• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2yavruma rağmen bu aşk burada biter.

Evet bir şeyler tükenmiş orası belli. Ama sizin de buna katkınız olmuş. Çocuklardan vakit ayıramayıp maddi konuları sormamak ne demek? Tüm o yükü eşinizin tek başına taşımasına göz yummuşsunuz. Eşiniz suçsuz demiyorum o da ailesini zora sokan hamleler yapmış, yanlış kararlar almış. Ama eğer eşinizi birazcık sevseydiniz kolaya kaçıp sormamayı tercih etmezdiniz.
kolayca kaçıp sormamayı tercih etmedim, siz sizi dinlemeyen bi insana kaç kere, kaç ay, kaç yıl laf anlatmayı kendinize görev edinirsiniz?
Ne halt edersen et lik bir durum yoktu, çünkü onun verdiği doğru ya da yanlış kararlar benim ve çocuklarımın hatta geleceklerimizin temelini oluşturuyordu.O yüzden karışmadım ama yol gösterdim, fikrimi belirttim herkes gibi.
Ama o her defasında kulaklarını tıkayıp kafasına göre hareket etmeyi tercih etti, sadece beni değil hiç kimsenin sözünü ciddiye almadı.
Bi yerden sonra ben de saldım ipleri evet.


Bana evinde barınamayıp geri dönmekten korkuyorum demişsiniz. Babanızın evinde de mi maddi sıkıntılar var. Boşanmaya mı karşılar. Ziyarete gitmiş gibi mi.gittiniz, yoksa evliliği bitireceğinizi biliyorlar mı. Allah yardımcınız olsun.

Eşimin işiyle ilgili yaptığı yanlışları biliyorlardı zaten, bana bişey söylemiyorlardı ama içten içe çok kızıyorlardı.
O yüzden onlara sürpriz olmadı bu son, sonuna kadar da destekler özellikle annem ve kardeşlerim.
Evet maddi sıkıntıları var çünkü sadece bir emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar, fakat herseyden ziyade iki küçük çocuğunu alıp, düzen üzerine düzen getirmek çok zor.
Yavrularımın en ufak bir gürültüsünde geriliyorum, sanki istenmiyormuşuz hissine kapılıyorum ki alakası yok.
Böyle birşeyin zerresini hissettirmiyorlar ama işte psikoloji..

En önemli kısmı yazmamışsınız. Evi terkederken ne oldu? Eşinize kadınla olan konuşmaları sordunuz mu?
Şu durumda sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Geri dönmekten korkuyorum demişsiniz ama geri dönmenizi isteyen biri de yok. Bir süre daha bekleyip dava açmak en iyisi. Ama bir avukata iyice danışın onun borçlarının da yarısı size mi kalacak?

bu kısmı ayrı bi postta anlatayım, haklısınız atlamışım burayı.
 
cancağızım içimi burktun... 2 küçük çocukla dönmek çok zordur bilirim..

yaşlı insanlar kafaları ses götürmüyor.. ama onlar torunları emin ol çok seviyorlar.. benimde buna benzer alınganlıklarım duygusallıklarım olmuştu.. sonra patladık ve oturduk konuştuk .. çok sevdiklerini asla yük gibi görmediklerini ama yaşlı olduklarını onlara da anlayış göstermemi istediler..

evet ev ev üstüne zor oluyor kolay değil ama bunun için o adama geri dönülmez.. çocuklar büyüdükçe sende çekirdek aileni kurabilirsin.. ailene de destek olursun

en kısa sürede işe girmelisin ne kadar küçük çocukların yaşları kaç?

annen bakabilir mi?

bi mesleğin iş tecrüben var mı?

vakit kaybetmeden tedbir nafakası bağlatmalısın.. üzerinde malı mülkü varsa devredebilir.. elini hızlı tutmalısın
 
