3 aylik evliyim daha, esim bosanmak istiyor :(

ben donecegini nedense hic zannetmiorum ama yinede karari bekliyen bir mahkum gibi bekliorum iste

Bence böyle düşünmemelisin. Neden sen mahkum olasın ki? Senin de düşüncelerin, hayata dair isteklerin, kararların olmalı. Eşinin kararına göre hareket etmen ve o ne yaparsa yapsın kabullenmen bana kalırsa yanlış. Böyle davrandıkça eşin daha çok uzaklaşıp havaya girecek. İnan bana tecrübe konuşuyor. Kendi düşüncelerine göre hareket etmen en doğrusu. Kararlı hareket et, sen güçlü ol öncelikle, güçlü olduğun sürece eşin olsa da olmasa da ayakta kalırsın.

Son düzenleme:
canim oyle oyle ama.. ikimizin uzerinde bir ev vede hypothegi var.. hesaplarimiz ortak.. nasil odenecek ne olacak diye para bile harciyamiyorum cekmiyorum bankadan... esim maasini halen o hesaba yatiriacakmi nolacak ne edecek cok zor cok stressdeyim onun icin hayatim durmus bir vaziyette tabi bunu ona belli edecek degilim ama ...

bırak bence su aksın yatağını bulsun. sonra daha çok üzülürsün

Tabi ki ortak bütçe gibi durumlar olması zorlayıcı. İnsanın aklında bin tane düşünce oluyor. Seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Ama yapman gereken şu an için biraz olsun kendini zorlayıp zihnini kapatıp dinlenmeye çalışmak. Başka bir arkadaşım radyoyu aç güzel bir müzik dinle yazmış. Bence güzel bir öneri. Veya bu tip seni oyalayacak kafanı meşgul edecek bir şeyler yap. Hatta bu gece telefonunu da kapat gerekirse, sadece kafanı dinle. Biliyorum çok zor düşünmemek ama şu an için üzülerek sadece kendini yıpratıyorsun canım Sakin kalmaya çalış, bir yerde gerçekten her şey olacağına varır.

Cok zor bir durum Tanrim yardim etsin sana...

Esinin ailesi onun bu gune kadar herseyiydi ve kopmasini bekleme gorumcen belli ki abisine cok duskun ve kiskaniyor seni kucuksun saniyorum cok farkli tepkiler verebilirdin hala verebilirsin.

Esini bir yere cagir ayrilacaksak ta konusalim bir boyle olmaz bu is bakalim neler yapacagiz de medeni olalim boyle sacma tavirlarla ayrilmak istemiyorum paylasimlarimiz var de. Su an esini fazlasi ile sisiriyorlar saniyorum zaten hakim bosamaz sizi bu nedeni duyunca sure verecek. O donemde gorusun. Esinin ailesini esine asla kotuleme gorumcen onun biricigi emin ol cani ne kadar kizsan da buna oyle senin kardesin gelse enistesini kotulese ve buna uygun ortamlari sende hissetsen ne yapardin?

Esin kesinlikle haksiz e cocuk belli buyumemis kisiligi otumamis ama ona demistir zaten kardesi abi evlenince karin beni istemez hakkimda konusursa beni ezdirme diye boyle catlaklar bilir isini...

Eger sen kocami seviyorum ayrilmayacagim diyorsan mantikli hareket etmek zorundasin araya sevdiginiz bir buyugunuz girsin bakalim konusun karsilikli anlasmazliklar neymis bir konusulsun duzelir ama zamana birak arama sorma demek yanlis olur o zaten hergun senden daha fazla uzaklasiyor zamana birakmak aranizi daha acar.

