• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylik oglum ve sunnet

Kiz cocuklarinin sünnetine karsiyim.
Kizlarin cinsel birlikteliklerinden zevk almamasi için yapildigini düşünüyorum.
Lakin erkekler için yok boyle birşey.

neyse digerleri neyden bahsettigimi algılayamadı maalesef. bir sen anladın..

erkek çocuklar için de aynısı geçerli canım. hastalıkla bir ilgisi yok. hiçbir işe yaramayan bir gelenek sadece.

erkek çocuklar için de aynısı geçerli canım. hastalıkla bir ilgisi yok. hiçbir işe yaramayan bir gelenek sadece.

ıyıde anlatsana kızlar nasıl sünnet oluyormuş..

demınden berı sunnetımı soruyorum sana..

tamam benımkını balta keser artık ama yınede kız cocugu olsam ne yapılırdı..?

güzel kardesım benım hangı pipim kesılıyor,onu da desene?

kizlarin klitorisini kesiyorlar ozellikle afrika ulkelerinde. Malesef cok korkunc toreleri var ordaki bazi kabilelerde. Ve kadinlarin cinsel acidan korelmesine sabep olan bir yontem. hatta kizlarin vajinasinin buyuk bolumunu diktikleri durumlar bile var. Evlenmeden once kimseyle birlikte olamasin diye. Bu yuzyillardir gelen kotu bir gelenek. Ve umarim muslumanliga baglanmaz cunku muslumanlik gelmeden once yaygin olan bir gelenek bu.

Ama erkeklerin sunnetinin zevk almalarina engel olan bir sey yok diye biliyorum, yapilan sunnetin. Ayrica saglik icin de yararli, o yuzden Merve arkadasim niye karsisin ben hic anlamadim.

Son düzenleme:
Müslüman olmayan ülkelerde özellikle ABDde sağlık için sünnet teşvik ediliyor arkadaş gitmiş ne örnek vermiş. Karşıysan git sünnetsizle evlen çocuğuna da yaptırma. Kız sünneti kız sünneti diye de kafayı bozma. Erkeklerde sünnet sağlık için gereklidir.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

ıyıde anlatsana kızlar nasıl sünnet oluyormuş..

demınden berı sunnetımı soruyorum sana..

tamam benımkını balta keser artık ama yınede kız cocugu olsam ne yapılırdı..?

yaşın küçük degilse kız sünnetini duymuşsundur elbette? duymamış olabilecegine ihtimal vermemiştim. klitoris etrafındaki doku alınır kız sünnetinde, bazılarında ise klitoris tamamen alınır.

gidip netten araştır ögren canım, alaycı cevaplar verdigini zannetmek yerine.

Herkesin fikri farklı sonuçta.
Biz dinimiz de " sünnet " olduğu için yaptiriyoruz erkek çocuklarına.
Siz yaptirmazsiniz :34:

Yanlis anlama ama cok sasirdim soylediklerine. Hatsaliklara karsi sunnetin hic bir koruyucu etkisi olmadigini nerden biliyorsunuz ? SIkistirmak deyil amacim gercekten de, ama merak ettim boyle bir calisma sonucu var mi diye. Cunku arastirmalara gore sunnet faydali diye dusundukleri icin mesela Amerikada sunnet asiri yaygin hastanelerde. Hemen soruyolar sunnet istermisiniz diye. En azindan benim yasadigim yerlerde oyleydi.

bebekken daha ıyı olur tabii, hissetmez bır sey :) ama kendını bıldıgı bır zamanda yapıldıgında da daha ıyı olur onun açısından :) anlatacak bır anısı olur arkadaslarına :1:
bence bıraz buyusun öyle yaptırın :)
ama 1 yaşına girmesine de gerek yok
yapılıyor cunku :)

Müslüman olmayan ülkelerde özellikle ABDde sağlık için sünnet teşvik ediliyor arkadaş gitmiş ne örnek vermiş. Karşıysan git sünnetsizle evlen çocuğuna da yaptırma. Kız sünneti kız sünneti diye de kafayı bozma. Erkeklerde sünnet sağlık için gereklidir.

erkek sünneti gerekli falan degildir canım, hiç ilgisi yok. saglık açısından hiçbir faydası falan da yok. hepsi uydurma.

