2nci Cocuk vs. Tek cocuk mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

NorthCarolina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
2.284
4.444
133
Merhaba Sevgili Arkadaslar,
Sizlere danismak ve fikir almak istiyorum.
Benim bir oglum var Allah bagislasin. Uzun bir suredir yurtdisinda yasiyoruz ve Tr'ye yerlesecegiz.
Oglumu anadilde egitime devam edebilmesi icin iyi bir koleje vermeyi dusunuyoruz.
11bin civari gelirimiz olucak ve evimiz kendimizin Trde.Ama kolej 3500 TL olucak ve extralari da cikar kesin.
Ben bi cocugumun daha olmasini cok istiyorum ve kendim de tek cocugum. Ilerde pisman olabilirim.
Ama maddi anlamda dusundugumde bi cocugu maddi,manevi iyi yetistirebilmek cok onemli.
Ozellikle deneyimli annelerden fikir bekliyorum. Ikinci cocuk yapan,yapmayan..

..Bu arada 35 yasindayim. Oglum 9 yasinda.

Simdiden cok tesekkurler.

Maddi olarak yapacağınız masraflar iki katına çıkacak
Bunu hesaplayarak karar verin.
Çocuklar arasında dengeyi oluşturmanız lazım. Mesela kolej. Birine yapıp diğerine yapmamak olmaz.
Hoşgelin ülkemize. Vatanımıza.hayırlı olsun.
Ama burası öyle ekonomisi refah ülkeler gibi değil. Davulların sesi uzaktan hoş geliyor. Mesela iş kaybetme riski. Yeni iş bulamama durumları oluyor.
Siz çalışıyor musunuz. Ekonominizin sabit kalacağına emin misiniz.

Size dönün ya da dönmeyin diyemem o sizin tercihiniz ama dediğim gibi alım gücü Türkiye de gerçekten çok düşük. 1 sene boyunca elektriğe gelen zam %135. Çoçuğunuzu koleje gönderme isteğinizi de anlıyorum ama gerçekten TED, Bahçeşehir vs gibi isim yapmış kolejlere göndermeyecekseniz zaten normal devlet okuluna gönderin daha iyi. Çünkü ucuz kolejlerin eğitim sistemi de devletle çok farklı değil.

O kadar cok dusunuyoruz ki bu konuyu.
Isimiz geregi Abd'de de kalabiliriz.
Ama butun cevremiz,anne babam Trde kaldi.
Ozlem duygusu sanirim
Gecen yil babam rahatsizlandi gelemedim hemen mesela
bu söylediğim acımasız gelebilir ama siz artık farklı bi ailesiniz ve anne babanız için değil eş olarak birbiriniz ve çocuğunuz için yaşıyorsunuz. bundan 20 sene sonra anne babanız hayatta olmayacak muhtemelen ama çocuğunuz hayatta olacak ve belki türkiyenin dandik eğitim, sağlık, adalet sistemi yüzünden mutsuz bir hayat geçirecek.
bence biraz daha düşünün türkiyeye gelmeden önce.
daha bugün bi haber gördüm, adamın biri siparişini getirmediler diye lokantaya balta ile saldırıyor. işte o lokantada siz de yemek yiyor olabilirdiniz.
türkiye resmen orta doğu ülkesi oldu. oradan buraya anne baba özlemi ile gelmek hiç mantıklı değil.

Bizim de gelirimiz o civarda
Ben 29 yaşındayım kızım 10 aylık
Başka çocuk düşünmüyorum

Canım yaş geçtikten sonra hamilelikte o kadar zor oluyormuş ki ...Sen hatta benden 2 sene fazla geç kalmışsın oğlum 7 yaşında 33 yaşındayım 2.ye hamileyim.Maddi olarak düşünmeyi hiç doğru bulmuyorum kesinlikle çocuğunuzu manevi açıdan düşünün kardeşi olacak ne güzel şu hayatta tek kalmayacak ... Maddiyat sorun değil illaki bir şeyler ayarlarsınız ayağınızı yorganına göre uzatırsınız. Bir an önce çalışmalara başlayın geç kalmışsınız....

Almanya ya da Abd'de kalip 2nciyi yapmak daha makul bi karar olabilir belki alim gucu dusuk Trde biliyorum : (
Her secis bir vazgecistir. TRye gelmeye karar verirsek 2nci cocuk hayalimden vazgecmek zorunda kalabilirim evet

Ben bu kardeşi olsun tek kalmasın olayını anlamıyorum ya sanki bütün kardeşler çok iyi anlaşıyomuş gibi iyi kardeş olacağının garantisi varmı belkide hiç görüşmeyecekler belkide Allah korusun düşman olcaklar benimde bir oğlum var 2. yi istemekle birlikte önümüzü göremediğim için yapmayı düşünmüyorum ama herkeste aynı şeyi söylüyo kardeşi olsun yazık benim annem 7 kardeş ama bir güne bir gün biri kapısını açmadı ki babamda yok 3 çocukla kaldı kadın

Maddi yönden ya da eğitim yönünden durumlar nasıl olur bilmiyorum.Bir çocuğum yok o yüzden bu konuda yardımcı olamam.Ama bir abla olarak cevap vermem gerekirse kesinlikle 2. Çocuk yapın.Ben 24 yaşındayım 12 yaşında bir erkek kardeşim var.Doğduğundan beri en yakın arkadaşım en sevdiğim en çok eğlendiğim insan.Annem de 35-36 yaşındayken doğum yapmıştı.Aslında biraz benim ısrarlarımla oldu kardeşim diyebilirim annemin öyle bir düşüncesi yoktu çünkü.1 çocuğu en iyi şekilde yetiştirsem diye düşünebilirsiniz haklısınız da.Ama bence kardeş olduğunda da çocuğun gelişimi olumlu yönde çok etkileniyor.Paylaşmanın arkadaş olmanın sevmenin farklı bir boyutunu öğreniyorsunuz.Benim için kardeşimin olması dünyadaki en büyük nimet gibi.O yüzden her insanın bu duyguyu tatmasını istiyorum.İnşallah sizin için en iyi ve doğru karar neyse onu verirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…