Hayatim burada onemli olan su sen yarin oburgun bu aileye dondugunde mutlu olabilecekmisin, baristiginiz an sen gorumcenin butun simarikliklarini ailesinin kaprislerini ve esinin ailesini her zaman senden ustte tutacagini kabul etmis olacaksin. Otur dusun herseyden onemli olan sensin esini elbette seviyorsun ama kendinden daha cok mu???

sevgiler...

ah canım öyle iyi anlıyorum ki seni bende eşimin ailesiyle bu tür sorunlar yaşadım ama bunlar ilk başta oluyo sonra inan bi erkeğin çocuğu olsun felan kendi ewine bağlanıyo gerçek ilesinin eşi ve çocuğu olduğunu anlıyo sizinki çok kısa zamanda bitmiş çok üzüldüm her biten ayrılıklarda melekler ağlarmış allah boşanan insanlrı istisnalar hiriç sevmezmiş lanet edermiş eşin ve ailesinin bi yuvayı yıkmakta ki günahlarını düşünemiyorum sana gelince canım sen elinden geleni hatta fazlasını yapmışsın ama o istemiyorum demiş lütfen toparlan gururlu ol eğer seni eşin isteyecekse bile istemezsen sen ona yalvarırsan oda kendini bişiy sanar ağlamışssın canım eğer o seni sevseydi inan buna dayanamazdı bir kadının göz yaşları çok değerlidir eğer gerçekse ki seninki gerçek o bunun değerini bilememiş için rahat olsun sen elinden geleni yaptın keşkelerinde kalmadı pişman olacak kişi varsa oda o canım anlayacak bak gör zaman la pişman olacak pişman olana kadar sabret bekle affetmekte bi büyüklüktür canım affedeerrsen canım ama şimdi toparlan güçlü yıkılma inan zaman herşeye ilaç geçecek canım bak gör nelere alışmıyo insan ... allah hakkında hayırlısı versin canım benim daha fazla ağlama lütfen üzülme inan ki değmez ...

canım sen bu insanın üzerine düşmekle hata yapmışsın bir kadın erkeğine muhtaç olduğunu belli etmemeli sen olmasanda ayakta durabilirim havasını vermeliydin onlar bir günahın içine girmişler ilahi adelete inanırım sen Allah la olduktan sonra hiçbişey olmaz evlilikte ilk kriterin karşındaki eşinin kişiliğinde seni el üstünde tutmadıdır ailesinin yanında seni yüceltmesidir görüyorum ki eşinde böyle bir özellik yok kendini yeterince ezik göstermişsin kalk ayağa artık asil ol derim

yorumunuz çok güzel....gerçekten evlilik okulu olmalı ve oradan mezun olanlar evlenebilmeli.....evlilikler yazboz tahtasına döndü....daha 3 aylılık evli iken bir erkek evini, eşini nasıl terk eder gider.....ve anneler babalar oğullarının bu davranışına nasıl seyirci kalır......nasıl bu vebalin altına girilir...hiç bir şekilde anlayamıyorum ve de okudukça bu yürek bana ağır geliyor....

evliliklerinin baharını, gençliklerini yaşayamayanların tanrı yardımcısı olsun.....

Son düzenleme:

Sevgili Punchshe,
Acımasız ve sivri bir şekilde yorum yaptığını düşünmüyorum
Hatta ve hatta diyorum ki neolur başta kendim olmak üzere
konu sahibi ve diğer benzer sorunları yaşayan arkadaşlar
Bu iki yoruma kulak versinler....okusunlar dikkate alsınlar!

Yorumlarına tamamen katılıyorum,arkadasınkıne benzer sorunu
20 gün önce bende yasadım evimi terk ettim gittim
eşimin ailesi boşanın daha iyi olur dedi
eşimde sinirli oldugu için evet bitti bu iş dedi...
2 gün ailemin evinde kaldım,eşim beni hiç aramadı bende o aramayınca
hiç arayıp sormadım...daha sonra eşim ailemle görüştü ve annemin evine geldi
bitirmek istediğini söyledi tamam bitsin dedim...

