2ci Çocuk için geçmi kaldım ? :( lütfen yorumlarınızı bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi enbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

enbu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
196
8
68
İstanbul
Merhaba,arkadaşlar ben geç bi evlilikten sonra 39 yaşında anne oldum.. şimdi 41 yaşındayım doğum sonrası zor dönemlerim oldu sağlık açısından..şimdi kızım tek kalmasın diye ikinciyi düşünüyorum fakat korkularım var şuanda korunuyorum.. belkide hiç hamile kalamam kimbilir..doktora daha gitmedim..ama korkularımı atamıyorum özellikle down sendormundan korkuyorum ve amniyo sentezi yaptırcağımı sanmıyorum..tam olarak bilmiyorum 2ci çocukta risk artıyormu sanki daha çok bu risk ilk çocuk için diye biliyorum yanlış bilmiyorsam..lütfen ama lütfen bana bu konuda tecrübelerinizi yazın..tek çocuk olmak çokmu zor ? ilerde kızım kardeş istermi? yaş dolayısıyla biz yaşlandığımızda kızım genç yaşta yalnız kalacak ve sürekli bu sorularla mücadele ediyorum.. bir yandan annem ablam hiç istemiyorlar 2ciyi riskten dolayı çok kararsızımm görüşmek dileğiyle.

merhaba,
Is arkadasim 42 yasinda ilk cocuguna hamile kaldi ve cok saglikli bir oglu oldu.Bir arkadasinda dedigi gibi olacaksa yirmisindeki kadinlarin da cocugunda genetik kaynakli rahatsizliklar olabiliyor.Ya da bagisiklik sistemiyle alakali bir sürü hastalik var.Böyle seylerle kafanizi mesgul etmeyin.Önce rahatlayin sonra hamile kalin:)

Bence en iyisi doktora gidin ve bütün endiselerinizi, sorularinizi doktora sorun ve kesin somut bir karar alin. Yoksa böyle düsüne düsüne hiç bir karar alinmiyor ve asil ondan sonra geç kalirsiniz.

Benim etrafimdada 40'indan sonra dogum yapanlar var (tabi tüp bebekmi bilmiyorum) ve çok rahat oldu. Yani bana sorarsaniz 41 yasinda hamile kalmak geç degildir. Ki bence ikinci bebek yapmak en güzeli, kizin yalniz kalmaz.

Anne-bebek hemsiresiyim. 40'indan sonra ilk cocugunu dogurani da, 2. 3. dogurani da gordum. Tas gibi, sorunsuz bebeklerdi. Bu demek degil ki birsey olmaz. Ilerleyen yas bazi riskleri artiriyor. Birinin basina gelmez, sizin basiniza gelir, kimse bilemez yani. Ama cocugun ilk cocuk olmamasi arti bir faktor. Siz bence doktorunuza danisin. Elbet herkes biliyordur 40indan sonra saglikli cocugu olmus insanlar. Buna bakarak burda size yapin, birsey olmuyor diyemeyiz. Sizi en iyi doktorunuz yonlendirir.

bu kadar tıbbi kaygılarınız olan bir konuda olumsuz gelebilecek yorumlar nedeniyle ben olsam konu acmaz direkt doktor ile konusurdum sanırım.
onun bana sunacagı istatistikler, verecegi 40yasındaki hamilelikler onem tasırdı.
burada kotu ornekleri duydukca moraliniz bozulabilir belki. o yuzden cok dikkate almayın onemli olan sizin ne istediginiz...
hem down sendromu vb durumlar 20li yaslarda bile olabiliyor bunun garantisi yok.

2.cocuk istemenizin nedenlerini dusunmek, kardes veya bebek sevgisi vb nedenler uzerinde durursanız daha saglıklı karar alırsınız bence.
sonraki kısım da zaten doktorların işi.

bu arada 40lı yaslarda dogum yapan pek cok tanıdıgım var hepsinin de masallah cocukları hem zeki hem de saglıklı.
ama aradaki yas farkı epey oluyor tabi.

Annem beni 40 yasında doğurmuş :) harika bir anne. Hep diyorum gormuş geçirmiş ve o olgunlukla harika bir dost, arkadas, anne oldu bana.. Hic korkmayın. Allah korusun bir sıkıntısı olan bebeklerin anneleri hep yası ileri olan hanımlar mı sanki? ayrıca benim iki oglum var. Kardes kıskançlığı vs illa oluyor ama 5 yaşındaki abi 1.5 yaşındaki kardeşinin elini tutup yürüyor ya dünyalar benim oluyor.. Kızınıza kesinlikle kardes yapın :)

neden 2.çocuk risk diye düşünüyorsunuz ki?doktor size böyle bi risk olduğunu mu söyledi yoksa siz kendiniz mi diyorsunuz?bizim komşumuzun iki tane genç kızları vardı.40 yaşında yanlışlıkla hamile kaldı.sağlıklı bi oğlu oldu.bence kızınızı yanlız bırakmayın.ilerde çocuğunuz tek kaldığında kimse kardeşi kadar yanında olamaz destek veremez.eğer risk oluşturmuyorsa doktor da böyle bir şey dememişse bence 2.çocuk olmalı.