ABD'yi örnek vermişsin ama senin ABD'deki sünnet tarihinden acaba haberin var mı? ABD'de sünnet ilk teşvik edildiginde erkeklerin masturbasyon yapmasını engellemek için teşvik edilmiş (1800 lü yıllarda) çünkü o zamanki görüşe göre masturbasyon yapmak bereketsizligin nedeni imiş.

sonra da tabi sektör haline gelmiş, üstüne üstlük zaten ABD hrıstiyan bir ülke ve hrıstiynalıkta da sünnet var. tamamen din ve gelenekle alakalı bir durum, saglıkla hiçbir ilgisi yok.

ben ogluma sünnet yaptımayacagım tabi ki.

yaşın küçük degilse kız sünnetini duymuşsundur elbette? duymamış olabilecegine ihtimal vermemiştim. klitoris etrafındaki doku alınır kız sünnetinde, bazılarında ise klitoris tamamen alınır.

gidip netten araştır ögren canım, alaycı cevaplar verdigini zannetmek yerine.

canım benım bastan anlatsana,agzından kerpetenle alıyoruz..

zorla dalga gecırtıyorsun..

kızların orasnı kesılyolar,buna sünnet mı dıyorlar..?hz.muhammede ınanıyorlar mıymış?

yanı sünnet nıyetıne mı yapılıyor?

erkeklerınkı gereksız degıl,orda mıkrop bırıkmesını engellemek ıcın..kızlarınkının açıklaması ne?

bızım dınımızde varsa bunun adı sünnet olur..adı ustunde..

Herkesin fikri farklı sonuçta.
Biz dinimiz de " sünnet " olduğu için yaptiriyoruz erkek çocuklarına.
Siz yaptirmazsiniz :34:

kuran da sünnet diye bir şey yok. hadiste geçiyor ama aynı hadiste kız çocuklarının sünneti de geçiyor. konunu din ile de alakası yok yani. aslında kimse niye sünnet ettirdigini de bilmiyor bi bakıma. adet diye gelenek diye sürüp gidiyor bu kesme işi.

saglık kısmı ise uydurma... asla öyle bir şey yok.

canım benım bastan anlatsana,agzından kerpetenle alıyoruz..

zorla dalga gecırtıyorsun..

kızların orasnı kesılyolar,buna sünnet mı dıyorlar..?hz.muhammede ınanıyorlar mıymış?

yanı sünnet nıyetıne mı yapılıyor?

erkeklerınkı gereksız degıl,orda mıkrop bırıkmesını engellemek ıcın..kızlarınkının açıklaması ne?

bızım dınımızde varsa bunun adı sünnet olur..adı ustunde..

canım öyleyse bir dahaki sefere bilgin olmayan konularda anlaşılır ve düzgün bir şekilde soru yöneltirsin. dalga geçtigini zannetmek sana bir şey kazandırmaz.

''mikrop birikmesini engelelr, cinsel hastalıgı engeller, cinsel hayatını düzeltir'' gibi bahanelerin tamamı uydurma.

bak sende demıssın musluman olmayan ülkelerde..

onların yaptıkları seyın adı sünnet degıl,sünnet olsa,bızlerde sünnet olurduk..

hz.Muhammet bunu yaptığı ıcın adı sünnet zaten..

kızların sunnetı dıye bıse mı oluyor bu durumda:S

erkek sünneti gerekli falan degildir canım, hiç ilgisi yok. saglık açısından hiçbir faydası falan da yok. hepsi uydurma.

ABD'yi örnek vermişsin ama senin ABD'deki sünnet tarihinden acaba haberin var mı? ABD'de sünnet ilk teşvik edildiginde erkeklerin masturbasyon yapmasını engellemek için teşvik edilmiş (1800 lü yıllarda) çünkü o zamanki görüşe göre masturbasyon yapmak bereketsizligin nedeni imiş.

sonra da tabi sektör haline gelmiş, üstüne üstlük zaten ABD hrıstiyan bir ülke ve hrıstiynalıkta da sünnet var. tamamen din ve gelenekle alakalı bir durum, saglıkla hiçbir ilgisi yok.

ben ogluma sünnet yaptımayacagım tabi ki.

sünnet yaptırmada çocuğun kronik idrar yolu enfeksyonu olsun....hey allahım yaa....

canım öyleyse bir dahaki sefere bilgin olmayan konularda anlaşılır ve düzgün bir şekilde soru yöneltirsin. dalga geçtigini zannetmek sana bir şey kazandırmaz.

''mikrop birikmesini engelelr, cinsel hastalıgı engeller, cinsel hayatını düzeltir'' gibi bahanelerin tamamı uydurma.

askıtom dalga gecmedım..

normal normal sana kendı sunnetımı sordum ben..

ben muslumanım..muslumanlar sünnet olur sadece..

pekı ben nıye sunnetımı hatırlamıyorum dedım..

yaw ne anlarsan anla..

bak sende demıssın musluman olmayan ülkelerde..

onların yaptıkları seyın adı sünnet degıl,sünnet olsa,bızlerde sünnet olurduk..

hz.Muhammet bunu yaptığı ıcın adı sünnet zaten..

kızların sunnetı dıye bıse mı oluyor bu durumda:S

sitede yasak olmasaydı olayın dini boyutunu etraflıca, detaya inerek anlatırdım ama yasak...

kısaca şöyle söylüyorum; din ile bir ilgisi yok.

Back
X