Eğerki yalvarıp yakarıp beni bırakma deseydim
ben biliyorumki eşim iyice kendini kasacaktı ve belkide bitecekti
O nasıl kolayca bitsin dediyse bende içim acısada aynı kolaylıkta
bitsin demeyi tercih ettim...bir kaç saat sonra baktıki ben tavrımı bozmuyorum
barısmak ve benı eve geri götürmek için mücadeleye başladı
barıstık eve döndüm...
Ama ailesi hala kötülük yapmaya devam edıyor...
Birdaha Allah o duruma düşürmesin ama evimi terk etmeyi düşünmüyorum
Gerekirse kendisi gitsin ama giden ben olmayacağım...
Seni sözün çok hoşuma gitti ve aklıma kazıdım
''O ev senin kalendi''
Evet...Kalemizi biz terk edersek,o kale zaten yıkılmayada yağmalanmayada mahkum
Sağol yorumlar için...Hepsini 2 defa okudum ve kendi payıma olanı aldım.

Konu sahibi arkadaşım;
Eşinin ve ailesinin rahatlığı anlaşılmayacak derecede
Bırak eşinin üzerine düşme bitirmek istiyorsa bitirsin
Eğer istemezse inanki bir sekılde barısma yollarına girer
Bu kadar sorumsuzca rahatlık göstermez.
Sen bu süreçtelütfen güçlü olmayı dene
İnceldiği yerden bırak kopsun...
Allah yardımcın olsun,hakkında herseyın hayırlısı inşallah

şiddetle katılıyorum..... nur alem nurda olsa seni gözünde artık tat vermez bence bu durum

canım benim yaşadıkların gerçekten çok üzücü burdaki yorumlar ancak insanların ya başından geçenler ya da çevrede yaşadıklarını gördükleri insanlar bunlar ibrettir vede çözüm bulmada illaki yardımcımızdır ancak şöyle bir durumdur örnegin ben bunu yazarken ne eşinizi ne sizi nede eşinizin ailesini tanıyoruz sizler nasıl kişiliklersiniz inan birçoğumuz bilmiyoruz şimdi bu olaylarda önemli olan sizlersiniz siz kendinizi ve diğer insanları tanıdığınız için bazı yapılanlar sizin için öfke bazıları şaka bazılarıda size övgü gelebilir her insanın kişik yapısı farklı olduğu için bu olaylara yaklaşımınız farklı olmalıdır tanıdığınız için hepimizin eşlerinin farklı özellikleri var kimininin eşi bazı şeyler hoşgörüyle karşılarken kimi içinde boşanma sebebi olabilir olaylara geniş açıdan bakmak lazım anlattıklarınız boşanma sebebi olamaz türk toplumunda en çok boşanma sebebi ayak ,aldatma,içki,kumar olmalıki hak verilsin boşanmaya ama artık görüyoruzki bu sebepler olmadanda olabiliyor bu tür şeyler bizler burdan size boşanda desek birleşte desek her ikisindede olumlu yada olumsuzluk yaşanacaklardan sizler sorumlusunuz 7 yıllık bir evli olarak şunu biliyorum evlendikten sonra bizlerde var mutlaka bayanlar olarak ama erkekler olarak aileye bağımlılık artıyor böyle bir sıkıntı yaşamamakla beraber eşimin annesinin anlattığı kadarıyla geçmişle kıyasta eşimdede bağımlılık var bu önceki yapılan pişmanlık belkide doğrumu bu durum elbette değil ama bu zamanki evlilik tecrübem içerisinde şunu anladım çevreden dinledim ailesiyle ilgili sürekli konuşmak onları daha çok onlara yönlendiriyor okuduğum bişeyi paylaşmak isterim erkeklerin evlilikten iki beklentisi varmış birincisi huzur ikincisi cinsellik bu olaylar husursuzluk nedeni husursuzlukta cinsellik nedeni ve ortada olan boşanma nedenleri herşeyin güllük gülüstanlık olması beklenmiyor aslında ama erkekler ailesi ile ilgili konuşmalara tahammül edemiyorlar evliliğiniz umarım bitmez eşiniz kendini sorgulama fırsatı bulur ama ne güzelki ortada çocuk yok ve aileniz yanınızda kendinizi sorgulamadan biraz bekleyip her ikinizde biraz toparlanın illaki daha güzel bir şekilde düzelecektir ben buna inanıyorum

