Gunde 6 kere cisli bez yapıyor. Kaşıkla bile mamayi icmiyor.2 3 saatte bir emiyor.2 cocuk annesi olarak ac olup olmadığını anlayabilecek halde olduğumu düşünüyorum. Huzursuzluğa gelince bebegim kolik .Kolik ağlaması ile açlık ağlaması arasındaki farklar ortada.Piyasaki bütün biberonlari da denedim.Ac olmadigina nasil eminsiniz kilo almamis, 2. Ayda normal gozukse de bir seyler ters gitmis bebek huzursuz daha ne desin dile gelip acim mi desin?
Kasikla verin baska biberon deneyin neyi bekliyorsunuz?
Geçmiş olsun.Sadece kiloya takılmak doğru değil gelişim için. boyu nasıl? Boyunda durma söz konusu değilse çok evham yapmayın . Belki dişi çıkacaktır her bebek bir değil benimki 4.ayın ilk haftası ilk dişini gördük mesela. Ondandı huzursuzluk iştahsızlığı. Emzik plastik silikon cam metal silikon her türlü kaşığı bile almayan bebeğim philips avent naturel tepkili biberon ucunu aldı bitek. Denemediyseniz tavsiye ederim. Ama naturel tepkili olması şart hem meme reddi yapmaz hemde anne gibi sadece çektikçe geliyo ağzına. Mamayıda sevmemiş olabilir biz taklalar atıp şarkılar çengiler eşliğinde 3 kişi yediriyoduk zorla :)
İdrar yolu enfeksiyonunda kilo almadığı oluyor bebeklerin iştahsızlık durumları oluyor ağrıları oluyor çok minikler farkedilmiyor. Altta yatan sorun çözülünce herşey yoluna girer umarım.Kızlar herkese merhaba.5 şubat da dogum yaptım. Bebegim 3600 doğdu ilk ay 1 kilo almisti gayet normal ilerliyorduk.2.ay kontrolünde 500 gr aldığını gördük ama doktorum normal olduğunu belirtti bnde kolik bir bebek olduğu için fazla takılmadım kilosuna .Ancak 2.ay asisina gittiğimizde yani kontrolden 15 gün sonra hiç kilo almadığını gördük sağlık ocağında.Hemen takipli doktoruma gittim ve bana mama vermemi söyledi. Bu arada bebegim sadece anne sütü aliyor ve biberon emzik asla kabul etmiyor.Kasikla zorla ara ara mama vermeye çalıştım ve 3.ay kontrolunde hiç kilo almadığını görünce doktorumuz kan ve idrar tahlili istedi.Kan tahlili gayet temiz çıktı hersey normal ancak idrar kültüründe bir bakteri üremis ve o bakteri sadece hastanede yatan yoğun bakım hastalarında oluyormus.Doktor da çok şaşırdı bu duruma net bisey de diyemedi.Neden olabilir diyorum rahat ol annesi deyip gecistirdi. Açıkçası çok canım sıkıldı bu duruma.Baska bir prof a randevu aldik ona gidecegiz ama benim gbi bu durumu yaşayan var mı aranızda?Gayet güzel emiyor bebegim ac kaldığını pek düşünmüyorum. Sütüm yaramadi desem ilk ay güzel kilo almisti .Mama vereyim diyorum bu kez de biberon vs almiyor..zaten kolik bir bebek asla durmuyor hep agliyor.3 aydir normal bir günümüz yok.Sastim kaldim ne yapacağımı bilmiyorum. 4 yaşında da bir oğlum var o da pek kilolu degildi ama aylik 300 400 gr mutlaka alirdi
Evet idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve malesef karaciger enzimi yüksekmiş. Bunlar sebepmis kilo almamasina. Antibiyotik kullaniyoruz şu anİdrar yolu enfeksiyonunda kilo almadığı oluyor bebeklerin iştahsızlık durumları oluyor ağrıları oluyor çok minikler farkedilmiyor. Altta yatan sorun çözülünce herşey yoluna girer umarım.
