3 aylık çocukla marmaris

Siz bi doğurun da bırakmanın ne kadar zor olacağını goreceksiniz
belki de.. şu an konuşması kolaydır. ama gerçekten bizim inanılmaz tatile ihtiyacımız var eşimle. denize girdirebilecek olsak kesin götürürdüm. hayırlısıyla bir doğsun belki bambaşka düşüneceğim. ama şu an gerçekten herkesin verdiği tepki biraz aşırı geliyor bana

Evet haklisiniz ama emniyetli olmamasina ragmen ben bebegime arka koltuga yastiklardan yatak yapmistim emzirip oraya koyuyordum kah uyuyordu kah kucagimda etrafi izliyordu..6aylikken oyle bi yolculuk yapmistik. Kizim 4 5aylikken oto koltugu aldik bi kere bile binmedi hep ejderhalasip inmek istedi.. :/ aslinda koltuk, benim en iyi tutmamdan daha guvenli tutacak otursa.. :KK43:

Bir cok konuda taviz veririm ama güvenlikte vermem. Allah korusun adi üstünde kaza. Bazen nerden geldigini dahi görmüyor insan. Tabi ki cocuklar ve anne baba icinde stresli oluyor ama lütfen bir dahakine koltuga oturtdurun. Benim oglum bir süre hic oturmak istemedi ama sonra alisti.

herkes aynı şeye takılmış ama neden bırakılmasın ki. benimde 2 ay sonra doğumumum var ve 40ı çıktıktan sonra anneme yada kv ye bırakıp 2 3 gün tatile gitme planımız var. sonuçta anneninde kendine gelmeye ihtiyacı var
Anneniz de gelsin tatile.
Allah aşkına yapmayın etmeyin mincik yavru.
İşe başlamak zorunda kalanlar ağlaya ağlaya işe gidiyor bebeğinden ayrı kalacak diye.

40ı çıktıktan sonra mı???:KK57::KK57::KK57:
Bu ne acele arkadaşım:KK64:
Kim emzirecek o süre zarfında peki?
süt sağıp bırakmayı düşünüyorum. ama belki de şu anda konuşması kolaydır benim için bilemiyorum ama gerçekten bi tatile inanılmaz ihtiyacımız var. bebişi denize sokabilsek onu dakesin götürürdüm

Otel konaklaması yapacağım zaman hep bir valiz bir de el tipi çanta hazırlarım.Bu cantaya iki/uc saat havuz kenarında ihtiyacim olacak seyleri koyarim.Siz bebek bezi,alt acma ,kullaniyorsaniz mamayi da eklersiniz.Otele giriş yaptığınız an bilezik takıyorlar zaten,oda hazır olmasa bile valizi arabada el tipi çanta plaj/havuz kenarında tatilimi başlatırim.Yemek yemeniz,havuzu kullanmanız otel için sorun olmuyor .Bikini üstümde gittigimi söylememe gerek yok:KK48: Bebeğiniz evinizin üyesi artık.Anca beraber kanca beraber

herkes aynı şeye takılmış ama neden bırakılmasın ki. benimde 2 ay sonra doğumumum var ve 40ı çıktıktan sonra anneme yada kv ye bırakıp 2 3 gün tatile gitme planımız var. sonuçta anneninde kendine gelmeye ihtiyacı var
Yukarıda da yazdım anne-bebek arasındaki güvenli bağlanmayı engelliyor. Yetişkinlik hayatında o sıcak anne-evlat ilişkisini hissetmediklerini anlatanlar var. Annenizi de götürün yanınızda, o bebekle ilgilenirken siz de dinlenirsiniz. Hiçbir psikolog 1 yaşına bile gelmemiş bebeğin sağlık gibi zorunlu haller olmadan 2-3 gün anneden ayrılmasını onaylamaz.

Belki biraz sert bir yorum olacak ama, bence konu sahibinin asil sıkıntısı araba yolculugunun bebegi nasıl etkilenecegi degil uc gun boyunca diger grup arkadaslari eğlenip gonullerince yüzerken o bebekle belkide bunlarim hic birini yapamayıp tum gun odada kalmak olmasinin derdini yasiyor..

