2nci Cocuk vs. Tek cocuk mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almanyada da işlerin artık burdakinden farklı olmadığı, eski zenginliğin yaşanmadığı konuşuluyor çevremde. Ne kadar doğru bilmiyorum. Herkes buraları gömmüş ancak hayatta her şey maddiyat değil. Köy gibi bir ilçede yaşıyorum. Arkadaşlarım çocuklarını devlet okuluna gönderiyorlar, çocuklar çıkışta satranç dersi alıyor mesela. Ölsünler mi yani , zaten yaşamıyorlar mı yoksa , bi cacık olmayacak mı onlardan iyi insan, iyi öğrenci her yerde yetişir ama bu yetişmeye bence koleje gitmek kardeş sahibi olmak ve kendi kültürü içinde büyümek kadar katkı sağlamaz.

Bulbulu altin kafese koymuslar. Yine de vatanim demis. Sizinki de o hesap olmus Ne kadar mok bi ulkeye donmus olsak da seviyorum ben de bu topraklari. Bence 11binle gecinilir. Cocuk koleje de gider. Kardes de yapilir. Neden olmasin ki? Borc harc yoksa tabi 11 bin iyi bence.

Türkiye'ye kesin dönüş yapacaksanız, çocuğu burada bir süre yaşadıktan sonra düşünün. Maddi olarak ne durumda olacağınızı görmüş olursunuz.

Kendime gelirsem aylık gelirimiz sizinkinden biraz daha fazla, büyüğü 4 yaşında iki çocuğum var, birkaç yıl sonra üçüncü çocuğu da istiyoruz nasip olursa. Yaşım el verse döndürcü çocuğu bile düşünürdüm

Maddi olarak herşey mükemmel olmak zorunda, çocuklarım kolejde okumak zorunda değil, zaman içerisinde şartlar neyi gerektiriyorsa o şekilde yaparız. Yani bakış açısıyla alakalı bir durum bu sanırım.

Kardes sart durumunuz da iyi masallah yasiniz daha fazla gecmeden dusunun bence

Almanya'da koşullar çok çok iyi Türkiye'ye göre burda zamları durduramiyoruz.11bin yeter diye umuyorum her gelisin bir gidişi vardır.Tek bırakmayın çocuğunuzu çok eksikliğini çeker ilerde yaş farkida oluşmuş bence zamanı Allah hayırlısını nasip etsin.

Bugunun parasiyla iki çocuğun sadece okuluna 7 bin tl odediginizde elinize ayda sdece 4 bin TL kalacak, ustelik bununla da bitmeyecek, bu sene 2. Sinifa giden kizimin sadece kitap ve kirtasiye masrafi 5 bin tl yi buldu, yani o yillik 35 binleri 40 bin gibi dusunun. Türkiye'de kolay kolay hicbir calisan enflasyon oraninda zam alamiyor, gelirimiz surekli giderlerimiz karsisinda eriyor. Eger hayata bakisiniz, dogan buyur, Allah rizkini verir kafasinda olsaydi doğurun tabi derdim, ama belli ki hakkini vererek bir cocuk yetistirmek istiyorsunuz, iki cocuk bu hayata fazla gelir.

Artik günümüzce whatsapp ve skype var. Hele Almanyadan uçak biletler ucuz. Hasret giderilcekse, giderilir.
Ancak çoçugun egitim sistem ile cebelesmesi geçemez. Sürekli sinava tabi tutulmasi. En basit burda konu vardi, ilk okul 1de ögretmen 30 sayfalik ödev veriyordu. Egitim sistemi çoçuklarin arastirmasi, ögrenmesine yönelik degil, sinavi kazanmasina yönelik.

Ve öyle "devlete ver sorun olmaz" da olmuyor. Artik anadolu liseleri azaldi, her yere imam hatipler açildi. Kaliteli ögretmenler azaldi, torpilden dolayi,..

Hadi okulu bitirdin, memur olmak istersen kpss'ye girmek zorundasin. Orda sinavi geçsen dahi, yine torpilden dolayi ise girmeme var. Hadi akademisyen olmak istiyorsun, yine torpil gerekiyor. Geçenlerde habere çikmisti. Rektör iki kizini, bir damatini ise almisti.

Yani özet olarak, hasret bir sekilde giderilir fakat egitim, saglik, emniyet gibi büyük seyler giderilmez.

3 senedir başka bir ülkede yaşıyorum, ve öyle hasret falan çekmiyorum. Dünya küçük artık en kötü haftasonu bile basar gelirsin ki ben gelemiyorum diyenleri anlamıyorum. Almanya tr arası 2 saat uçakla.Amerika, Kanada, Avustralya da yaşayanları anlarım ama Avrupa’da yaşayanların bu acıtasyonunu asla anlayamayacağım.

Canım benim köyümde bir sürü almancı var .Akrabamda var ...Ve hiç biri iyi bir meslek sahibi değil genelde dil sorunundan dersleri kötü oluyormuş ...Hep ara elemanlar yani.Tabi arkadaşın çocuğu için geçerli değil inş.okuyup istediği yere gelir ..Acaba biraz gözde mi büyütülüyor yabancı ülke yaşayanlara sormak lazım...

