• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaşındaki oğlum saçlarını yoluyor

Canım bir uzmana gösterin derim annem hep anlatır bende annem kardeşimi doğurmak için hastaneye gittiklerinde beni teyzeme emanet etmişler 4 yaşındaydım o sıra ama hayal meyal hatırlıyorum 2 gün boyunca hiç birşey yememisim bana kardeşini alıp gelecekler dediler diye ve çok kötü yataklı hasta olmuşum sonra bi poşet yiyeceklerle ve elinde bir bebisle geldiklerini hatırlıyorum ve kardeşimi yanıma bırakmazlarmış hiç 1 keresinde meyve bıçağıyla kardeşimin kollarını çizmişim hep yastıkları üstüne atmışım birde çamaşır makinasının içine koymuşum annem zor yetişmiş bu olanlarda iyikide yetişmiş kardeş candır bunu ilerde anlayacak şuan anlayamaz ama uzmana götürün derim bende kardeş arasındaki kıskançlık çok fena oluyor çünkü şimdiden geçmiş olsun canım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım bir uzmana gösterin derim annem hep anlatır bende annem kardeşimi doğurmak için hastaneye gittiklerinde beni teyzeme emanet etmişler 4 yaşındaydım o sıra ama hayal meyal hatırlıyorum 2 gün boyunca hiç birşey yememisim bana kardeşini alıp gelecekler dediler diye ve çok kötü yataklı hasta olmuşum sonra bi poşet yiyeceklerle ve elinde bir bebisle geldiklerini hatırlıyorum ve kardeşimi yanıma bırakmazlarmış hiç 1 keresinde meyve bıçağıyla kardeşimin kollarını çizmişim hep yastıkları üstüne atmışım birde çamaşır makinasının içine koymuşum annem zor yetişmiş bu olanlarda iyikide yetişmiş kardeş candır bunu ilerde anlayacak şuan anlayamaz ama uzmana götürün derim bende kardeş arasındaki kıskançlık çok fena oluyor çünkü şimdiden geçmiş olsun canım

kardeş kıskançlığı derlerdide bu kadar olduğunu bilmezdim çok zormuş :(

sen de kıskançlıkta yapılcak bütün herşeyi yapmışsın maşallah :) anlamıyorlar işde bi bilse böyle davranmaz yawrum...

kardeş kıskançlığı derlerdide bu kadar olduğunu bilmezdim çok zormuş :(

sen de kıskançlıkta yapılcak bütün herşeyi yapmışsın maşallah :) anlamıyorlar işde bi bilse böyle davranmaz yawrum...

Aynen canım malesef öyle :)

Saç kırıklarını koparmak ta mı hastalık bnde kırıklarını koparyodum bir ara ama kök lryle deil sadrce uclardan

merhaba arkadaşlar

benim üç çocuğum var 9, 3,5 ve 3 aylık... 3,5 yaşındaki oğlum iki gündür saçlarını yoluyor, öyleki kafasının bir tarafı seyremiş yerlerde buldum yolduğu saçlarını makasla kesilmiş gibi kökünden yolmuş :( çok üzülüyorum. böyle bi durum yaşayan varmı? ben daha önce hiç görmedim duymadım böyle bir şey çok şaşırdım.

Merhaba,
Ben Cocuk Gelisimi Uzmaniyim. Cocugunuzun bu problemi arkadaslarin da soyledigi gibi kardes kiskancligindan geliyor muhtemelen. Onu daha cok sevin, diger kardesini sevmediginizi soyleyin vb. Önerilerin aksine, onun cocugunuzun kardesi oldugunu ve ikisini de cok sevdiginizi anlatin. Kendisinin bir abi oldugunu ihtiyaclarini karsilayabildigini ama kardesinin henuz cok kucuk oldugunu ve hicbir ihtiyacini karsilayamadigi icin onunla ilgilenmek zorunda oldugunuzu anlatin. Aksi taktirde, yani onu kardesinden daha cok sevdiginizi soyleyerek kardesler arasina mesafe koyarsiniz ve kardesine olan duygulari malesef ki olumsuz olur.
Sevgilerimle.

Oğlunuzun yaşlarında kardeş kıskançlığı çok sık görülen bir durum. Kıskançlığın vermiş olduğu gerginliği saçlarını yolarak atıyor sanırım. Bu davranış onda yerleşmeden bir uzmana göstermelisiniz bence.

Merhaba,
Ben Cocuk Gelisimi Uzmaniyim. Cocugunuzun bu problemi arkadaslarin da soyledigi gibi kardes kiskancligindan geliyor muhtemelen. Onu daha cok sevin, diger kardesini sevmediginizi soyleyin vb. Önerilerin aksine, onun cocugunuzun kardesi oldugunu ve ikisini de cok sevdiginizi anlatin. Kendisinin bir abi oldugunu ihtiyaclarini karsilayabildigini ama kardesinin henuz cok kucuk oldugunu ve hicbir ihtiyacini karsilayamadigi icin onunla ilgilenmek zorunda oldugunuzu anlatin. Aksi taktirde, yani onu kardesinden daha cok sevdiginizi soyleyerek kardesler arasina mesafe koyarsiniz ve kardesine olan duygulari malesef ki olumsuz olur.
Sevgilerimle.