Annesinde kalsin ki o da otelde rahat rahat tatilini yapsin....
Evet insanin akli elbette kalabilir....kim istemezki denizi kumu otelde bir gun bile olsa tatil yapmayi..
Hemde tatile tamda ihtiyac oldugu bir zamanda...
Ama iste bence boyle bir durumda insanin gonlu el vermez vermeneli bence..daha cok kucuk...degmez yani iko gunluk tatil icin bebegi birakmaya...

Anne oluyorsanız kendinize ayıracağınız vaktin bebeğinize uygın olması gerektiğini öğrenmeniz gerekirdi.
Çocuğu kendine yük, ayak bağı olarak görenler lütfen çocuk yapmasın!!

Anneniz de gelsin tatile.
Allah aşkına yapmayın etmeyin mincik yavru.
İşe başlamak zorunda kalanlar ağlaya ağlaya işe gidiyor bebeğinden ayrı kalacak diye.
evet onu da düşündük hem annem hem kv yi de götürelim diye. yani o ağlayanlarda bana garip geliyor ama belki de kucağıma alınca bende öyle olucam sadece şu an herkesin verdiği tepki biraz abartı geldi bana

Önce saglikla bebeginizi kucaga alirsiniz insallah diye lafa girmek isterim. Benim oglum su anda 4 aylik ve beni gözleri ile hep takip eder. Odadan ciksam arkamdan mizmizlanir. Bazi insanlar dogundan sonra hayatina olduklari yerden devam etmek ister ve bunu bebegin daha dünyayä adapte olma sürecinde yapar. Acil bir durum olsa anlarim da, ama bana bir anne "bize tatiöi zehir" eder dese, ben bunun arkasinda ciddi bir sorun ararim. Ama herkes tabi ki kendi cocugundan sorumlu. Ben tatilimi cocuklarimla yapiyorum..Ama tabi eskisi gibi takilmiyor insan tatilde haliyle

evet onu da düşündük hem annem hem kv yi de götürelim diye. yani o ağlayanlarda bana garip geliyor ama belki de kucağıma alınca bende öyle olucam sadece şu an herkesin verdiği tepki biraz abartı geldi bana
Hayatım boyunca bir bebeği kucağıma almadım bebek sevmeyi hiç bilmezdim.
Bebeğin olunca anlayacaksın.
Bu kadar küçük bebeği bırakmaya başlasan (yapabilirsen gönlün alırsa) aralarda da bırakmak hoşuna gidecek çocukla bağ kurmakta zorlanacaksınız ileride.

3 aylık bebeğimi bırakıp tatil için gitmezdim. Emmiyor mu bebeğiniz. Hem de 3 gün ayrı kalamazdım. Ek gıda dönemi filan olur hadi bir nebze de o kadar küçük bebeğimi bırakmazdım. Ben bırakalım desem eşim beni bırakır onu götürürdü sanırım.

belki de.. şu an konuşması kolaydır. ama gerçekten bizim inanılmaz tatile ihtiyacımız var eşimle. denize girdirebilecek olsak kesin götürürdüm. hayırlısıyla bir doğsun belki bambaşka düşüneceğim. ama şu an gerçekten herkesin verdiği tepki biraz aşırı geliyor bana

Bizim ilk tatilde oğlum bir yaşındaydı

Sizden önce 40 ı burda çıkan Bebek vardı demişlerdi

Bebek daha kolay emer uyur ara öğünü vs yok hep meme zira ben oğluma yemek pişirmek zorunda kalmıştım

Denize de girersiniz

Sabah bebeği emzirip uyutacaksınız babası odada kalacak siz denize sonra uyanınca birlikte kahvaltı vs

O arada baba denize

Öğleden sonra da Bebek odada uyurken dönüşümlü Deniz

Hatta pusetle götürenler de var yanında

Bu tarz bir kaç yıl devam ediyor

Oğlum 8 yaşında bu sene bile ayrı takıldık bazen

ben denize girdim onlar kaydırak vs takıldılar eşim sevmez havuz ama çocuk olunca birisi onunla durmalı

Belki biraz sert bir yorum olacak ama, bence konu sahibinin asil sıkıntısı araba yolculugunun bebegi nasıl etkilenecegi degil uc gun boyunca diger grup arkadaslari eğlenip gonullerince yüzerken o bebekle belkide bunlarim hic birini yapamayıp tum gun odada kalmak olmasinin derdini yasiyor..

