3 aylik bebegim ve anneligim

Battaniye ile sallamaya alıştırmasalar iyiymiş

ilk 4 ay uyku düzeni oluşturulamıyor zaten canım
kitapta detaylarda ne yazıyor bilmiyorum ama ilk 4 ay uyku düzeni yok genel de de 6.ay da uygulanmaya başlanıyor
4. ay itibariyle yku düzeni oluşturmaya başlarsınız
ama doğru yoldasınız bebek sorgulayarak ne yapsam diye danışarak büyütülür

Yani aynen ben evime doncemde yasadigim yer cok sicak cocuk helak olur klimada acamayiz die annemdeyim o da bakinca cocuga laf edemiosun aliniyor ve cocuk bakimi hakkinda 10 gorus oluo ben onu begenmiyor oluyorum
valla sizin bu yazdıklarınız bana eskiden çocuğumun doktorunu anımsattı ,,,
annem çocuğuma ekmek yedirdi ,bunu nasıl yaparsın değip kızdım hatta o kadar sinirlendim ki sen bakma dedim çocuğuma demişti.ben o gün kestim o doktorla ilgimizi ve kendisine de söyledim lafımı sizi anneniz yetiştirmedi mi bu kadar mı ...sonuçta adam olmuşsunuz değilmi,bir sakatlığınızda yok dedim ve çıktım çıkış o çıkış.. ne alaka diyebilirsiniz belki ama bence alakalı...
tabiki eskilerden gelen bazı yanlışlıklar,düşünceler olabilir akraba felan değil..ana baba için diyorum yavrumu teslim edebileceğim en sağlam yer ben kitaba bakarak çocuk büyütmedim,anneme bakarak da..
araştırdım ,danışdım (doktora,anneme)
ama saygı duydum sözlerini dikkate aldım ve en önemlisi kırmadım

Bnm kizim 1.5 yaşında olcak hala salliom valla

Kendi bildiğinden şaşma, kimse sen tek başına kaldığında ne yapacağını düşünmüyor. Halbuki senin ileride tek olacağını varsayıp, ona göre düzen oluşturmanda yardım etmeliler. Neden kimse bunu düşünemiyor anlamiyorum

Canım bende senin gibi yanlız nasıl bakıcam diyordum ama yarı kırkından sonra tek başıma baktım hemde çok zorlanmadım. Birde benim eşim yanımda yoktu düşün. Uyku eğitimi demeyelimde saatleri çok önemli çünkü bebeğin büyüme hormanları 8 itibariyle başlıyormuş. Valla bende hiç sallatmadım hatta ayakta bile sallatmadım. eziriyordum yüzüstü yatırıp biraz beşikte piş piş uyuyordu. Sözüm ona en iyi bakılan bebek yanlız tek düzende bakılan bebektir. Anneciğini de kırmadan kendi bildiğin gibi yap bence. Gece 12 bebek uyuması çok saçma bişey. Oğlum 1 yaşında hiç 10 u geçmedi oda çok özel bir durum olduğunda, en geç 8,30 yatak. Allah size ve bebişinize sağlık ve huzur versin inşallah

Canım gurbette yalnızsan, ben de Öyleyim, battaniye çarşafla vs sallamaya alıştırma kesinlikle. Tek başına altından kalkamazsın sonra. Ben en zor gecelerde bile yaptıramadım bunu, çünkü en sonunda eve ödeneceğimi biliyordum.

Herkesn anneliği hevesleri durumu gs farklı. Ben de titiz anneyim herkes kendine ediyorsun Diyor çok titiz olma diyor ama ek gıda ve uyku saati konusunda kararlı dürüyorum. Kararsız olduğumu hissettikleri an abartıyorlar çünkü. Buna rağmen minik bebeğime bal domates vs gibi gıdalar vermişler benden gizli. Ben kendi kararlarımı uyguluyorum, onlardan yardım isterken de yönlendiriyorum ALIN bakın nasıl bakarsanız bakın demiyorum. Gibi...

6. Ay ile birlikte rahatlayacaksınız.. Üzme kendini..

Çoğunluk bu durumu yaşıyor. Bebeğe bakarken biri size yardım ediyorsa mutlaka çatışma oluyor. Hele ki sizi büyüten kişiye yanlış yaptığını söylerseniz asla kabul etmiyor gücüne gidiyor sanırım. Annelik yaparken onun anneligine laf etmiş olunuyor. 3 aylık annenin her lafına kırılmamak stresini ruh halini anlamak lazım ama olmuyor işte. Ablamin da 3 aylık bebeği var kV ve annem i istemiyor yanında. Geriliyorlar. Beni istiyor çünkü o ne derse onu yapıyorum. Çocuk bakmayı senden ogrenmeyecegim tavrı olan ile su ara anlasamazsiniz. Sakın kalmaya çalışın yorucu ama en güzel zamanlar. Kızım 3 yaşında hep net tavrimi koydum. Evet anneannesin canimizsin ama kızımla ilgili kararları ben alırım gibi. Hatta sen beni çok güzel yetiştirdin bana güven şeklinde gönlünü hoş ederek :) herseye karışırlarsa anne çok yipraniyor bu net. Güle güle büyütün Bebeğinizi o sağlıklı olsun gerisini takmayin.