Bakildi tiroit değil de idrar yolu enfeksiyonu varmisTroidine bakildi mi ondan da kilo alamiyorlarmis
Dediğiniz gibi alerjik olma ihtimali var doktorumuz 4.aydan sonra test yapariz ama belirtileri alerjik i gösteriyor dedi.Kan idrar verdik bakalım. Antibiyotik sonrası tekrar vereceğizAlerjik olabilir gibi geldi bana. Alerjik bebekler kilo alma sorunu yaşıyorlar doktorumuz demişti. Kolik demişsiniz aslında kolik değil alerjik, besinler dokunuyor ve gaz sancısı yapıyorlar. Umarım değildir zaten başka doktora gidecekmişsiniz alerji ihtimalini mutlaka sorun gerekirse diyet yaparsınız.
Evet idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve malesef karaciger enzimi yüksekmiş. Bunlar sebepmis kilo almamasina. Antibiyotik
Teşekkür ederimİdrar yolu enfeksiyonunda kilo almadığı oluyor bebeklerin iştahsızlık durumları oluyor ağrıları oluyor çok minikler farkedilmiyor. Altta yatan sorun çözülünce herşey yoluna girer umarım.Umarim düzelir fazlasıyla yıpratıcı bir süreç oldu bize önce kolik sonra bu
Boyu çok şükür normal ama işte kilo almiyorGeçmiş olsun.Sadece kiloya takılmak doğru değil gelişim için. boyu nasıl? Boyunda durma söz konusu değilse çok evham yapmayın . Belki dişi çıkacaktır her bebek bir değil benimki 4.ayın ilk haftası ilk dişini gördük mesela. Ondandı huzursuzluk iştahsızlığı. Emzik plastik silikon cam metal silikon her türlü kaşığı bile almayan bebeğim philips avent naturel tepkili biberon ucunu aldı bitek. Denemediyseniz tavsiye ederim. Ama naturel tepkili olması şart hem meme reddi yapmaz hemde anne gibi sadece çektikçe geliyo ağzına. Mamayıda sevmemiş olabilir biz taklalar atıp şarkılar çengiler eşliğinde 3 kişi yediriyoduk zorla :)
Bebeğinizde enfeksiyon varsa kolik değildir enfeksiyondan bu şekildedir çişini yaparken yanma olur buda onun zorlanmasına ve çişini yapamamasına sebep olur az az parça parça çiş yaptığı için her yanmada aşırı ağlar . devlette bi doktora gittiniz mi çünkü bizimde özelde bişey yok demişlerdi devlette 7 gün serumdan antibiyotik verildi şuan çok şükür çok iyi tabi ben enfeksiyondan sonra suda verdim çünkü enfeksiyon su ile temizleniyor şuan 3 buçuk aylık biz hastaneden 40 ında çıkmıştıkKızlar herkese merhaba.5 şubat da dogum yaptım. Bebegim 3600 doğdu ilk ay 1 kilo almisti gayet normal ilerliyorduk.2.ay kontrolünde 500 gr aldığını gördük ama doktorum normal olduğunu belirtti bnde kolik bir bebek olduğu için fazla takılmadım kilosuna .Ancak 2.ay asisina gittiğimizde yani kontrolden 15 gün sonra hiç kilo almadığını gördük sağlık ocağında.Hemen takipli doktoruma gittim ve bana mama vermemi söyledi. Bu arada bebegim sadece anne sütü aliyor ve biberon emzik asla kabul etmiyor.Kasikla zorla ara ara mama vermeye çalıştım ve 3.ay kontrolunde hiç kilo almadığını görünce doktorumuz kan ve idrar tahlili istedi.Kan tahlili gayet temiz çıktı hersey normal ancak idrar kültüründe bir bakteri üremis ve o bakteri sadece hastanede yatan yoğun bakım hastalarında oluyormus.Doktor da çok şaşırdı bu duruma net bisey de diyemedi.Neden olabilir diyorum rahat ol annesi deyip gecistirdi. Açıkçası çok canım sıkıldı bu duruma.Baska bir prof a randevu aldik ona gidecegiz ama benim gbi bu durumu yaşayan var mı aranızda?Gayet güzel emiyor bebegim ac kaldığını pek düşünmüyorum. Sütüm yaramadi desem ilk ay güzel kilo almisti .Mama vereyim diyorum bu kez de biberon vs almiyor..zaten kolik bir bebek asla durmuyor hep agliyor.3 aydir normal bir günümüz yok.Sastim kaldim ne yapacağımı bilmiyorum. 4 yaşında da bir oğlum var o da pek kilolu degildi ama aylik 300 400 gr mutlaka alirdi
