3-4 bebek

Aynı durumdayız canım allah kolaylık versin yaşına yaklaşınca eli hafifliyor insanın ancak , yani küçükte oturup oyuncakla falan oynuyor en azından kısa sürelide olsa :)

Iki bebegim arasinda 16 ay var. Gulluk gulistanlik degil elbet ama guzel. Maddi durumumuz iyi demissiniz bir yardimci tutabilirseniz daha guzel olur. Ben hem ev hem cocuklar tek basimayim. Arada bir kv veya bir akrabam geliyor utu de veya iki kap yemekte yardim ediyor ki 2 3 haftada bir oluyor bu dedigim. Ama cok sukur mutluyum 32 yasindayim hamilelikler beni yordu ilk bebegim de tup bebek. Biraz daha genc olsaydim ben de sizin gibi cok cocuk isterdim. Hayatinizi ve kendinizi taniyan sizsiniz . Bebeginizden belli ki pozitif birisiniz bence olabilir.

Ha sunu soyleyim ama ben 6 aydir oturup yemek yemiyorum. Hep abur cubur. 2 gune bir dus alabiliyorum malesef o da bebeleri yikarken oluyor. Bebeler 3 gunde yikanirsa ben de 3 gunde yikaniyorum. Bunu yazarken utaniyorum ama malesef boyle. Sacimin arkasinda bir tutam dolasti ne yaptiysam cozulmedi kestim ben de cunku banyodan sonra dogru duzgun tarayamiyorum. Regliyim cikolatimi bu saatte yiyorum :)Ama onlar beraberken bir kahkahalarina dunyayi bana verseler degismem. Ikinci cocuk daha cabuk gelisiyor ama mesela. Oglum ablasina asik. Onu gorunce gozunun ici parliyor keza kizim da oyle 22 aylik kizim 6 aylik oglum. Yapabilirim diyorsaniz yapin.

Değilmissiniz benimki breubergde oturuyo ama şu an hangi cehennemde bilmiyorum iki haftadır whatsapp'inda bye bye Germany Yazıyor
Aman nerde olucak be. Bende genç iken böyle triplere giriyordum @ istanbul falan yazıyordum oysa koltukta battaniyeyle dizi izliyordum bize yutturamaz canim. o yollardan geçeli çok oldu

Yorumlariniz beni cok mutlu etti :) insallah yapabilirim evet cok uysal sanirim bu beni tesvik ediyor.Her cocugum boyle olur diye dusunuyorum ama hepsi bir olacak da degil ya sonucta.Beklemeliyim 1 sene ozamanda 2 yas olacak aralari napalim :)
Bebeğim 10 aylık 22 haftalıkta hamileyim.
Şuan herşey yolunda..

Aman nerde olucak be. Bende genç iken böyle triplere giriyordum @ istanbul falan yazıyordum oysa koltukta battaniyeyle dizi izliyordum bize yutturamaz canim. o yollardan geçeli çok oldu
Ay sen Cok çakalsin sevdim seni ya bunlar aralıkta yine geleceklerdi buraya yılbaşı izni mi ne varmış sen bilirsin bi arkadaşım demişti 20sinden sonra diye bu da bana kavgadan önce yılbaşında oradayım falan diyordu. Yani benle alakası olmasa da ailece gelebilirler zaten abisi tr den bi kızla nisanlanacakti en son, o mevzu için gelirler herhalde

Benimkileri arası 18 ay. Cıvıl cıvıllar. Sağlığım (psikolojim) uygun olsa çncğyü de doğururum
Esin destek oluyorsa ve arada çocukları bırakıp kendine vakit atırabileceksen hiç düşünme doğur. İmkan varsa bir yardımcı gelsin eve. İki ü.ç yıl böyle gider sonra zaten rahatlıyor insan. Biri 3,5 biri 5 suan. Onlara bayılıyorum

İlk kızım çok zordu sabaha kadar ağlardı, buna rağmen isteyerek o 15 aylıkken ikinciye hamile kaldım.O da bir kaç ay uyudu sonra sabaha kadar ağlamaya başladı,bir ona bir ötekine koşuyordum