AHH canım senin durumunda benimle aynı bende 18 temmuz 2010 evledim 11 aralıkta boşandım sebep.eşimin anlayışsızlığı ailesine olan düşkünlüğü.evin tek oğlu tamam ailesinde düşkün olabilir ama artık bizde bir aileydik.sahip çıkamıyorlar eşlerine 25 yaşında benim eski eşimde.o değil ailesi elinden kuranı indirmez gece namazları kılarla ama biz boşanacağız dediğimizde ki biribrimizi sevdiğimizi biliyorlar bir kere bile ne oğullarını döndrümeye kalktılar ne de beni boşanın..şimdi mutludurlar..bizim gibi gelinleri çok zor bulurlar.

Bu evliliğin 3 ayda bittiğini söylersek hata yapmış oluruz.Aile ilişkileri konusunda defalarca tartışmış ancak görmezden gelerek evlenmişsiniz.O yüzden size çok basit gelen eşinizin gerekçekleri onun için kocaman sorunlar.Çünkü ona göre siz ailesini hiç bir zaman istemediniz.Hep sorun çıkarttınız.Hep surat astınız.Böyle olmasa bile bu şekilde dolduruldu..

Eşinizi bu evlililiği bitirmek istemeseydi inanın hiçkimse bitiremezdi.Bi yuva herkesin kolayca yıkabileceği kadar basit temellere oturuyorsa zaten bitmesi çok daha mantıklıdır.

Sizin de hmm çok sakin olduğunuzu düşünmüyorum.Mns'i açıp banyoya girebilirim,yemek yapabilirim,bilgisayarım o an kitlenebilir,herşey olabilir.Neden insan sizin yazdığınızı yazar ki birine...? Üstelik problemli olduğu,eşinin bu kadar düşkün olduğu,cadaloz olduğu bilinen birine..Siz resmen kendi ipinizi kendiniz çekmişsiniz.Onlar olumsuz ne görmek istiyorsa yapmışsınız.Bir de intihat tehtidi..! Bu akıllara zarar,bunu yapabilen insana ben ne oğlumu,ne torumunu kimseyi emanet etmem.İsterse dünyanın en iyi insanı olsun asla işim olmaz.Bunlar tehlikeli tavırlar..

Şu dakikadan sonra eşinizi takıntı yapmaktan vazgeçip,biraz sakinleşin..Olacakları izleyin ve bir şekilde psikolojinizi düzeltin.

Slm dertli arkadaşım bende bugün annemlere geldim ve senin üzüntünü ona anlattım acaip sinirlendi dediği bacısı için mi evlenmiş ne kadar kişiliği zayıfmış dedi

canım ağla,üzül ama lütfen onlara belli etme. sen duygusal bir insansın anladıgım kadarıyla.görümcene yazdıgın o mesajlar da duygusallıgının eseri. oysa bak görümcen olacak cadoloza ne kadar da sogukkanlı. bu saatten sonra eşin gelip barısmak istese bile hayatın boyunca onun ailesinin boyunduruğu altında mı yaşayacaksın? her an eşinin seni değil de onları tercih ettiğini mi hatırlayacaksın? her tartısmada bunlar yüzüne vurulacak ve asla mutlu olamayacaksın.

bir de su var canım eşin 24 yasındaymıs. çoğu zaman bir erkeğin yuva kurabilecek olgunluğa gelemediği bir yas bu. 24yaş daha çocuk sayılır bana kalırsa. çünkü erkekler kadınlardan çok daha geç olgunlasıyor. bir bayan 20 yaşında evliliğe hazır olabilirken bir erkek 28-29 yaslarında ancak ailelerinden kopabiliyor. eşin bana kalırsa hala annesinin nazlı bebeği. ondan eş olmazmış gibi geldi bana.inşallah seni kırmamısımdır.

