• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylik oglum ve sunnet

bazen anne baba der oğlum 7 yaşına gelsin sünnet ettireyim diye
çocuk 3yaşında yada 2 yaşındayken rahatsızlanır doktor muayene eder acil sünnet ettirmeniz gerekir der
bütün plan bozulur çocuk planlanan yaştan cok önce sünnet olur
aslında yapılacak olan sünnet sağlıktan dolayı öne alınmış olur
sizinde oğlunuzda böyle bir rahatsızlık olsa yine der misin sünnet ettirmem diye
ne de olsa uydurmabi gelenek değil mi?:ssz:

doktorların çogu bu konularda kolaya kaçıyorlar. avrupa'da mesela öyle hemen ''sünnet ettirelim kurtulsun'' demezler kimseye, gerçekten gerekliyse tavsiye edilir. buradakiler ise, zaten sünnet ettirilecekler diye başlarından savmaya çalışıyorlar.

ama tabi ki sünnetin gerekli oldugu bazı durumlar da söz konusu oluyor. hani birinin bademciginde sorun oldugunda alınır ya... onun gibi bir şey. belki bademciklerden rahatsız olur diyerek herkesin bademciklerini alıyor muyuz acaba çocuk yaşta? böyle şey mi olur canım?

Yanlis anlama ama cok sasirdim soylediklerine. Hatsaliklara karsi sunnetin hic bir koruyucu etkisi olmadigini nerden biliyorsunuz ? SIkistirmak deyil amacim gercekten de, ama merak ettim boyle bir calisma sonucu var mi diye. Cunku arastirmalara gore sunnet faydali diye dusundukleri icin mesela Amerikada sunnet asiri yaygin hastanelerde. Hemen soruyolar sunnet istermisiniz diye. En azindan benim yasadigim yerlerde oyleydi.

birinin apandistini alırsanız, bir daha apandisti asla hastalanmaz çünkü zaten yoktur artık. sünnetin faydası da işte bu kadardır ancak.

Doğduktan 24 saat sonra yaptırdık , ağlamadı bile. Çok rahat ettik.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nasil bu kadar emin konusuyorsun anlayamadim cidden. Sunnet edilmeyen cükü :27: zamanla olusumun buyumesi ve daralan kanal sebebiyle idrar yollari enfeksiyonuna, daha da ilerlemesiyle bobrek rahatsizliklarina kadar gidiyor. Ayrica Abd vs bircok yabanci ulkede de sunnet gerekliliginde yapiliyor.
Dinimizdeki sunnetler saglik acisindan fayda getirdiginden istenmis. Ama adi ustunde "sunnet" sart degil. Saygi duymak lazim

Son düzenleme:
Su gecen hadisin kaynagini ögrene bilirmiyim...

Hangi hadiste kiz cocuklari suunet edilsin diyor ....

Size göre erkek cocuklarin sunnet edilmesi gereksiz olabilir ama dinimiz bunu emrediyor...

Hz. Ibrahim as. Cebrail tarafindan emir geldiginde kendisini ormanda keskin bir aletle ile sünnet etmistir cebrail acelen ne ya ibrahim diye sordugunda rabbimin emrini yerine getirmeden ya ölürsem olmustur ;-)

Bazi yorumlarinizi okudum da size göre tesettur de garip bisey mis ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sitede bu yasak mı bilmiyorum ama uzunca yazmaktansa link veriyorum ;

http://sahihhadisler.com/?pid=p&id=1939

testtürün garip oldugunu da söylemedim. geçen bir başlıkta yazdım ama kast ettigim o degildi. bir yandan tesettürden bahsederken öbür yandan ''tesettür modası''ndan bahsetmeyi garip buldum ben. amacına aykırı geldi bana çünkü ve garip geldi... o kadar sadece.

Mervecık arkadasım ömrümde böle saçmalık duymadık ne demek erkeklerde sünnet faydası yok Hz Muhammet sav sünnet olmamış falan nereden okuyorsun bu kaynakları bırısı seni fena halde kandırmış doğru araştır mantığı yatıyor olabılir sünnet olmamak ına bısey dıyemem o senin görüşün ama yok öyle bi şey saçmalık falan ınsanlara yanlış bılgı verme lütfen muslumanmısınz onuda bilemem ama lütfen ıyıce araştırın kaynaklarınız sızı yanlış bılgılendırmiş

yazdıklarımın farkındayım canım ve öyle bir şey yok diyorsam yoktur. istedigin kadar ara ama asla bulamazsın. bulabielcegin tek şey ''peygamber doguştan sünnetliydi'' gibi bir şey olacaktır. sahabelerin sünnet oldugundan bile bahsedilmez. istersen araştır...