Haklısın çok üzüldüm ama anne olunca kadın daha güçlü duruyor hayatta
Çocuklar küçükte olsa uygun bir iş bulabilirseniz azıcık kafanız dağılır
 
6yıllık bir evliliğim, bu evlilikten 2 de evladım var.
Ama konu bu değil.

bir çoğunuz gibi severek evlendim, yine bir çoğunuz gibi çocuğum olana kadar ruya gibi bir evliliğim, eşiyle, eviyle ilgili, aşık bir kocam vardı.
İlk çocuğumun doğumuyla hayatımızda manevi yönde bi çok değişiklik oldu, aldırmadım çünkü çok ciddi bir meşgalem vardı.

çocuğum ilk yaşına bastıktan hemen sonra ikinci çocuğuma hamile olduğumu öğrendim, sürprizdi ama yersiz değildi.Tereddüt etmeden kabullendik, hazırlıklara başladık.

Sanıyorum hamileliğimin 3.ayıydı, eşim bi gün annesiin yanına uğradı, o gün epeyde bi geç geldi.Buz gibi bir suratla selam verip geçti içeri.. Sonraları bu surat ya da tavır artık ne derseniz aynen devam etti.
Hamilelik sürecimde eşimin yanlış işler için yanlış yatırımlar yapması, borçlanması, kredi çekmesi, yeni işini oturtmadan eski işini satması falan biz de çok ciddi mali sorunlara sebep oldu.
Bi zaman sonra o kadar başarısız oldu ki utancından yaptığı işleri bana bile açıklama gereği duymadı.
Kendi ailesinden, benim ailemden onlarca insan dil döktü, kimseyi ciddiye almadı ve battı.
Şuan sanıyorum uçan kuşa bile borcu vardır.
Ve 6 yıl içerisinde tam 7 tane iş açıp kapattı, sanıyorum bu ne kadar sebatsız oluşuna yeterli bir örnektir.

ikinci ocuğum doğduktan sonra eşim maddi sorunlarında sıkıntısıyla iyice evden ve bizden uzaklaştı.İnsanlarla arasına "ben demiştim" demesinler diye garip bir duvar ördü.Ben araları çok kısa olan iki çocuğumla o kadar meşguldüm ve yorgundum ki eşimin iş hayatıyla ilgili hi bişeyle ilgilenmemeyi tercih ettim ki zaten o da bunu diliyordu.

Sonuç olarak, ikinci oğlumun henüz doğumundan önce maddi açıdan "yanlış kararları" yüzünden batmış, suratsız, ailesine çocuklarına bir gün bile ayırmayan, işini bahane edip sabahın köründe gidip akşamın köründe gelen bi koca peydah oldu bir anda.

ailesine bir gün ayırmayan kısmını atlamayalım lütfen.
Çünkü kendi işi olmasına rağmen evet senede 1 gün bile ayırmadı.
dolayısıyla toparlanamadık, dağıldık.
Ben hep içten ie kızdım ona, muhtemelen o da bana.
Çünkü konuşamıyorduk bile son zamanlarda.

Geçen gün telefonunda ki ses kayıt programını açıp dinledim, yıllardır duran programın bi anda dürtesi tuttu işte.Müşterisi olan bi kadınla gayet samimi, şakalaşmalı, bol kahkahalı bir konuşmasına şahit oldum.Eşimin sesinn tınısından anlarım, kadına ilgisi var belli, kadının da eşime.Nitekim kadın boşanmış 2 de evladı var, yani bekar.şuan için aralarında birşey yok, ama aydınlık bir gelecekleri var.

