• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylik oglum ve sunnet

erkek sünneti gerekli falan degildir canım, hiç ilgisi yok. saglık açısından hiçbir faydası falan da yok. hepsi uydurma.

ABD'yi örnek vermişsin ama senin ABD'deki sünnet tarihinden acaba haberin var mı? ABD'de sünnet ilk teşvik edildiginde erkeklerin masturbasyon yapmasını engellemek için teşvik edilmiş (1800 lü yıllarda) çünkü o zamanki görüşe göre masturbasyon yapmak bereketsizligin nedeni imiş.

sonra da tabi sektör haline gelmiş, üstüne üstlük zaten ABD hrıstiyan bir ülke ve hrıstiynalıkta da sünnet var. tamamen din ve gelenekle alakalı bir durum, saglıkla hiçbir ilgisi yok.

ben ogluma sünnet yaptımayacagım tabi ki.

bazen anne baba der oğlum 7 yaşına gelsin sünnet ettireyim diye
çocuk 3yaşında yada 2 yaşındayken rahatsızlanır doktor muayene eder acil sünnet ettirmeniz gerekir der
bütün plan bozulur çocuk planlanan yaştan cok önce sünnet olur
aslında yapılacak olan sünnet sağlıktan dolayı öne alınmış olur
sizinde oğlunuzda böyle bir rahatsızlık olsa yine der misin sünnet ettirmem diye
ne de olsa uydurmabi gelenek değil mi?:ssz:

canım öyleyse bir dahaki sefere bilgin olmayan konularda anlaşılır ve düzgün bir şekilde soru yöneltirsin. dalga geçtigini zannetmek sana bir şey kazandırmaz.

''mikrop birikmesini engelelr, cinsel hastalıgı engeller, cinsel hayatını düzeltir'' gibi bahanelerin tamamı uydurma.

bende sendeki bu kadar fazla pipi bilgisini anlamadım......ne ayak....:26:

Merhaba kizlar
oglum 3 aylik .sunnet icin urologa goturduk .adam daha erken 1 yasinda yaptirin dedi.
Normalde ben buyuk oglumu 6 aylikken yaptirmistik
Yanindaki calisan bayana sordum .ameliyathanede sedasyon yontemiyle yapiyorlarmis. Bu yontemle ogu veya bi yakini sunnet olan var mi nedir ne degildir
Beni bilgilendirir misiniz
3 ay erken mi
millet hastaneden cikmadan yaptiriyo
gerci ben ilk oglumu cocuk cerrahina yaptirmistim
simdiden tesekkurler

Ben yaptirdim oglumu tam 3 bitti 4 den gun aliyordu ilk gun inanilmaz agladi bende hatta ameliyata girdim sadece pipiyi uyusturdular cok agladi omrumden omur gitti resmen ilk gun cok zor geciyor cok agliyor hic bisey yemiyor emmiyor 2. Gunde yine zor 3 den sonra biraz daha iyi hissediyo acisi tsmamen gecmesi 1 haftayi buluyor komple iyilesmeside 1,5 ayi allah kolaylik wersin ama allahin takdiri we saglik icin mecbur simdiden gecmis olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sünnet yaptırmada çocuğun kronik idrar yolu enfeksyonu olsun....hey allahım yaa....

hiçbir şey olmaz canım sen hiç merak etme. yurt dışında sünnet olmayan milyarlarca insan var. hastalıktan kırılıyorlar falan mı zannediyorsunuz acaba?

kız çocuklarının sünnet edildigi ülkelerde de buna benzer düşünüyorlar. kız çocukları sünnet olmazsa genital bölgeleri hastalık kapar zannediyorlar. hiç ilgisi yok halbuki.

beni duyan varmııı?

hz.Muhammed sünnet olduğu ıcın bu dınımızde var olan bişe..

allah allah bı yanda aşırı dıncıler,bı yanda dını saptıranlar..kafayı yıcem

medcezır kaçıyor,sunnet olsanda olmasanda..benım gözümde aynısın balım..

beni duyan varmııı?

hz.Muhammed sünnet olduğu ıcın bu dınımızde var olan bişe..

allah allah bı yanda aşırı dıncıler,bı yanda dını saptıranlar..kafayı yıcem
Canim bu konuyu anlatir aciklar tartisirdim ama banlanmak istemiyorum.

Herkesin inancı, fikri kendine..

bırı çükümüzü kesmiş haberımız yok

insan utanir cahillikten sen ama alay ediyorsun daha da komik duruma düsüyorsun:)))) gerci ögrende cahil kalma arkadasin demek istedigi
kiz sünneti ve var maalesef dünyada ,daha cok afrika muslumanlarinda yaygin ve yilda milyonlarca kiz cocugu maalesef can veriyor bu yüzden , millan ve sen biraz cahillikten arininda sonra alay edin !!!!!!!!!!!

kuran da sünnet diye bir şey yok. hadiste geçiyor ama aynı hadiste kız çocuklarının sünneti de geçiyor. konunu din ile de alakası yok yani. aslında kimse niye sünnet ettirdigini de bilmiyor bi bakıma. adet diye gelenek diye sürüp gidiyor bu kesme işi.

saglık kısmı ise uydurma... asla öyle bir şey yok.

