Merhaba, umarım ve dilerim siz ve aileniz için en doğru kararı verir, mutlu bir yaşam surersiniz.

Ben eşim ve oğlum Fransa ve Kanada'da yaşıyoruz. Fransa'yi eşimle yalnızken çok benimsemisken, çocuk olduktan sonra çocuğun dil ve egitim konusu nedeniyle Kanada'ya ağırlık verdik ve oraya yerleşmeyi düşünüyoruz. Ben bana göre Türkiye'nin ve dünyanın en güzel yeri olan İzmir'de yaşıyorken önce okul ve iş için İstanbul sonra dediğim ülkelere geldim. Ailem, arkadaşlarım da İzmir'de. Bunları size su hissi anlatmak için yazdım: şu anda gittiğimde "Türkiye'de kendimi yabancı gibi hissediyorum". Ve dönmeyi düşünmüyorum. Özellikle İstanbul (en iyi semtlerinden birinde evimiz var) cok kötü durumda. Aylık 10-11 bin lira gelir ile yaşanır ancak keyifle değil. 2. Bebek perspektifi ile sorduğunuz için yazıyorum, eğitim sisteminde, çok para verip en iyi okullara gonderseniz bile hep bir egreltilik var.
Eğer duzenimiz Fransa'da olmasaydı ben Almanya'da yaşamayı tercih ederdim. Avrupa'nin tartışmasız en zengin ve refah düzeyi yüksek ülkesi. Kanada tamamen dediğim gibi çocuk enerjisinde dinamik, çocuk ve gençler için biçilmiş kaftan bir ülke, eğitim sistemi çok iyi. Buralarda da yabanciyiz , aileden ve arkadaşlardan uzagiz. Ama en kötüsü kendi memleketinde yabancı hissetmek. Şimdilik tatillerde, sevdiklerimizi ziyaret ve güzel yemeklerini yemek için 1 aylığına gittiğimiz yer Türkiye.
Tekrar size ve ailenize vereceğiniz kararlar doğrultusunda çok güzel bir yaşam diliyorum