3.çocuk düşüncesi

Bende deneyimimi yazayim o zaman 10-8- ve 3 yasinda 2 kızım 1 oğlum var 4ncu plansiz bir hamilelik oldu ve suan 3,5 aylık hamileyim. Fulttime calisan bir anne ve arada iş seyahatlerim oluyor halimi dusunun:) Maddi imkanlarimiz yerinde abartiya kacmamak sartiyla sukurler olsunki butun cocuklarin ihtiyaclari istekleri karsilaniyor. Manevi boyuta gelinve iyiki aralarinda fazla yas farki yok diyorum buyuduler bir arada bazen kavga dovüşle bazen gule oynaya.. ama onları izlerken her defasinda iyiki diyorum! Piskolojik tek yıprandigim donemler hastalandıkları donem oluyor galiba. Onun haricinde biraz sabır istiyor 3 cocuklu olmak. Benim 1 tane erkek kardeşim var hayalim vardi buyuk bir aile olmak şükürler olsunki oldu. Bizlerin demesi değil onemli olan elbette sizin buna hazır olmaniz. ben son 2 ay kendi kendimi yedim 4 ncuye nasil yetisecez manevi olarak diye artık saldım gitti :) bi muddet daha uykusuz kalacagız. HAAA herşeyi gectim aslında en onemli factor eş faktoru eşiniz size yardımcı oluyormu cocuk konusunda aksam işten geldiginde sizin yukunuzu hafifletiyormu buda cok onemli karar verirken :) Rabbim gonlunuze gore versin inşallah ama dedigim gibi ben hiç pişman olmadım. bizlere birsey olsa birbirlerine sahip cikabilcek kardesler var :)
Ahh ne iç açıcı yazmışsınız beni resmen cesaretlendirdiniz 🙏🏻 Sizi ayrıca takdir ediyorum ben çalışmayan bir anne olarak iki çocuğa zor yetişip 3. De kararsız kalıyorum size maşallah diyorum 👏🏻4. Bebeğinizde sağlıkla kucağınıza alıp güle güle büyütmek nasip etsin Rabbim. Güzel mesajınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Sanırım ben de çok beklemeyeceğim Allah nasip ederse istiyoruz zaten yorucu olacak ama ben de ilerde bunun rahatlığını yaşarım diye düşünüyorum ki çoğunluğunda bu konuda fikri benimle aynı kalabalık bir aile olmak çok güzel gerçekten☺️

Arkadaşlardan ilişkiden 50 gün sonra yapılan kan testi kesin midir bi de ultrasonda kese kesin görünmesi mi lazım yardımcı olabilir misiniz

Arkadaşlardan ilişkiden 50 gün sonra yapılan kan testi kesin midir bi de ultrasonda kese kesin görünmesi mi lazım yardımcı olabilir misiniz
Benim iki çocuğum var iki hamilelik geçirdim yani Her ikisinde de aynı adet gecikmesiyle Evde yapılan testlerle öğrendim gebeliğimi sonra kan tahlili verdim kan tahlilinde çıkan sonuca göre doktor yorumladı hatta ikinci çocuğum da yani oğlum da çok erken öğrendim hamile olduğumu doktor Vajinal ultrason ile baktı keseyi görmek için tabi gebelik testi de pozitif ve kan tahlilinde de hamileyim kesin çıktıktan sonra(Bu arada adetlerim düzenlidir zaten takip ettiğim beklediğim gebelikler olduğu için birkaç gün adet gecikmesin dan sonra hemen yaptım gebelik testini)

Benim iki çocuğum var iki hamilelik geçirdim yani Her ikisinde de aynı adet gecikmesiyle Evde yapılan testlerle öğrendim gebeliğimi sonra kan tahlili verdim kan tahlilinde çıkan sonuca göre doktor yorumladı hatta ikinci çocuğum da yani oğlum da çok erken öğrendim hamile olduğumu doktor Vajinal ultrason ile baktı keseyi görmek için tabi gebelik testi de pozitif ve kan tahlilinde de hamileyim kesin çıktıktan sonra(Bu arada adetlerim düzenlidir zaten takip ettiğim beklediğim gebelikler olduğu için birkaç gün adet gecikmesin dan sonra hemen yaptım gebelik testini)
Yani çoktan kesenin görünmesi ve kan testlerinin pozitif çıkması mı gerekiyordu

Yani çoktan kesenin görünmesi ve kan testlerinin pozitif çıkması mı gerekiyordu
Yani adet dönemimiz 30 günde 32 günde bir oluyor normalde genelde tabi kadından kadına göre değişiyor ama âdetin düzenliymiş gibi düşünürsek Şimdiye kadar çoktan regli olmanız gerekiyordu olmadıysanız problem var ya da gebesiniz demektir bence