Su gecen hadisin kaynagini ögrene bilirmiyim...

Hangi hadiste kiz cocuklari suunet edilsin diyor ....

Size göre erkek cocuklarin sunnet edilmesi gereksiz olabilir ama dinimiz bunu emrediyor...

Hz. Ibrahim as. Cebrail tarafindan emir geldiginde kendisini ormanda keskin bir aletle ile sünnet etmistir cebrail acelen ne ya ibrahim diye sordugunda rabbimin emrini yerine getirmeden ya ölürsem olmustur ;-)

Bazi yorumlarinizi okudum da size göre tesettur de garip bisey mis ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bi akrabamız oğlu doğunca etrafa sürekli sünnet ettirmeyecem dedi durdu
saçma bi gelenekmiş, dine inanmayan biriydi o yüzden dinle bağdaştırmasını bekllemedik zaten
ama sağlık açısından yaptırsan iyi olur dendi
yokdinlemedi inat etti durdu
çocuk oldu 14 yaşında bigün rahatsızlanmış acil hastaneye götürmüşler
doktor sünnet edilmesi gerektiğini yoksa enfeksiyonun yayılabileceğini söylemiş
el mecbur tabi baba çocugum pipisiz kalmasın diye kabul etmiş
adına sünnet demek zor geldi tabi adama cerrahi müdahale yapıldı oğluma dedi
.....
demekkki Allah resulu ümmetinin sağlığı için yapılmasını önermiş..adı üstünde sünnet

Mervecık arkadasım ömrümde böle saçmalık duymadık ne demek erkeklerde sünnet faydası yok Hz Muhammet sav sünnet olmamış falan nereden okuyorsun bu kaynakları bırısı seni fena halde kandırmış doğru araştır mantığı yatıyor olabılir sünnet olmamak ına bısey dıyemem o senin görüşün ama yok öyle bi şey saçmalık falan ınsanlara yanlış bılgı verme lütfen muslumanmısınz onuda bilemem ama lütfen ıyıce araştırın kaynaklarınız sızı yanlış bılgılendırmiş

bak sende demıssın musluman olmayan ülkelerde..

onların yaptıkları seyın adı sünnet degıl,sünnet olsa,bızlerde sünnet olurduk..

hz.Muhammet bunu yaptığı ıcın adı sünnet zaten..

kızların sunnetı dıye bıse mı oluyor bu durumda:S

Canım ben idrar yolları ile ilgili sıkıntılar falan oluyor o durumda yapılıyor onun için dedim. Yoksa elbette Peygamber Efendimiz öyle olduğu için yapılıyor. Adı üstünde sünnet denilen şey Peygamber Efendimizin yaptığı şeylerdir..

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

kizlar, olay polemige donusmus nerdeyse. Mune gelirse fena olur bak. Uyariyim dedim, bosuna ban yemeyin simdi herkesin pipisi yuzunden.

Konu sahibi arkadasim. Oglunu en iyi sen tanirsin ayrica. 3 aylikken gazi varsa anca bitmistir heralde yada bitmemisse birde sunnet agir gelebilir. Bir arkadas yedi aylik demis, bana da mantikli geldi. ama sen iyisi git bir kac doktora sor bence.

Son düzenleme:
Yav he he sünnet gereksiz, tesettür de garip bir şey...

Hep kapitalist emperyalist Amerikan oyunu bunlar...

Son düzenleme:
islam dinine 1 Kuran-ı Kerim inerken, bu ülkeye 80 milyon kadar inmiş.. herkes alim hey maşallah.. :ssz:

edit: biz 7 yaşını bekledik, çok rahat oldu konu sahibi..

Son düzenleme:
Mervecık arkadasım ömrümde böle saçmalık duymadık ne demek erkeklerde sünnet faydası yok Hz Muhammet sav sünnet olmamış falan nereden okuyorsun bu kaynakları bırısı seni fena halde kandırmış doğru araştır mantığı yatıyor olabılir sünnet olmamak ına bısey dıyemem o senin görüşün ama yok öyle bi şey saçmalık falan ınsanlara yanlış bılgı verme lütfen muslumanmısınz onuda bilemem ama lütfen ıyıce araştırın kaynaklarınız sızı yanlış bılgılendırmiş

ayyyy aşkolsun öyle deme sayın bilgin yok diyorsa yoktur.....pipi pipi olalı böyle araştırılmamıştır....bari doğru bilse içim yanmaz.....:ssz:

Hz ibrahimden bu yana uygulanmaktadir gerekli olmasaydi yada sünnet gibi bi uygulama olamasa efendimizim yasagi soz konusu olurdu .
Aksine sunnet olmakla alakali hadisler vardir butun ummetin uygulamasinda vardir
Tum ummeti karsiniza almak yerine daha faydali islerle ugrasin

Back
X