Endişeleriniz normal, yani ne yazık ki toplum odaklı, fazla bireyselleşmenin mümkün olmadığı bir çevrede yaşıyoruz. Yani "Amaaan takma" demek denildiği kadar kolay olmayabilir, hak veriyorum. Ancak dediğiniz gibi nasip bu zamanmış, şu anda olmuş. Koca kızınız olsa ne olur ki, benim bir arkadaşım vardı o dönemler üniversitedeydik 20li yaşlardaydık yani. Babası 80li yaşlardaydı, 50li yaşlarda iki ablası vardı. Kendisi babasının ikinci evliliğinden olma bir çocuktu. Olacağı varsa oluyor yani, istediğiniz yaşta anne olmak isterseniz olabilirsiniz buna kimsenin karışma hakkı yoktur. Önemli olan sizin ne hissettiğinizdir çevrenizden ziyade. Çünkü o bebeğe bakacak olan sizsiniz, çevreniz değil. Ayrıca 40ından sonra anne olanların kortizon, progesteron gibi çeşitli hormonlarının yükselmesinden dolayı daha dinamik, daha sağlıklı oldukları, daha dinç bir bedene sahip olduklarına dair kanıtlanmış araştırmalar var. Psikiyatrlık bir durumunuz yok bence, endişeleriniz makul endişeler ancak biraz kendinizi telkin etmeye ve çevrenin düşüncelerinden ziyade doğacak bebeğinize daha odaklı olmaya çalışmalısınız. Sağlıklı doğumlar diliyorum.