3 cm çikolata kistim lütfen yorum

Onfo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
200
-161
98
35
Merhaba forumda ne zaman soru sorsam kimse yorum yazmıyor, ben fikir almak için size soruyorum, biraz yardımcı olurmusunız lütfen. Hormon ilacı kullandkmçikolata kıstım3 cm e düşmüş var yumurtalık rezervim iyi, bugün hormon testi yaptırdım sonuç bekliyorum. Hamilelik için sorun yaratırmı siz de aynı durumu yasadıysanız nasıl Kurtuldunuz tesekkürler.

Çikolata kisti eğer tüplerde veya yumurtalıklarda yapışıklığa neden olmuşsa gebe kalmaya engel olabiliyor. Bir de evreleri var, ağır vakalarda durum daha zor olabilir. Doktorunuz sizin durumunuz hakkında ne diyor

Kist tam olarak nerede
Yumurtalıkta anana küçülme olmuş
Çikolata kisti eğer tüplerde veya yumurtalıklarda yapışıklığa neden olmuşsa gebe kalmaya engel olabiliyor. Bir de evreleri var, ağır vakalarda durum daha zor olabilir. Doktorunuz sizin durumunuz hakkında ne diyor
Yapısıklık demedi bende 2 ta neydi 1 tanesi tamamen gitti. Diğeri de 3 cm e düştü yumurtalıkta şuanlık kötü değil dedi

Bence senin durumun çok iyi hem bir yumurtalığında kist yok hem de diğer yumurtalığındaki kist de çok ufak 🧿 ben mecbur ameliyat olduğum boyutundan dolayı ama senin doğal yolla hamile kalabileceğine inanıyorum ben rahim filmi çektirmiş miydin 🙏🏼🌼

Merhaba bende de çikolata kisti var sağ yumurtalıkta bazen 6cm oluyor bazen 4cm kist için hiç ilaç vermedi doktorlar 5 yıllık evliyim hiç normal gebelik yaşamadım bu süreçte amh değerimde düştü aşılama ve uzun süren bir tüp bebek sürecim oldu ama yine gebelik olmadı maddi manevi çok yorucu bir süreç. Ama bi bakıyorsun çikolata kisti olup kendiliğinden hamile kalan insanlarda var her şey biraz nasip sadece ihmal etmeyip sürekli takipte kalmak gerekiyor.

Bence senin durumun çok iyi hem bir yumurtalığında kist yok hem de diğer yumurtalığındaki kist de çok ufak 🧿 ben mecbur ameliyat olduğum boyutundan dolayı ama senin doğal yolla hamile kalabileceğine inanıyorum ben rahim filmi çektirmiş miydin 🙏🏼🌼
Çok geçmiş olsun Kaç cmdi sizde. Öncesinde ilaç tedavisi verdilermi , evet küçülmesime sevindim inşallah büyüme olmadan atlatırım

Merhaba bende de çikolata kisti var sağ yumurtalıkta bazen 6cm oluyor bazen 4cm kist için hiç ilaç vermedi doktorlar 5 yıllık evliyim hiç normal gebelik yaşamadım bu süreçte amh değerimde düştü aşılama ve uzun süren bir tüp bebek sürecim oldu ama yine gebelik olmadı maddi manevi çok yorucu bir süreç. Ama bi bakıyorsun çikolata kisti olup kendiliğinden hamile kalan insanlarda var her şey biraz nasip sadece ihmal etmeyip sürekli takipte kalmak gerekiyor.
Sizde tek yumurtalıktamı var, ilaç verdimi doktor onu kullanın önce

Hiç ilaç kullanarak kistin küçülüp küçülmediği gözlendi mi veya laparoskopi ile alınmaya çalışıldı mı? Benim de endometriozisim var, kist demedi ama doktorum dediki şuan başka yere gitsen sana direkt tüp bebek denerler ama bu doğru değil önce seni iyileştirmemiz lazım dedi. 1 ay ilaç kullandım bu hafta da laparoskopi ile endometriozis odaklarını temizleyecek. Yapışıklıklar var mı tüpler tıkalı mı yapışık mı bakacak. Laparoskopi de bir miktar yumurta rezervlerini düşürüyor ama endometriozis de düşürüyor. Korkuyorum cerrahi girişimden ama tüp bebek denemeden önce bana mantıklı geldi. Sizin doktorunuzun yaklaşımı nasıl oldu?

Back
X