- 4 Kasım 2017
- 2.284
- 4.444
- 133
- Konu Sahibi NorthCarolina
-
Almanya canimhangi ülkedesiniz?
türkiyeden daha refah bir ülke ise orada kalın bence. türkiyenin 5 sene sonra ne olacağı belli değil.
niye dönüyorsunuz ki? bence hiç dönmeyin.Almanya canim
O kadar cok dusunuyoruz ki bu konuyu.niye dönüyorsunuz ki? bence hiç dönmeyin.
Size dönün ya da dönmeyin diyemem o sizin tercihiniz ama dediğim gibi alım gücü Türkiye de gerçekten çok düşük. 1 sene boyunca elektriğe gelen zam %135. Çoçuğunuzu koleje gönderme isteğinizi de anlıyorum ama gerçekten TED, Bahçeşehir vs gibi isim yapmış kolejlere göndermeyecekseniz zaten normal devlet okuluna gönderin daha iyi. Çünkü ucuz kolejlerin eğitim sistemi de devletle çok farklı değil.Almanya canim
bu söylediğim acımasız gelebilir ama siz artık farklı bi ailesiniz ve anne babanız için değil eş olarak birbiriniz ve çocuğunuz için yaşıyorsunuz. bundan 20 sene sonra anne babanız hayatta olmayacak muhtemelen ama çocuğunuz hayatta olacak ve belki türkiyenin dandik eğitim, sağlık, adalet sistemi yüzünden mutsuz bir hayat geçirecek.O kadar cok dusunuyoruz ki bu konuyu.
Isimiz geregi Abd'de de kalabiliriz.
Ama butun cevremiz,anne babam Trde kaldi.
Ozlem duygusu sanirim
Gecen yil babam rahatsizlandi gelemedim hemen mesela
Bizim de gelirimiz o civardaMerhaba Sevgili Arkadaslar,
Sizlere danismak ve fikir almak istiyorum.
Benim bir oglum var Allah bagislasin. Uzun bir suredir yurtdisinda yasiyoruz ve Tr'ye yerlesecegiz.
Oglumu anadilde egitime devam edebilmesi icin iyi bir koleje vermeyi dusunuyoruz.
11bin civari gelirimiz olucak ve evimiz kendimizin Trde.Ama kolej 3500 TL olucak ve extralari da cikar kesin.
Ben bi cocugumun daha olmasini cok istiyorum ve kendim de tek cocugum. Ilerde pisman olabilirim.
Ama maddi anlamda dusundugumde bi cocugu maddi,manevi iyi yetistirebilmek cok onemli.
Ozellikle deneyimli annelerden fikir bekliyorum. Ikinci cocuk yapan,yapmayan..
..Bu arada 35 yasindayim. Oglum 9 yasinda.
Simdiden cok tesekkurler.
Kesinlikle katılıyorumBen bu kardeşi olsun tek kalmasın olayını anlamıyorum ya sanki bütün kardeşler çok iyi anlaşıyomuş gibi iyi kardeş olacağının garantisi varmı belkide hiç görüşmeyecekler belkide Allah korusun düşman olcaklar benimde bir oğlum var 2. yi istemekle birlikte önümüzü göremediğim için yapmayı düşünmüyorum ama herkeste aynı şeyi söylüyo kardeşi olsun yazık benim annem 7 kardeş ama bir güne bir gün biri kapısını açmadı ki babamda yok 3 çocukla kaldı kadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?