücü yazdı ama çarşamba bidaha gel o zaman kullanmaya başla dedi.
Valla kafayı yicem ben bi hastane menopoz diyor diğeri alakası yok diyor. Ben neden adet olmuyorum kimse bişey söylemiyor cildiricam artık

Kızlar biri bana yardım etsin ruhsal olarak fenalardayim. Bugün tıp merkezine gittim fsh 8.10 çıktı burdada smear aldı rahim yumurtalık hepsi temiz dedi. Amh istedi ama sonucu çarşamba cikacakmis. Şuan için adet söktürücü yazdı ama çarşamba bidaha gel o zaman kullanmaya başla dedi.
Valla kafayı yicem ben bi hastane menopoz diyor diğeri alakası yok diyor. Ben neden adet olmuyorum kimse bişey söylemiyor cildiricam artık
Fsh yapıldıgı zaman manıdar dıye bılıyorum
amh testını bekle derım bakalım o ne cıkacak

Merhabalar

Uzun süredir adet goremiyordum. Dün doktora gittim. Rahmimin temiz olduğunu ve kist vs hiçbişey olmadığını yalnız küçük küçük su keseleri var demişti ve testler istedi. Fsh tsh prolaktin ve beta hcg istedi. Fsh degerim 50 üzeri çıktı diğerleri normal değerlerde dedi. Yani 50 üzeri menopoz dedi. Şok geçirdim. Ama sanırım tedavi ediliyormus bana devlet hastanesinde takip ettirmemi söyledi. Pek de inanmak istemiyorum test sonuçlarına nedense. Lütfen konum bir süre tasinmasin. Bilgi sahibi olan varsa yardimci olur musunuz ? Tekrar başka bir doktora da gitmelimiyim sizce ?
Başka doktora gidin tabi. Böyle önemli konular tek doktora bırakılmaz. Annemde menepoza girince tedavi olmuş ve 38 yaşında ben doğmuşum. Ben orta okuldayken annem menepoza girdi.

Birde gittiğim spor salonunda bir bayan yıllarca regl olmamış en son spora gelince regl olmaya başlamıştı. Hocamız regl oldum ağrım var demeyin spora devam edin derdi. Gerçekten ağrılar azalıyor spor ile.

Başka doktora gidin tabi. Böyle önemli konular tek doktora bırakılmaz. Annemde menepoza girince tedavi olmuş ve 38 yaşında ben doğmuşum. Ben orta okuldayken annem menepoza girdi.

Birde gittiğim spor salonunda bir bayan yıllarca regl olmamış en son spora gelince regl olmaya başlamıştı. Hocamız regl oldum ağrım var demeyin spora devam edin derdi. Gerçekten ağrılar azalıyor spor ile.

Adet olsam ağrısı başım gözüm üstüne. 2. Bir doktora gittim test sonuçları temiz dedi. Kafa karışık

Geçmiş olsun canım

Çok teşekkür ederim :( kendimi kadın gibi görmüyorum artık eksik hissediyorum ruh halim bozuldu. Eşime karşı bile mahçup hissediyorum elimde değil

Adet olsam ağrısı başım gözüm üstüne. 2. Bir doktora gittim test sonuçları temiz dedi. Kafa karışık
Sporu deneyin düzenli. Sizin gibi herşeyi normal çıkan uzun yıllar ilaç kullanan ama regl olamayan bir kadındı spora gelen kişi. Ve hiç ilaç kullanmadan regl olmaya başladı spor ile

Çok teşekkür ederim :KK43: kendimi kadın gibi görmüyorum artık eksik hissediyorum ruh halim bozuldu. Eşime karşı bile mahçup hissediyorum elimde değil

Hiç böyle düşünme kıyamam Allah hepimize hastalıklar veriyor sabredelim diye karamsar olma sakın mutlaka tedavisi vardır. Başka dr git mutlaka iyi haberlerini alıcam bak içime doğuyor sende inan buna canım

Hiç böyle düşünme kıyamam Allah hepimize hastalıklar veriyor sabredelim diye karamsar olma sakın mutlaka tedavisi vardır. Başka dr git mutlaka iyi haberlerini alıcam bak içime doğuyor sende inan buna canım

Çok. Çok teşekkür ederim. Umarım bende normal kadınlar gibi her ay adet olabilirim :(

adetin 3. günü yapılıyor diye biliyorum ben genelde hormon testlerini adet dönemi ile normal dönem arasında farklı sonuçlar çıkabilir. ya da ilişki sonrası yapıldığın da da yüksek çıktığını duymuştum bence ıkı sonuc arasında bu kadar fark olması düşündürücü menepoz falan değil bence. sadece fsh bakılıp bu sonuca ulaşılamaz ki üstelik. bazen doktorlar insana o kadar yanlış bilgiler veriyor ki . buradaki çoğu insan daha iyi tahmınde bulunuyor.

Pko belirtilerim için 3 farklı doktora gitmiştim
2 si pko 1 i multikistik over demişti

Diyeceğim şu: eğer belli bir test sonucu varsa bu doktordan doktora pek değişmiyor
sana multikistiksin diye kim dedi Melih bey mı banada dedi

Umarim sizede umut olur fsh im 30 du gecenlerde de yazmistim rabbimin kapisinda o kdar agladimki bana nasip etti rabbim hepinize nasip etsin 6 haftalik hamileyim cok sasirdim gunum gecti kac doktor olmaz dedigi ve basarisiz tup bebek denememden dolayi hic ihtimal vermedim o kadar onemsemedim ki uzman doktora bile gitmedim saglik ocagina gidip test verdim yeter ki annem gorsun hamile olmadigimi ve heveslenmesin die yarin gel dediler sonuc icin zorla idrar testi aldirdi annemler yaptim hemen kizardi inanmadim yanlistir dedim uzman hekime gittik ve kesesini gordum inanamadim hickira hickira agladim esim inanmadi saka yapiosun dedi rabbim isteyen herkeze nasip etsin hepinize insallah

Sadece dua edin bu gece isteyin her gece isteyin ama bu gece kandil bu gece bende sizler icin isticem rabbim versin rabbim nasip etsin insallah

Fsh hormonuyla alakali o ilaclarla duzenlinir.
Yumurta sayimiz dogustan belli hic bir ilac bu sureyi uzatmaz kisaltmaz en son yumurta bitince menepoz olur fakar bu yasta hic sanmiyorum birde ailede varmi erken menepoz genetik oluyor genelde.
Baska dr mutlaka gorunun

Benim ilacla tup bebek tedavisinde ancak 7 tane yumurta toplanmisti. 22 yaaindayim ve doktorlar dier hormonlarimada bakarak erken menepoz demisti bana da ama rabbim ol dedikten sonra olur rabbim sizlerede nasip etsin insallah

Canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben çocuk için tedavi gorurken bir test yaptırmıştım yumurta yaşı ile ilgili en doğru ve kesin bilgi bu testten ortaya çıkıyor ben sulaymanıye kadın doğuma gidiyordum doktor bu test için çapa yada cerrahpaşaya yollamıştı beni bunu bir araştır bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X