Arkadasin söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Ayrıca bunu sadece siz değil hiçttanımadığı biri dahi yapacak olsa izin vermeyin.ben hala 2 yaşındaki kızıma biri yaklaşıp sen güzelsin vb. Bir şey söylediklerin de hemen gülerek ay aynı abisinden almış güzelliğini diyorum.kizima da abisinden yanında çok şanslısin bebeğim ....gibi bir abin var o seni çok seviyor gibi şeyler söyleyip sonrada abiye kardeşinin ne kadar sevdiğini söylüyorum.unutmayin bir çocuğa ne verirseniz onu alır. Sen kardeşini kıskanıyorsun demeniz bile kızmasaniz dahi beyni daha çok kıskançlık işler. Olabildiğince günlük yasantinizda çok uzatmadan kısa olumlu cümleler kurun mutlaka! Abisinin kardesi yle ilgilendiğiniz zaman yardım isteyin ondan ve anlayacağı dilden anlatin.cunku çocuklar pek fazla Küçüklerin hatırlamazlar. Ve bu yüzden bebeklerin zamanla yapacağı olumlu hareketleri çocuk kıskanır olumsuz şeyleri de kardesine daha kötü davranması sebep verir.

bir örnek vereyim; bebek beze tuvalet ihtiyacini karşılar. Bu konuda çocuğu bilginendirmez isek bebek onun gözünde o kötü bir bebek olur.cunku kendiside dahil herkes tuvalete gidip yapiyor doğru olan budur ve kendisi tuvalete degil gidip baska yere yapsa tepki gorecegini biliyor.o yüzden çocuğa bütün bebeklerin hatta kendisinin, annesinin, babasının, dedesinin bile bebekken tuvaletini beze yaptığını anlatın.neden çünkü bebekler henüz yürüyemez, bizim konuştukları mızı tam anlayamaz hatta konuşmaz. kardesi büyüdükçe abisi annesiyle kardesine ogretecek.tabii bunları güler yüzle yumuşatarak anlatin...ondan yardım isteyin bezinin getirsin ıslak mendil çıkarsın ellerini silsin dokunsun. ..ne kadar uzak tutarsız o kadar hırçınlasir. Ben halen kızımın yaptığı hoşuma giden birsey olup guldugumde bakıyorum surat değişiyor. Hemen ekliyorum oğlum ne kadar komik sirin değilmi senin kucuklugun aklıma geldi.sende bazen böyle yapardın. Diyorum.

aslında gördüğünüz gibi yaş arası kısa olduğu zaman idare etmek çok zor oluyor.desenki bütün bunları yapınca kıskanma mi tabii ki de kıskanır ama kiskancligini olumsuz tavırları ni en aza indirmiş olursun...en azından bizde öyle olmuştu. ..

ve kesinlikle kreş e gönderme çünkü o şu anda hem bebeği çok kıskanıyor hem sizin İlginizi çekmeye çalışıyor hemde bebeğin yaptığı olumsuz şeylere siz sabırlı davranıphhiç bir tepki verilmiyor ama kendisi yapsa en azından güzellikle bile olsa uyarı alacağına emin o şu anda sizin sevginizi sini yor.krese gönderirseniz bence eve gelince aynı olur ya da daha çok içe kapanır. Ya da yorgunluktan fazla uğraşmaz.sizdwn daha çok uzaklaşabilir de...ben bu riski çevremde yap demeleri rağmen almadım. Ama arada kısa süreliğine oyun grubu olabilir.

Daha çok şey var ama çıkmam lazım. ..Allah yardımcınız olsun...

merhaba arkadaşlar

benim üç çocuğum var 9, 3,5 ve 3 aylık... 3,5 yaşındaki oğlum iki gündür saçlarını yoluyor, öyleki kafasının bir tarafı seyremiş yerlerde buldum yolduğu saçlarını makasla kesilmiş gibi kökünden yolmuş :( çok üzülüyorum. böyle bi durum yaşayan varmı? ben daha önce hiç görmedim duymadım böyle bir şey çok şaşırdım.

Bir kitapta okumuştum. Annesi ve babası ayrıymış kızın. Ve üvey babası onu feci şekilde dövüyormuş ve bu kızda sürekli saçını yoluyormuş.Yamalı eşşek gibi dolaşıyordum ortada diyor. Bu bir depresyon belirtisi olabilir.Bence mutlaka bir pedagogla görüşün. :44:

Back
X