Yani adet dönemimiz 30 günde 32 günde bir oluyor normalde genelde tabi kadından kadına göre değişiyor ama âdetin düzenliymiş gibi düşünürsek Şimdiye kadar çoktan regli olmanız gerekiyordu olmadıysanız problem var ya da gebesiniz demektir bence
Şöyle ki geçen ay kanamam oldu zaten ama regl mi yerleşme mi ayırt edemedim buna dayanarak kan testleri yaptırdım ultrasonla bakıldı ama gebelik yok dendi en son kan testini ilişkiden 50 gün sonra yaptırdım onda da ultrasonla baktılar rahmime gebelik yok dediler

Siz neden asla yapmazdım diyorsunuz acaba merak ettim nedeninizi özel değilse tabi 🌸
Yaşım 38, 3 yaşında oğlum var, 2. yi yapmıyoruz yetemeyiz kaygısıyla. Oğlumu ihmal ederim korkusu yaşıyorum. Öte yandan kardeşi olsun isterdim ama 3 çocuk hiç düşünmedim, aklıma bile gelmedi. Genç evlenseydim de gelmezdi. Zor olmaz mı 3 çocukla, yaşları yakınsa arabaya çocuk koltuğu bile sığmaz 3 tane. Uzun yolculuklar yapıyoruz, memleketimden uzakta yaşıyorum. Tatilde seyahatte oteller bile hep iki çocuğa göre dizayn edilmiş. Otobüse binilmez, markete bile zor gidersin dediğim gibi yaşları yakınsa. Mesela biz kardeş yapsak ben yine iki yıl eve kapanırım, nereye çıkayım iki bebeyle. Eşimle 2 senedir ayrı yatıyoruz çünkü çocuk benimle uyuyor, en ufak sese de uyanıyordu. Çalışıyorum da, evde olsam yapardım dicem 2. yi ama dediğim gibi yetemem bunalıma girerim diye korkuyorum.

Yaşım 38, 3 yaşında oğlum var, 2. yi yapmıyoruz yetemeyiz kaygısıyla. Oğlumu ihmal ederim korkusu yaşıyorum. Öte yandan kardeşi olsun isterdim ama 3 çocuk hiç düşünmedim, aklıma bile gelmedi. Genç evlenseydim de gelmezdi. Zor olmaz mı 3 çocukla, yaşları yakınsa arabaya çocuk koltuğu bile sığmaz 3 tane. Uzun yolculuklar yapıyoruz, memleketimden uzakta yaşıyorum. Tatilde seyahatte oteller bile hep iki çocuğa göre dizayn edilmiş. Otobüse binilmez, markete bile zor gidersin dediğim gibi yaşları yakınsa. Mesela biz kardeş yapsak ben yine iki yıl eve kapanırım, nereye çıkayım iki bebeyle. Eşimle 2 senedir ayrı yatıyoruz çünkü çocuk benimle uyuyor, en ufak sese de uyanıyordu. Çalışıyorum da, evde olsam yapardım dicem 2. yi ama dediğim gibi yetemem bunalıma girerim diye korkuyorum.
Yani bu tamamen tercih meselesi diyebilirim aslında sizin böyle düşünüp böyle tercih etmenizi saygı duyarım tabii ki ama benden size naçizane tavsiye çocuğun sizin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin, eşimle iki senedir ayrı yatıyoruz demişsiniz benim çocuklarımın yaşları yakın bahsettim ben hiçbir zaman böyle bir şey izin vermedim Vermemde her ikisi de kendi odalarında kendi yataklarında yatıyorlar hiçbir zamanda yanımda yatırmaya alıştırmadım Tabii ki ayrı odası olmak zorunda değil bu da imkanlar doğrultusunda ama yine de bir yolunu bulup kendi yatağına alıştırın bence. Ayrıcada oğlunuzu neden ihmal edesiniz ki anladığım kadarıyla siz gayet ilgili bir annesiniz bence bu düşünceden kurtulun kardeş dünyanın en güzel şeyi bir annenin babanın hayatta çocuğuna bırakabileceği en büyük destek bence genelde tek çocuk olan arkadaşlarımda hep keşke bir kardeşim olsaymış isteği duyuyorum ama dediğim gibi üçüncü çocuk tamamen tercih meselesi🙏🏻

Maddi acidan yeteriz diyosunuz. Manevi olarak da anac bi insansaniz neden olmasin. 2. Bebegim18 gunluk ilki 4 bucuk yasinda. Aklimi kacirip dogurmusum ikinciyi. Akil tutulmasiymis belli ki. O kadar rahatmisim ki smdi uyku yuzu gormuyorum. O kadar zorlaniyorum ki anlatamam. Cocuklarimi cok seviyorum ama bu kadar zorlanacagimi hic tahmin etmrmistim