Çok zor ama çok zevkliydi 4 yaşlarına yakın düzeldiler ve baştan beri çok iyi arkadaşlar, hiç kıskançlık olmadı ve şimdi üçüncüye isteyerek hamileyim keşke bir yaş arayla üç tane doğursaymışım diyorum ,biri 4 biri 6 yaşında kızlarım.Arayı açtığıma çok pişmanım:))

Bence kimseyi dinlemeyin herkesin kapasitesi,hayat şartları farklı,herkes çok çocuk sevmiyor

Bizde 4 kardeşiz iyiki de hepimiz olmuşuz abinle benim aram çok az kiz kardeşleriminse arası çok az bende oğlum 3yasina gelince düşünüyordum ama şuan hamileyim kısmet oğlum 22 aylik olacak kızım doğduğunda ve oğlum çok zor bi bebek ama çok zor yani tahmin bile edemezsiniz sizin bebeginiz maşallah usluymuş ama bi kaç ay daha bekleyin henüz çok küçük 2 yaşına gelince neden olmasin madem bakmak istiyorsunuz hem peşpeşe olması daha iyiymiş hep öyle diyorlar kaynananıza gelecek olursak bizimkisi de aynı dahada beter korundaydınız falan hatta tüplerini baglaticam senin falan dedi bana düşünün ona neyse istersem 5 tane doğururum kime ne ama anlamazlar hiç takılmayın şimdide kızıma adini koyun diyo eşinize kandırmış mücadeledeyim kadin ilk hamileyim dediğimde iyi b.k yedin dedi ya hiç ne yardım eder ne birşey yapar hala da utanmadan adımı köyün diyebiliyor Allahım sen sabır ver.

Canım derler
Benim ilk evlendiğimde size tek çocuk yeter dedi. Hamile oldum haberini aldı önce bilmiyor gibi yaptı ortaya cıkınca bi sürü saydırdı bana Neler neler. İsmini koydu olmaması için çabaladı hatta kendi baska bi isim bulmuş buldugu isim de hecelerimizi birleştirmiş tabi kendi adını da katmış güler misn ağlar mısın. Doğumunda huzursuzluk çıkardı. İkinci oldu inanın ona da Gebelikte hayırlı olsun demedi hatta dogum kadar ortadan konuştu. Onun da doğumunda bi saçmaladı ama artık pek yapmıyor. Baktı kimse onu pohpohlamıyor tripleri azalttı. Üçüncü olsa altı ayına kadar söylemiycem. Bunlar ne torun hakkediyor ne de müjdeli haber. Ama sorsan en cok o seviyor

Aynen öyle valla ben anlamadım nasıl insanlar anneminde abimden 2 torunu 3 yolda arası çok az benimki gibi ama annem bayram etmişti tabiki bana da en çok ailem eşim destek oldu eşim taraf ise her yerde erken yaptı ayıp falan diye konuşuyormuş esimin babası babama demiş iste erken oldu torun babamda demiş oğluna söyleseydin o zaman bana niye bu konuları konuşuyorsun çok ayıp yani ne alaka başka konuşacak birşey mo kalmadı girmiş babama neler diyo kaynanamda el alem ne der diyo hala çok erken viri küçük daha ona bakamıyorsun diyo esim de dedi anne sen mi bakıyorsun ne zaman geldin baktin dedi ne hala konuşuyorsun ama utanmıyorlar o yokken konuşuyorlar hala ama takan yok üzülmüyorum artik hiçbirşeye bi oğlum var Allahım bana kiz bebekte nasip etti bide hayırlısıyla doğursam çünkü biraz zordu ilki ölümden döndüm başka birşey istemiyorum

Kizlar hepinizin yorumlarini tek tek okudum tesekkur ederim ama bide austin @Ayaklarim3kilo arkadaslarin yazdiklarindan cok etkilendim esim konuyu acincada soyledim suan erken dedim yanliz 2-3 ay daha bekleriz diyor.Bende rahat rahat buyutmek butun ilgimi simdi bebegime vermek egitmek istiyorum dedim olur olur daha iyi olur zaten bu konuda karar almistkk ya biliyorum sende istiyorsun diyor :)))) hay Allam anlatamadim bi turlu anlamadi.

Ay ne guzel bi oglan bi kiz tam benim hayalim!!! Aslinda.

