- 19 Aralık 2018
- 1.747
- 3.450
- 83
- 32
- Konu Sahibi NorthCarolina
2. Cocuk yapacaksaniz cocuklariniza yapacaginiz en iyi sey geri donmemek olacaktir. Biz gitmek icin ugrasiyoruz cogu beyaz yaka da bunun icin ugrasiyor malesef
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gelme gelme orda kal. Çocuğu da orda yap.![]()
Türkiye’nin gidişat iyi değil. Yarın ekmek alamayacak duruma gelebiliriz sabahın garantisi yok. Yol yakınken kaçın kurtarın kendinizievet dimi hem bu sure zarfinda daha iyi dusunup karar veririz neresi diye belki de
10 ve 13 yaşında yeğenimle abimler taşındı ev var hem burda hem almanyada 3 daire fakat çocuklar buRdaki eğitime alisamadilar 2 ay turkiye de yaşadılar eğitim 1 ay görmeden gittiler çok zormus burdaki eğitim ve yaşam kosullari onca masraf emek sonuç vermedi alisamadilar bu arada Türkçeleri gayet iyiydi.iyi düşünün benceAlmanya canim
Ben yurtdisinda yasiyorum ve ne ben, ne baskasi "yurdisi cennet, burda 0 olay yasaniyor, herkes mutlu mesut el ele tutusmus kumbaya sarkasini söyledi" demedim, demiyoruz.
Evet burda 2 kisi çalismali iyi bir yasam için ama en azindan çoçugumu iyi bir doktora götürmek için yüzlerce euro harcamiyorum (30 euro harciyorum ve vergiden bide düsüyor). Kresi 300 euroydu, simdi okula basladi ve okulda sicak yemek yedigi için aylik 60 euro. Etin fiyatina hiç baktigimi hatirlamiyorum, 10-15 euro sanirim kilosu. Türkiyede 70-100 lira arasi. Burda 15bin euroya aldigimiz araba, Türkiyede 150bin liradan asaga degil.
Egitim sisteminde özel/devlet ayrimi yok. Herkes çoçugunu "en iyi okula" yollayabiliyor. Sürekli sinav yok. Üniversiteye gitmek için kyk borçlari yok.
Ha burdada torpil var fakat burda bir rektör 2 kizini, bir damadini egitim görevlisini yapamaz. Türkiyede saglam bir dayin yoksa, hiçbir yere giremiyorsun. Burdada tecavüz, katiller var fakat cezalarini aliyorlar. "Beni tahrik etti" diye, mahkemeye takim elbise ile geldiler diye ceza indirimi almiyorlar.
Daha basit bir örnek vereyim, ben ögrenci yillarimda çok sik toplu tasima araçlarini kullandim. Sabahin köründe ve aksam 10-11'de kullandim. Tek kaldigimda oldu otobüste ve asla korkmadim. Korkulcak birsey yok. Türkiyede insanlar tek kalmamak için dolmustan erken iniyorlar. Ve böyle bir milyon tane daha örnek var.
Yurtdisi tekrar, cennet degildir fakat Türkiye en basit ihtiyaçlari (emniyet, egitim, gida,..) bile vatandaslarina veremiyor. Bunu kabul etmek lazim.
Siz niye savunmaya geçtiniz anlamadım. Yaşadığınız ülkeleri ve gurbetçileri yerden yere vurdum Turkiyeyi yucelttim de siz de alındınız gibi bir hava var. Sosyal devlet yazdım siz o kısmı anlayamamışsınız galiba. Avrupa ülkelerinde sosyal devlet anlayışı gelişmiş durumda. Gıdanın ucuz olduğunu da yazmıştım zaten. Güvenlik meselesini anlatacak olursam çok şey var ama burada ne karşılıklı tartışma çıkarmak isterim ne de o kadar yazmak açıkçası işime gelmez. Muhtemelen siz çoğunu duymuyorsunuz. Bizler arka taraflarda neler olup bittiğini çok iyi bildiğimizden böyle konuşuyorum hanimefendi. Bir de şimdi eğri oturalim doğru konuşalım müslüman toplum avrupa halkımınım ve devletinin gözünde nerede? Cevap kısmını boş bırakıyorum. Burada kimse kızını damadını şuraya buraya getirmez demissiniz. Evet ülkemizde torpil aldı başını gitti yalnız özgürce fikir belirtiyoruz. Siz mesela Almanya-da hükümeti eleştirmenin veya karşı yönde haber ve yayın yapmanın yasak olduğunu biliyor muydunuz? Daha çok fazla şey var ama neyse. Sizi asla kırmak istemem. Siz ve ben aynı ülkenin insanlariyiz.
Hahaha karsi yönde haber yapmak yasak mi? Ahahahaha! Kusura bakma fakat gülmem geldi. Ben Almanyada yasamiyorum bu arada fakat tüm avrupa ülkelerinde basin özgürdür. Sanirim Türkiye ile karistirdin.
Müslümanlara karsi ne oluyor merak ettim? Camiye gitmeye, orucunu tutmaya özgür. Türkiyedeki aleviler için bu aynimi? Halen Kürtler bile kürt oldugunu söyleyemiyor. Ateist isen, lynch yersin. Oruç zamaninda birçok insan ofiste oruç tuttugunu bile söyleyemiyor. Ise girmek istiyorsan bu bile kistas oluyor. Dini geçtim, kadin olarak bekar/evli olup, çoçuk isteyip/istememisi bile is görüsmelerinde soruluyor.
