- 12 Ekim 2017
- 278
- 334
- 23
- 40
Merhaba arkadaslar
derdim su bi bebegim var Allah herkesinkini bagislasin olmayana da nasip etsin.
Konu su benim hep hayalimde 3-4 cocuklu civiiiil civil bi evdi.Dusunsenize cok neseli bi ev....
Bebegim cok uslu buyuyor uykusu yemesi icmesi cok rahatim anlicaginiz en az 12 saat gece uykusu var.
Suan 5 aylik
Acaba diyorum hayalimi gerceklestirsem yapabilir miyim? Maddi anlamda sorunumuz yok cok sukur geleceklerini hazirlayabiliriz.Esim cok istiyor ama bebegim de cok kucuk.1 den fazla aileler nasil yapiyor merak ediyorum.Acaba bende yapabilir miyim ????? İcime dert oldu.karar vermem lazim.
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.
Inşallah seninde öyle olur canim Allah a şükür ben hic kiz olsun diyemedim Allahın gucune gider diye ama hayırlısı olsun derdim Allah gönlüme gore verdi çok şükür bi de sağ-salim doğursam biraz riskli çünkuAy ne guzel bi oglan bi kiz tam benim hayalim!!! Aslinda.
Ay bende anlamıyorum bu telef olcağı ya bana da aynısını diyip duruyo yok oğluma yazik torununa yazık falan bende dedim asıl bana yazik daha iki sene geçmeden ikinci doğumu yapicam ve rahim hastalığım varmış ilk doğumda kanamadan oluyordum 50 kıloyum oğlum hareketli uyumaz yemez sürekli kusuyorum gelip yardım etmek gelmiyo aklına dedim ama yazik olacak diyebiliyor yani çok sacma2 çocuk annesi olarak, hakikaten ev cıvıl cıvıl oluyor.
Eğer yaşım müsade etseydı ve tabii ki de enerjim, bir çocuğum daha olsun isterdim.
Ancak ne buna enerjim yeter ne de yaşım müsait artık.
Eğer yaşınız müsaitse, ki bundan kastım 20'li yaşlarda (ben 36 yaşımdayım) çocuk bakmak daha kolay.
Enerji daha çok oluyor insanda.
2 şer yaş ara ile 3 çocuk sahibi olmak güzel birşey olacaktır.
Hem bir arada büyürler, hem de zorlukları aynı zamanda bitmiş olur.
Keşke daha erken evlenseydim diye hep bu yüzden hayıflanırım.
Benim çocuklarımın yaş aralığı 3, tam vaktinde oldu bana göre.
Ben 2. çocuk düşünmüyordum, çalışan bir anne olduğum için, ancak Rabbim ummadık bir zamanda nasib etti, hayırlısı böyleymiş. İyi ki de nasib olmuş, dünyaya gelmiş.
İkisinin bir arada oyunlarını izlemek, onların eğlenmelerini görmek paha biçilemez.
Tabii ki zor yanları sayamayacağım kadar çok, ama güzel yanları bütün zor yanlarını kapatıyor/unutturuyor.
Kayınvalide konusuna gelince, susmaz onlar zaten.
Onlara göre lafa geldi mi "torun olsun torun olsun" ama torun olduktan sonra da "etliye sütlüye karışmasınlar" modundalar.
Benim 2. ye hamile kaldığımı öğrenince kayınvalidem bana "e daha erken değil miydi, şaşırdık açıkçası, keşke diğeri daha büyüseydi daha o bebek, şimdi bu çocuk telef olucak" demişti.
Zannedersin 2. bebek olunca, ilkini cami avlusuna bırakıcaz, tövbe yarabbim.
Niye "telef olacak" dediklerini de anlamıyorum doğrusu.
Okurken ağladım ağlıyorum da benimde bebegim 2 aylik olacak oğlum 2 yaşına girdiğinde Allah güç versin sana da bizede hepimize inşallah bende senin gibi onu aksatmadan yorulmadan onunla ilgilenebilirim benim tam tersi zor geciyo hamililigim ama oğluma zamanın şuan tam bebek doğunca ne olacak bakalimŞu an 2 yaşındaki kızımı uyuttum, 2 aylık bebeğimi ayağımda sallıyorum. Ben yaşım ileri diye acele ettim ama eğer yaşınız müsaitse hiç tavsiye etmem. Hamileliğim sıkıntılı geçmemesine rağmen ister istemez hormonlarım değişti, ağırlaştım, yoruldum, uyku hali oldu ama benden ilgi bekleyen 1 yaşındaki kızımı ihmal edemezdim, kucakta da taşıdım, doğuma girip hatta çıktığımda onu emZirmeye de devam ettim. Dişi çıktı sabahladım, hasta oldu başında bekledim, hamileliğin verdiği sıkıntılara bırakın nazlanmayı of demeye fırsatım olmadı. Kucakta başka bebekle kontrollere gitmek çok zordu, bebek için alışverşe gitmek zorladı. Koca göbekle sürekli kızımın peşinde park bahçe gezmek, sürekli evde tepişip güreşmek epey zorladı.