Enfeksiyon 2.ayindan sonra çıktı kilo alamama şikayeti ile anlaşıldı.ilk 2 ay kilo alımı iiydi.kolik olduğu da 10 gunlukken tespit edildi. Ins geçer.Su vermeyi doktorumuzda söyledi az az veriyorumBebeğinizde enfeksiyon varsa kolik değildir enfeksiyondan bu şekildedir çişini yaparken yanma olur buda onun zorlanmasına ve çişini yapamamasına sebep olur az az parça parça çiş yaptığı için her yanmada aşırı ağlar . devlette bi doktora gittiniz mi çünkü bizimde özelde bişey yok demişlerdi devlette 7 gün serumdan antibiyotik verildi şuan çok şükür çok iyi tabi ben enfeksiyondan sonra suda verdim çünkü enfeksiyon su ile temizleniyor şuan 3 buçuk aylık biz hastaneden 40 ında çıkmıştık
Merhaba. Oglum tam 3 aylik normalde kilo alimi iyiydi ama bu ay sadece 100 gram almis. Ama boyuna vermis dedi hemsire bunun icin doktora goturmeyi dusunuyorum. Fakat 2 gundurde aşiri huysuz sebebini anlayamadik bu sabah bezine baktim idrarinin arasinda hafif turunculuk vardi. Aklima enfeksiyon geldi. Muhtemelen huysuzluguda bu yuzdendir diye dusunuyorum. Sizdede boyle olmusmuydu ? Bide ilaclariniz bittimi suan nasil bebeginzEnfeksiyon 2.ayindan sonra çıktı kilo alamama şikayeti ile anlaşıldı.ilk 2 ay kilo alımı iiydi.kolik olduğu da 10 gunlukken tespit edildi. Ins geçer.Su vermeyi doktorumuzda söyledi az az veriyorumHiçbir bebis hasta olmasın çok zor hastalik
Merhaba. Oglum tam 3 aylik normalde kilo alimi iyiydi ama bu ay sadece 100 gram almis. Ama boyuna vermis dedi hemsire bunun icin doktora goturmeyi dusunuyorum. Fakat 2 gundurde aşiri huysuz sebebini anlayamadik bu sabah bezine baktim idrarinin arasinda hafif turunculuk vardi. Aklima enfeksiyon geldi. Muhtemelen huysuzluguda bu yuzdendir diye dusunuyorum. Sizdede boyle olmusmuydu ? Bide ilaclariniz bittimi suan nasil bebeginz
tekrarlarsa hastaneye gdcem cnm bakalm tesekkr edermKiremit rengi turunculuk beslenme yetersizliğinden olabilir. Ben 3 gunluk bebeğimle hastanede yattım. Bezindeki turunculuktan dolayı. Ama benimki bayağı artmıştı. Önemli bir bulgu.
Bizim bezimiz hep doluydu hiç turuncu lekelenme olmadı ama yeğenim de o durumu yaşamıştık .o lekelenmeler idrardaki kristaller oluyormus ve emiyorsa eğer yetersiz sivi alımından kaynaklaniyormus. Mama içmeye başlayınca geçmişti onun.Sizinki idrar yolu enfeksiyonu da olabilir en iyisini doktorlar bilir.Bizim durum ise malesef devam ediyor antibiyotik bitti ama idrar kültürü veremedik .Tekrar gidecegiz .Merhaba. Oglum tam 3 aylik normalde kilo alimi iyiydi ama bu ay sadece 100 gram almis. Ama boyuna vermis dedi hemsire bunun icin doktora goturmeyi dusunuyorum. Fakat 2 gundurde aşiri huysuz sebebini anlayamadik bu sabah bezine baktim idrarinin arasinda hafif turunculuk vardi. Aklima enfeksiyon geldi. Muhtemelen huysuzluguda bu yuzdendir diye dusunuyorum. Sizdede boyle olmusmuydu ? Bide ilaclariniz bittimi suan nasil bebeginz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?