İnanır mısınız? milyonlarca konuyu yazmadım şuraya çünkü şu kocaman kafa da o kadar birikmişki bişeyler cümleye dökemiyorum.
Soracaklarınız olursa cevaplarım.
Babaevimdeyim yaklaşık 4 gündür 2 cocugumla.
ikisi de henüz çok küçük, bırakıp çalışamıyorum.
Eşimin evi terketmiş olmamız şimdilik umurunda bile değil.
Şuan farkettim, ben bariz sevilmiyorumuşum.
2cocukla boşanan anneler, bşanmayan anneler, anne olmayan kadınlar, sadece kadınlar bilmiyorum sizden ne istiyorum ama gücümü tamamen kaybettim, babaevine barınamayıp o eve geri dönmekten çok korkuyorum.

Yazdıklarınızla çok canımı yakmayın ne olur! empati önemli.

ne kadar sakin ve açıklayıcı yazmıssınız
Allah içinize ferahlık versin
öyle olsun böyle olsun demeyeceğim ,sizin ve evlatlarınız için hayırlısı ne ise o olsun.
inşallah güzel günler yakındır sizin için
 
Bılmıyorum ya ben psıkolojısı çok bozulmuş sacmalamıs bır es gördüm..
Ikı çocukla yalnız ılgılenmenın zorluğuna deyınmıyorum bıle..
çocuk da maddıyatta evlılıklerı sınar..
Ulasabılecegınızı düşünüyorsanız son bır kere konusun derım..
Bende bazen düşünürüm ayrılsak naparım dıye.. bnm öyle kucak açacak bı aılem de yok. Yanı bu sıze güç verıyordur..
 
offf çok kötü bir durum.Senin adına çok üzüldüm.Ben de 1 çocukla boşanıp ana evine dönmek zorunda kalanlardanım.Ama şükretmen gereken şey arkanda ailenin olduğu.Asla affetme.Senden başkasını düşleyen biriyle bir daha aynı yastığa başını koyma.Tekmeyi koy gitsin.Bu kadar basit oluyor.Yap göreceksin.
 
Evden nasıl çıktığımı falan yazmayı tabiki unutmuşum, unuttuğum diğer 34567bin konu gibi.

Yaklaşık 5 aydır eşimin bu kadar sorumsuz oluşu, genelleme yapıyorum çünkü sadece benimle alakali konularda degil çocuklarla ilişkilerinde, evin ihtiyaçlarında, bana karsi görevlerinde sorumsuzlugu tamamen eline almis ve çabasız herşeyi akışına birakmisti.. bu durumdan rahatsiz oldugumu hep dile getirdim, para falan istemiyorum gir bi ise calis, kendi isini yapma.asgari ücret bile alsan en azindan kazancini bilir ona göre uzatiriz ayagimizi dedim, cocuklar biraz buyuyunce ben yine calisir destek olurum hersekilde dedim.
Ben emir almam dedi.
Biraz zaman duzelecek hersey dedi.
Izin yapicam size zaman ayiricam haklisin hic ilgilenmiyorum sizinle dedi.
Seni cok ylniz biraktim, biliyorum dedi.
Dedi de dedi.. kendi söyledi kendi dinledi.

Konuşmalarım, uyarılarım, tehditlerim hatta yalvarmalarım vücut bulmayınca bi akşam tartışırken boşanmak istediğimi söyledim.önce o da destekledi, tamam dedi.
Avukatimi tuttum, evraklari hazirladim bu sefer yan cizmeye, bizi evden gondermeyecegine yemin etmeye basladi.
Cok israr ettigimde, bosanmicam yillarca bosuna bosanmak icin ugrasip duracaksin dedi.

Bu ses kaydini dinledigim gun gece saat 3 tü ve o uyuyordu.telefonu kulaginin dibine koydum, konusmanin sesine uyanip afalladi.yallanladi, umursamadi, ne var bunda gibi tepkiler verdi.

Sonra zahmet edip yerinden kalkti ve iki medeni insan gibi konustuk, o ilgisinin olmadigina yemin etti, ben igisinin oldugunu idda ettim ve bu şüpheyle yaşayamayacagimi zaten avukatimi tuttugumu, yarin sabah ilk iş babaevine dönecegimi söyledim.
Ciddiye almadı, yapamazsın, bir ay sonra döner gelirsin dedi.