Ha bide ben herseyden haberdarim, korkma. Tekrar diyorum, burdada tecavüz, cinayet oluyor fakat zanlilar cezalarinida aliyorlar. Sokak ortasinda kadinlarin bogazlari kesilmiyor. Türkiyede adalet sadece sosyal medyada infial olunca azicik saglaniyor. Sosyal medyada yanki bulmaz ise, o davanin zanlisi ya ceza yemiyor, ya az yiyor. Istersen Sule Cet davasina bak, Rabianaz davasina bak, bende saysam saysam bitmez.
Ha bide hayir biz aynig gemide degiliz.
Siz mesela Almanya-da hükümeti eleştirmenin veya karşı yönde haber ve yayın yapmanın yasak olduğunu biliyor muydunuz?
tartışmak için yazmıyorumda yanlış ya da eksik bilginiz olduğunu düşündüğümden yazıyorum. ben Avrupayı bilemem orada yaşamadım. ama Türkiyedeyim. hatta Güneydoğudayım.
burda gece dışarı çıkabiliriz.
oruç tutmadığını kurumumda söylerler. çay kahve içerler.
isteyeen de tutar. isteyen açık giyinir isteyen kapalı.
kürtçede konuşurlar Türkçede konuşurlar.
evlisi de var bekarı da var. sizin bahsettiğiniz boşanmış olmak sanırım. boşanan kadını da var erkeğide var.
çocuğuda işe girerken sormadılar vallahi.
arada olan olaylar bece yurtdışı ülkelerinde de oluyrodur. haberlerde bazen görüyorum. ha onlarda keşke dünyada olmasa.
benim dert yandığım konu pahalılık ama.
sağlık açısından da bulunduğum il iyi durumda.
bir de ben haberlerde gördüm mesela tecavüz taciz falan gibi olaylara gelişmiş ülkerler çok önce maalesef. Canada vardı sanırım başlarda.
Ikinize de o kadar katılıyorum ki bana cok bencilce geliyor.buradaki bayanlarin eslerinin sanirim 15 20 milyardan asagi kazanmamasi gerekiyor gecinmek icin . Cocugun gelecegini düsünuyorsun ama her seyi guzelestirmek bizim elimizde. oyle devlet okullari var ki kolejlere tas ciksrtir kaldi ki hanimefendi yalnizliktan aidiyet duygusunun eksiklgiinden muzdarip. demek ki iyi olacak onlsr icin ama hayirlisi olsun .Malesef benim gözlemim de öyle daha biraz önce eşimin halası almanyada torununun düğününü atmış watsapa kız 21 yaşında çok küçük bence .Okumamış demekki ama şatafat gösteriş çok düğünde ...
Katılıyorum sana sonuna kadar canım... Bende yazılanları okuyunca insanlar ne kadar hayatlarından memnunsuzlarmış diye düşündüm nasıl bir yabancı ülke sevdalısı kolej sevdalısı kendi ülkemizi beğenmez olmuş çıkmışız hayretler içinde okudum...Hele çocuğu maddi durumum yok diye yapmamak bana o kadar garip geldi ki ..
Insanlar olaylarin ustunu kapatiyorlar, baskalari da her sey gulluk gulistanlik zannediyor. Ortaya cikan olaylar da uc gun sonra unutuluyor, olen ya da tecavuze ugrayan yasadigiyla kaliyor. O kadinlar, cocuklar oldukten sonra, tecavuze ugrayip hayatlari bittikten sonra o katillere, sapiklara gostermelik cezalar verilse ne olur ki? Onemli olan bu insan disi varliklarin bunlari yapacak cesareti nereden aldıklarına bakmak? Aaa, yoksa caydirici cezalar olmadigi icin olabilir mi? Ya da namusu icin yapti diye alkisladiklari icin?Iyi hoşta, bu Türkiye genelinde öyle değil ki. Sen şanslisin ki iş yerinde bu konuda anlayişli insanlarmiş. Çoğu yerde bu anlayiş yok ama.
Her yil oruç zamani olay oluyor, biri dövülüyor. Ekşide konu açiliyor "vay saygisizlar yemek yiyorlar". Alevi çocuklar halen mecburen din dersine katiliyorlar ve sadece sünnilik ögretiliyor. Hatta sinifta namaz kilmak/ögretilmesi söz konusu.
Onu geçtim, Türkiyede en kücük bir kriktikte, hapise gitme riskin var (bknz sözcü gazetesi).
Tekrar burda tecavüz oluyor fakat cezalarini aliyorlar. Sokagin ortasinda kadinin boğazini kesmiyorlar. Toplum "orda ne isi vardi, hak ediyordu" diye bir tepki asla vermez. En basit bir bakan, 45 çocugun tecavüz edildiği bir kurum icin "1 defadan birşey olmaz" diyemez.
Demekki sizin elinize fırsat geçse ülkeyi ilk terkedecek kişilerdensinizTürkiye’nin gidişat iyi değil. Yarın ekmek alamayacak duruma gelebiliriz sabahın garantisi yok. Yol yakınken kaçın kurtarın kendinizi![]()
Valla biz insan değiliz sanırım yaşamaya hakkımız yok vay be Türkiyemde ne kadar kötü hayat sürüyormuşuzda haberimiz yokmuş bizde ülkemizi terkedelim herkes almanyaya amerikaya gitsin ülke adına bir şey kalmasın en iyisi...