22 yaşındayım tek çocuğum annem 50 yaşında ve şuan hamile kalma olasılığı var ben napıcam diye kara kara düşünüyorum..
Etrafımda benim gibi tek çocuk olanlar da var.. Ben hiç kardeş eksikliği yaşamadım onlar da öyle düşünüyorlar.
Çünkü tek çocuğun her istediği er ya da geç olur tüm gözler onun üzerindedir ve bu her tek çocuğun hoşuna gider benim de gidiyor ve asla kardeş istemiyorum.
Kardeş eksikliğini kuzen ya da arkadaşlarla vs. doldurduğum için de zor olmuyor. Annemle arada kuşak farkı var ama her şeyimi anlatıyorum arkadaş gibiyiz o yüzden kardeş eksikliğini hiç yaşamadım.

Bence riskliyse vazgeçin derim. Çocuğunuzla arkadaş gibi olursanız kardeş eksikliğini hissetmez.

öncelikle hiç çoğum yok ve bunun için uğraşıyorum,hamile kalma şansınız var işte ne güzel,istiyorsanız bunu mutlaka değerlendirin.

hiçbirşey için geç kalmamışsınız,abimin eşi 2.yeğenimi 41 yaşında doğurdu,üstelik iki hamileliğindede aminosentez yaptırdı,hiçbirşey çıkmadı,şimdi ikiside çok akıllı zeki çocuklar.korkmayın korkacak bişey yok,keşke sizin yerinizde olabilseydim.eğer 2.çocuğu istiyor ama sadece korkuyorsanız yani tek sebep buysa lütfen korkmayın.

Artık devir de tıp da eskisi gibi değil.
Kadınlar daha geç evlenip, daha geç anne oluyorlar.
Çoğu kadın 35 yaşından sonra anne oluyor hatta.
Endişeleriniz elbette yersiz değil ama tüm dünyanızı da karartmasın.
Annemin teyzesi 25 yıl aradan sonra, 46 yaşında tekrar çocuk sahibi oldu.
Geçen yıl iş arkadaşım 42 yaşında, başka bir iş arkadaşım da 40 yaşında bebek sahibi oldu.

Endişeleriniz o kadar da fazlaysa bir arkadaşın dediği gibi tüp bebek de düşünülebilir.

er ya da geç... başımıza ne geleceğini ALLAH bilir ama inş rabbimin izniyle sağlıklı bi bebişiniz de olurda kızınız yalnız kalmaz :) siz varken de yalnız kalmasın kardeş candır :)

Benim annemde 4. çoçuğunu 42'sinde doğurdu. Üçümüzden de güzel, üçümüzden de akıllı, maşallah yakışıklıma benim Diyorum zaten annem 4. denemeden sonra kaptı bu işi diye

Hayatta yaşanacak ne varsa onu yaşıyor insan, yaş istatistik falan hikaye. Hayırlısı için dua edin. Çok sağlıklı bir bebişiniz olsun inşallah.

Suanda hamileyim yaşım 29 30unda anne olacağım inşallah sağlıklı olsun yavrum benim...şuanda ikinci çocuk hayal geliyor konunuzu okuyunca acaba yavruma haksızlık mi yaparim diyorum kardeşi olmazsa...ben 45 yaşında doğum yapani gördüm. .istiyorsaniz yapin eger doktorunuz birsey demediyse

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim..ileri yaş gebeliği her zaman risk taşır olabilirde olmayabilirde..olumlu örnekleri var tabii amcamın eşi kazayla 43 yaşında hamile kaldı ve çok sağlıklı kızı oldu..zaten sadece kızım için istiyorum ilerde yalnız kalmasın birbirlerine destek olsunlar diye.. okadar üzülüyorumki inanın şuan ağlıyorum çaresizlikten.........

bence riskli gebelikler bi terk ilerki yaşlarda gözükmüyo genç olup hamile kalıp Allah korusun sakat doğan çocuklarda var.sonuçta bu sizin elinizde olan bi şey değil.Rabbim bize neyi nasıl verirse ancak öyle olur bizim söz söylemeye hakkımız yok bu konuda.o yüzden olumsuz düşünmeyin bence.bol bol dua edin hayırlı sağlıklı bi evlat için.elbet Rabbim sesinizi duyar.

İnşallah sağlıklı bir doğum ve sağlıklı bir yavrunuz olur..eğer ben sizin yaşınızda olsaydım hiç tereddütsüz ikinciyi düşünürdüm..neden yavrularımızı yalnız bırakalım..benim sorunum ileri yaş gebeliği Allah korusunda down sendromundan korkuyorum..Rabbim hayırlısını nasip etsin.

çok haklısınız ilk bebeğim içinde yaştan dolayı amniyo sentez yapmam istendi fakat yapmadım..ağlaya ağlaya dua ettim.okadar kötü duygularki oan çaresizsiniz elinizden hiç bişi gelmiyor dua etmekten başka..çokkk şükürr Rabbime sağlıklı bir kızım oldu..fakat aynı duyguları yaşamaktan çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…