- 22 Ocak 2020
- 79
- 94
- 38
- 25
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
annesi kıskançlık duyuyor mu?bizde büyük bir aşk yaşıyoruz yiğenimleeeee
yapışır bana bazen bunaltsadaaşkım o benim hahah
Çocuklarda yalan kavramı beş yaşından sonra gelişir. Yalan dediğiniz o şeyler cocuğun ya hayal gücüdür yada doğru bildiklerini kendince yorumudurMerhaba KK üyeleri..
Kızımı 3,5 yaşında ama tatlı mı tatlı konuşuyor.
Ben çalıştığım için Kayınvalidem bakıyor. Güzel bakıyor Allah var hakkını yiyemem,, ama yaklaşık 1 aydır sürekli bana kızımdan hiç duymadığım cümleler söylüyor, örnek vereyim bi kaçtane.
Kızımı hafta sonu çocuk tiyatrosuna götürmüştüm babannesi beni neden götürmedim demiş kızım da sen oraya göre değilsin babaanne demiş,, beni öpme annem biber sürüyor yanaklarıma yanarsın diyormuş, annem beni annaneme götürecek onun kızı olacağım diyormuş,, sende memişine bal sürdünmü babaanne Hamzanın annesi sürüyor diyormuş. Hamza dediği 4 yaşında kuzeni ve 1 aylık bebekti annesini emmeyi bırakalı buna benzer birkaç örnek daha var...
Asla kızımın yanında k.v ile ilgili bir konuşma yapmam. Hafta sonları akşamları böyle hiç bir kelimesini duymadım. Sırf yalanı bilmesin diye yaptığı yanlışlarda örnek vererek uyarırım. Bişey yapsa sorarım ben yaptım annem özür dilerim der. Kayınvalidem se çok yalana alışıyor küçüklükten diyor. Kızımı çok seviyor görüyorum ama öyle kelimeler kuracak gibi değilböyle bir durumda siz ne yapardınız. Ben hiç duymadım böyle şeyler diyorum uyarıyorum k.v yi kaç yaşında kadınım iftira mı atacağım küçücük çocuğa diyor
annesi kıskançlık duyuyor mu?
eve gitmek istiyor mu:)
hadi yaa...hayır asla kısknaçlık yok hatta bayılıyor biraz kurtulduğu için
hemen diyo bak halan gelmiş git koş falan lkasdoajsd
Bu tarz şeyler tabiki oluyor ama mesela öpülmekten hoşlanmıyor kendince öyle demiş annem biber sürdü öpme yanarsın diye. Bana babasına gel öpim kızım yok anne bebeğimi öp dediği için Kayınvalideme verdiği cevaplar çok farklı oluyor muş.Oğlum da yakın yaşta, kendisinin ilginçlikleri şöyle...
Karnın acıktı mı oğlum? Maalesef anne...
Gezmekten dönüyoruzdur, apartmanın önündeyiz "burası benim evim değil ki niye geldik buraya"
Anneme gitmişizdir "Aaa anneanneye mi geldik. Zaten çok özlemiş beni her gün ağlıyormuş, gel artık diyormuş"!?
Yine bir gün öğle uykusu için direniyor, ben: bak oğlum akşam dede gelecek, eğer uyumazsan seni dedeyle anneanneye yollamam. (Ağlayarak) beni ananeye yollamaaaa ben ondan çok korkuyoruuuum beni vermeeeee (artık havaya girdi içini çeke çeke) yollama beniiiii korkuyorum anneeeee" diye diye uyur. Babam gelir gelmez de "dede beni ananeye götür ben burdan çok korkuyom"...
Yani demem o ki, bu yaşta hayal güçleri çok kuvvetli ve öğrendikleri herşeyi kullanmaya çalışıyorlar. Ve evet yalan söyleyebilirler
Bazen beni o doğurmuş o anne ben çocukÇocuklar ne görürse ne duyarsa onu yapar.
Benim 4-5 yaş arasındaki yeğenim beni sigara içerken gördü durduk yere mezarlığa gidicen hee dedi demek ki ona öldürür zararlı diyorlar oda kendi kurduğu cümleyi söylüyor.
Çocuklar akıllı bırakın söylesinler herşeyi..
kızını konuşturuyordur bişeyler sorarak oda çocuk sonuçta saf saf söylüyor yavrucak bazı kvlerde var çocuğun ağzını arama durumu bendede var bi tane daha kb da öyle etti ikiMerhaba KK üyeleri..
Ben çalıştığım için Kayınvalidem bakıyor. Güzel bakıyor Allah var hakkını yiyemem,, ama yaklaşık 1 aydır sürekli bana kızımdan hiç duymadığım cümleler söylüyor, örnek vereyim bi kaçtane.
Kızımı hafta sonu çocuk tiyatrosuna götürmüştüm babannesi beni neden götürmedim demiş kızım da sen oraya göre değilsin babaanne demiş,, beni öpme annem biber sürüyor yanaklarıma yanarsın diyormuş, annem beni annaneme götürecek onun kızı olacağım diyormuş,, sende memişine bal sürdünmü babaanne Hamzanın annesi sürüyor diyormuş. Hamza dediği 4 yaşında kuzeni ve 1 aylık bebekti annesini emmeyi bırakalı buna benzer birkaç örnek daha var...
Asla kızımın yanında k.v ile ilgili bir konuşma yapmam. Hafta sonları akşamları böyle hiç bir kelimesini duymadım. Sırf yalanı bilmesin diye yaptığı yanlışlarda örnek vererek uyarırım. Bişey yapsa sorarım ben yaptım annem özür dilerim der. Kayınvalidem se çok yalana alışıyor küçüklükten diyor. Kızımı çok seviyor görüyorum ama öyle kelimeler kuracak gibi değilböyle bir durumda siz ne yapardınız. Ben hiç duymadım böyle şeyler diyorum uyarıyorum k.v yi kaç yaşında kadınım iftira mı atacağım küçücük çocuğa diyor
Uff biraz sus babaanne diyormuş akıllı bıdıkkızını konuşturuyordur bişeyler sorarak oda çocuk sonuçta saf saf söylüyor yavrucak bazı kvlerde var çocuğun ağzını arama durumu bendede var bi tane daha kb da öyle etti iki
benim kizim da mesela tuvalete git diyorum gittim cisimi yaptim diyor yapmadin biliyorum deyince nasil anladin diyor. ben anlarim diyorum. su an hala annelerin yalanlari anlama gibi bi gucu oldugunu sandigindan yalan söyledikten sonra yalan soyledim anladin mi anne diyor
Yalan değil o. O yaştaki çocuk yalan söyleyemez. Gelişimsel olarak fazla hayal dünyasının içinde oldukları bir dönem ve geçiciMerhaba KK üyeleri..
Şimdiki çocuklara akıl sıra erdirilemiyo çok bilmişlerMerhaba KK üyeleri..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?