3 ayda 15 kilo diyetini deneyen var m?

qeldim canım burdayım...yaa bu kilolar canımı çok sıkmaya başladım kendimden nefret ediyorum artık klava: yarn spora başlıcam 8 km bisiklet sürecem.. isveç diyetine başlıcam herkesi zayıflatıyormuş sporla birlkte tiptoniq cnm ne dersin bi bak istersen beraber başlayınca bozmuyorum ama yalnız olunca hep pes ediyorum :çok üzgünüm:

Artık Türkiye'de ısveç deyince muhtemelen birçok kişinin aklına ısveç diyeti geliyor. Avrupa'da çılgınca uygulanan ısveç Diyeti Türkiye'de ilk defa Aylin Livaneli'nin Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde duyuruldu. Böylelikle Türk halkı geniş kitleleri ardında sürükleyecek yeni ve etkili bir diyetle tanıştı. Diyeti uygulayan herkes iki haftada 7 ile 20 kilo arasında verebildiğini belirtti. Dahası diyetin en büyük özelliği metabolizmayı tamamen değiştirdiği için 2 yıl boyunca hiç kilo alınmamasını sağlaması. Ancak kişisel olarak edindiğim izlenim, benim bünyemde diyetin hiçbir işe yaramadığı oldu. Diyet süresince bütün kurallara uymama rağmen sadece 2 kilo olan kilo fazlalığımı 8. günün sonunda hiç veremediğimi görünce diyeti bıraktım. Yine de yakın tanıdıklarımda diyete ilişkin olumlu sonuçları bizzat gözlerimle gördüm. Şimdi karar sizin. Ancak unutmayın diyetin en önemli tarafı aşağıdaki kurallara uymak.

Kurallar
1. Ayrıca çay, kahve ve meşrubat içilmemeli.
2. Günde 2 litre su içilmeli.
3. Diyet 13 günden fazla sürdürülmemeli.
4. Diyeti ancak 6. günde kesebilirsiniz.
5. 3 aydan kısa bir sürede diyeti tekrarlamayın.
6. Aynı gün içinde öğle ve akşam yemekleri yer değiştirilebilir.

Tavsiyeler
1. Brokoli bulamazsanız karnıbahar yiyebilirsiniz.
2. Kolesterolü yüksek olanlar yumurtanın akını yiyebilir.
3. Ölçü ve miktar belirtilmeyen yiyecekleri abartmamak koşuluyla istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
4. Diyet ağır gelirse 6. günde kesip 3 ay sonra 6 gün daha uygulamak mümkün.

1. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

2. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 250 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey

8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata

9. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

11. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 250 gram yağsız beyaz peynir
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

12. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

13. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

isveç diyeti bu yorumları da okudum kafama yattı qibi denemekte yarar war aslında :uhm:

yorumlar ;

sevin
Mart 8th, 2009 at 4:50 pm
merhabalarr
ben diyetin 4. günündeyim şimdiden 4 kg verdim.sanıldığı gibi aç kalıp elden ayaktan düşmüyosunuz..ben uzun zamandır ertelediğim kilo vermeyi isveç diyeti sayesinde neticelendiriyorum.13. gün sonunda 10 kg vermiş olucam..kendimi çok iyi hissediyorum ayrıcaaa:)

Kemal
Nisan 8th, 2009 at 1:04 pm
Isvec diyeti ile zayifladim, yani 10 gunde 4 kilo verdim. yiyecekleri fazla degistirmmeksarti ile yuzde 30 fazla yedim ustelik. hic aclik yasamadim, gayet enerjik normal gunumu yasadim, meselaarada meyve yedim, domates fazlayedim, eti fazla aldigim oldu,,,

ADA
Mayıs 5th, 2009 at 9:34 pm
Ben başladım 5. gündeyim .(85 kilo ile başladım şimdi 81 kiloyum.)hadi hayırlısı.

