3 aylik bebegim ve anneligim

Benim bebeğim de üçüncü ayın içinde. Ama ben uyku için bi saat ayarlamadm. Uyutmuuorum da. Emse de emmese de kendi kendine uyuyo. Birakiyrm besige cekyata kendi uyuyor. Bi de gürültüye alistrdm tv acik elektrikli Süpürge açık bana misin demiyor. Bence bu kadar küçükken saat düzeni koyma. İstediğinde uyusun

Cnm ben ilk üç ay ayağımda salladım. Üç ay dolunca saat 9 oldu mu ışığı kaparım yatağa yatrrm yanında 5 dk uyyo gbi yaparm hemen uyur. ( maşallah ) Şmdi 8 aylık oldu ve herkes hayranlıkla bakıyor. Misafrlikte bile 9 olunca ayrı odaya geçtm yanına yattm öyle alıştı yani... Ama bebekten bebeğe fark war. Çok zorlamamak lazm uyumuyosa..

Daha üç aylık diyosun küçükmüş onun düzeni oturmamıştır ki daha benimde bebeğim 4 buçuk aylık yeni yeni düzene giriyo uykusu kafaya takacak bişe yok. Ama bende gutbetciyim o yüzden sallama konusunda geri adım atma sakın alışmasın gerekirse ağlasın çocuk bu ağlaya ağlaya büyüyecek ağlayınca yorulurda kendi kendine uyur bi böyle olur iki böyle olur üçüncüye alışır sen sabırlı ol yeter

arkadaşlar beni yanlış anlamayın lütfen ama şu uyku saatleri konusunda keskin ifadeler, bebeği sizinki gibi olmayan anneleri telaşlandırmaktan başka bir işe yaramıyor.
dediğim gibi kızım 2,5 yaşında, doğduğundan itibaren yaz sıcakları ve diş sancılarına denk gelene kadar saat 9 da uyurdu, benim birşey yapmama gerek olmazdı, gece uykusuna geçtiğinde bir bakardım saat tam 9.

şu ana kadar geldiğimiz süreçte uykusu yaş dönemlerine göre çok değişti, yürümeye başladığında ayrı değişti 2 yaş farkındalık düzeyinde ayrı... belki "sen uyku eğitimi verememişsin" diyeceksiniz ama öğlen uykusunu atlayıp akşam 7'de 8'de uyuyakalsa bile, sabaha karşı cin gibi uyanır. kaçta yatarsa yatsın sabah 9'u geçirmez. mesela geçen akşam yorgunluktan saat 9,5 da uyudu sabah 5,5 da gayet dinlenmiş bir biçimde cıvıl cıvıl kalktı. bu örnekte olduğu gibi kızımın gece kesintisiz uyku saati 8-9 saat ve bir yıldan fazladır da durum böyle...

kaynaklar bu yaş çocuklarında kesintisiz gece uykusunun 11-13 saat olması gerektiğini söylüyor.
zamanında çok suçladım kendimi "iyi uyku eğitimi veremedim" diye ama şimdi bakıyorum çocuk kaçta uyursa uyusun bu aralık değişmiyor ve uykusunu alamamış olmasına dair hiçbir belirti yok, demek ki bu bünye meselesi kişisel bir durum...
hamileliğimi öğrendiğim tarihten itibaren buradaki bir çok anne gibi o kadar çok kaynak okudum ki... eşim de söyler mesleğim gereği biraz da abarttım sanırım

ama ne okursam okuyayım hep şunu düşündüm, her bebek kendine özgüdür ve iyi ebeveynliğin temeli çocuğunuzu gerçekçi bir biçimde gözlemleyip ona göre hareket etmektir.

Annen haklı kurallara sokma çocuğu ilerde psikolojisini bozarsın

Cnm 3 aylik bebege ne kurali Allah askina..sallamamak yok erken yatirmak bunlar icin cok erken simdiden..3 aylik bebegin ztn uyku duzeni olusmamistir daha..Sallamamak diyorsun benm kizim 1 ay kuvezde kaldi eve cikardik bir turlu uyumuyor en son aldim ayagima salladim direk uyudu ..simdi sallanmaya mi alismisti da uyudu bu cocuk yoo..sonra ki 8 ay boyunca salladm geceleride her uyandiginda salladm 1 aydir eline biberonunu alip kendi uyuyor geceleri sallamasamda daliyor uykuya yani ben sunu anladim ki komutla dgl bebekte olsalar kendi iradeleri var..
Evet okumak bilgi sahibi olmak elbette cok guzel ama uygulayamadiigin zmn kendini suclama her cocuk kendine ozeldir..

Battaniyeyle sallamayin onun disinda uykusu gelince uyutun ben dogum yaptim tek baktim kucagimda salliyodum sonra iyilestim bacagimda salladim cok hafif bi sekilde 4 aylik oldu yanina yattim yatskta uyudu hareketlenimce 6 aydan sonra besiginde salladim uyudu bence hepsi rahatti 2 yasinda bazen besigini hafifce sallarim yanindaki yatsgs yatsrim sen kendine en rahat gelen yontemi bul canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…