3,5 yaşında çocuk yalan söylemeyi becerir mi?? 😢 😩

çocuğun yaptığına yalan söylemek denmez.Çocuklar hayal dünyası geniş olduğu için her duyduklarını ya da uydurduklarını doğruymuş gibi anlatabilirler.Ya da öyle canları istediği için öyle söylerler.benim kardeşim de biz konuşurken duyduklarını rüyamda gördüm diye anlatırdı,ya da tvde gördüklerini kendi yapmış gibi anlatırdı.Bunları kesinlikle yalan olarak nitelendirmeyin.Siz zamanı geldiğinde doğruyu yanlışı öğretirsiniz tabi.

Benim yeğen de 3-4 yaşlarında ne desen sus kafam şişti diyordu nerden öğrendiyse :) Yalan da söylüyordu... Şimdi 8 yaşında, sen boyle diyordun diyorum, oyle bakıyor hiç hatırlamıyor :)) şu an yalan falan da kalmadı

çok ıyı gozlemcıler.
yalan soyleyebılırler oda tartmak için.
kreşte naptınız kızım dıyorum, anne bana öğretmen kızdı dıyor.neden dıyorum cevap yok sonra guluyor anlıyorum yalan soylediğini ama gözümün içine bakıyor tepkımı ölçüyor resmne.

Kuzularınız yalan söylemiyor. Bu olaylarda yalan söylemelerini gerektirecek bir şey yok. Hayal gücü geliştiriyor, dünyaya bakış açısı geliştiriyor çocuklar. Korkacak bir şey yok.

Oğlum 2.5 yasindayken ben mutfaktaydim o da oyun oynuyor. Sonra yanima geldi annecim miki fare çiş yapti dedi önce anlamadim sonra bir baktim altı islak. Aaa çisini mi kaçırdın oglum dedim esofmanini indirdi kilodunu gosterdi annecim bak miki fare yapti dedi. Meğer kilodunda miki fare resmi varmiş. ... 3 yasindaykende kayinvalideme ananem senin sacını başını yolacakmiş dedi. Ben şok oldum k.v kahkaha atti. Annemle arasi çok iyi .megerki k.v annem gelince ona sarilmis öpmüş ananesini kıskanmıs. Çocugu çocuk olarak kabul etmek lazim.

Yalandan ziyade çocuk babaannenin ortamı, onun izledikleri ile ilişkili bir durum olsa gerek.

gecen nerdeyse uc yasindaki oglum. daha konusmayi bilmeden yalanara basladi...

babaaaa, dedeee beni tirmaladiii... ben agladimmm...

ee hani oglum nereyi, burasiii..... ee iz ama yok, annem öptü gectiiii

Ben
Kızım 1.5 yaşındayken 3 yaşındaki kuzeni kızımı kendi odasına çekip sesini cadı gibi yaparak aynen şöyle demişti "buuuuurrrraaası benim odam girrrrmiyyyceksinnnn, bunlarrrr beeennim oyuncaklarımmmmm oynamayacaksın, buuuu yatak beeenim kardeşiminnnn uyuumayacakksınnn."
Ben de tesadüfen onlardan önce odaya girmiş annemle konuşuyordum beni gördüğünde "şeyy yenge bu yatak benim kardeşimin ya onu söylüyordum hii hii" demişti.
Velhasıl kelam bence yalan konusunda çok yaratıcılar ve kızınızın yaşı da uygun gibi. Aslında yalancılık tan değilde hayal gücünden gibi.

Soyler bal gibide soyler . 3.5 yasinda kizim var benimkide bir ara yalana sarmisti. Annem beni evde yalniz birakip pazara gidiyor diodu bide boyle aglamakli ses tonu . Bihun babannesigilde kaldi gunduz, bana yemek vermediler terlikle dovdu beni halam dedi. Ki asla olmayacak sey halasi pamuklara sarar. Cokda kotu diyaloglar gecmemis aralarinda bence hersey yolunda ve buda gecici bir surec . Hah birde sagla solda annem sigara iciyo die iftira atiyordu benm kiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…