fulya
Mayıs 25th, 2009 at 12:58 am
merhaba arkadaşlar bu diyeti harfi harfine uyguladım hergün 10km yürüdüm ve 1 saat plates yaptım 13 gün sonunda tam tamına 18 kg verdim hepinize tavsiye ediyorum başlangıçta biraz halsizlik yapıyor fakat 6. günün sonunda alışıyorsunuz ve inanın 13 gün bitiminde çok fit ve canlı oluyorsunuz bu diyetten önce neler yapmadım ki ne lahana kapsüllerimi kullanmadım yok elma krommuş yok 5in1 falan hepsi boş inanın bu diyetle sağlığıma kavuştum herkeze tavsiye ediyorum

tatLım ben bu diyeti yapmıştım 10 gün ve 6 kiLo vermiştim ama bıraktığımda geri aLdım. benneyaptımki Diyette aç kaLıosun zaten kötü tarafı da bu eLma diyetiyLe hemen hemen aynı.Ama istersen sen başLa yarın benim ark. doğum gnü var ona gidicem 2 eylülde sıkı bir diyete başLıcam 2 eylülde başlasak tatLım sana da uyarmı? 2 eylüle kadar ben bir daha bakıcam diyet Listelerine ama sen isveç diosan illa ki onu yapabiLirsin.... a.s.

tatlım yorumun önerin için saol ama ben bisiklet kullanamam ..bisiklet bacak kası yapar benim bacaklarım ve kalçam da yağ yok..sorunum göbüşte...dün öğrendiğim bir bilgiye göre de spor yaparken nereyi çalıştırırsak üzerine de eer yemek vs yemez isek vüzut oaradan yağ yakarmış...koşu bandıyla koşarak bütün vücut çalışacak twster alarak da bel ve karın bölgemi incelticem ...bisiklette otutrark verdiğim enerji kalca kası ve bacak kasına dönüşecek o yüzde düşünmüyorum...
teşekkürler tatlımmmmm

kraliçe ; tiptoniq e katılıyorummmmmm...ben de isveç diyeti yaptım geçen sene ramazandan sonra...13 gün harfi harfine uydum...bana en çok çaysızlık ağır gelmişti..açlık o kadar sıkıntı yapmadı...hiç bir yazılanı değiştirmedim herşeye tamamıyle uyddum...13 günde sadece 5 kilo verebildim...ama benim metabolizma hızım çok yavaşmış ve insülün direncim varmış o yüzden. ayrıca ben yürüyüş yada spor hiçyapmadım .... bu diyet gerçekten de güzel bir diyet amaaaaa 1- kabızlık yapabilir( yumurt ve kahveler) .....2-kolestrolünü yükseltebilir ( pirzolalar) ..... 3- enerjisiz bırakabilir.... ve zayıflama da genelde yağdan değil su ve kastan gidiyor.....

denemek istersen dene tabi..... ben patates diyeti - kalp vakfı diyeti - isveç diyeti ...ve aklına gelcek bir.çok diyeti denedim...lahana kapsülü - acı çehre - 5in1 çayı ----kekik suları - elma sirkeleri ---- sabah ılık limonsular...neler lener denedim yokkk gitmiyorrrrr
diyetisyenim de pes etti .....vücudun kilo vermemeye direniyor diyor..ne güzel işte demekki vücudum kendi içinde memnun barışık
niye kastırıyorsakkkk :) benden iriler hemde şekilsiz kilolular var.... hiç değilse bende absurt durmuyor....dekoltemi de giyiyorum..spor kıyafetimi de günlük iş kıyafetlerim ide abiyemi de...kendime yakışanı bulup giyorum ne var ki? :)

offf offf şu kanatmayan bıçağı bi icat etse isveçli bilim adamları ne güzel olur :)

DeryaberiL canım tamam o zaman :) KraLicee canım saoL anLayışın için beraber başLayaLım ve bizde sebze-meyve yiyeLim.MeseLa akşam yemeğinde haşlanmış sebze,Öğle yemeğinde meyveLi yoğurt,kahvaltıyı da güzeL yaparsak eminim çok iyi kiLo veririz kaydirigubbakcemile5

olr cnm yawaş yawaş kilo verirsek daha sağlıklı şok diyetler çok hasar yaratıor bizde benim saçlarım dökülmeye başladı yüzüm sivilce doldu.. Deryabil bisiklt kas yapmıyor cnm fazla kullanımı tabi zarar biqün bisiklet sürersin biqün yürüyüş yaparsın o zmn sorun olmaz..