Çünkü Türkiye vatandaşlarının bilgilerini artık bulundukları ülkeler ile paylaşıyor. Eskiden Almanya da fakir hayatı yaşayıp işsizlik maaşı, ev kirası vs alıp tüm parasını Türkiye’ye gömenler vardı. Artık buna engel oluyorlar bu yüzden isyankarlar

Eğer hep Türkler ile birlikte olup Türkçe konuşursan tabi ki de dil problemi aradan kalkmaz. Bunu benimle birlikte taşınan bir çok arkadaşımda görüyorum. Ama yeni nesilde bu imkansız olmalı, malum okullarda Almanca eğitim alacaklar.

Teşekkürler doğum için dilekleriniz için..Canım senle görüşlerimiz o kadar farklı ki herkes kendi tecrübesini paylaşıyor tabi...Ben öğretmenim ve doğal olarak bir çok insan tanıyorum sürekli insanlarla iletişim halindeyim..Bende tecrübelerimi yaşanmışlıkları paylaştım.

Cogu Türkler çoçuklarin egitimini takip etmiyorlar. Hangi sinifa gittiklerini bilmezler, ögretmenler ile konusmazlar. Cocugun kabiliyetlerine bakip, hangi bölüm daha iyi olacagini konusmazlar.

Hele oglan çoçuklari, fazla pohpohlanir. Ergenliklerinde gece gezmeye giderler ve aileleri hiçbirsey demez.

Hali ile büyüdüklerinde çogu erkekler fabrikalarda çalisir. Kizlar ise genelde evlilik hayalleri ile yasayip, daha düsük bölümleri bitirirler.

Yani burda suç egitim sisteminde degil, birçok anne babanin vurdumduymazligi.

Çok özel değilse neden dönmek istiyorsunuz?
Çocuğunuz orada okusun.Hem sosyal devlette bir çocuk sahibi daha olursunuz.Bir sürü teşvik var orada çocuk sahibi olanlara.Burada teşvik yok masraf çok..
Emekli olunca dönün.Hem euro emekli paranızla burada kral gibi yaşarsınız.Çocuğunuz da gelişmiş bir ülkede meslek sahibi olmuş olur.

Irkçılık mı var? NorthCarolina

Sagolun arkadaslar hepinize tesekkur ederim.
Duygularim ve mantigim arasinda gidip geliyorum.
Gercekci olmak mantikli olmak gerekirse tek cocuk tabi.
Ama sonra icimde yine cosuyor bi ikinci evlat istegi..
Bakalim hayirlisi insallah

Aslinda specific bi irkcilik olayi yasamadik canim. Genel anlamda var tabi yabancilari istememeleri ama gunluk hayatta bariz bir sey yasamadik biz.
Benim ingilizce ve almancam anadil seviyesinde ve iletisim/sosyal cevre acisindan kabuguma cekilmedim hic; ama gecen konu acan bi arkadas vardi gunun sonunda insanin icine oturan yalnizlik duygusu..demisti. Hani boyle cok seve seve coskuyla yasarsin ya bi yerde,ozumseyerek,aitlik duygusuyla.O eksik iste.
Bilemiyorum ki insallah en dogru karari veririz.
Nereye gitsek neyi secsek bir seyler eksik kalicak nasilsa..Umarim dogru olani seceriz

Ayakta alkışlayarak katılıyorum

11 bin kötü bir maaş değil. Burada herkes yazmış dönmeyin 11 bin çok az falan diye. Bir çoğuna katılmıyorum. Sanki herkes 10 bin kazanıyor gibi konuşuyor. Paranın yetip yetmemesi tamamen seninle alakalı. Biz 10 civarı kazanıyoruz gayet rahat geçiniyoruz evimiz arabamızda var. Bence hayatta en önemli şeyler aile, sevgi, güven, birine ihtiyacın olduğunda ulaşabilmek vb. 2. Çocuğuma hamileyim ben. Özel okula yollayamazsam ne olur diye hiç düşünmedim. Acaba ikisine de sevgi anlamında yetebilecek miyim diye düşünüyorum. Bence siz de maddiyata takılmayın hatta bana sorarsanız o parayı ay ay biriktirip ileride istediği üniversiteye gitmesi için ya da istediği işi kurması için kullanın.

Malesef benim gözlemim de öyle daha biraz önce eşimin halası almanyada torununun düğününü atmış watsapa kız 21 yaşında çok küçük bence .Okumamış demekki ama şatafat gösteriş çok düğünde ...
Katılıyorum sana sonuna kadar canım... Bende yazılanları okuyunca insanlar ne kadar hayatlarından memnunsuzlarmış diye düşündüm nasıl bir yabancı ülke sevdalısı kolej sevdalısı kendi ülkemizi beğenmez olmuş çıkmışız hayretler içinde okudum...Hele çocuğu maddi durumum yok diye yapmamak bana o kadar garip geldi ki ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…