Çok teşekkür ediyorum o kadar güzel anlatmışsınız ki yani sizinle aynı duyguları hissettim😊 Sizin için daha zor olmuştur eminim çünkü sizinkilerin yaşları baya büyükmüş gerçekten büyük bir sorumluluk üzerinizden atmışsınız derken yeni bir bebek gelmiş güle güle büyütün bebeğinizi sağlıkla🙏🏻ama benimkilerin şu an her ikisi de küçük olduğu için biri 4 diğeri 2 yaşında ve inanın ben hiç oturmuyorum tahmin edebiliyorsunuzdur:) Sizin şu an yaşadığınızla yaşamaktan da korkuyorum açıkçası çocuklarım biraz büyüteyim sonra üçüncü bu çocuk düşünürüm diyorum ama çevremdeki herkes aynen sizin söyledikleriniz söylüyor rahata alışmışsın yeni bir bebek bütün düzenimi değiştirdi diyor insanlar:) Bu kararsızlıklar içinde gidip geliyorum bakalım hayırlısı neyse o olsun🌸
Sizinkilerin yaş aralığıda çok azmış.en korktuğum yas aralığıdr anne için çok zor gecer büyüyğene dek çocuklar.çevremden tecrübelediğim kadarıyla..3.çocuk düşünüyorsanız biraz daha büyümelerine izin verin derim acele etmeyin bence .çünkü hem yasaları küçük hem yas aralıkları az hala ana kuzusular.Bence biraz daha zaman..🥰 nacizane tavsiyem😊

Yani bu tamamen tercih meselesi diyebilirim aslında sizin böyle düşünüp böyle tercih etmenizi saygı duyarım tabii ki ama benden size naçizane tavsiye çocuğun sizin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin, eşimle iki senedir ayrı yatıyoruz demişsiniz benim çocuklarımın yaşları yakın bahsettim ben hiçbir zaman böyle bir şey izin vermedim Vermemde her ikisi de kendi odalarında kendi yataklarında yatıyorlar hiçbir zamanda yanımda yatırmaya alıştırmadım Tabii ki ayrı odası olmak zorunda değil bu da imkanlar doğrultusunda ama yine de bir yolunu bulup kendi yatağına alıştırın bence. Ayrıcada oğlunuzu neden ihmal edesiniz ki anladığım kadarıyla siz gayet ilgili bir annesiniz bence bu düşünceden kurtulun kardeş dünyanın en güzel şeyi bir annenin babanın hayatta çocuğuna bırakabileceği en büyük destek bence genelde tek çocuk olan arkadaşlarımda hep keşke bir kardeşim olsaymış isteği duyuyorum ama dediğim gibi üçüncü çocuk tamamen tercih meselesi🙏🏻
Çocuğun hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin demişsiniz, tamamen öyle oldu. Doğduğundan beri her şeyi ona göre ayarlamak zorunda kaldık. Kolikti, arabayla şehir turu atmadan uyumazdı. 5 buçuk aylıkken işe döndüm, gece boyu ağladıkça beşiğinden alıp uyutmak beni çok yordu, baktım yanımda yatınca uyanmıyor, öyle devam ettim, yoksa işe uykusuz gitmeye dayanılacak gibi değildi. Biz daha yeni yeni dışarıda üçümüz oturup bir şeyler yiyip içmeye başladık. Bebekliğinde yemek bile yiyemezdim, yanımda bir şişe su ve bir paket bisküvi olurdu, memeden ayrılmazdı, yerine yatırınca uyanırdı. Çıt sesine uyanırdı, o yüzden eşim öksüremiyorum sağıma soluma dönemiyorum diyerek salonda yatmaya başladı. Şimdi de yatağımda yatamıyorum diye söyleniyor. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum diyor. Zaten geç evlendik, ben artık seninle vakit geçirmek istiyorum diyor. Benim de cesaretim yok. Ama beş yaş daha genç olsaydık çok büyük ihtimal kardeş yapardık.

Çocuğun hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin demişsiniz, tamamen öyle oldu. Doğduğundan beri her şeyi ona göre ayarlamak zorunda kaldık. Kolikti, arabayla şehir turu atmadan uyumazdı. 5 buçuk aylıkken işe döndüm, gece boyu ağladıkça beşiğinden alıp uyutmak beni çok yordu, baktım yanımda yatınca uyanmıyor, öyle devam ettim, yoksa işe uykusuz gitmeye dayanılacak gibi değildi. Biz daha yeni yeni dışarıda üçümüz oturup bir şeyler yiyip içmeye başladık. Bebekliğinde yemek bile yiyemezdim, yanımda bir şişe su ve bir paket bisküvi olurdu, memeden ayrılmazdı, yerine yatırınca uyanırdı. Çıt sesine uyanırdı, o yüzden eşim öksüremiyorum sağıma soluma dönemiyorum diyerek salonda yatmaya başladı. Şimdi de yatağımda yatamıyorum diye söyleniyor. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum diyor. Zaten geç evlendik, ben artık seninle vakit geçirmek istiyorum diyor. Benim de cesaretim yok. Ama beş yaş daha genç olsaydık çok büyük ihtimal kardeş yapardık.
Aslında çok haklısınız sizin de kendinizce haklı nedenleriniz var.. Dilerim hakkınızda en hayırlısı olur🙏🏻

Back
X