1 AYDA 10 KıLO DıYETı

ET TAVUK DESTEKLı

Günlük kalori: 1300 Kcal

10 kilo fazlası olanların yapabileceği bu diyet tüm besin ögelerini içeriyor. Bu diyette erkekler, günlük porsiyonu yüzde 50 artırabilir. 4 haftada 10 kilo vermek mümkün.

Bu diyetin günlük menüleri:

30 GÜN BOYUNCA

· Sabah : Çay, kahve (şekersiz), 2 kibrit kutusu peynir, salata, 1 ince dilim ekmek.

· Öğle : 3 köfte kadar et veya tavuk veya balık (90 gr.), 1 ince dilim ekmek veya 1 kase çorba, salata, 1 ince dilim ekmek veya 1 adet kaşarlı yağsız tost, çay, kahve (şekersiz)

· ıkindi : 2 porsiyon meyve veya 2 adet galeta

· Akşam : 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği, salata, ince bir dilim ekmek

· Gece : 2 porsiyon meyve

mantıklı aslında cnm zor da değil ne dersin ?? a.s.

Arkadaşlar buyrun montignac diyet listesi... Hazırlaması çok kolay ve gerçekten işe yarıyor.. Benimyakın bir arkadaşıma Taylan Kümeli zamanında montignac uygulamıştı, 20 kilo verdi ve geriye en fazla 3 ya da 5 kilo alıp tekrar verebiliyor.. Yine de bir hekime danışmadan hiçbir diyetin yapılmasından yana değilim. Yine de sizin için buraya ekliyorum..

1. Gün

Sabah Bir dilim karpuz ve bir dilim light ekmek
Öğlen 200 gram light yoğurt ve salata (istenilen miktarda)
Akşam Patates salatası; 150 gram patates, domates, biber, marul, soğan ve kimyonla hazırlanabilir.
Gece Cacık; 200 gram light yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış.

2. Gün

Sabah Çay veya ıhlamur, mantarlı omlet; iki yumurta akı ve bir yumurta sarısı ile yağsız teflon tavada
Öğlen 250 gram karpuz ve bir dilim light ekmek
Akşam 200 gram biftek, balık veya tavuk göğüs ile salata
Gece ıki adet salatalık

3. Gün

Sabah 250 gram karpuz ve bir dilim light ekmek
Öğlen Salata ve peynirli omlet; 30 gram beyaz peynir, iki yumurta akı ve bir yumurta sarısıyla yapılmış
Akşam Salata, light ekmek, zeytinyağlı fasulye; bir çorba kaşığı sıvı yağ kullanılarak hazırlanmış
Gece Cacık; 200 gram light yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış

4. Gün

Sabah Çay veya ıhlamur, 60 gram beyazpeynir, domates, salatalık ve biber
Öğlen Çılbır; iki yumurta akı ve bir yumurta sarısı ile 200 gram light yoğurtla hazırlanabilir.
Akşam Salata ve 200 gram tavuk göğüs veya biftek sote (biber ve soğan eklenebilir)

5. Gün

Sabah Çay veya ıhlamur, istendiği kadar közlenmiş biber, salatalık ve bir dilim kızarmış beyaz ekmek
Öğlen 200 gram balık, tavuk göğüs veya biftekle salata
Akşam Salata, fırında veya güveçte yağsız türlü sebze; mantar, patlıcan, kabak, taze fasulye, domates, biber ve soğan kullanılabilir.
Gece 250 gr. karpuz

6. Gün

Sabah Çay veya ıhlamur, 60 gram iki kibrit kutusu ölçüsünde beyazpeynir, domates, salatalık ve biber
Öğlen 250 gram karpuz ve bir dilim light ekmek
Akşam Közlenmiş patlıcanla istenildiği kadar salata ve bir dilim light ekmek
Gece Cacık; 200 gram yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış

7. Gün

Sabah Çay veya ıhlamur, iki adet haşlanmış yumurta
Öğlen Mantar sote, salata ve bir dilim light ekmek
Akşam 250 gram karpuzla bir dilim light ekmek
Gece Cacık; 200 gram light yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış

bi sürü diyet war cnm yha yapalım bitanesini artık :S

yanlış yazılmıştır o,1 haftada 15 değil 5 kilodur..ki diyeti inceleyince hiç de ağır bir diyet olmadığını,dolayısıyla 5 kg bile verdiremeyeceğini görüyorum...

