Öncelikle şimdiden hoşgeldiniz.Vatan gibi diyar olmuyor.Aslında sadece Türkiye mutsuz değil, Almanya'da herkes mutlu mu ben yurtdışına çıkmadığımdan bilmiyorum, yanlış da konuşmak istemiyorum kardeş istiyorsanız tabiki de isteğinizi bastırmayın ama bunu deneyimleyerek,Türkiye'de biraz zaman geçirin.Çocuk konusuna da takılı kalmayın, kendinizi çocuk diye şartlarsanız stres sahibi olursunuz.Herkesin siyasi görüşü farklı mevcut siyasi partiyi beğenmesem,hiçbir görüşümüz uyuşmasa da parti geçici vatan kalıcıdır.Biz sanıyoruz ki diğer ülkelerde kavga gürültü yok. (biraz kamu spotu gibi oldu kusura bakmayın)
Ne güzel duyar kasmalar bunlar.
Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda hersey harika degil. Hatta burdada sagci partiler basa geldi ve toplum isyankar.
Ancak ben burda aldigim 10 euroluk bebek mamasi, Türkiyede 150 lira. Burda beze 20 euro veriyorsam, Türkiyede 100 küsür lira. Et, sebze fiyatlarindan bahs etmedim. Oyuncak fiyatlarindan bahs etmedim.
Hadi diyelim çok zenginsen ve hepsini alabiliyorsun, baze seyleri zenginlik çözmüyor ama. Egitim sistemi gibi, saglik gibi (çok ultra zengin olmadikça). Türkiyede çoçugunu iyi bir krese yollamak istersen 2000 liradan asagi degil aylik masrafi. Burda 200-300 veriliyor. Maasin düsük ise, daha az veriliyor ve vergiden düsülüyor.
Türkiyede anneler dogum izninden sonra dogru düzgün güvenemedigi bakiciya birakmak zorunda kaliyorlar, malum kresler hepsi hem iyi degil, hem bebekleri almiyorlar. Bakicilarda 1000-2000 lira arasi geliyor. Bu parayi bulamayan, evde kaliyor. Bu ev ekonomisini sarsiyor. Cocuk büyüyünce kadin tekrar çalismak istese bile, is zor bulunuyor.
Cocuk büyüyünce yaris atina dönüyor okullarda. Kaç sayfalik ödevler, sürekli sinavlar. Kritik düsünmek, yaratici olmak degil gaye, copy paste yapmak gayedir.
Ve böyle birçok sey var. Böyle vatan millet sakarya demek güzeldir fakat vatanda, vatandaslarina iyi bir hayat sunmali.