• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaşındaki oğlum saçlarını yoluyor

elian

~~2oğlan1kız annesi~~
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
545
12
118
39
Ankara
merhaba arkadaşlar

benim üç çocuğum var 9, 3,5 ve 3 aylık... 3,5 yaşındaki oğlum iki gündür saçlarını yoluyor, öyleki kafasının bir tarafı seyremiş yerlerde buldum yolduğu saçlarını makasla kesilmiş gibi kökünden yolmuş :( çok üzülüyorum. böyle bi durum yaşayan varmı? ben daha önce hiç görmedim duymadım böyle bir şey çok şaşırdım.

canım bu çok ciddi bişey. bence hemen bi pedagoga danışsan çok iyi olur. acaba kardeşini mi kıskanıyor? ilgimi çekiyor? başka sıkıntısı mı var? bunu ancak bi uzman söyleyebilir

canım bu çok ciddi bişey. bence hemen bi pedagoga danışsan çok iyi olur. acaba kardeşini mi kıskanıyor? ilgimi çekiyor? başka sıkıntısı mı var? bunu ancak bi uzman söyleyebilir

hiç sormayın bebeğimizi çok kıskanıyor onla başımız dertte zaten bebek olduktan sonra çocuk çok değişti çok hareketli çok hırçın oldu .dikkat ediyoruz ilgileniyoruz bütün günüm onunla ilgilenmekle geçiyor bebeği odasından çıkarmıyoruz bile,yanında sevmiyoruz babasının bebekten daha çok kıskanıyor gizli gizli seviyoruz yawrumu :( benimde aklıma geldi pedagoga götürsemmi diye ama ilaç falan veririmiki onuda hiç istemiyorum :(

Bu bi hastalık saç yolma hastalığı yani.Kesinlikle uzmana götürün koca koca insanlar hala bu hastalıkla uğraşıyor düşünün.

oğlun hasta olmuş TRİKOTİLLOMANİ, saç yolma hastalığı bebeği kıskanıyor heralde canım

ay inanmıyorum :( ama daha iki gündür yapıyo hastalık sayılırmıki ?

Ben uzun süre sandım o yüzden ona göre yorum yaptım.Belki sadece ilgi çekmektir amacı ama yine de garantiye alın durumu.Sonra ciddileşmesin.1 hafta kadar gözlemleyin bakalım.

Ben uzun süre sandım o yüzden ona göre yorum yaptım.Belki sadece ilgi çekmektir amacı ama yine de garantiye alın durumu.Sonra ciddileşmesin.1 hafta kadar gözlemleyin bakalım.
tırnak yiyordu onu unuttu biraz diyordum bide bu çıktı :( gözüm üstünde zaten , babası traş ettirecek bugun inşallah unutur

merhaba daha konuyu okurken aklimaa geldi kesin kardesini kiskaniyor dedimm... onun icin cok zor bi durum tam sevilecek caginda kardesi geliyor ve herkes kardesine odaklandigi icin uzuluyor dikkat cekmeye calisiyor cocuk...onu cok sevin...ona daha cok ilgi gosterinnn...o senin kardesin ama ben seni cok seviyorumm diyinnn...zor bi durum allah yardimciniz olsunnn...:50:

Bence bir pedagogdan destek alın çocuk belki kardeşini daha çok sevdiğinizi kendisine olan ilginin azaldığını düşünüyor olabilir ki 3,5 da çok küçük bir yaş o yüzden uzman desteği almanız daha doğru gibi sanki...

merhaba daha konuyu okurken aklimaa geldi kesin kardesini kiskaniyor dedimm... onun icin cok zor bi durum tam sevilecek caginda kardesi geliyor ve herkes kardesine odaklandigi icin uzuluyor dikkat cekmeye calisiyor cocuk...onu cok sevin...ona daha cok ilgi gosterinnn...o senin kardesin ama ben seni cok seviyorumm diyinnn...zor bi durum allah yardimciniz olsunnn...:50:
Allah razı olsun... evet gerçekten çok zor bütün gün onunla uğraşıyoruz ailecek zaten,hemde çook kıskanıyor yalnız bırakamıyorum pat küt vuruyor bebeğe :( kendide hasta olacak dşye korkuyorum allah yardımcımız olsun...