“Forma gir, formda kal” diyeti, öncelikle bir daha kilo alınmaması için izlenmesi gereken 4 aşamayı içeriyor. Genellikle bu diyeti uygulayanlar hafta içi rejime girip, hafta sonu serbest besleniyorlar.
Haftada 2 kilo verdirmeyi amaçlayan bu rejimi ideal kiloya ininceye kadar uygulayabilirsiniz. Bu diyet, beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeyi ve daha sonra bunları bir yaşam tarzı haline dönüştürmenizi amaçlıyor. Asıl hedef noktası kilo kaybını kalıcı bir hale getirmek. 5 günlük forma gir formda kal diyetini, zayıflamaya karar verdikten hemen sonra uygulayabilirsiniz. Bu rejimin bir diğer özelliği, esnek oluşu. Yani 3 ana öğünde yiyeceklerinizi 6 ara öğüne bölerek de alabilirsiniz.
Haftada 2 kilo
5 günlük “Forma Gir, Formda Kal” diyetini uygulayarak ve düzenli olarak egzersiz yaparak, her hafta 2 kilo verebilirsiniz. Bir ay boyunca bu rejimi uyguladıktan sonra, verdiğiniz kiloları geri almamak için şu tavsiyelere uymanızda yarar var:
* Yağlı süt yerine az yağlı veya yağsız süt içmeyi tercih edin.
* Alışveriş yaparken üzerinde az yağlı yazan yoğurtları tercih edin.
* Salatalarınıza sos veya mayonez kullanmayın.
* Kaşar ve tulum peyniri yerine az yağlı beyaz peyniri tercih edin.
* Kızarmış yiyecekler yerine haşlanmış veya ızgara olanları tercih edin.
* Kırmızı et yerine balık ve tavuk yiyin.
* Zengin soslu ve kremalı yiyeceklerden uzak durun. Canınız çok istediğinde haftada bir kez olmak koşuluyla yiyebilirsiniz.
* Haftada dört gün en az yarım saat egzersiz veya yürüyüş yapın
Forma gir formda kal diyeti
Kahvaltılar
1. seçenek - 1 bardak süt, 1 bardak meyva suyu, 1 orta boy muz.
2. seçenek - 1 tas sütlü cornflakes, 1 küçük dilim peynir,1 elma.
3. seçenek - 1 katı pişmiş yumurta, 1 dilim reçelli tost ekmeği, 1 kase meyveli yoğurt
4. seçenek - Yarım taze greyfurt, 1 çay kaşığı bal, 1 dilim tost ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.
5. seçenek - 1 dilim kepek ekmeği, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı marmelat, 1 bardak elma suyu veya portakal suyu.
6. seçenek - 1 bardak süt ve 3 çay kaşığı kakao ile hazırlanmış sıcak kakao, 2 diyet bisküvi ve iki çay kaşığı krem peynir.
Öğle yemeği
1. seçenek - 1 domates, 50 gr. Dardanel ton balığı, 1 çay kaşığı mayonez, 1 kaşık haşlanmış mısır, kıvırcık salata, 1 salatalık, 1 kaşık zeytinyağı ve limonla hazırlanmış salata. Ardından 1 orta boy muz.
2. seçenek - 2 ince dilim ekmeği, 2 çay kaşığı tereyağı, 2 dilim peynirle hazırlanmış sandöviçin yanında 1 bardak portakal suyu ve elma.
3. seçenek - 1 tas domates veya karışık sebze çorbası, üzerine krem peynir sürülmüş 1 dilim tost ekmeği, 1 dilim karpuz.
4. seçenek - 1 katı pişmiş yumurta, 1 tabak yağsız yeşil salata, 50 gr. haşlanmış tavuk eti, 1 portakal.
5. seçenek - 1 tas yoğurtlu çorba (3 kaşık haşlanmış lapa pirince, 3 kaşık yoğurt ve bir miktar sıcak su ilave ederek karıştırın, üzerine nane serpin.) 2 adet ızgara köfte, 1 tabak söğüş doğranmış salatalık ve domates.