Annesinde kalsin ki o da otelde rahat rahat tatilini yapsin....
Evet insanin akli elbette kalabilir....kim istemezki denizi kumu otelde bir gun bile olsa tatil yapmayi..
Hemde tatile tamda ihtiyac oldugu bir zamanda...
Ama iste bence boyle bir durumda insanin gonlu el vermez vermeneli bence..daha cok kucuk...degmez yani iko gunluk tatil icin bebegi birakmaya...

+100

Benim yeğenim de geçen sene 3 aylıkken gitti tatile. Araba klimalı idi sadece. Biz de vardık beraber gittik. Şahsen bizi zorlamadi. Bizi zorlayan etraftaki insanların bakışı idi. Tekrar anladık ki en büyük jüri toplum. Cik cik yapmıyorlar mi bide. İnsanlar tatilde bile başkalarını eleştirecek yargılayacak gücü nereden buluyor hiç anlamiyorum eğlenmesini baksalar ya. Yok ama bir hafta tatile çıkmış orada bile cikciklayacak şey bulmali.

Önce saglikla bebeginizi kucaga alirsiniz insallah diye lafa girmek isterim. Benim oglum su anda 4 aylik ve beni gözleri ile hep takip eder. Odadan ciksam arkamdan mizmizlanir. Bazi insanlar dogundan sonra hayatina olduklari yerden devam etmek ister ve bunu bebegin daha dünyayä adapte olma sürecinde yapar. Acil bir durum olsa anlarim da, ama bana bir anne "bize tatiöi zehir" eder dese, ben bunun arkasinda ciddi bir sorun ararim. Ama herkes tabi ki kendi cocugundan sorumlu. Ben tatilimi cocuklarimla yapiyorum..Ama tabi eskisi gibi takilmiyor insan tatilde haliyle
teşekkür ederim. sizinkinide allah bağışlasın. önceki mesajlarımda da söyledim belki de doğumdan sonra böyle düşünmiyeceğim. eğer denize girdirebilecek olsam kesin bebişide götürürdüm. o yüzden bırakırım diye düşündüm. ama 3 aylık olsa kesinlikle bırakmam. onunla birlikte tatil cok daha güzel olur eminim.

Bir cok konuda taviz veririm ama güvenlikte vermem. Allah korusun adi üstünde kaza. Bazen nerden geldigini dahi görmüyor insan. Tabi ki cocuklar ve anne baba icinde stresli oluyor ama lütfen bir dahakine koltuga oturtdurun. Benim oglum bir süre hic oturmak istemedi ama sonra alisti.
Evet benim de icim icimi yiyor. Artik buyudu zaten etrafi izler olmadi tablet telefonla rusvet vererek alistiririm :)

teşekkür ederim. sizinkinide allah bağışlasın. önceki mesajlarımda da söyledim belki de doğumdan sonra böyle düşünmiyeceğim. eğer denize girdirebilecek olsam kesin bebişide götürürdüm. o yüzden bırakırım diye düşündüm. ama 3 aylık olsa kesinlikle bırakmam. onunla birlikte tatil cok daha güzel olur eminim.

Bir de doğum iki ay sonra ise naçizane önerim şimdi gitseniz tatile sağlık sıkıntınız yoksa

Zira doğum ve 40 çıktıktan sonraki Deniz mevsimi de biter gibi

Amin. Insallah sagolun. Bebeginizi denize sokamazsiniz belki ama yaninizda götürmeniz sorun olmaz. Sadece ilk aylarda günes kremi kullanilmadigi icin onu günesten korumak icin kücük uv-korumasi olan cadir götürün ve dogru kiyafetleri giydirin.

Back
X