Nasil bu kadar emin konusuyorsun anlayamadim cidden. Sunnet edilmeyen cükü :27: zamanla olusumun buyumesi ve daralan kanal sebebiyle idrar yollari enfeksiyonuna, daha da ilerlemesiyle bobrek rahatsizliklarina kadar gidiyor. Ayrica Abd vs bircok yabanci ulkede de sunnet gerekliliginde yapiliyor.
Dinimizdeki sunnetler saglik acisindan fayda getirdiginden istenmis. Ama adi ustunde "sunnet" sart degil. Saygi duymak lazim

hiç öyle bir şey yok. öyle olsaydı sünnet olmayan milyarlarca insan bahsettigin hastalıklardan kırılırdı. ama öyle bir şey yok...

Efendimiz bir hadislerinde beş şeyin fıtrattan olduğunu beyan eder ve sünneti de bunlar arasında sayar: "Sünnet olmak, etek tıraşı yapmak, koltuk altı tüylerini yolmak, bıyığı kısaltmak ve tırnakları kesmek." (Beyhakî, es-Sünenü'l- Kübrâ, 1/149) Rivayetlerde bunların sıralaması farklılık gösterebilmekte ama adı geçen bu beş şeyin fıtrattan olduğu konusunda ihtilaf yoktur.

Neyse herkesin dini kendine ama dinde yoktur falan gibi yorumları görmeye hiç tahammülüm yok .Birçok kişiye alıntı yapmak isterdim ama gerek yok .

Son düzenleme:
Efendimiz bir hadislerinde beş şeyin fıtrattan olduğunu beyan eder ve sünneti de bunlar arasında sayar: "Sünnet olmak, etek tıraşı yapmak, koltuk altı tüylerini yolmak, bıyığı kısaltmak ve tırnakları kesmek." (Beyhakî, es-Sünenü'l- Kübrâ, 1/149) Rivayetlerde bunların sıralaması farklılık gösterebilmekte ama adı geçen bu beş şeyin fıtrattan olduğu konusunda ihtilaf yoktur.

Neyse herkesin dini kendine ama dinde yoktur falan gibi yorumları görmeye hiç tahammülüm yok .Birçok kişiye alıntı yapmak isterdim ama gerek yok .

zaten ben de yuakrıda link verdim bir örnek olarak. işte buyur;

kuran'da sünnet olmak diye bir şey yok. ama eger hadis diyorsanız, kızlarınızı da sünnet ettirmek zorundasınız çünkü o da hadiste geçiyor... ama onu nedense yapmıyorsunuz. çok ilginç degil mi?

bana ilginç geliyor. üzülüyorum cidden küçücük çocukları kesilirken görünce. kız sünneti ile hiçbir farkı yok. ikisinde de kan var, ikisinde de çocugun istemedigi, rızasının alınmadıgı bir durum var, ikisinde de kesilen bir parça var ve aglayan, acı çeken çocuklar.

bir an için ikisini tarafsızca karşılaştırdıgınızda göreceksiniz zaten...

neyse digerleri neyden bahsettigimi algılayamadı maalesef. bir sen anladın..

erkek çocuklar için de aynısı geçerli canım. hastalıkla bir ilgisi yok. hiçbir işe yaramayan bir gelenek sadece.

Geçenler de kızlar ve okul için polemik yapan hatun kişisiniz dimi?

Arkadaş normal bişey sormuş. Onun sorudunun cevabı değil sizinki.

Sadece polemik çıkarmak ve konu kapatırmayi görev edindiniz sanırım.

Geçenler de kızlar ve okul için polemik yapan hatun kişisiniz dimi?

Arkadaş normal bişey sormuş. Onun sorudunun cevabı değil sizinki.

Sadece polemik çıkarmak ve konu kapatırmayi görev edindiniz sanırım.

herkes aynı şeyleri söylemek zorunda mı? ben kendi ne düşündügümü söylüyorum siz de buna polemik yaratmak diyorsunuz. ne ilgisi var canım polemikle?

birisi tutup ''kızımı sünnet ettirecegim 3 aylıkken, acaba yaptırsam mı?'' diye başlık açsa o başlıga da aynı şeyleri yazardım çünkü ikisi de aynı şeyler.

zaten ben de yuakrıda link verdim bir örnek olarak. işte buyur;

kuran'da sünnet olmak diye bir şey yok. ama eger hadis diyorsanız, kızlarınızı da sünnet ettirmek zorundasınız çünkü o da hadiste geçiyor... ama onu nedense yapmıyorsunuz. çok ilginç degil mi?

bana ilginç geliyor. üzülüyorum cidden küçücük çocukları kesilirken görünce. kız sünneti ile hiçbir farkı yok. ikisinde de kan var, ikisinde de çocugun istemedigi, rızasının alınmadıgı bir durum var, ikisinde de kesilen bir parça var ve aglayan, acı çeken çocuklar.

bir an için ikisini tarafsızca karşılaştırdıgınızda göreceksiniz zaten...