6. seçenek - Balık şnitzel (2 orta büyüklükte balık filetosunu galeta ununa batırarak hafif yağda kızartın), 1 tabak mevsim salata, 1 salkım üzüm.
7. seçenek - 80 gr. tavuk eti, 30 gr. kereviz, marul ve bir çorba kaşığı zeytin yağıyla hazırlanmış tavuk salatası, 1 dilim ekmek, 1 armut.
8. seçenek - 1 tabak domatesli spagetti (30 gr. spagetti makarnayı haşlayın ,diğer tarafta bir çay tabağı dilinmiş kuru soğanı yağda kavurun ve domatesi üzerine doğrayarak sos haline getirin, makarnanın üzerine dökün),1 bardak ayran.
9. seçenek - Izgarada kızartılmış 60 gr. Hamburger eti, 1 tabak söğüş doğranmış domates ve salatalık, 1 elma.
10. seçenek - 1 tas domates çorbası, 1 tabak lahana salatası (50 gr. turp, 140 gr. kırmızı lahana, marul ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hazırlayın), 1 dilim kepek ekmeği.
Akşam yemeği
1. seçenek - 1 tas mercimek çorbası, 100 gr. haşlanmış tavuk, 1 tabak haşlanmış sebze, vanilyalı bir top dondurma.
2. seçenek - 3 adet haşlanmış sosisin yanında 1 haşlanmış patates, yeşil soğan ve maydanozla hazırlanmış patates salatası,1 kase meyveli yoğurt.
3. seçenek - 1 tas domates çorbası, 3 adet etli kabak dolması, 1 tabak meyve salatası.
4. seçenek - 1 tabak yağsız makarna, 2 adet ızgara balık, 2 top meyveli dondurma.
5. seçenek - 2 yumurta, 100 gr haşlanmış mantar, biraz peynir, maydanoz ve margarinle hazırlanmış mantarlı omlet, 1 bardak ayran, 1 elma.
6. seçenek - 1 tas sebze çorbası, 3 köfte, 1 tabak havuç salatası, 1 şeftali.
7. seçenek - 1 tabak menemen (2 küçük domates, 1 yumurta, 1 yeşil biber ve 1 tutam karabiber ile hazırlayın), 1 dilim kızarmış ekmek, 1 tas yoğurt.
8. seçenek - 80 gr. haşlanmış alabalık, yanında 1 tabak rendelenmiş havuç ve 1 orta boy haşlanmış patates.
9. seçenek - 1 tabak ton balıklı makarna (1 tabak haşlanmış makarnanın üzerine 20 gr. taze tor balığını, 1 domates ve bir avuç maydanozu doğrayın), 1 muz.
10. seçenek - 1 tabak peynirli patates salatası (100 gr. haşlanmış patates, 1 diş sarmısak, 10 gr. dil peyniri, kıvırcık, maydanoz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hazırlayın) , 2 grissini, 1 portakal.

canım bu da güzel bence haftada 2 kilo süper hem yawaş yawaş hem de sağlıklı kilo vermiş oluruz ne dersin ? :uhm:

ben bu sefer kendimden çok emin ve kararlıyım bu kilolara yenilmicem onlar bana yenilecek...yarın başlıyoruz tiptoniq demi cnm ?

KraLicee tatLım buLduğun diyetLer gerçekten harika! aMa benim bayrama kadar vermem Lazım 10 kiLo falan... Senin çok fazLa kiLon yok bu diyeti uygulayabilirsin.Ben şuan meyveyLe besLeniyorum çok ağır bi diyete girdim bayramda akrabalara gitcez onlara görünmeden zayıflamam lazım yoksa moralim çok bozuluyo gidince...Beni anLadığını düşünüyorum.Ordan dönünce haftada 2 kiLoya başLarım canım benim a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…