Benimde 3.5aylik kizim var. Annem ilk 20gun benimle kaldi ama o ev islerine bide kizimi yikarken yardim ediyodu..gece,gunduz ben ilgileniyodum geceleri esimin yardimiyla hallettim..
Cok sukur depresyona falanda girmedim 5.gun ayakta sezeryanli olarak gayet iyiydim.

Benim kizimin uyku duzenini 9-10 arasi ayarlamaya calistim o saatlerde uyur 12gibi uyanmadan doyururum,altini degistirirm sabah 6-7 kadar uyanmaz.
Sonrasi kisa kisa uykular gunduzleri cok uyumaz.

Bu duzeni 2.5aydir devam ettiriyorum. Mesela nerde kimle olursam olayim asla uyandirmam. Elleyenede uyku saatinin bozulmamasi gerektigini soyluyorum.
Cunku uyandiginda oyun vs yaparsan zor uyuyo.

Arada birgun duzen degisebilr ertesi gun halletmeye calis.

Ben ayakda hic sallamadim ama anakucaginda titresim ve sallama olunca ona alisti. Kendi kendinede uykuya birakiyorum bazen..

Ayakda falan bilerek alistirmadim cunku disarda falan ister cok zor durum. Ben kolumda sallasam uykuya dalabiliyo.

Sallamak cok yanlis.. Buyuk oglumu 2 yasina kadar salladim.. Kucugunude kv sallayacakti izin vermedim.. İyikide vermemisim...azicik aglasin bise olmaz

Dogru yolda ilerliyorsun
Ben uc aylikken bebegimi en gec sekizde yatmaya alistirdim
Kurallarinda cevrrdekilere gore daha kati ol
Merak etme sallanmayi unutur
Bende kvlerde sikinti cektiM
Kitap okumaktan aciz gorumcelerim dahil ki bunlarda genc anneler o kadar erken yatirilir mi cocuk sen cok erken yatiosun bilmem ne sacma sacma konustular orada coxugumun duzenine nazar ettiler resmen
Gelincede ramazanin etkisiyle bozuldu duzeni

şu an size bu konuda sayfalarca yazardım ama kafanızı şişirmeyeyim :)
yalnızca şunu söyleyeyim bebiş henüz çok küçük, annenizde kaldığınız sürece alışkanlık edinmez bazı şeyleri, siz evinize döndükten sonra başlayın eğitimlerinize
annenizi kırmayın, eğer uzun süreli bir durum olsaydı işe başladığınızda her gün anneniz bakacak olsaydı karışın derdim çünkü ben o durumdayım ve annemle kayınvalideme aylardır kendi kurallarımı dikte ediyorum sağolsunlar bana uyuyorlar ama yine de farklı ev farklı kural çocuğum bazen koz olarak kullanabiliyor :)
dediğim gibi kısacık zamanınız var torun sevgisi bambaşka diyorlar, çatışmayla geçmesin siz de üzülürsünüz zaten ilerde göreceksiniz çocuk bir yaşına yaklaşınca geriye dönüp baktığınızda dert ettiğiniz şeylerin çok lüzumsuz olduğunu görüyorsunuz artık hormonlarla mı yoksa içgüdülerle mi ilgili bilmiyorum ama çocuk doğduktan sonra bir süre böyle kaplan gibi pars gibi bişey oluyorsunuz eşinizin davranışları bile batıyor
ama şu battaniyede sallama işini güzellikle konuşun çünkü gerçekten olur da alışırsa anne çok zorlanıyor tek başına
ben kızımı aylarca kucağımda çok hafif sallayarak uyuttum, asla hızlı ve senkronize sallamadım azıcık hareket ettirdim anne karnındaki hareketleri anımsasın diye... çok az bir zaman da ayakta salladım o da sadece ufak hareketler, hızlı sallamak çok zararlı... 1 yaştan sonra da yan yana uyuduk hala da öyledir (2,5 yaşında) uyuyunca çıkarım odadan, biraz büyüyünce tek başına uyumayı kendi isteyecek
her annenin uyku eğitimi farklıdır ama iki tavsiyem var
1-emzirerek uyutmayın
2-ağlatarak uyumaya terk etmeyin
inanın bu yöntemler faydasız ve kötü alışkanlık oluyor
bebişinizle sağlıklı günler dilerim :)

not: bebeğim 6-7 aylıkken yaz sıcaklarına denk geldik bütün yaz üzerinde tek bir atletle klimalı odada uyuttum klimanın ayarını 26 ve üstü yapar akım yönünü tavana sabitler bebeğe gelmediğinden emin olurdum hiç hastalanmadı.
yalnızca klima filtrelerinin temiz olması gerek alerjik bir durum olmasın diye...