Saniyorum şuan dönecegimden emin oldugu icin bu kadar tepkisiz, yada bu sonu o da arzuluyordu, bilemiyorum.

Avukatim dilekceyi hazirladi, onayimi bekliyor.onumuzdeki hafta basi itibariyle davami da acmis olurum.
 
Cok cok uzuldum, tek basina cocuk buyutmek zordur, ailenin yaninda olmasi buyuk şans. Allah yardimcin olsun, çocuklarının sansi bahti hep acik olsun
 
6yıllık bir evliliğim, bu evlilikten 2 de evladım var.
Ama konu bu değil.

bir çoğunuz gibi severek evlendim, yine bir çoğunuz gibi çocuğum olana kadar ruya gibi bir evliliğim, eşiyle, eviyle ilgili, aşık bir kocam vardı.
İlk çocuğumun doğumuyla hayatımızda manevi yönde bi çok değişiklik oldu, aldırmadım çünkü çok ciddi bir meşgalem vardı.

çocuğum ilk yaşına bastıktan hemen sonra ikinci çocuğuma hamile olduğumu öğrendim, sürprizdi ama yersiz değildi.Tereddüt etmeden kabullendik, hazırlıklara başladık.

Sanıyorum hamileliğimin 3.ayıydı, eşim bi gün annesiin yanına uğradı, o gün epeyde bi geç geldi.Buz gibi bir suratla selam verip geçti içeri.. Sonraları bu surat ya da tavır artık ne derseniz aynen devam etti.
Hamilelik sürecimde eşimin yanlış işler için yanlış yatırımlar yapması, borçlanması, kredi çekmesi, yeni işini oturtmadan eski işini satması falan biz de çok ciddi mali sorunlara sebep oldu.
Bi zaman sonra o kadar başarısız oldu ki utancından yaptığı işleri bana bile açıklama gereği duymadı.
Kendi ailesinden, benim ailemden onlarca insan dil döktü, kimseyi ciddiye almadı ve battı.
Şuan sanıyorum uçan kuşa bile borcu vardır.
Ve 6 yıl içerisinde tam 7 tane iş açıp kapattı, sanıyorum bu ne kadar sebatsız oluşuna yeterli bir örnektir.

ikinci ocuğum doğduktan sonra eşim maddi sorunlarında sıkıntısıyla iyice evden ve bizden uzaklaştı.İnsanlarla arasına "ben demiştim" demesinler diye garip bir duvar ördü.Ben araları çok kısa olan iki çocuğumla o kadar meşguldüm ve yorgundum ki eşimin iş hayatıyla ilgili hi bişeyle ilgilenmemeyi tercih ettim ki zaten o da bunu diliyordu.

Sonuç olarak, ikinci oğlumun henüz doğumundan önce maddi açıdan "yanlış kararları" yüzünden batmış, suratsız, ailesine çocuklarına bir gün bile ayırmayan, işini bahane edip sabahın köründe gidip akşamın köründe gelen bi koca peydah oldu bir anda.

ailesine bir gün ayırmayan kısmını atlamayalım lütfen.
Çünkü kendi işi olmasına rağmen evet senede 1 gün bile ayırmadı.
dolayısıyla toparlanamadık, dağıldık.
Ben hep içten ie kızdım ona, muhtemelen o da bana.
Çünkü konuşamıyorduk bile son zamanlarda.

Geçen gün telefonunda ki ses kayıt programını açıp dinledim, yıllardır duran programın bi anda dürtesi tuttu işte.Müşterisi olan bi kadınla gayet samimi, şakalaşmalı, bol kahkahalı bir konuşmasına şahit oldum.Eşimin sesinn tınısından anlarım, kadına ilgisi var belli, kadının da eşime.Nitekim kadın boşanmış 2 de evladı var, yani bekar.şuan için aralarında birşey yok, ama aydınlık bir gelecekleri var.