Benim de bebegim uslu maasallah. Hamileligim de cok rahat gecmisti ama maddi olarak cok zorlaniriz diye ikinciyi hic dusunmuyoruz. Kres aylik 4.000 istedikten sonra imkansiz dedik. Aslinda isterdim ama yuklu bir miras kalirsa ancak.

Yine de 5 aylik bebekle dusunmem. Cunku vucudunuza yazik. Maddi kayginiz yoksa arayi cok acmadan ama cok da acele etmeden olabilir bence.

2 çocuk annesi olarak, hakikaten ev cıvıl cıvıl oluyor.
Eğer yaşım müsade etseydı ve tabii ki de enerjim, bir çocuğum daha olsun isterdim.
Ancak ne buna enerjim yeter ne de yaşım müsait artık.

Eğer yaşınız müsaitse, ki bundan kastım 20'li yaşlarda (ben 36 yaşımdayım) çocuk bakmak daha kolay.
Enerji daha çok oluyor insanda.
2 şer yaş ara ile 3 çocuk sahibi olmak güzel birşey olacaktır.
Hem bir arada büyürler, hem de zorlukları aynı zamanda bitmiş olur.
Keşke daha erken evlenseydim diye hep bu yüzden hayıflanırım.

Benim çocuklarımın yaş aralığı 3, tam vaktinde oldu bana göre.
Ben 2. çocuk düşünmüyordum, çalışan bir anne olduğum için, ancak Rabbim ummadık bir zamanda nasib etti, hayırlısı böyleymiş. İyi ki de nasib olmuş, dünyaya gelmiş.
İkisinin bir arada oyunlarını izlemek, onların eğlenmelerini görmek paha biçilemez.
Tabii ki zor yanları sayamayacağım kadar çok, ama güzel yanları bütün zor yanlarını kapatıyor/unutturuyor.

Kayınvalide konusuna gelince, susmaz onlar zaten.
Onlara göre lafa geldi mi "torun olsun torun olsun" ama torun olduktan sonra da "etliye sütlüye karışmasınlar" modundalar.
Benim 2. ye hamile kaldığımı öğrenince kayınvalidem bana "e daha erken değil miydi, şaşırdık açıkçası, keşke diğeri daha büyüseydi daha o bebek, şimdi bu çocuk telef olucak" demişti.
Zannedersin 2. bebek olunca, ilkini cami avlusuna bırakıcaz, tövbe yarabbim.
Niye "telef olacak" dediklerini de anlamıyorum doğrusu.

3 4 tane çocuğunuz olsun tabi. Allah nasip etsin istiyorsanız. Ama şimdi olması gerçekten zor olur sizin için. Bedeninizin iki sene toparlanması lazım. Hem bebeğinizi doya doya emzirin. Olur daha ama şimdi olmamalı bence :) yani Allah bilir nolacağını da :) fizyolojik olarak bedeniniz çok yıpranır. Ne kadar uslu da olsa iki bebek ruhen de yorabilir sizi. Ama üçer dörder yaş arayla olsa çok tatlı olur :)

Tabi ki insan kendini maddi olarak kollamalı gözetmeli. Ona göre plan yapmalı. Rızık için de bebek planından vazgeçmeyin. İkiyse üçse belki ama bi taneyse de bakamam diye ikinciden vazgeçmeyin. On tane de olsa Allah rızkını verir. Bebek rahmetiyle bereketiyle gelir. Bunu basit düşünme olarak görmesin kimse. Ayet de geçiyor. Gelecek ben rızık kaygısıyla cocuklarınızdan geçmeyin diyor. Allah hayırlısıyla kucağınıza almak nasip etsin diğerlerini de :) kaynananıza değinmedim bile :)

Ben de cok cocuklu olmak isterdim hep.Kizim usluydu sizinki gibi ama bence kucukken kolay buyudukce zorlasiyor. Benimkilerin arasi 4 yas. Hayatimin hatasini yapmisim gibi hissediyorum.Buyuk kizima kiskanmasinin,huy-karakter degistirmesinin onune gecemedigimiz icin,kucugune de hirpalandigi icin yazik oldu. Deli gibi pedagog arastiriyorum su siralar

Kv düşüncesinin başına kadar okudum. Kv yapmayın diyorsa yerinde olsam yaparım. Hem eşinde istiyorsa kimseyi ilgilendirmez.

ben tek çocuktan dahi korkuyorum bu zamanda, bu ülkede bu şartlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…