Merhabalar;
Pedegog size yardımcı olacaktır.Muhtemelen çok kıskandığı için olabiir.Ayrıca kreş yada oyun grubu gibi biyer olursa bebeğe odaklanmaktan vazgeçer sanki.
Benim kız1,5 yaşında kreşe başlamadan önce eve gelen misafirin çocuklarını kıskanıyordu sarılma bahanesiyle sıkmak diyelim.Kreşten sonra gayet ılımlı oldu çok şükür.

Bence bir pedagogdan destek alın çocuk belki kardeşini daha çok sevdiğinizi kendisine olan ilginin azaldığını düşünüyor olabilir ki 3,5 da çok küçük bir yaş o yüzden uzman desteği almanız daha doğru gibi sanki...
evet bende düşündüm ama ilaç verir diye istemiyorum :26: bebeği gün boyu odasından çıkarmıyoruz ki allah tan bebeğimde uslu emip uyuyor o bari yormuıyor beni :31:

Merhabalar;
Pedegog size yardımcı olacaktır.Muhtemelen çok kıskandığı için olabiir.Ayrıca kreş yada oyun grubu gibi biyer olursa bebeğe odaklanmaktan vazgeçer sanki.
Benim kız1,5 yaşında kreşe başlamadan önce eve gelen misafirin çocuklarını kıskanıyordu sarılma bahanesiyle sıkmak diyelim.Kreşten sonra gayet ılımlı oldu çok şükür.
kreşe göndermiyide düşündük ama birçok kişide göndermeyin kendini dışlanmış itilmiş hisseder daha kötü olur dediler ne yapıcamızı şaşırdık :50:

evet bende düşündüm ama ilaç verir diye istemiyorum :26: bebeği gün boyu odasından çıkarmıyoruz ki allah tan bebeğimde uslu emip uyuyor o bari yormuıyor beni :31:
Pedagogların ilaç vereceğini düşünmüyorum onlar daha çok psikolojik anlamda çocuğunuzu anlamaya çalışır ve ona nasıl davranmanız gerektiğinizi söyler, yönlendirme yapar

kreşe göndermiyide düşündük ama birçok kişide göndermeyin kendini dışlanmış itilmiş hisseder daha kötü olur dediler ne yapıcamızı şaşırdık :50:

Kreş çocuk gelişimde çok olumlu etki bırakıyor.En azından ben memnunum.Denemekten zarar gelmez canım.Oyun grubuyla başlayın belli olmaz yaşıtlarıyla olunca unutur.

Pedagogların ilaç vereceğini düşünmüyorum onlar daha çok psikolojik anlamda çocuğunuzu anlamaya çalışır ve ona nasıl davranmanız gerektiğinizi söyler, yönlendirme yapar
öylemi bilmiyordum, götürmek lazım ozaman en kısa zamanda...

Kreş çocuk gelişimde çok olumlu etki bırakıyor.En azından ben memnunum.Denemekten zarar gelmez canım.Oyun grubuyla başlayın belli olmaz yaşıtlarıyla olunca unutur.
evet dediğiniz gibi denemek lazım belkide çok iyi gelecek

öylemi bilmiyordum, götürmek lazım ozaman en kısa zamanda...

evet dediğiniz gibi denemek lazım belkide çok iyi gelecek

Bir ara kendine vuruyordu kreşten önce şimdi unuttu çok şükür.
Öğretmeniyle görüştüğümde onlar da kendine yada arkadaşlarına zarar vermediğini söyledi.Sanırım biraz daha ilgi istiyor dedi.Biz ilgisiz değiliz ama haliyle yorgun olduğumuz zamanlar oluyordu.Artık yemek yapmak yerine kahvaltılık koyuyorum bazen sırf onunla daha çok oynayayım diye.Ve benim kız asla TV izlemez.İşi gücü atçılık oynamak:1:Jokey mi olacak nedir:9:

Back
X