hergün aynı saate alıştırmak en güzeli oluyor canım.yalnız endişe etme,ne kadar ordasın bilmiyorum ama bebeğin daha küçük kolay değiştirebilirsin düzenini ama 4-5 aydan sonra zor olur.battaniyede sallamaları çok kötü olmuş yalnızken ne yapacaksın?dediğim gibi şimdilik değiştirebilirsin ama çok geç kalma derim

uyku için çok önemli bir bilgi:
uykuda salgılanan melatonin hormonu sadece karanlık ortama salgılanır o yüzden bebişleri karanlıkta uyutmak gerek gece lambası vs. açık bırakmamalıyız.

offff bende bu konuda sizin gibiyim herşeyi,okudum eğitimlere,katıldım. Videolar izledim. Ve yıllardırda,çevremde bebeği olan tüm yakınlarımı gözlemledim,ister istemez. Özellikle,sallama,konusunda,çok katı olacağıma eminim. Kayınvalidem ile konuşurkende sallanmayan çocuk mu olur,dedi. Bende okudum ettim,istediğim,rutine,altıracağım bebeğimi inşallah dedim. Kitapla çocuk bakılır mı hiç dedi. Ben bu yaşıma kadar her şeyi kitaplardan öğrendim bunu da,öyle,öğreneceğim dedim. Bişey demedi kadıncağız. Bilir inadımı :) ki sizin kendi anneniz bide daha iyi anlamadı lazım. Onlar hep yanınızda olmayacak o bebeğin herşeuine siz koşacaksınız bunu da düşünmesi lazım. Hem ben yardım eden kişininde söz hakkı olduğu konusuna katılmıyorum. Benim çocuğum benim kurallarımla büyüyecek bunu kabul ediyorsa gelsin bana yardım etsin. Zaten lohusa halimle Bi de kimsenin dibini çekemem. Ben seni böyle büyüttüm dese 24 yıl önceydi o der geçerim.

Ne kadar özeniyorum şu çocuğum en geç 9 buçukta yatakta diyenlere benim 20aylık kızım 1 den önce uyumuyor. Valla ben de annen gibiyim ne kadar kasarsam o kadar zor hayat.. İlk zamanlar saat 9 da uytmaya başlıyordum 12de zor dalardı resmen işkence..annem de uyumaz bu dedimmi gelirlerdi bana..bi müddet başardım sonra 40 kere huy değiştirdi ben de bıraktım artık..
Sen de zamanla annen gibi düşüneceksin bence kasma bu kadar..

Ben de bebeğini hic sallamayanlardanim.
Tracy hogg un kitaplarıyla oğlumu buyutuyorum desem yeridir. Artik annem kayinvalidem de alışmış tracy ne diyor kızım diyorlar. Çünkü onlar bile çok fazla rahatlığını yaşadılar :)) o sallayanlar kendi kendine uyuyan bebek rahatlığını bilmiyorlar. 4.ayında oğlumla uyku eğitimi için bir haftaya yakin uğraştım. Ama ciddi anlamda uğraştım ve hala çok şükür meyvesini yiyorum :)
Aksam 9 o aydaki bir bebek için geç bir saat bile sayılır. 7, 7.30 gibi uyuyup sabah yine o saatlerde uyanması gerekir. Benim 8 aylık oğlum saat 9u nadir görür.
Tabiki her zaman saatli yaşayacak değiller. İstisnalar illaki olur. Tracy hogg u bu acıdan okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Ayrıca annenin tavrı da çok ilginç geldi. Bana kimse biz seni boyle büyüttük demedi. Kayinvalidem diğer torunlarını anneleri salladığı için sallar ama benim oğluma ben nasıl uyduruyorsam öyle uyutur. Saygı duyar benden fazla dikkat eder sağolsun.
Tekra4 ve tekrar tracy hogg okuyun.

Yani aynen ben evime doncemde yasadigim yer cok sicak cocuk helak olur klimada acamayiz die annemdeyim o da bakinca cocuga laf edemiosun aliniyor ve cocuk bakimi hakkinda 10 gorus oluo ben onu begenmiyor oluyorum

canim gitmeseydin ii mis cocuk alisirdi hemen uyum saglardi dogdugu yere zaten ilk uc ay sicak olmasi ii olurmus bebekler icin
battaniyeyle sallamak olmamis onu unutturmaya bak hemen
bence kendin bak depresyonun da gecer ins bebisinle mutlu mutlu yasayin ve unutma iki saat deliksiz uyursan sukret hepimiz ayniyiz uykusuz ve yorgun anneleeiz ...

bana göre 3 aylık bebek 8 veya 7 gıbı uyuması gerekıyor
rutın olusturmanız acısından ıs bırlıgı cok onemlı
gece 10 ıle 3 arasında buyume hormonu salgılanıyor derlerdı 3 kadar kısmı dogrumu bılmıyorum ama 5.5 yasındakı oglum 9 da yatıyor. yanı 9 da gec bende oraya takıldım

Sagolsun bebeslerin pek rutini olmuyo melesef, en azindan benim kizim öyleydi. En ufak bir rahatsizlikta huylari rutinleri degisiyo hemen. Kizim da uyumuyodu gazliydi çok zaten, her turlu uyutma yöntemini denemistik. O yuzden su an çok fazla stres yapip yipratmayin kendinizi. Saglikla buyutun bebeginizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…