Sünnet erkeğe sünnet kadına , fazilettir . Bunlar çok farklı şeyler karıştırmayın bunları . Ayrıca peygamber efendimiz kesinlikle kadın sünnetiyle ilgili birşey söylememiştir. Her siteden gördüğünüze inanmayın okuyun kuran okuyun ordan yazın olur mu .

Son düzenleme:
herkes aynı şeyleri söylemek zorunda mı? ben kendi ne düşündügümü söylüyorum siz de buna polemik yaratmak diyorsunuz. ne ilgisi var canım polemikle?

birisi tutup ''kızımı sünnet ettirecegim 3 aylıkken, acaba yaptırsam mı?'' diye başlık açsa o başlıga da aynı şeyleri yazardım çünkü ikisi de aynı şeyler.

Herkesin bir bildiği var demek ki...

Sünnet erkeğe sünnet kadına , fazilettir . Bunlar çok farklı şeyler karıştırmayın bunları .

madem fazilet ne diye kimse kızını sünnet ettirmiyor acaba? hatta kız sünneti duyunca herkes irkiliyor bir sürü laf ediyor.... ikisi aynı şeyler hiç kusura bakmayın, kendinizi de kandırmayın.

tabi yine siz bilirsiniz

madem fazilet ne diye kimse kızını sünnet ettirmiyor acaba? hatta kız sünneti duyunca herkes irkiliyor bir sürü laf ediyor.... ikisi aynı şeyler hiç kusura bakmayın, kendinizi de kandırmayın.

tabi yine siz bilirsiniz

Hayatınızda kaç kere kuran-ı kerim okudunuz merak ediyorum açıkcası . Bi deneyin isterseniz türkçe mealini falan ya da peygamber efendimizin hadislerini okuyun belki biraz düşünceleriniz değişir hangi dine mensupsunuz bilmiyorum ama ordan burdan islam dininde yeri olmayan yorumlarınız var siz kendi çocuğunuzu sünnet ettirmezsiniz oluur biter ama biraz araştırın bence (sitelerden değil . )

Siz kendi okuduğunuz kaynakların doğruluğuna şüphesiz inanırken, mervecik de kendi araştırdığı kaynaklara güvenip, inanıyordur.
Birini sırf bu yüzden konuyu saptırmaya çalışmakla suçlamak, yüklenmek çok yersiz.

Hayatınızda kaç kere kuran-ı kerim okudunuz merak ediyorum açıkcası . Bi deneyin isterseniz türkçe mealini falan ya da peygamber efendimizin hadislerini okuyun belki biraz düşünceleriniz değişir hangi dine mensupsunuz bilmiyorum ama ordan burdan islam dininde yeri olmayan yorumlarınız var siz kendi çocuğunuzu sünnet ettirmezsiniz oluur biter ama biraz araştırın bence (sitelerden değil . )

bu konuda mütevazi olamayacagım çünkü dinler hakkında epey bilgi sahibiyim. sadece islamiyet degil üstelik...

bu sünnet meselesinin bilinen kökenini de söyleyeyim, daha da bir şey yazmıyım. sünnet olmanın kökeni eski mısır, israilogulları (yahudiler) ve aralarındaki iktidar mücadelesine dayanır. buradan sonrasını artık siz araştırırsınız isterseniz.

sonuç olarak, sünnetin saglık ile ilgili tek bir yararı bile yok, ayrıca din ile de ilgisi yok. eger hadislere bakacaksanız da, dedigim gibi, kzıları da sünnet ettirmek zorundasınız. bunu kendiniz araştırabilirsiniz. çok eski ve hiçbir anlamı olmayan bir gelenek için kesiliyor çocuklar maalesef :14::14:

tabi yine siz bilirsiniz

Sünnet diye sadece kesim işlemi diye anlamayın. Yemekten önce ve sonra el yıkamak ta sünnet :).

14aylik oglumu , 30mayisda evde sunnet ettirdik. Sadece sunnet edilicek bolgeyi uyusturdulae. Evde daha hijyenik olacagi icin evde yaptirdik. Suan cok iyi oglum.
Agrisi sargiyi cikardiktan 1gun sonra basladi. O da 2gun surmedi agrisi. Suan dikisler hala duruyor. Hergun yikiyorum oglumu, doktor hergun yika dedi, daha cabuk iyilesirmis.
İcim gitti sunnet edilirkem, keske daha once yaptirsadik dedik esimle.
Daha ileri yaslara ertelemeyin derim.

Back
X