Doğum sonrasında da kıskançlık oldu, her 2 saatte bir bebeği emzirmeye kalkarken zombi oldum, bebek uyuduğu zaman kızım uyanıktı ve ben hiç dinlenemedim. Bebeği emzirirken kızımın "anne mama" dediği ve benim kucağımda bebek var diye ona yemek hazırlamayı geciktirdiğim an lohusalığın da verdiği duygusallıkla göz yaşlarına boğuldum... ister istemez gürültü yapıyor çocuk bu, bense uykusuz, aç, yorgun. Bu sırada bebek uyanır, gazlanır, benim sinirler tepemde. Malesef kızımı uyardığım, sesimi yükseltip ona yeni kurallar koyduğum zamanlar oldu ki sonra çok ama çok üzüldüm.
Kızım perişan oldu mu, hayır . Uyumadım ona zaman ayırdım ama ister istemez malesef ona ayırdığım 10 birim zaman varsa 7ye düştü, bebeğim sürekli kolumda ya emer ya gazı var ya ağlar, kızıma sürekli "bir dakika", "hemen geliyorum" vs vs... ki dediğim gibi hamileliğim çok rahattı, kızım çok anlayışlı, uysal ve sevgi dolu bir çocuk ve yeni doğanım olabildiğince uysal, uslu bir bebek ama tek olunca malesef her şeye yetişemiyorsunuz.
Çok şükür iki evladımı verene ama şimdi geriye dönecek olsam 2. Bebeği 2 sene falan bekler kızım 4 yaşında falan doğururdum.
Bebeğin 24 aylik olunca neden olmasın. Ama daha erken olması bence bebeğinin hakkına tecavüz. Şu an sana çok ihtiyacı var. Bir sorun yoksa 2 yaşına kadar da emmesi lazım. Onun fiziksel anlamda sana en ihtiyaç duyduğu dönemlerde hamile olursan biraz haksızlık olmaz mı?Merhaba arkadaslar
Konu su benim hep hayalimde 3-4 cocuklu civiiiil civil bi evdi.Dusunsenize cok neseli bi ev....
Bebegim cok uslu buyuyor uykusu yemesi icmesi cok rahatim anlicaginiz en az 12 saat gece uykusu var.
Suan 5 aylik
Acaba diyorum hayalimi gerceklestirsem yapabilir miyim? Maddi anlamda sorunumuz yok cok sukur geleceklerini hazirlayabiliriz.Esim cok istiyor ama bebegim de cok kucuk.1 den fazla aileler nasil yapiyor merak ediyorum.Acaba bende yapabilir miyim ????? İcime dert oldu.karar vermem lazim.
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.
Merhaba arkadaslar
Suan 5 aylik
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.[/QUOTE
Bebeğinin uslu olmasına aldanma,
İkinci bebeğin kolik olursa ikisinde harap olur...
Göz önünde bulundurun diye yazdım.
2 cocuklu hayati 1 cocuklular bilmez..2.cocuktan sonra her sey cok degisecek al 1 cocugu cik gez ama 2 ise oyle olamiyor..hele 3 hele 4 sizi yipratacak evliligi de yipratir..Yorumlariniz beni cok mutlu etti :) insallah yapabilirim evet cok uysal sanirim bu beni tesvik ediyor.Her cocugum boyle olur diye dusunuyorum ama hepsi bir olacak da degil ya sonucta.Beklemeliyim 1 sene ozamanda 2 yas olacak aralari napalim :)
8 haziranda kürtaj olacam hic hazir degilim yazmis demek ki hayaller paris hayatlar ...olmuş..Konu sahibiBirmeleks şuan ki düşüncen ne ?? Konumu şimdi gördüm merak ettim :)
Yapabilirsiniz çokta güzel olur,benim 3 tane var 4. yu istiyorum.Merhaba arkadaslar
Suan 5 aylik
2 cocuklu hayati 1 cocuklular bilmez..2.cocuktan sonra her sey cok degisecek al 1 cocugu cik gez ama 2 ise oyle olamiyor..hele 3 hele 4 sizi yipratacak evliligi de yipratir..
durumunuz eger gunluk kadin tutacak kadat iyiyse cocuk yapin..Yani biri sabah gelecek evi temizleyecek utuyu yapacak camasiri asacak yemegi pisirecek vb.ayda 1.5 veya 2bin ekstra bu kadina verebilecek kadar iyiyse durumunuz 4 cocuk yapin yoksa geriye yasli yorgun bitkin ve cocuklariyla iletisimsiz bir anne kalir..biraz mantik yani kisaca..cocuklar heba olmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?