İnanır mısınız? milyonlarca konuyu yazmadım şuraya çünkü şu kocaman kafa da o kadar birikmişki bişeyler cümleye dökemiyorum.
Soracaklarınız olursa cevaplarım.
Babaevimdeyim yaklaşık 4 gündür 2 cocugumla.
ikisi de henüz çok küçük, bırakıp çalışamıyorum.
Eşimin evi terketmiş olmamız şimdilik umurunda bile değil.
Şuan farkettim, ben bariz sevilmiyorumuşum.
2cocukla boşanan anneler, bşanmayan anneler, anne olmayan kadınlar, sadece kadınlar bilmiyorum sizden ne istiyorum ama gücümü tamamen kaybettim, babaevine barınamayıp o eve geri dönmekten çok korkuyorum.

Yazdıklarınızla çok canımı yakmayın ne olur! empati önemli.
canım benden tavsiyem ayaklarının üstünde dur çocuklarına annen baksın sn git çalış gerekirse merdiven temizle ama ayakta dur zaamnala baktın baba evine çok mu geldin kendine bir ev tut annene yakın olsun çocukları ona ver sen çalış yine en mantıklısı bu yoksa geri dönersen eğer ki gerçekten bitirdiysen daha kötü olur bir haftalık boşanma kararı alan biri olarak sni etkilemek istemyrm. gün gelecek yapmadığın şeylerle pişman olacaksn
 
Telefon konusmasini yanlis anlamis olabilir misin? Seni ve cocuklarini kaybetme korkusunu iliklerine kadar hissedip sorumsuzlugundan,umursamazligindan tamamen uzaklasir ins. Yani masaliniz bitmemis gibi geldi bana
 
her şey bitmiş sizde de bir sükunet hakim. inşallah geri dönmek zorunda kalmazsınız çünkü geri dönecek bir şey kalmamış. Allah yardımcınız olsun
 
Sizde ki suç demiyorum eksik davranış, eşinize sormamak ailesiniz siz her anın da yanında ilk sizi bulması gerekir. Hemen evliliğinizi bitirme düşüncesine girmeyin yuvayı dişi kuş kurar bir insan evinde huzur bulamazsa dışarı salar kendini malum bu devir de kadınlar da gözlerini evli erkeklere dikmiş siz mücadele edin geç değil erkek o yuvasını elinde tutamadı derler diye düşünmüştür ve umudunu kesmiştir başı boş bırakmayın bence..
 
Herşeyi bitirmeden oturup bir konuşun babasız çocuk büyütmek çok zor eğer düzelecekse sabır edin ama aynı devam edecekse kendi yolunuzu çiziniz mesele iflas etmesi değil sizi aldatması ve zaman ayırmaması size ve çocuklarına
 
Bence burnunu surtebilirsin iyice pişman olsun telefonlarını bile açma hatta. Için icini parcalasada umursamaz ol. Dilerim telefondaki görüşmeyi yanlış anlamışsındir bu aldatma denilmez bence.belkide bir kadın dediğin hı b Cilvelesmis olabilir karsisinda, onun müşterisi olabilir o an terslemek istememiş olabilir. Bu aynı hisleri taşıyor anlamına gelmez ki.. Keşke iyice dinleseydim öyle karar verseydin.. umarım esin hatasını anlayıp senden özür diler. Çocukların için düzenini hemen bozma derim ben. Pişman olursa tabi..
 
Seni hayatına dahil etmemiş bir adamdan ayrılmak değil zor olan.. iki çocukla hayata tutunabilirmiyim kaygısı.. ailen desteklerse gül gibi geçinip gidersiniz
 
Allah yardımcınız olsun.üzülmeyin mutlaka yüzünüzü güldürecek bir çare bulursunuz.
Zor olacak belki bu süreç ama basaracaginiza eminim.
 
Back
X