3 Cocuk ayni oyuncaği isterse...

Be peaceful

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
159
54
98
Herkese merhaba ben size bisey danismak istiyorum..benim kizim arkadaslariyla bulusunca bu arada kizim 3 yasinda diger 2 cocukta o civar yaş...onlarla bir araya gelince hepsi bir oyuncagi istio ve ben nasil davranacagimi bilemiyorum..diger arkadaslarimda bu konudan muzdarip onerisi olan var mi

başka şeylere yönlendirebilirsiniz.
konuşunca anlayacak yaştalar bence...

Kriz yönetmek...
Zor gerçekten, benim de kızlarım 3 yaşında,bazen kendi aralarında, bazen diğer çocuklarla yaşıyoruz bunları.

Paylaşmanın önemi, güzelliği hakkında ne söylesen etki etmiyorki bazen.
Bir de "al bu oyuncak senindir" dedikten sonra
"paylaş, paylaşacaksın, paylaşmalısın" diye dayatmak saçma oluyor sanki.
O kararı kendisi vermeli gibi geliyor bana.

Ya oyuncağı ortadan kaldırmalı,çocuklar başka şeye yönlendirilmeli.
Ya dakika tutarak sıra ile oynamaları sağlanmalı.
Başka seçenek gelmiyor o zamanlarda aklıma.
Oyuncak kiminse onun önceliği var tabii.
Diğerleri sadece oynayacak, geri verecek, bunu vurgulamak da lazım.

Tıpkı anlatımım gibi, karışık işler :KK53:

süre tutarak oynatabilirsiniz. birine verip şimdi beş dakika sende kalsın beş dakika geçince arkadaşına verelim diyebilirsiniz

Tam tutturma yaşları kuzuların:KK36: eşimin yeğenleride o yaştalar. Aynı şey başında kavga edince oturup sırayla oynancak yoksa böyle yaparsanız kaldırırm oyuncağı diyorum hemen kabul ediyolar. Birde hala üstelerlerse dikkatlerini bi anda başka birşeye çekiyorum mesela bebek başında kavga ediyolarsa hadi tren yolu yapalım ikinizde araba alıp sırayla içinde sürün diyorum. Vazgeçmezlerse ortak yapabilcekleri bi oyuna yönlendirin :))

Tam tutturma yaşları kuzuların:KK36: eşimin yeğenleride o yaştalar. Aynı şey başında kavga edince oturup sırayla oynancak yoksa böyle yaparsanız kaldırırm oyuncağı diyorum hemen kabul ediyolar. Birde hala üstelerlerse dikkatlerini bi anda başka birşeye çekiyorum mesela bebek başında kavga ediyolarsa hadi tren yolu yapalım ikinizde araba alıp sırayla içinde sürün diyorum. Vazgeçmezlerse ortak yapabilcekleri bi oyuna yönlendirin :))
Tamam tesekkur ederim..walla zor oluo hakkikaten :)

oyuncagı ortadan kaldırın dicemde başkalarını isteyecekler çocuklara oynayacak oyuncak kalmayacak.. sürekli görüşüyorsanız 3 er tane alacaksınız bir şeyi mecburen

Kaldirilabilir bir oyuncakla , hepsi bir araya geldiğinde ortadan kaldırabilirsiniz.

telefona alarm kurabilirsiniz 3 dakikalık mesela. öncelikle sırayla oynamaları gerektigini anlatın. Ayşe oynasın 3 dak sonra alarm çalınca Fatma oynayacak şeklinde. eglenceli de oluyo onlar için. zamanla alışırlar. benim de oglum 3 yaşında, krizleri bu şekilde yönetiyoruz.

Malesef zor bir dönem. benim oğlum 4 yasinda bu bikac aydır paylaşım konusunda düzene girmeye basladik. bizde oğlumla yaşıt 4 yiğen var ve bunla rin hepsi erkek. bir araba için yarim saat ağlayıp kavga ediyorlardı. konuşmak kızmak fayda etmeyince oyuncağı kaldikaldırıyorduk bu seferde başka bir oyuncak için başlıyorlardı :) Net olun. Ya paylaşarak oynayacaklar ya da oyuncak ellerinden alınacak. O gün fayda etmez belki ama zamanla oyuncaklarindan olmamak için inatlasmayi bırakıyorlar

Ben oğlumun değer verdiği iki oyuncağı var
Onları arkadaşları geldiğinde kaldırıyorum
Ama diğerlerini paylaşmak istemezse dahi anlatıyorum onlar senin arkadaşın birlikte oynayın zaten gidecekler o zaman bırakır diye
Biraz sitem etsede aralarında anlaşıyorlar
Oyuncak kaldırmak da bı seçenek ama bu kezde kıskanç konumuna giriyoruz

Herkese merhaba ben size bisey danismak istiyorum..benim kizim arkadaslariyla bulusunca bu arada kizim 3 yasinda diger 2 cocukta o civar yaş...onlarla bir araya gelince hepsi bir oyuncagi istio ve ben nasil davranacagimi bilemiyorum..diger arkadaslarimda bu konudan muzdarip onerisi olan var mi
Bununla ilgili gecenlerde bir makele okumustum. Kisaca soyle ozetleyeyim. Biri gelse sizden makyaj malzemelerinizi yada telefonunuzu vs gibi size ait bir seyi almak oynamak kullanmak vs istese paylasirmisiniz. Hayir. Neden cocuklarinizdan kendisine ait oyuncagi paylasmasini bekliyorsunuz o halde diyor. Biri gelip sizin elinizden aniden telefonunuzu cekse alsa sinirlenirsiniz ve vermezsiniz. Ayni sey cocuklar icinde gecerli. Makalenin sonunda kadinin cocugunu gonderdigi kreste oyuncagi ilk gorup.oynayan sikilana ve birakana kadar ooyuncakla oynar. Birakinca digerleri alabilir kurali varmis. Artik cocugunun sosyal yasantisinda da bu kurali uyguluyoruz demiş. Neyicede bi yetiskinler bize ait seyleri paylasmiyoruz ki cocuklari paylasmak zorunda birakalim. Bana mantikli geldi acikcasi. Ilk goren oynar seklinde devam edin...

Back
X