Allah yardımcın olsun

çok kötü bir durum.bu kadar basit bişeyden bence boşanmaya gitmesi akıl alcak şey değil.Eğer dediğin gibi alttan alan sen olduysan hep eşin yine senden bekliyodur ilk adımı.Bende nişanlıyım benimde buna benzer bi sıkıntım olmuştu.Nişan yapmak istediğimizde kaynanam sürekli saçma sapan sebeplerden ileri tarihe atıyordu.En son yaklaşık bir senelik ertelemeden sonra artık ya annenle bu sorunu çöz yada beni bırak yoluma bakayım dedim nişanlıma .Aramadım sormadım zaman verdim.Annesiyle tartıştı evden çıkıp gitmeye kadar olay büyüdü hatta ama en son annesi beni kabullendi nişan yaptı.Demem o ki senin yalvar yakarlarına alıştığı için senin onu bırakmayacağını bildiği için aramıyor olabilir.O yüzden kabul et boşanmayı demiyorum ama boşandıktan sonra eşin olmadan da çok güzel bir hayatın olabileceğini ona hissettir.Artık huyunu sen biliyosun ona göre hareket edersin.Mesela benim nişanlım emrivakiden hoşlanmadığı için -şöle yap böle yap demedim- anlattım neden böle yürümeyeceğini ne olursa olsun onun yanında olacağımı ama anneye bir çözüm bulmadan bu işin olmayacağını gücüm yettiğince.Sen şu an uzakta olduğun için belki arkadaşlarında dediği gibi dahada dolduruyodur ailesi yada yalan yanlış anlatılıyodur herşey.Yeğeniyle aran iyi sanırım.Onu araya sokup hakkında ne söleniyor öğren gerekirse yeğenide senin hakkında kötü konuştun ortam yaratsın bakalım eşin ne diyecek sadece görümcenle olan tartışmayımı yoksa dahada farklı şeylermi ve eşini bi şekilde yakala baş başa konuş.Onu sevdiğini anlat düzeltmek için ne gerekiyosa yapacağını söle.Gerekirse ailesini alsın hep beraber konuşun yüzleşin daha sonra.Ama eşin yok boşanıcam die ısrar ederse dediğim gibi onsuz da yaşayabileceğini anlamasını sağla.Aşağı yukarı aynı sorunu yaşamışız.Bizde kendi çabamızla yapıyoruz herşeyi.Ama o ayrılma mevzusundan sonra nişanlım eskisi kadar annesini savunmuyor.Birde güzelim çok inanmam hacı hocaya ama tecrübelerden dolayı bi kurşun filan döktür.Ne bilim büyü filanda olabilir.Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:

bence yaş ile alakası yok kişilik ile alakası var sizinkisi aşk mı görücü evliliği mi flört döneminiz kaç ay?

çok güzel yazmışsın ainen katılıyorum sana

eger evliliginiz bu sebepten dolayi bitiyorsa esiniz sizi hic sevmemis demektir!
sizi sevdiginden emin misiniz?
gorucu usulu falan mi evlendiniz yoksa?
esiniz sizinle niye evlenmis anlayamadim ve hayatimda boyle sacmalik duymadim

sizi istemiyorsa istemesin arkadasim...
bosayin gitsin anasiyla kardesleriyle evlensin, tovbe tovbee

bence bir daha kendimi oldururum falan gibi oyunlar oynamayin, poposunu daha cok kaldiriyorsunuz farkinda degil misiniz?
o kim ki onun icin oleceksiniz, hayatiniza son vereceksiniz?
esinize aynen boyle soylemeniz gerek, guclu olun ve kendinizi kucuk dusurmeyin boyle bir adam icin.
Allah yardimciniz olsun.

benim esim de biz evlendigimizde 24 yasindaydi ama her zaman kurdugumuz aileyi korumayi bildi.
bu isler yasla alakali degil bence, esinizin karakteri ve size olan sevgisiyle alakali!
dip not: eger bosanirsaniz da donuna kadar ne var ne yok almaya calisin bu adamdan
gorsun ayrilmak nasil oluyormus

Son düzenleme:

kız ellerine sağlık ne güzel yazmışsın annemde ne varsa alsın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…